واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاين: بازگشت القاعده به افغانستان يك خيال است تا واقعيت
رضا مهرباني:
يك تحليلگر آمريكايي براين باور است كه تهديد بازگشت القاعده به افغانستان پس از خروج آمريكايي ها بيشتر يك خيال است تا واقعيت.
به گزارش خبرآنلاين فيليپ گيرالدي، مدير شوراي نشنال اينترست در مقاله اي كه در وب سايت آپ.اي.دي نيوز منتشر شده نوشت: رابرت اسكيلز ژنرال بازنشسته ارتش امريكا و تحليلگر نظامي شبكه فاكس نيوز اخيرا خطاب به مخاطبان خود در اين شبكه گفت اگر نيروهاي ناتو ، افغانستان را ترك كنند اين امر منجر به بروز " هرج و مرج كلي" همانند زمان عقب نشيني امريكا از عراق خواهد شد. سربازان امريكايي بنابر اين همانند پادزهري در برابر بروز هر گونه هرج و مرج عمل مي كنند. اما حقيقت اين است كه عمليات نيروهاي امريكايي طي پنج سال گذشته بيشتر بر حمله به طالبان در داخل پاكستان معطوف شده است ، گروهي كه هيچ برنامه يا حتي توانايي اجراي اقدامات تروريستي در امريكا را ندارد. بنا بر اين تهديد بازگشت القاعده بيشتر خيال است تا واقعيت.
اين تحليلگر برجسته مسائل نظامي و راهبردي آمريكا يكي از دلايل ادامه حضور نظاميان امريكايي در افغانستان ار اينگونه تشريح كرده است: واشنگتن به سختي تلاش دارد آبروي خود را براي كشته شدن هزاران نفر در افغانستان و هدر دادن صدها ميليارد دلار در اين كشور حفظ كند. از اين رو عقب نشيني از افغانستان در واقع شكست ديگري را در سياست خارجي امريكا به تصوير خواهد كشيد.
فيليپ گيرالدي سپس ريشه بهانه بودن القاعده براي نگه داشتن نيروهاي امريكايي در افغانستان را اينگونه تشريح مي كند: هربار كه پرسيده مي شود چرا نيروهاي آمريكايي بايد بعد از 2014 در افغانستان بمانند؟ توضيح رسمي كاخ سفيد اين است كه القاعده هنوز هم پايگاه هايي در كشور مجاور يعني در پاكستان دارد و اين خود تهديدي است كه بايد با آن مقابله كرد و براي اين منظورعملي ترين راه ، اقدام از پايگاه ها در داخل خاك افغانستان و نيز استفاده از هواپيماهاي بدون سرنشين است.
گيرالدي در بخش ديگري از تحليل خود درباره چرايي باقي ماندن بخشي از نظاميان آمريكايي در افغانستان بعد از سال 2014 مي نويسد: كاخ سفيد در تلاش است شمار زيادي از سربازان آمريكايي حاضر در افغانستان را به رغم وعده باراك اوباما مبني بر خارج كردن نيروهاي امريكايي از خاك اين كشور تا پايان سال 2014 ، همچنان در آنجا نگه دارد. از آن جا كه رئيس جمهور امريكا نتوانسته به وعده هاي خود در سال هاي گذشته عمل كند ، متعهد نبودن او به وعده اش براي خروج نظاميان امريكايي از خاك افغانستان نيز براي هيچكس تعجبي ندارد.
او سپس پرده از دليل ديگري براي باقي ماندن برخي از نظاميان امريكايي در افغانستان بر مي دارد و مي نويسد: شماري از پايگاه هاي كوچك سيا در افغانستان وجود دارد كه اطلاعات مرتبط با ايران را كسب مي كنند اما آنها سهم ناچيزي در محاسبات و پيش بيني هاي مربوط به ادامه حضور نيروهاي امريكايي در خاك افغانستان دارند.
گيرالدي مي افزايد: پايگاه هاي سيا براي اجراي فعاليت هاي امنيتي و مخفيانه خود عموما در داخل تاسيسات نظامي قرار دارند كه خروج همه نظاميان امريكايي چنين قاعده اي را برهم خواهد زد. سفارت امريكا در كابل و ديگر كنسولگري هاي اين كشور در افغانستان بدون شك هزاران پيمانكار مسلح را به عنوان نيروهاي امنيتي به كار خواهد گرفت ، همانگونه كه در مورد سفارت اين كشور در بغداد پس از خروج نظاميان امريكايي از عراق صورت گرفت.
مدير نشنال اينترست در ادمه يكي ديگر از دلايل باقي ماندن نيروهاي آمريكايي در افغانستان را حفاظت از خود دولت افغانستان مي داند كه نيروهاي امريكايي همانند نيروهاي محافظ مانع از سقوط آن به دست شبه نظاميان مسلح يا حتي ديگر گروههاي مخالف داخلي مي شوند.
يکشنبه 1 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاين]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]