تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 4 فروردین 1404    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم، بزرگ‏ترين ـ فرمود ـ يا با عظمت‏ترين نام خداوند است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1869103303




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گزارش مكتوب ... تحول در زراعت چوب با گونه جديد صنوبر


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: گزارش مكتوب ... تحول در زراعت چوب با گونه جديد صنوبر
گرگان/ واحد مركزي خبر/ اقتصادي
گزارش مكتوب...تحول در زراعت چوب با گونه جديد صنوبر
زراعت چوب بهترين راهكار براي جلوگيري از تخريب جنگل و قاچاق چوب در كشور است .
در سالهاي اخير هر چند طرح زراعت چوب در گلستان اجرا شده است اما كشاورزان رغبتي براي اختصاص زمين هاي حاصلخيز به اين زراعت نشان نمي دهند .
اما با رويش و رشد سريع صنوبر جديد در بيابان ها و شوره زارهاي گلستان به زودي در زراعت چوب تحولي بزرگ ايجاد خواهد شد .
اين صنوبر حاصل 10 سال پژوهش محقق گلستاني است .
آقاي جعفري مفيد ، محقق مركز تحقيقات كشاورزي گلستان مي گويد : اين صنوبر ثمره استفاده از فناوري بيوتكنولوژي و روش تغذيه مصنوعي جنين است .
اين صنوبر با دورگ گيري بين گونه اي از صنوبرهاي صنعتي موجود در بالا دست و نزديك به عرصه هاي جنگلي و مناطق بياباني حاشيه رودخانه اترك بدست آمده است و در واقع نخستين گياه بيوتكنولوژي در بخش جنگل هاي كشور است .
اين محقق مركز تحقيقات كشاورزي گلستان مقاومت در برابر شوري و خشكي و تنش ها و تغييرات آب و هوايي را از ويژگيهاي رقم جدي صنوبر بيان مي كند .
آقاي پرويز حنفي كشاورز آق قلايي كه صنوبر جديد را همزمان با صنوبر قبلي در زمين كم بازده و بياباني يكسال پيش كاشته مي گويد : رشد نمونه جديد حدود يك و نيم برابر رقم پيشين است .
معاون فني منابع طبيعي گلستان درباره صنوبر جديد مي گويد : نياز آبي آن حدود 40 درصد از ارقام پيشين كمتر است .
ناصري همچنين مي افزايد : كشت اين نوع صنوبر بسيار آسان است به طوري كه با بريدن شاخه اي كوچك و قرار دادن آن در خاك تكثير مي شود .
وي مي گويد : 250 هزار هكتار از زمين هاي استان گلستان بياباني يا نيمه بياباني است كه در صورت ايجاد كانال مي توان از آب سدها و آب بندها يا رودخانه ها كه از نزديكي اين مناطق مي گذرد صنوبرهاي جديد را در اكثر اين زمين ها كشت كرد .
كارشناس زراعت چوب مي گويد : گلستان هر چند 650 هزار هكتار زمين كشاورزي و باغي قابل بهره برداري دارد اما در بيش از 5 سال گذشته فقط نزديك به 2 هزار هكتار از زمين هاي اين استان به زراعت چوب اختصاص يافته است .
مشهدي نژاد مي گويد : در طرح زراعت چوب درختان صنوبر و اكاليپتوس كاشته مي شد كه كشاورز براي بهره برداري از آنها بايد حدود 10 سال منتظر مي ماند و در اين مدت براي تامين معيشت دچار مشكل مي شد .
وي مي افزايد : با كشت صنوبرهاي جديد كه حتي در زمين هاي كم بازده و بياباني هم قابل كشت است پيش بيني مي شود كشاورزان گلستاني از توسعه كشت زراعت چوب استقبال كنند .
معاون فني مدير كل منابع طبيعي گلستان مي گويد : كشت صنوبرهاي جديد علاوه بر ايجاد شغل و افزايش درآمد اقتصادي كشاورزان مناطق بياباني را سرسبز و بهره برداري از چوب هاي جنگلي را هم به حداقل خواهد رساند .
ناصري مي گويد : در گلستان سالانه 130 هزار متر مكعب چوب جنگلي براي تامين نيازهاي كارخانه هاي نئوپان سازي و ديگر كارخانه هاي صنايع چوب قطع مي شود .
وي مي افزايد : چوب مورد نياز كارخانه هاي صنعت چوب در كشور سالانه نزديك به 100 ميليون متر مكعب است .
ناصري مي گويد برداشت بي رويه و قاچاق چوب علاوه بر اينكه به پوشش جنگلي آسيب مي رساند خاك را نيز بدون عايق و پوشش مي كند و ميزان خسارت سيلاب ها را بيشتر مي كند .
كارشناس زراعت چوب مي گويد : با توجه به نياز روز افزون به چوب و براي حفاظت از رويشگاههاي جنگلي توسعه زراعت چوب بايد در اولويت قرار گيرد .
شهدي نژاد مي گويد : هر هكتار زراعت چوب حداقل براي 10 نفر شغل ايجاد مي كند و
سود دهي بالا در زراعت چوب از ديگر مزاياي اجراي اين طرح است در هر هكتار يك هزار اصله درخت مي توان كشت كرد كه بعد از 10 سال وزن تقريبي هر درخت به 350 كيلوگرم مي رسد .
مشهدي نژاد مي گويد : با توجه به اينكه ميانگين قيمت هر كيلوگرم چوب در بازار حدود 200 تومان است در پايان هر دوره از هر هكتار 70 ميليون تومان درآمد بدست مي آيد .
جعفري مفيد مي گويد : صنوبر جديد براي استفاده در طرح زراعت چوب در مرحله نخست به مناطقي از كشور كه با آب و هواي آزمايش شده نزديك تر است شامل اهواز ، اروميه ، سمنان ، اراك و گرمسار فرستاده شده است .
ناصري معاون فني مدير كل منابع طبيعي گلستان مي گويد : با آگاه كردن كشاورزان كشور از ويژگي هاي صنوبر جديد و دادن تسهيلات بانكي براي ترويج كشت آن مي توان انتظار داشت در چند سال آينده اجراي طرح زراعت چوب 5 برابر شود .
0002

يکشنبه 1 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن