محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845921341
توافقنامه ژنو و تاثير آن بر روابط ايران_هند
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: توافقنامه ژنو و تاثير آن بر روابط ايران_هند
روزنامه آسيا تايمز در گزارشي به بررسي تاثير توافق هسته اي ژنو بر روابط ايران و هند پرداخت و نوشت با اين توافق مناسبات اقتصادي به ويژه دفاعي دو كشور بيش از پيش خواهد شد.
به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران ؛ در اين مقاله كه به قلم يك محقق هندي به نام "الويت سينگ نينگ توجام" نوشته شده ، آمده است:
بلافاصله پس از انتشار اخباري در مورد آب شدن يخ روابط بين ايران و ايالات متحده در سراسر جهان پس از توافق هسته اي ژنو ، تحليل هاي متعددي در مورد اين كه هند چگونه از اين موفقيت بهره خواهد برد منتشر شد. از نظر بسياري، اين توافق هسته اي موقت به عنوان نقطه عطفي تلقي شده است. در حالي كه اسرائيل آن را به چشم حسادت نگاه كرده و آن را به عنوان يك " اشتباه تاريخي" را محكوم كرد.
در هند درباره بهبودي روابط آمريكا و ايران هم خوشبيني و هم بدبيني وجود دارد. در حالي كه برخي از افزايش كلي در روابط هند و ايران، به ويژه در تجارت و روابط مربوط به انرژي ، صحبت مي كنند برخي ديگر مي گويند اين توافق فقط براي شش ماه است .
به گفته كارشناسان هندي، يكي از مزاياي مهم اين توافق هسته اي براي دهلي نو ، اين است كه اكنون هند قادر خواهد بود در افغانستان عليه طالبان نقشي فعال ايفا كند، كه مي تواند در به نتيجه رساندن تلاشهاي سابقش، براي تقويت جاي پاي خود در آسيا مفيد باشد.با عقب نشيني آمريكا از افغانستان در سال 2014 ، سياست گذاران هند از نقطه نظر سياسي و تداركاتي(لجستيكي) بسيار متفاوتي به ايران نگاه خواهند كرد. در نتيجه گرم شدن روابط ايران و امريكا ، هند نيز مي تواند تجارت و كسب و كار خود با تهران را ، كه به علت تحريم ها به رهبري ايالات متحده از خيلي سال ها محدود باقي مانده است،كارآمدتر كند.
تأثير فوري را مي توان در فعاليت هاي كشتيراني كه به دليل تحريم هاي تحميلي مختل مانده است ، احساس كرد. مهمتر از همه، انتظار مي رود كه واردات نفت خام هند از ايران در ماه هاي آينده افزايش يابد. با اين حال، اين امر نيز تا حد زيادي بستگي به اين دارد كه دو كشور راه حلي را براي حل مسئله پرداخت پول نفت پيدا كنند. تا كنون، اين مسئله به عنوان يك چالش عمده در روابط مربوط به انرژي ميان هند و ايران باقي مانده است.
مثلث هند ، اسرائيل ، ايران
در كنار جوانب مثبت و منفي توافق هسته اي ، موضوعي كه نيازمند بررسي است، تاثيراحتمالي توافق هسته اي ژنو بر روابط دفاعي هند و اسرائيل است. امروز ، اسرائيل، در كنار روسيه، دومين عرضه كننده تسليحات به هند است. تجارت نظامي بين اين دو در طول بيش از يك دهه گذشته است 10 ميليارد دلار (يك ميليارد دلار در سال ) برآورد شده است.
با توجه به اين كه هند و اسرائيل روابط ديپلماتيك خود راتنها در اوايل سال 1992 آغاز كرده اند، اين ميزان تجارت تسليحاتي رقم قابل توجهي است. همكاري هاي دفاعي، نقش بسيار مهمي در روابط دو جانبه هند و اسرائيل دارد ، هر چند كه اين موضوع به دليل نگراني هاي سياسي داخلي حساس هند مخفي نگه داشته مي شود.
از آنچه كه در 1990 صرفا به عنوان يك رابطه تجاري شروع شد ، همكاري هاي دفاعي بين هند و اسرائيل امروز ابعاد بسياري يافته ، از جمله، خريد سلاح ، انتقال فن آوري ، توليد مشترك ، همكاريهاي دريايي، مقابله با تروريسم و مانورنظامي، فناوري فضايي .
چند برنامه سرمايه گذاري مشترك توسط شركت هاي دفاعي هر دو طرف قبلا انجام شده و چند طرح نيزدرحال اجرا است. علاوه بر اين، راه هايي براي افزايش همكاري در زمينه امنيت سايبري نيز به تازگي مطرح شده است.
اين فراتر از محدوديت هاي سنتي اسرائيل در عرضه سلاح به هند است، كه از اسلحه و مهمات گرفته تاموشك هاي پيشرفته و سيستم هاي دفاع موشكي مانند فالكن و سيستم هاي هشدار دهنده ( آواكس ) و هواپيماهاي بدون سرنشين ( پهپاد ) مانند هرون(حواصيل) و پهپاد جستجوگر ، و غيره .
شك و ترديد هايي در مورد تاثير توافق هسته اي ذكر شده در همكاري هاي دفاعي هند و اسرائيل مطرح شده است.كمي بيش از يك دهه قبل ، رابطه دفاعي قابل توجهي ميان دهلي نو و تهران وجود داشت، و با امضاي يك پيمان همكاري استراتژيك در جريان سفر محمد خاتمى رئيس جمهور ايران به دهلي نو در ژانويه 2003 به اوج اهميت رسيد.
اين توافقنامه، روابط دفاعي متقابل ايران و هند را تقويت كرد، امكان دسترسي دهلي نو به پايگاه هاي ايران و در ازاي آن امكان دستيابي ايران به محصولات دفاعي مختلف هند ، آموزش و فن آوري را فراهم آورد. پس از آن، صدها نفر از متخصصان نيروي دريايي و تداركات هند به ايران سفر كرده ، در نگهداري زير دريايي و تعميرات اساسي و ارتقاء تانك ها كمك هايي ارائه و پيشنهاد فروش تجهيزات دفاع هوايي هند وسكوهاي هوايي را مطرح كردند.
در اواسط سال هاي 2000، ايران حتي به دنبال كمك گرفتن از هند درمناسب سازي مجدد و نگهداري تانك هاي زره پوش و ساير وسايل نقليه نظامي خود بود. متأسفانه، به دليل فشار شديد ايالات متحده تا كنون انجام چنين فعاليتي گزارش نشده است. در كنار اين ، همچنين گزارش شده است كه اسرائيل در مورد رزمايش هاي مشترك نيروهاي دريايي ايران و هند در اواسط سال هاي2000ابراز نگراني كرده بود.
اين در سال 2005 گزارش شد كه حتي اسرائيل از هند" تضمين هاي صريح" خواسته است كه از انتقال هرگونه فن آوري با منشائ اسرائيلي به كشور سوم ، به ويژه ايران خودداري كند. " با اين حال، با امضاي توافق هسته اي ميان هند وامريكا ، نگراني اسرائيل در مورد رابطه هند و ايران از بين رفت. اين اتفاق وقتي رخ داد كه ايالات متحده به هند فشارآورد كه روابط دفاعي خود را با تهران كاهش دهد ، كه يك شرط براي امضاي توافق هسته اي بين هند و امريكادر نظر گرفته شده بود.
از آن زمان به بعد ، روابط دفاعي بين هند و ايران در تمام دوران در حد بسيارپايين باقي مانده است. به طوري كه دو كشور هند و ايران هيچ يك از جلسات گروه كاري مشترك خود را كه در سال 2003 تاسيس شد برگزار نكردند. روابط نظامي دو كشور عمدتا به آموزش سطح پايين و تبادل برنامه ها محدود شده است.
امروز ، با تغييرات قابل مشاهده در روابط ژئوپلتيك و ژئواستراتژيك ، به احتمال زياد مسئله ايران در روابط دفاعي هند - اسرائيل نمايان خواهد شد. با توجه به توافق هسته اي ژنو ، احتمال از سرگيري روابط دفاعي هند و ايران وجود دارد.
همزمان ذوب شدن يخ روابط ميان ايالات متحده آمريكا و ايران ،تهران تمايل خود را براي احياي روابط دفاعي با هند نشان داده شده است . اين موضوع از نمايش " حسن نيت " ناوهاي ايران ، البرز، بندر عباس و زيردريايي يونس ، به بمبئي، در اوايل دسامبر 2013 مشهود است.
در جريان يك جلسه بين نيروهاي دريايي دو كشور ، يك مقام نيروي دريايي هند خواستار همكاري نزديك دريايي با ايران شد. در اين راستا ، نياز به يك طرح كلي " چارچوب همكاري هاي مشترك و تامين امنيت براي كشتي هاي تجاري در آب هاي غرب هند تا خليج فارس" پيشنهاد شده است . پس از يك وقفه طولاني در روابط نظامي دو كشور اين طرح مطرح شده است.
در ماه ژوئيه سال 2013، غلامرضا انصاري سفير ايران در هند تمايل خود را به منظور افزايش روابط دفاعي با هند ابراز كرد. آنتوني وزير دفاع هند نيز متقابلا ازايده تبادل محصولات دفاعي بيشتر ميان هند و ايران استقبال كرد. سفير ايران با اذعان به دستاوردهاي صنايع دفاعي دو كشور ،بر آمادگي كشورش به تبادل تجربه با هند تاكيد كرد.
با اين حال هنوز خيلي زود است كه از سرگيري قوي همكاري در اين زمينه را پيش بيني كرد. اما اگراين اتفاق بيفتد ، ايران به وضوح دوست دارد طراحان دفاعي هند را با تجهيزات دفاعي و نظامي خود مانند سيستم هاي رادار نظارت زمين، نفربرها ، هواپيماهاي بدون سرنشين ، ناوشكن ، زير دريايي ها و ناوچه موشك انداز وسوسه كند. تهران ممكن است از فروش محصولات نظامي خود هم به عنوان وسيله اي براي به دست آوردن حمايت سياسي وهم براي احياي اقتصاد خود استفاده كند. اين ابزار ديپلماتيك قبلا توسط اسرائيل از اواسط 60 دهه با موفقيت استفاده شده است ، و همچنان تا به امروزادامه دارد.
سوال اصلي اين است كه آيا روابط دفاعي جديد ميان هند و ايران در روابط نظامي سابق هند با دولت يهودي تأثير مي گذارد.؟ بايد منتظر ماند و ديد آيا اين موضوع بر روابط دفاعي هند و اسرائيل تاثير منفي مي گذارد. اگر چه اسرائيل و هند در رابطه با برنامه بحث انگيز هسته اي ايران مستقيما چشم در چشم نشده اند، هر دو آنها روابط دو جانبه خودرا دارند ، به ويژه هند سخت تلاش مي كند توازن بسيار ظريفي ميان روابط خود با ايران و اسرائيل حفظ كند.
با اين حال، در ماه ژوئن سال 2013، شيمون پرز ، رئيس رژيم اسرائيل از برنامه هسته اي ايران ابراز نگراني كرد و حتي دهلي نو خواست در قبال اين موضوع "بي طرف" باقي نماند. در گذشته ، در آژانس بين المللي انرژي اتمي (IAEA) هند عليه ايران راي داد كه دليل آن عدم افشاي مقاصد برنامه هسته اي از سوي ايران بود.
نه تنها ايرانيان ، بلكه گروههاي سياسي هند از چنين همكاري هاي استراتژيكي انتقاد كردند به ويژه در زماني كه روابط هند و ايران با توجه به راي دهلي نو عليه جمهوري اسلامي در آژانس بين المللي انرژي اتمي رو به وخامت گذاشت و در نتيجه منجر به بن بست انرژي شد. ايران از هند خواست اجازه ندهد هيچ كشور ديگري چنين عملياتي(عمليات جاسوسي) " عليه كشورهاي دوست مانند ايران " انجام دهد. اما، اين پرتاب مرحله جديدي در روابط هند و اسرائيل بود، و پيشرفت رو به رشد هند در زمينه فناوري فضايي را به نمايش گذاشت .
از آنجايي كه هند و ايران به تازگي بحث احياي روابط دفاعي خود را آغاز كرده اند ، هر گونه نتيجه گيري در مورد اين كه آيا اين موضوع بر روي روابط نظامي هند و اسرائيل تاثير مي گذارد يا نه غير منصفانه است. فقط زمان مي تواند در اين باره قضاوت كند. در حال حاضر، هند و اسرائيل در حال بررسي ابزارهاي بيشتر براي افزايش همكاري هاي دفاعي خود هستند . بنا به گزارش ها هند و اسرائيل براي همكاري در توليد سيستم هاي هاي-تك براي نيروهاي نظامي هند با هزينه هاي هنگفت 3 ميليارد دلار توافق كرده اند.
با توجه به اين معاملات پر سود كه شامل موارد دفاعي پيچيده مي شود، هند و اسرائيل دوست ندارند روابطشان توسط كشور ثالث- در اين برهه ايران- تضعيف شود. براي اسرائيل، هند يكي از بازارهاي بزرگ است .
نتيجه
درواقع ديدن گرم شدن روابط بين اسرائيل و چين از يك سو ، و ايالات متحده و ايران در طرف ديگر جالب است. هند ، كه در بين گير افتاده ، مجبوراست به منظور حفظ منافع ملي گسترده تر خود روابط خارجي خود را بسيارسنجيده پيش ببرد.
سال گذشته به دنبال حمله به يك ديپلمات اسرائيلي هند واقعا روي طناب راه مي رفت . با توجه به اهميت استراتژيك روابط اسرائيل و ايران براي هند، دهلي نو در مورد تنش بين اين دو ، به ويژه در روزهاي اخير بسيار مضطرب است .
با وجود اقدام هند براي حفظ تعادل ظريف درروابط خود با اسرائيل و ايران به طور همزمان ، ادامه اين سياست براي دهلي نو بسيار دشوار خواهد بود. در نهايت، هند بايد سياست هاي خود در قبال ايران را از سياست هاي راهبردي اسرائيل جدا كند .
دوشنبه 2 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]
صفحات پیشنهادی
تابش در ديدار با اعضاي كميته روابط با ايران در پارلمان اروپا خواستار شد: كاهش تحريمها عليه ايران بر پايه تواف
تابش در ديدار با اعضاي كميته روابط با ايران در پارلمان اروپا خواستار شد كاهش تحريمها عليه ايران بر پايه توافقنامه ژنو رئيس كميته روابط با ايران در پارلمان اروپا با بيان اينكه زبان مشترك ما زبان صلح است ابراز خرسندي كرد كه توافق اوليه با ۱ ۵ توافق نهايي را نيز به دنبال داشتهعلي اكبر صالحي: آمريكا چارهاي جز پذيرفتن توافقنامه ژنو ندارد/ آنها هيچگاه قابل اعتماد نيستند
علي اكبر صالحي آمريكا چارهاي جز پذيرفتن توافقنامه ژنو ندارد آنها هيچگاه قابل اعتماد نيستند علي اكبر صالحي رئيس سازمان انرژي اتمي در مورد اقدام آمريكاييها و وضع تحريمهاي جديد عليه ايران اظهار داشت رفتار آمريكا و وضع تحريمهاي جديد عليه ايران متناسب با شرايطي كه آنها قبلا اآمريكا مسئول عواقب اقدامات نسنجيده اخير است/تحريم اخير خلاف توافقنامه ژنو است
آمريكا مسئول عواقب اقدامات نسنجيده اخير است تحريم اخير خلاف توافقنامه ژنو است يك كارشناس سياسي در يزد گفت طبق پيش بيني هاي قبلي آمريكا خيلي زود توافق تاريخي ژنو را نقض كرد وبعد تحريم هاي خود را عليه ايران كليد زد آمريكايي ها كه البته از يك ساعت پس از توافق شروع به نقض آن كرده بباهنر:هرگونه عقب نشینی سران غرب از مفاد توافقنامه ژنو به ضررشان تمام می شود/نمایندگان مجلس نهم بدشانسترین نما
باهنر هرگونه عقب نشینی سران غرب از مفاد توافقنامه ژنو به ضررشان تمام می شود نمایندگان مجلس نهم بدشانسترین نمایندگاناند نایب رئیس مجلس شورای اسلامی بودجه عمومی دولت یازدهم را در لایحه بودجه سال آینده 195هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت این رقم محتاطانه نیست و در آن انحراف وجوتوافقنامه ژنو دچار سكته شده اما نمرده است
توافقنامه ژنو دچار سكته شده اما نمرده است يك كارشناس مسائل بين الملل در خصوص مواضع مختلف مبني بر نقض روح يا متن توافقنامه ايران و 1 5 بعد از اقدام امريكا در وضع تحريم هاي جديد عليه ايران گفت توافقنامه ژنو دچار سكته شده اما نمرده است حشمت الله فلاحت پيشه فعال سياسي در گفتگو با خآمريكا نطفه توافقنامه ژنو را منعقد نشده، سقط كرد/ هرگونه عهدشكني غرب از سوي ملت پاسخ داده ميشود
آمريكا نطفه توافقنامه ژنو را منعقد نشده سقط كرد هرگونه عهدشكني غرب از سوي ملت پاسخ داده ميشود يك كارشناس سياسي با اشاره به اعمال تحريمهاي جديد از سوي غرب عليه كشورمان گفت ديپلماتهاي ما بايد محكم وارد ميدان شده و به غرب بفهمانند هرگونه عهدشكني و تخطي به صورت قاطع پاسخ داده خوتوافق نامه«ژنو» هيچ تاثيري بر اقتصاد ايران نخواهد داشت
توافق نامه ژنو هيچ تاثيري بر اقتصاد ايران نخواهد داشت مدير كميته سياسي شوراي عالي انقلاب فرهنگي گفت اگر حتي به خواست آنها تمام صنعت هسته اي خودمان را نابود كنيم و هرچه خواستند برايشان انجام دهيم هنوز آنها بهانه تحريم به دليل عمل نكردن به حقوق بشر و حمايت از تروريسم را دارند وسناتور آمريكايي از توافقنامه هستهاي ژنو حمايت كرد
سناتور آمريكايي از توافقنامه هستهاي ژنو حمايت كرد اليزابت وارن سناتور دموكرات اهل ايالت ماساچوست و يكي از اعضاي كميته امور بانكي سناي آمريكا از توافقنامه موقتي هسته اي ژنو حمايت كرد به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از روزنامه هافينگتون پست سناتور آمريكايي اززيباكلام توافقنامه ژنو را در دانشگاه شريف تحليل ميكند
زيباكلام توافقنامه ژنو را در دانشگاه شريف تحليل ميكند سعيد زيبا كلام استاد دانشگاه تهران امروز شنبه در خصوص توافقنامه ژنو در دانشگاه صنعتي شريف سخنراني مي كند به گزارش خبرنگار مهر توسط بسيج دانشجويي دانشگاه صنعتي شريف توافق نامه ژنو با حضور سعيد زيبا كلام استاد دانشگاه تهران تبانکیمون در کنفرانس پایان سال: امیدوارم توافق ژنو به یک توافق جامع منجر شود/از تمایل دولت ایران برای بهبود ر
بانکیمون در کنفرانس پایان سال امیدوارم توافق ژنو به یک توافق جامع منجر شود از تمایل دولت ایران برای بهبود روابط با جامعه بینالمللی استقبال میکنم دبیر کل سازمان ملل در سخنرانی پایان سال خود ضمن استقبال از توافق اولیه میان ایران و گروه 1 5 ابراز امیدواری کرد این تفاهمنامه بهنقض توافقنامه ژنو توسط آمريكا
نقض توافقنامه ژنو توسط آمريكا علاءالدين بروجردي در گفتوگو با خانه ملت با اشاره به قرار گرفتن تعداد ديگري از شركتها و شخصيتهاي ايراني و غير ايراني در ليست تحريم به بهانه فعاليتهاي هستهاي از سوي آمريكا گفت به طور حتم اقدام اخير آمريكا در قرار دادن نام تعدادي از شركتهابه همت معاونت فرهنگي جهاد دانشگاهي آذربايجان غربيميزگرد «بررسي ابعاد حقوقي توافقنامه ژنو » در اروميه برگزار شد
به همت معاونت فرهنگي جهاد دانشگاهي آذربايجان غربيميزگرد بررسي ابعاد حقوقي توافقنامه ژنو در اروميه برگزار شد ميزگرد علمي بررسي ابعاد حقوقي توافقنامه ژنو در خصوص ضرورت و يا عدم ضرورت تصويب آن در مجلس به همت معاونت فرهنگي جهاد دانشگاهي آذربايجانغربي در اروميه برگزار شد به گزاتوافقنامه ژنو نقض نشده است
توافقنامه ژنو نقض نشده است خود مقامات ايراني نيز تلويحي گفتهاند كه اين تحريمها با روح قرارداد ناسازگار است و با حسن نيت طرف مقابل ناسازگار است اين سخن به اين معناست كه تحريمهاي جديد با ظاهر قرارداد و ساختار قرارداد متناقض نيست در واقع تحريمهاي جديد عليه ايران تصويب نشده-
گوناگون
پربازدیدترینها