واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: يادمانمجاهدت هاي علمي و اخلاقي آيت ا...آقا مجتبي تهراني
نوائيان-استاد اخلاق و عالم عامل، مرحوم آيت ا...حاج آقامجتبي تهراني، در سال 1316 هجري شمسي در خانداني اهل علم و فضيلت در شهر تهران، متولد شد. پدرش مرحوم آيت ا...ميرزا عبدالعلي تهراني، از نوادر روزگار خود و از شاگردان مرحوم آيت ا... شيخ عبدالكريم حائري بود كه به عنوان يار و همكار آيت ا...شاه آبادي بزرگ، در دوران سياه اختناق رضاخاني، به ترويج دين و تبيين شريعت در شهر تهران مي پرداخت. مرحوم آقامجتبي تهراني زير نظر پدر خود، تحصيلات ديني را در مكتب هاي رايج آن زمان، در 5 سالگي آغاز و در 10 سالگي فرا گرفتن درس هاي اصلي خود را در مدرسه ابوالفتح خان شروع كرد. او همچنين مدتي به همراه پدر به مشهد رفت و از محضر علمايي همچون اديب نيشابوري، بهره ها برد.
در محضر امام(ره)
آيت ا... تهراني، در سال 1334 هجري شمسي، در حالي كه تنها 18 سال داشت به حوزه علميه قم رفت و ضمن استفاده از درس هاي علماي بنامي همچون آيات عظام بروجردي و گلپايگاني و نيز علامه طباطبايي، دروس حوزوي خود را نزدحضرت امام خميني(ره) گذراند و پس از اخذ درجه اجتهاد در 25 سالگي، به يكي از نزديكان امام (ره) بدل شد و به دستور ايشان، به جمع آوري يادداشت هايشان در حوزه هاي مختلف پرداخت كه نتيجه آن، تدوين كتاب هاي سترگي نظير كتاب البيع، مكاسب محرمه، رساله عمليه و رسائل اصولي در 2 جلد است. آيت ا... تهراني علاوه بر اين ، از درس هاي اخلاق و عرفان امام(ره) بهره گرفت و خود به استادي كامل در اين حوزه تبديل شد. او پس از تبعيد امام(ره) به نجف با همكاري تعدادي از شاگردان ايشان، كتابخانه امام خميني(ره) را در قم تأسيس كرد؛ كتابخانه اي كه سه سال بعد توسط نيروهاي ساواك غارت و تعطيل شد. با وقوع اين اتفاق، مرحوم آقامجتبي تهراني، در سال 1347 راهي نجف شد و علاوه بر كسب فيض دوباره از محضر استاد خود و اهتمام به خودسازي معنوي، تدريس كفاية الاصول را در مدرسه آيت ا...العظمي بروجردي آغاز كرد.
شروع فعاليت ها در تهران
در سال 1349، آيت ا... تهراني، به دستور امام(ره) به تهران بازگشت و فعاليت هاي خود را آغاز كرد. درس هاي اخلاق او، همواره كانوني براي تجمع جوانان پرشور انقلابي بود. تأثير شخصيت معنوي او در ميان مردم تهران از همين سال ها آشكار شد. پس از پيروزي انقلاب اسلامي، آيت ا... تهراني، با هدف تربيت نيروهاي متعهد، مسئوليت اجرايي بر عهده نگرفت و از سال 1357 درس خارج خود را در منزل شخصي اش، در تهران، آغاز كرد. اين درس ها در سال 1364، همزمان با قبول توليت مدرسه مروي در تهران از سوي آيت ا...مهدوي كني، به اين مدرسه منتقل شد و تداوم يافت. مرحوم آيت ا... تهراني در مدت عمر گرانمايه خود شاگردان زيادي تربيت كرد و به دليل ممارست در فراگيري هر چه بيشتر علوم ديني، اين توفيق را يافت كه 32 مرتبه كتب اربعه شيعه را مرور كند و بسياري از مطالب و احاديث آن ها را به ذهن بسپارد. سرانجام اين عالم رباني و معلم اخلاق، بعد از 40 سال مجاهدت ديني و تربيتي، همزمان با اربعين حسيني، در سيزدهم دي ماه سال 1391 هجري شمسي، دار فاني را وداع گفت و پس از تشييعي باشكوه و اقامه نماز بر پيكرش توسط رهبر معظم انقلاب، در حرم مطهر حضرت عبدالعظيم(ع) به خاك سپرده شد.
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]