واضح آرشیو وب فارسی:مهر: پيشنهاد تشكيل ستاد ويژه مركبات در كشور/ 19 استان متقاضي خريد پرتقال مازندران
ساري - خبرگزاري مهر: رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران گفت: تشكيل ستاد ويژه مركبات از سوي استاندار به معاون اول رئيس جمهور پيشنهاد شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، محمد محمدپور عمراني پيش از ظهر يكشنبه در جلسه شوراي نظارت استان با موضوع تنظيم بازار مركبات افزود: اين ستاد هنوز شكل نگرفته ولي از سوي استاندار طرح مسئله شده تا همگان در كشور نسبت به اين موضوع حساس شوند.
وي اظهار داشت: پيشنهاد تشكيل ستاد ويژه مركبات از سوي مازندران به كشور ارائه شده است و اين ستاد در دست پيگيري است و اميدواريم شكل گيرد.
وي با اشاره به قيمت مصوب خريد تضميمني مركبات عنوان كرد: در تصويب اين قسمت عرف رعايت و سعي شده تا مديريت كف قيمت را نيز داشته باشيم.
وي عنوان كرد: ميزان سفارشات براي خريد مركبات استان تاكنون نسبت به مدت مشابه سال قبل نيز افزايش سه تا چهار هزار تني داشته است و اگر استاني بخواهد غير از چارچوب طرح تنظيم بازار و بصورت مستقيم از باغدار خريداري كند، سعي شد كه به رسميت شناخته نشود و رقابت منفي در عرصه اقتصاد مركبات را حذب كنيم.
محمدپور با عنوان اينكه هر چند تا رسيدن به وضعيت مطلوب فاصله داريم، اظهار داشت: تلاشهاي صورت گرفته سبب شده تا وضعيت كنترل و مديريت شود.
رئيس سازمان صنعت، معدن وتجارت مازندران با بيان اينكه، بسيج عمومي در كشور صورت گرفت تا تسهيلات بانكي از منابع مورد نظر ارائه شود و قرار شد بانك كشاورزي در اين طرح پيشگام باشد.
محمد پور يادآورشد:همچنين يارانه اي مصوب شده تا به مصرف كننده واستانهاي خريدار مركبات داده شود تا در كنترل قيمت بازار ميوه شب عيد تاثيرگذار باشد.
مركبات در سبد كالايي دولت قرار گيرد
وي با تاكيد بر كمك نمايندگان براي اجراي طرح تنظيم بازار مركبات افزود: بايستي با برنامه ريزي و پيگيري، مركبات در سبد كالايي دولت قرار گيرد و يا اينكه مي توانيم در تغذيه مدارس نيز از اين محصول استفاده شود.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران، با اشاره به اينكه زماني واريته هاي صنعتي را داشتيم و اكنون نوعي جابجايي صورت گرفته است، و به سمت تازه خوري مركبات روي آورده ايم، اظهار دشات: تازه خوري متتاسب صنايع تبديلي نيست و بايد در اين زمينه نيز برنامه ريزي صورت گيرد.
محمد محمدپور عمران، كمك براي ايجاد انبارهاي فني و اقتصادي كوچك براي نگهداري محصولات مركبات را از ديگر پيشنهادات بيان كرد و گفت: آموزش و الگوسازي در اين زمينه حائز اهميت است.
وي يادآورشد: امسال برداشت مركبات شمال و جنوب كشور همزمان شد و وجود انبارهاي كوچك اقتصادي مي توانست فرصت نگهداري محصول را فراهم كند.
علي اكبر شعباني رئيس اتحاديه باغداران استان مازندران نيز در اين جلسه گفت: امسال درخواست سهميه تعاونيهاي شهرستان براي ذخيره سازي مركبات در مجموع 47 هزار و 540 تن بوده است و 233 انبار براي اين طرح اعلام آمادگي كرده اند.
انعقاد قرارداد ذخيره سازي 33 هزار تن مركبات
وي اظهار داشت: اين ميزان درخواست توسط 13 شركت تعاوني باغداران از شرق تا غرب استان صورت گرفته است و تا 28 آذرماه سالجاري 33 هزار و720 قرارداد ذخيره سازي مركبات منعقد شده است.
وي با بيان اينكه 50 ميليارد تومان يارانه پرتقال در كشور است، اظهار داشت: اين يارانه به استانهاي خريدار مركبات داده مي شود و توليدكنندگان استان پرداخت نمي شود.
19 استان خريدار مركبات مازندران
شعباني يادآورشد: تاكنون 19 استان كشور با حجم خريد 29 هزار و 900 تن متقاضي خريد مركبات استان مازندران هستند.
وي يادآورشد: قيمت خريد براي ذخيره سازي مركبات از سوي شوراي نظارت به ازاي هر كيلوگرم هزار و 750 تومان مصوب شده است.
شعباني، هزينه هاي بعد از اجراي طرح را شامل هزنيه هاي حمل ونقل از مازندران به استان مقصد، هزينه هاي سردخانه در استان مقصد، افت و ضايعات بين راهي و سردخانه و ... از جمله مسائل است..
رئيس اتحاديه تعاوني باغداران مازندران يادآورشد: پيش بيني مي شود تا 12 روز آينده نسبت به ذخيره سازي حدود 50 هزار تن محصول در استان اقدام شود.
مديرعامل بانك توسعه صادرات نيز در اين جلسه گفت: نبايد ذخيره سازي مركبات محدود به يك استان شود و بايد از ظرفيت استانهاي ديگر نيز در اين زمينه استفاده شود.
تشكيل كنسرسيوم صادراتي
مصطفي روح الله پور افزود: تشكيل كنسرسيوم و يا واحدهايي كه ظرفيت صادرات دارندبراي توسعه صادرات امري ضروري است و بايد در اين زمينه برنامه ريزي شود.
وي بيان داشت: همچنين بايد سازمان خصوصي متولي صادراتي ايجاد شود كه باتواند در اين زمينه برنامه ريزي كند.
حشمت الله ناصحي از دفتري اقتصادي استانداري مازندران نيز گفت: براي توسعه صادرات غيرنفتي استان در سالهاي قبل مصوب شد كه 50 درصد تسهيلات به بخش كشاورزي داده شود.
روند نزولي صادرات مركبات
وي با اشاره به كاهش ميزان صادرات مركبات استان در10 سال گذشته گفت: رقم صادرات مركبات استان در سال 82 حدود هفت هزار تن بوده است كه اين ميزان در سال گذشته دو هزار و 400 تن رسيده است.
موسوياني معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران نيز حجم صادرات مركبات استان در هشت ماه اول سالجاري را 692 تن بيان كرد.
وي نداشتن بازارچه دائمي در كشورهاي هدف، نوسانات ارز، نبود واحدهاي فراوري و تبديلي، كافي نبودن زيرساختها را از جمله مشكلات بيان كرد.
كد خبر: 2200507
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۱ - ۱۲:۱۴
يکشنبه 1 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]