تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 1 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):خدا را نشناخته آن که نافرمانی اش کند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842449422




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آقاي علم‌الهدي؛ اميركبير سكولار نبود!


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: آقاي علم‌الهدي؛ اميركبير سكولار نبود!
تحليل اختلافات داخلي در آمريكا بر سر تحريم ايران، ادامه اخبار مربوط به اتهام فساد در دولت قبل همزمان با نامه نمايندگان مجلس براي اعلام نام دريافت كنندگان كارت هديه از مرتضوي، بي‌ميلي جوانان ايراني به 2.5 ميليون فرصت شغلي و پاسخي به سكولاردانستن امير كبير مهم‌ترين مطالب روزنامه‌هاي امروز هستند.
تحليل اختلافات داخلي در آمريكا بر سر تحريم ايران، ادامه اخبار مربوط به اتهام فساد در دولت قبل همزمان با نامه نمايندگان مجلس براي اعلام نام دريافت كنندگان كارت هديه از مرتضوي، بي‌ميلي جوانان ايراني به 2.5ميليون فرصت شغلي و پاسخي به سكولاردانستن امير كبير مهم‌ترين مطالب روزنامه‌هاي امروز هستند.

آقاي علم‌الهدي؛ اميركبير سكولار نبود!

رضا سليمان نوري روزنامه نگار و كارشناس ارشد ايرانشناسي در مطلبي براي روزنامه قانون به سخنان امام(ره) جمعه مشهد در مورد سكولار دانستن امير كبير پاسخ داده است. وي در اين باره نوشته: سخنان اخير امام جمعه مشهد در همايش وحدت حوزه و دانشگاه درباره چارچوب كنوني اين وحدت و همچنين شخصيت اميركبير به عنوان معمار نخستين مركز علمي غير حوزوي ايران بازتاب وسيعي در جامعه خبري داشت و رسانه هاي گوناگون هر كدام به نحوي آن را پوشش دادند. آن بخش از سخنان ايشان كه مرتبط با حصول يا عدم حصول وحدت حوزه و دانشگاه در شرايط كنوني بوده و همچنين نقش دانشگاه در دين‌زدايي و سكولار كردن جامعه بي شك نه در توان اين قلم است و نه جايگاه صاحب آن به گونه اي است كه بتواند در يادداشتي كوتاه بدان بپردازد و لازم است كه بزرگان حوزه ودانشگاه جلسات متعددي براي كنكاش درباره واقعيات اين دو مسئله برگزار كنند و به صورت علمي و نه مغالطه‌اي بدان ها بپردازند. آنچه من در اين مختصر بدان خواهم پرداخت تنها بخشي از سخنان جناب علم الهدي است كه نسبتي نادرست به صدراعظم شهيد عصر ناصري داده و عنوان كردند:" ميرزا تقي خان امير كبير يكي از افرادي بود كه باعث ايجاد تفكر سكولاريسم در كشور ما شد و با ايجاد و تاسيس مدرسه دارالفنون و به كار گماشتن آخوندزاده و ميرزا ملكم خان بي دين و سكولار سعي كرد اجازه ندهند دين به دارالفنون نفوذ كند."و بدين‌گونه ظلمي عظيم درباره اين مرد كه در ذهن ما ايرانيان جايگاه بالايي را به خود اختصاص داده روا داشتند. دليل اين مدعا برداشت اشتباه آن جناب از تاريخ است زيرا هرچند كه اميركبير معمار ايجاد دارالفنون در ايران زمين بود اما اين مجموعه درست سيزده روز پيش از كشته شدن باني آن در پنجم ربيع الاول 1268هجري قمري افتتاح شد و به عبارت ديگر او در دوران فعاليت اين نخستين رقيب قوي حوزه هاي علميه در ايران زنده نبود تا چه رسد به اينكه در عزل ونصب اساتيد و تعيين خط‌مشي آن دخالتي داشته باشد.البته اين يگانه اشتباه تاريخي موجود در اين سخن نيست. ديگر اشتباهي كه از سوي امام جمعه مشهد به هنگام بيان اين سخن رخ داده و البته با توجه به اشتباه نخست كه از پايه استدلال ارائه شده از سوي ايشان را زير سوال مي‌برد مربوط به حضور تقي زاده در دارالفنون تهران به عنوان استاد است. اگر كمي در تاريخ مطالعه داشته باشيم و زندگي رجال عهد مشروطه را دنبال كرده باشيم به راحتي درمي يابيم كه اين اشتباه ناشي از يكي دانستن دو دارالفنون تهران و تبريز است زيرا كه تقي‌زاده در سال‌هاي جواني حدود سال 1320قمري يعني آن هنگام كه هنوز در كسوت روحانيت بوده در دارالفنون مظفري تبريز به عنوان استاد فعاليت مي‌كرده است و اين بدان معني است كه او حدود 50 سال پس از اميركبير پا در دارالفنون آن هم شعبه اي كه در تبريز ايجاد شده و نه دارالفنون اميركبير گذاشته است. در مورد ملكم خان نيز همان عدم حيات اميركبير در هنگام آغاز فعاليت دارالفنون كافي است تا روشن كند استدلال ارائه شده از سوي امام جمعه مشهد درباره نقش اميركبير در ايجاد تفكرات سكولار در ايران زمين تاچه اندازه غير واقعي است. امري كه حقيقتي سخت دردناك را در دل خود مخفي دارد .حقيقتي كه بايد از آن با عنوان عدم اطلاع نخبگان سخنور جامعه و كساني كه بسياري از مردم حرف آنان را حق دانسته و براساس آن برنامه زندگي خود را هماهنگ مي كنند از جزئيات برجسته‌ترين تاريخ معاصر كشور ياد كرد.

چرايي بي‌ميلي جوانان به 2.5 ميليون فرصت شغلي

تهران امروز از جمله روزنامه‌هايي است كه سخنان وزير كار در مورد بي‌ميلي جوانان به 2.5 ميليون فرصت شغلي را مورد توجه قرار داده اشت. به نوشته اين روزنامه: وزير كار روز گذشته به مسئله بي‌رغبتي جوانان به انجام برخي شغل‌ها كه از نظر آقاي وزير بيش از 2.5 شغل است اشاره كرده است. جوانان ايراني در حالي حاضر به انجام برخي مشاغل در داخل نيستند كه همين مشاغل و حتي پايين‌تر از آن‌ را در كشورهاي خارجي مانند اروپا، آمريكا يا كشورهاي شرق آسيا انجام مي‌دهند. اما آيا جوانان متهم اصلي در اين مسئله هستند؟

بيكاري يكي از مزمن‌ترين و مهم‌ترين مشكلات اقتصاد كشورمان است. همه دولت‌هاي پس از انقلاب تا به حال به نوعي با اين مسئله درگير بوده‌اند وهيچ گاه هم يك راه كار بلند مدت مفيد براي آن ارائه نشده است. وزير كار، تعاون و رفاه اجتماعي روز گذشته در مورد مسئله بيكاري و اشتغال حرف زده و به مسئله بي‌رغبتي جوانان به انجام برخي شغل‌ها كه از نظر آقاي وزير بيش از 2.5 شغل است اشاره كرده است. جوانان ايراني در حالي حاضر به انجام برخي مشاغل در داخل نيستند كه همين مشاغل و حتي پايين‌تر از آن‌ را در كشورهاي خارجي مانند اروپا، آمريكا يا كشورهاي شرق آسيا انجام مي‌دهند. اما آيا جوانان بي‌كار متهم اصلي در اين مسئله هستند؟ كارشناسان پايين بودن دستمزد و مشكلات نظام آموزش عالي را دو عامل مهم وجود اين مشكل مي‌دانند. اما علي ربيعي به اين مشكلات اشاره نكرده است و فقط ترجيح داده از امتناع جوانان بيكار از انجام برخي كارها سخن بگويد.

علي ربيعي وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي به عنوان متولي اشتغال كشور روز گذشته به اين مسئله پرداخته و گفته 2.5 ميليون شغل در كشور وجود دارد كه جوانان جوياي كار تمايلي به انجام اين كارها ندارند. او بي‌ميلي نسبت به شغل‌هاي پايين را اتفاق خوشايندي نمي‌داند و مي‌گويد: در حالي كه همين مشاغل در دنيا رواج دارند در ايران افراد اين شغل‌ها را برعهده نمي‌گيرند. محسن عليمرداني عضو كميسيون اجتماعي مجلس در اين باره به تهران‌امروزمي‌گويد: نمي‌تواند آمار داده شده را تاييد كند اما اين مسئله به‌طور كلي وجود دارد و بايد به‌طور جدي مورد توجه قرار گيرد. از نظر عليمرداني بيشتر از جوانان سياستگذاران كشور در به وجود آمدن اين پديده مقصرند و نبايد تقصير را به گردن جوانان جوياي كار انداخت چرا كه نظام آموزشي ما از اساس مشكل داشته و دانشگاه‌ها نيروهايي را تربيت كرده‌اند كه در حال حاضر براي آنها در جامعه كاري وجود ندارد. چرا بايد در زماني ما با اين حجم از بيكاري مواجه هستيم 2.5ميليون شغل در كشور وجود داشته باشد كه بيكاران حاضر به انجام نباشند. اين مسئله به ما يادآوري مي‌كند كه بايد در سياستگذاري‌هاي‌مان تجديدنظر جدي انجام دهيم. او مي‌گويد: بايد ورودي دانشگاه‌ها اصلاح و براساس نيازهاي كشور حرفه و تخصص به جوانان آموزش دهيم. وقتي بيش از 80 درصد ورودي‌هاي دانشگاه‌هاي ما از رشته‌اي تئوري است معلوم است كه به چنين مسائلي برمي خوريم. جوان دانشگاه رفته هم انتظارات بحقي دارد كه بايد برايش فراهم كرد. او چند سال عمرش را براي آموختن يك تخصص در دانشگاه گذرانده است و معلوم است بعد از فراغت از تحصيل حاضر نخواهد شد شغل ديگري را كه از نظر اجتماعي نوعي افت به حساب مي‌آيد قبول كند. در صورتي كه اگر از اول نياز سنجي مي‌شد و به تناسب همين شغل‌ها آموزش داده مي‌شد همين كارها را با فراغ بال قبول مي‌كردند. او مي‌افزايد: ما در برخي جاها كه به عنوان مثال به 5 هزار مهندس و 50 هزار تكنيسين نياز داشته‌ايم شاهد هستيم كه 50 هزار مهندس و 5 هزار تكنيسين تربيت شده است.

حسين راغفر استاد دانشگاه هم در اين باره به تهران امروز گفته است: نمي‌دانم منظور آقاي وزير چه شغل‌هايي است اما يكي از عوامل مهم خودداري جوانان بيكار از انجام برخي كارها دستمزد سركوب شده است. ما به وفور مي‌توانيم آگهي‌هايي را روي درو ديوار شهر ببينيم كه به نيروي كار احتياج دارند اما وقتي فرد بيكار براي انجام آن مراجعه مي‌كند با يك دستمزد ناچيز مواجه مي‌شد. سال‌هاي جواني و نيروي جواني هم ارزشمند‌تر از آن است كه يك جوان بخواهد آن را با اين دستمزد‌هاي ناچيز تلف كند بنابراين ترجيح مي‌دهد بيكار باشد و در انتظار فرصت بهتر تا تن به انجام اين كارها بدهد. به جاي اينكه از جوانان بيكار انتقاد كنيم كه چرا اين كارها را انجام نمي‌دهند بهتر است به فكر اصلاح نظام دستمزد باشيم. اين هم كه اين جوانان در كشورهاي ديگر همين كارها را انجام مي‌دهند به دليل شرايط خاصي است كه يكي از آنها همين دستمزدهاست.

شكاف واقعي و دعوا جدي است؛ اين بازي پليس خوب و پليس بد نيست

روزنامه اعتماد در گفتگويي با ناصر هاديان به بررسي چرايي شكاف در آمريكا بر سر ادامه تحريم‌هاي ايران پرداخته است وي به اعتماد گفته است كه اوباما در تشديد نشدن تحريم ها جدي است. در داخل امريكا نيروهاي متعدد و متفاوتي وجود دارد كه در حال منازعه با هم هستند و اين دعوا در سنا متبلور شده است. نيروهاي طرفدار اسراييل لابي خيلي قدرتمندي دارند كه مرتب بركنگره فشار مي آورند و مي خواهند كه فشار به اندازه يي باشد كه دولت امريكا مجبور شود در مذاكرات نهايي مطالباتي را بگنجاند كه تقريبا توافق را غيرممكن كند. البته آنها تحليل شان اين است كه تحريم ها، ايران را پاي ميز مذاكره نشانده است و فكر مي كنند با تحريم هاي جديد و گسترده تر ايران به خواسته هاي حداكثري آنها تن خواهد داد. البته چنين تلقي اشتباه محض است.

ما نمي گوييم تحريم ها موثر نبوده است. موثر بوده اما تنها عامل نبوده است. شرايط و مسائل ديگري چون بر سر كار آمدن دولت دكتر روحاني و تيم جديد مذاكره كننده هسته يي با ارزيابي مجدد از وضعيت ايران و منطقه بين الملل باعث شد ايران بر سر ميز مذاكره بنشيند و توافقنامه يي را امضا كند. البته غير لابي هاي اسراييلي، نيروهاي ديگري چون طرفداران منع اشاعه هسته يي و همچنين نيروهاي طرفدار هژموني امريكا هستند كه اين فشارها را اعمال مي كنند. اين سه گروه همواره بر كنگره فشار مي آورند تا چنين لايحه يي را تصويب كند. البته درباره موضع تند اسراييل عليه توافق اخير هم بايد گفت اسراييل به سه دليل اين موضع تند را عليه توافقنامه اتخاذ مي كند.

1- با اين فشارها مذاكره كنندگان امريكايي هنگام مذاكره سقف و كف تقاضاهايشان را بالامي برند. پس اسراييل ضرر نمي كند.

2- اسراييل با اين موضع تند مي تواند اگر فردا اتفاقي افتاد بگويد ما كه از قبل پيش بيني كرده بوديم. اما اگر اتفاقي نيفتد هيچ وقت تقصيري را به عهده نخواهد گرفت.

3- در قبال اينكه نهايتا با اكراه رضايت خود را اعلام كند، از امريكا امكانات نظامي و امكانات امنيتي و غيره خواهد گرفت.

اين استاد دانشگاه در مورد شكاف ايجاد شده در بلوك مقابل ايران در سطح بين‌المللي و در داخل آمريكا نيز گفته است: اين شكاف حتما واقعي است و دعوا حتما جدي است. اين بازي، بازي پليس خوب و پليس بد نيست. دعواي جدي است. 26 سناتوري كه اين طرح را ارائه كردند: افرادي جدي و متاثر از تقاضاها و خواسته هاي اسراييل هستند. بنابراين دعوا واقعا جدي است و ساختگي نيست. ما مي توانيم بگوييم كه ما يك شكافي را در ميان نخبگان و سياستگذاران امريكا ايجاد كرده ايم و اين دستاورد زودرسي است كه نصيب ما شده. در حال حاضر دولت اوباما بسيار جدي ايستاده و اين را به نفع خود مي داند. همانطور كه آقاي اوباما و كري استدلال هايي را عنوان كرده اند كه بسيار جالب است. اگر آنها را تحليل محتوا كنيم متوجه مي شويم كه به چه مطالبي استدلال و استناد كرده اند كه نبايد تحريم هاي جديد عليه ايران تصويب شود. و اين امكان خيلي خوبي را به ما مي دهد كه در سطح بين المللي و در داخل خود امريكا جهت تعميق اين شكاف به نفع طرفداران توافق و صلح فعاليت كنيم. پس نخست ما مي توانيم بگوييم يكي از نتايج زودرس اين توافق، تغيير فضاي بين المللي به نفع ما بوده است. همين طور در داخل امريكا شكافي را در بين سياستگذاران ايجاد كرده ايم. من از هم اكنون صداي ترك اين اجماع بين المللي عليه ايران را مي شنوم. وقتي 19 شركت و افراد را تحريم كردند حتي لاوروف نسبت به آن واكنش نشان داد. موضعي كه لاوروف گرفت بسيار جالب بود چون آن را خلاف روح توافقنامه مي دانست.

بنابراين وقتي دولت امريكا در مقابل لايحه كنگره موضع مي گيرد و مي گويد در صورت تصويب آن را وتو مي كند، حال تصور كنيد چيني ها، روس ها و اروپايي ها چه موضعي خواهند داشت؟ طبيعتا كشورهايي كه موافقتنامه ژنو را امضا كرده اند موافق مواضع دولت امريكا و مقابل كنگره خواهند بود. بنابراين با اين تصويب، كنگره به سمت انزوا مي رود.

اتهام فساد در قشم و ادامه ماجراي مرتضوي در مجلس

شرق از جمله روزنامه‌هايي است كه به نقل از مديرعامل سازمان منطقه آزاد قشم از فساد مالي چندهزارميلياردتوماني در قشم خبر داده و نوشته: مديرعامل سازمان منطقه آزاد قشم از دستور و پيگيري ويژه دبير شوراي هماهنگي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي براي بازگرداندن اراضي فروخته‌شده قشم به افراد خاص و سازمان‌هاي دولتي خبر داد. «شهريار مشيري» با اشاره به اينكه قشم در دولت گذشته حياط‌خلوتي براي برخي مقامات و سازمان‌هاي دولتي بوده گفته است: «حجم اموالي كه بايد به بيت‌المال برگردد، چندين هزارميلياردتومان است.» به گزارش «مهر» او با اعلام اينكه در دولت قبل، منطقه آزاد قشم محلي براي فروش زمين، املاك و اراضي به اشخاص خاص بوده، گفته است: «هيچ فكري براي توسعه جزيره صورت نگرفته است. در سال‌هاي گذشته، قشم به باراندازي براي واردات كالا به‌منظور فرار از ماليات و سوءاستفاده‌هاي مالي بوده است.»اين در حالي است كه او پيش‌تر هم از فساد گسترده مالي چندميليون‌دلاري در اين منطقه خبر داده بود، فسادي كه از واگذاري رايگان زمين و ساختمان تا بخشش پول نقد از اموال عمومي را دربر مي‌گيرد. به گفته او، نهادهاي نظارتي در قشم به‌‌طور عملي هيچ كاري نكرده‌اند، چنان‌چه «تروريست‌هاي اقتصادي» در اين منطقه رشد كرده‌اند و حقوق مردم قشم، استان هرمزگان و ايران پايمال شده است. او گفته بود كه اداره امور جزيره با فروش اراضي بوده، يعني ثروت جزيره قشم هزينه امور جاري شده است تا جايي كه حالا بايد از صفر شروع كنيم و برگرديم به سال 69 كه تازه منطقه آزاد قشم كارش را شروع كرده بود با اين تفاوت كه در آن موقع اراضي، متعلق به جزيره بود و طراحي شده بود كه به‌شكل ديگري دربيايد اما حالا آنها را هم از دست داده‌ايم.»

اين اما تنها «مشيري» نيست كه از تخلفات دولت قبلي در قشم مي‌گويد. «اكبر تركان» مشاور رييس‌جمهوري و دبير شوراي هماهنگي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي هم چند وقت پيش در يك برنامه تلويزيوني با بيان اينكه منطقه آزاد به حيات‌خلوت برخي كارها تبديل شده است، گفته بود: «ساختماني را در منطقه آزاد قشم براي دانشگاه احمدي‌نژاد (ايرانيان) واگذار كردند كه همه اين تخلفات در اين حياط خلوت انجام شده؛ اين ساختمان از اموال منطقه آزاد است، مال دولت است به چه حسابي اجاره داده شده است؟ چرا اين اموال تاراج شده است؟ مگر ارث پدرتان است؟» «حميد بقايي» كه در دوران احمدي‌نژاد در جاي «تركان» نشسته بود اما چنين واگذاري‌اي را كذب محض و دروغ خوانده و خواهان پس گرفتن ادعاهاي تركان و عذرخواهي رسمي او شد. او گفته بود: «تركان» گاهي رفتار كميسر‌هاي پليس را دارد و خود را مدعي بيت‌المال نشان مي‌دهد. اما مشاور رييس‌جمهوري در پاسخ به همه ادعاهاي بقايي و در كنار اعلام تخلفات و واگذاري‌هايي كه در ديگر مناطق آزاد انجام شده مستندا اعلام كرد كه تاريخ 26 خرداد 92 طي تصويب نامه‌اي حق بهره‌برداري از يك‌باب ساختمان سازمان منطقه آزاد قشم واقع در خيابان گاندي به مساحت زيربناي ۶۷۵مترمربع به نهاد رياست‌جمهوري واگذار شده است.

مديريت دو دوره قبل سازمان منطقه آزاد قشم برعهده رضا موسوي بود كه تيرماه ۱۳۸۹ با حكم حميد بقايي، معاون محمود احمدي‌نژاد، به سمت مديرعاملي اين سازمان منصوب شد و در نهايت نيز آذر ۱۳۹۰ جاي خود را به اسفنديار حيدري‌پور سپرد كه با تغيير دولت محمود احمدي‌نژاد او نيز از مديريت سازمان منطقه آزاد قشم كنار گذاشته شد.

شهريار مشيري پيش‌تر هم از فسادي كه دوماه مانده به تغيير دولت رخ داده، خبر داده بود و آن واگذاري يكي از زمين‌هاي اين سازمان در منطقه مرفه‌نشين تهران به يك‌دهم بهاي واقعي آن است. به گفته «مشيري»، اين زمين ۱۰هزارمتري در ابتدا قرار بود براي ساخت ميهمانسراي ويژه سازمان منطقه آزاد قشم مورد استفاده قرار بگيرد، اما در نهايت به مبلغ ۶/۶ميلياردتومان فروخته شد، در حالي كه بهاي واقعي آن بالغ بر ۶۰ميلياردتومان بوده است. مشيري در گفت‌وگويي با روزنامه «اعتماد» همچنين شيوه واگذاري زمين‌هاي منطقه آزاد قشم را با شرايط قرارداد تركمانچاي مقايسه كرده و گفته بود «غالب تخلفات در حوزه خريد و فروش زمين‌هاي منطقه بوده است. بر اين اساس بخش وسيعي از اراضي اين جزيره با زد و‌ بند و بستن قراردادهاي تركمانچاي به صورت تقسيطي به افرادي فروخته شده اما در ازاي آن پولي به حساب سازمان منطقه آزاد واريز نشده است. به گفته او، افرادي هم با گرفتن موافقت اصولي و برگ مبايعه‌نامه، تسهيلات كلان دريافت كرده‌اند كه در اين‌باره تاكنون «چهار گوني چك وصول‌نشده» كشف شده است. شهريار مشيري همچنين به كشتي‌هايي‌ كه يك‌نفر براي خريد آن ۵۰ميليون‌دلار از بانك‌هاي منطقه آزاد قشم تسهيلات گرفته بوده، اما در نهايت مدعي شده كه كشتي‌ها به سرقت رفته‌اند، اشاره كرده است. او گفته بود «كارخانه‌هاي سازنده كشتي، سريال كشتي‌ها را دارند و در صورت سرقت يك كشتي، سريال آن اعلام مي‌شود، ولي هيچ‌گونه گزارشي از سرقت اين شش فروند كشتي وجود ندارد.»رييس جديد سازمان منطقه آزاد قشم همچنين از خالي‌شدن صندوق اين سازمان خبر داده و گفته بود: «در حال حاضر در صندوق اين سازمان كه هزارو۲۰۰نفر كارمند دارد، يك ريال پول موجود نيست در حالي كه هزينه ماهانه اين سازمان بالغ بر ۲۰ميلياردتومان است.»

همين روزنامه در خبري ديگر آورده است كه 60 نماينده به هيات‌رييسه مجلس نامه نوشته‌اند و درخواست اعلام اسامي گيرندگان «كارت‌هديه» را مطرح كرده‌اند. به نوشته شرق نمايندگان هفته گذشته راهي ولايت شدند تا به امور استان و شهرستان حوزه انتخابيه‌شان رسيدگي كنند. اما گلايه‌ها در اين سفر از هميشه بيشتر بود. زمزمه دريافت كارت هديه از سوي نمايندگان همه‌جا پيچيده و مردم مدام درباره اين مساله سوال مي‌پرسند. اما برخي بهارستان‌نشينان پيش از ترك تهران نامه‌اي خطاب به هيات‌رييسه نوشته‌اند كه امضاي 60نماينده پاي آن آمده. درخواست‌شان شفاف و روشن است، از هيات‌رييسه خواسته‌اند تا اسامي 37نماينده‌اي كه از مرتضوي كارت هديه دريافت كرده‌اند از تريبون صحن علني مجلس اعلام شود. در گزارش تحقيق و تفحص مجلس از سازمان تامين اجتماعي، گفته شده بود كه 37نماينده مجلس از اين سازمان كارت هديه و بن‌كالا دريافت‌ كرده‌اند. رقم دريافتي هر نماينده كمتر از چهارميليون‌تومان برآورد شده و خيلي‌ها تاكيد دارند كه اين ارقام با هدف كمك به نيازمندان از سازمان تامين اجتماعي دريافت شده، اما اعضاي حقوقدان مجلس نهم، از جمله محمدعلي اسفناني تاكيد دارند كه دريافت هرگونه كارت هديه از سوي نمايندگان، حتي با هدف كمك خلاف قانون است. در حال حاضر اسناد در اختيار مجلس تنها به كدهايي اشاره دارد كه مشخص نيست نيز شامل حال كدام نماينده‌ها مي‌شود. سعيد مرتضوي مدعي شده كه اسامي را به مجلس تحويل داده و مجلس كماكان تاكيد دارد كه مرتضوي اسامي هيچ‌يك از 37نماينده متخلف را به بهارستان تحويل نداده. حامد قادرمرزي در همين زمينه به «شرق» مي‏‌گويد: «اگر اسامي همچنان مبهم باقي بماند، خشك‌و‌تر پاي هم خواهند سوخت، درست نيست كه مردم نسبت به نمايندگان ترديدي به دل راه دهند، اما وقتي در گزارش تقحص خود مجلس به اسامي 37نماينده حاضر در مجلس نهم اشاره شده، خب طبيعي است كه مردم در ذهن‌شان ترديدهايي شكل بگيرد.»او همچنين به «شرق» خبر مي‌دهد كه «تا به حال نزديك به 60نماينده مجلس اين درخواست را امضا كرده و اين نامه در همين هفته تحويل هيات‌رييسه خواهد شد.»هادي شوشتري، عضو كميسيون امنيت مجلس يكي از نمايندگاني است كه نامه اعتراضي را امضا كرده: «موكلان بايد بدانند كه وكلايشان در مجلس چه كرده‌اند، الان در جامعه پچپچه‌هايي هست كه نمايندگان هميشه پول مي‌گيرند، آن هم براي كمك به مردم منطقه، در همين سفر خيلي از مردم به ما مراجعه مي‌كردند كه تكليف بن‌ها و كارت هديه‌هايي كه دريافت مي‌كنيد را مشخص كنيد.»

به گفته او، هيات‌رييسه بايد اسامي را در صحن علني بخواند و آن وقت جزييات دريافت‌ها – هرچند مختصر- و نحوه اختصاص آن مستند شده و در اختيار افكار عمومي قرار گيرد. هميشه سكوت به دامن‌گيرشدن شايعه‌ها منجر شده و در اين مورد خاص، تك‌تك نمايندگان در معرض اتهام قرار گرفته‌اند، بنابراين راهكار مناسب اين است كه اسامي‌ آن 37نفر هرچه زودتر مشخص شده و از صحن علني مجلس قرائت شود.

محمد بياتيان، از ديگر نمايندگاني است كه نامه اعتراضي و درخواست كتبي براي افشاي نام نمايندگان متخلف را امضا كرده: «تنها راه‌حل منطقي براي پايان‌دادن به حاشيه‌ها، خوانده‌شدن اسامي در صحن است؛ به هر حال اگر فردي خطايي انجام داده بايد مشخص شود و اگر خطايي صورت نگرفته نيز، شفاف‌سازي، اعتماد مردم به نمايندگان را بازخواهد گرداند.»محسن بيگلري، نماينده سقز و بانه نيز از امضا‌كنندگان نامه است و خواهان اعلام هرچه سريع‌تر اسامي نمايندگان متخلف است.

قادرمرزي در بخش ديگري از سخنانش تاكيد دارد كه 37نماينده‌اي كه در مجلس نهم از مرتضوي كارت هديه گرفته‌اند، مدام مي‌خواهند كه اسامي را به 250 و 150نماينده مجالس قبلي پيوست دهند و براي خودشان دزد قافله درست كنند. البته ترديدي نيست كه در ميان اسامي نمايندگان ادوار قبلي هستند كه البته تعدادي هم در همين مجلس نهم هستند. برخي از نماينده‌ها هم در مجلس هشتم و هم نهم كارت مبالغي دريافت كرده‌اند.»

ارتباط با صفحه عكس

[email protected]

يکشنبه 1 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن