واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: آمريكا در سال 2013 همچنان شاهد تيراندازي هاي گسترده منجر به قتل بود
ُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُتـهـران / واحـد مـركـزي خـبـر / سـياسـي 1392/10/01
يونايتد پرس در گـزارشي به قلم «چاك دبوك» نوشت:
سال 2013 براي مردم آمريكا در حالي آغاز شد كه خبر تيراندازي در مدرسه ابتدايي «سندي هوك» مردم اين كشور را شوكه كرد. آمريكايي ها در حالي سال 2013 را به پايان مي برند كه سالگرد كشته شدن 26 دانش آموز و كاركنان اين مدرسه فرا رسيده است.
در طول سال 2013، موضوع كنترل استفاده از سلاح در آمريكا به يك بحث جنجالي تبديل شد و در نهايت كنگره آمريكا نتوانست در اين خصوص كاري از پيش ببرد. اين درحالي است كه بسياري از ايالتها محدوديت قوانين خود را در خصوص مالكيت سلاح كاهش دادند و تيراندازي ها و كشتارها باز هم ادامه پيدا كرد.
در طول سال 2013، چندين حادثه تير اندازي عمده در آمريكا رخ داد كه تير اندازي شانزدهم ماه سپتامبر در يكي از مراكز نيروي دريايي در واشنگتن بدترين آن بود. در اين حادثه، «آرون آلكسيس» در يك تيراندازي بي هدف، 12 تن را به قتل رساند و چندين نفر را زخمي كرد. او سرانجام به ضرب گلوله نيروهاي پليس كشته شد. اين كشتار در فهرست 25 كشتار جمعي در آمريكا از سال 1965 به بعد، در رتبه يازدهم قرار گرفت.
در چندين مورد تيراندازي ديگر نيز تعداد زيادي از شهروندان آمريكايي كشته شدند. شمار قربانيان تيراندازي در شهر «هيالي» فلوريدا هفت نفر بود (با احتساب تيرانداز). شمار قربانيان حادثه تيراندازي در شهر «سانتا مانيكا» كاليفرنيا و همچنين حادثه تيراندازي شهر «منچستر» در ايالت ايلينوي هر يك به شش نفر رسيد (با احتساب تيرانداز). قربانيان حوادث تير اندازي شهرهاي «سياتل»، «آلبوكرك» و «فرنلي» در نوادا و همچنين شهر «هركايمر» در ايالت نيويورك نيز هر يك به پنج تن رسيد.
شمار حوادث تير اندازي در آمريكا كه طي آن شمار قربانيان به چهار نفر رسيد بسيار زياد بود. از ميان اين حوادث مي توان به تيراندازي «كريستوفر دورنر» افسر پليس پيشين لس آنجلس اشاره كرد كه در جريان تيراندازي، چهار نفر از جمله سه افسر پليس را كشت و سه تن را زخمي كرد. وي در نهايت در پايان يك عمليات جستجو در كوههاي «سن برناردينو» هدف گلوله نيروهاي پليس قرار گرفت و كشته شد.
با افزايش شمار قربانيان چنين حوادثي در شهرهاي مختلف آمريكا، «اريك هولدر» دادستان عمومي آمريكا از كنگره اين كشور بابت ناتواني در تصويب قوانين سختگيرانه تر براي خريد سلاح گرم انتقاد كرد.
وي در اين باره گفت: «ما در اين خصوص ناكام شديم. اين چيزي نيست كه بتوان پذيرفت.»
مجله «اسليت» طي گزارشي به نقل از جرم شناسان دانشگاه «نورث ايسترن» با استناد به آمارهاي منتشر شده از سوي پليس فدرال آمريكا نوشت شمار موارد تير اندازي از سال 1976 تا كنون به 20 مورد در هر سال مي رسد.
همچنين بر اساس يك تحليل كه از سوي موسسه «يو اس اي تودي» انجام شد، با استناد به داده هاي منتشر شده از سوي پليس فدرال آمريكا طي 30 مورد تير اندازي گسترده منجر به قتل كه در سال 2013 در آمريكا صورت گرفت، در مجموع 137 نفر كشته شدند. شمار كشته شدگان حوادث تير اندازي طي شش سال گذشته به 900 نفر مي رسد.
كارشناسان در اين باره اعلام كردند كشته شدگان حوادث تير اندازي جمعي تنها بخش اندكي از دهها هزار قرباني سالانه سلاحهاي گرم را در آمريكا تشكيل مي دهد. اين در حالي است كه شمار بسيار زيادتري در چنين حوادثي زخمي مي شوند.
كارشناسان پايگاه اينترنتي «سايكو سنترال» در اين باره اعلام كردند هيچ راه حل ساده اي براي پايان دادن به خشونتهايي كه سلاح گرم در آن دخيل است وجود ندارد. بنا به گفته اين كارشناسان، هيچ رابطه اثبات شده اي ميان تفريحات خشونت آور (مانند بازيهاي رايانه اي خشن) و تير اندازي هاي جمعي وجود ندارد. همچنين مقامات مسئول تقريبا به هيچ طريقي نمي توانند وقوع چنين حوادث خشونت باري را پيش بيني و از وقوع آن جلوگيري كنند.
اين كارشناسان اعلام كردند: «از بين بردن خطر كشتارهاي جمعي نيازمند اقداماتي است كه مقامات قادر يا مايل به انجام آنها نيستند. كشتارهاي جمعي ممكن است صرفا هزينه اي باشد كه ما بابت زندگي در جامعه اي مي پردازيم كه آزادي هاي فردي در آن بيش از حد ارزشمند شمرده مي شود.»
ُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُ136 / 172
يکشنبه 1 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]