واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: تامين ۵۰ درصد قيمت خانه از طريق وام
وزير راه و شهرسازي گفت: بايد صندوقهاي پس انداز و سرمايهگذاري به گونهاي براي اعطاي تسهيلات فعاليت كنند كه در كنار فعاليتهاي ضد تورمي دولت برنامههاي مسكن به خوبي اجرا شوند.
عباس آخوندي، در پاسخ به اين سوال كه آيا در برنامههاي سه تا پنج ساله صندوقهاي سرمايهگذاري و پسانداز با ۳۰ ميليون تومان قدرت خريد خانه ايجاد ميشود؟ اظهار كرد: برنامههاي ضد تورمي دولت در حال اجراست و صندوقهاي پسانداز و سرمايهگذاري نيز در اين زمينه فعاليت ميكنند.
وي با اشاره به وام مسكن و افزايش تسهيلات مسكن در كشور گفت: سياست دولت اين است كه با هر گونه اقدامي كه منجر به افزايش تورم ميشود برخورد كند.
وزير راه و شهرسازي افزود: به هيچ وجه براي افزايش وام مسكن به بانك مركزي متوسل نميشويم چراكه اين استراتژي كلي كشور و گفته رييس جمهور است.
به گفته آخوندي اين كار به اين مفهوم نيست كه در حوزه مسكن صندوقهاي پسانداز و سرمايهگذاري فعال نشوند چرا كه در اكثر كشورها سهم تسهيلات بانكي از قيمت مسكن بيش از ايران است و در برخي از كشورها اين سهم به ۹۰ درصد ميرسد.
به گفته وي در ايران اعطاي وام مسكن در شهرهاي كوچك ۳۰ تا ۴۰ درصد قيمت مسكن و در شهرهاي بزرگ حدود ۱۰ درصد قيمت واحد مسكوني را شامل ميشود.
وزير راه و شهرسازي تاكيد كرد: بايد صندوقهاي پسانداز و وام مسكن را از انحصار بانك مسكن جدا كنيم و كليه بانكها بتوانند پسانداز مسكن داشته باشند و منابع از داخل اقتصاد بدون ايجاد تورم فراهم شود. به گفته وي اين ايده كلي است كه مطرح شده و به زودي جزئيات آن ارائه ميشود و نيازمند به تصويب رسيدن در هيات وزيران است.
آخوندي معتقد است: هدف كلي اين است كه طبقه متوسط جامعه حداقل ۵۰ درصد قيمت مسكن را تسهيلات بگيرد اما بايد در مقابل پسانداز هم داشته باشند.
وزير راه و شهرسازي در پاسخ به اينكه آيا اين كار شدني است؟ گفت: نا اميد نيستم اگر به اين موضوع نا اميد بودم هرگز اقدام نميكردم.
وزير راه و شهرسازي با اشاره به آزادسازي خريد و فروش مسكن مهر گفت: اين آزادسازي در بخش اعيان صورت ميگيرد و با عرصه صحبتي نميشود.
آخوندي افزود: برنامه جامع مسكن در حال فعال شدن و بازنگري است و هدف عمده در بخش مسكن فعال شدن بازار مسكن است. وي تصريح كرد: اين كه تنها دهك خاصي در جامعه براي صاحبخانه شدن مد نظر باشد را نداريم بلكه نگاه ما فعال شدن كل حوزه مسكن است كه اين امر منجر به خروج از وضعيت ركود تورمي ميشود.
وزير راه و شهرسازي تاكيد كرد: اجراي طرح جامع مسكن با كليات آن در حال برنامهريزي است. همچنين برنامههاي مسكن با دولت و بانك مركزي براي سال آينده در حال بررسي است و به زودي به تصميمات رسمي و قانوني در اين باره ميرسيم.
آخوندي با اشاره به تفكيك وزارت راه و شهرسازي گفت: اين موضوع در مجلس شوراي اسلامي مطرح شده و بايد توجه كرد كه در دنيا سنتهاي مختلفي از جمله تركيب يا تفكيك مسكن و حمل و نقل وجود دارد كه در سيستمهاي اروپايي عمدتا تركيب و در سيستمهاي آمريكايي تفكيك ديده ميشود كه هر يك محاسن و معايبي دارند.
به گفته وي از اوايل دهه ۷۰ ايجاد شهرهاي جديد در كشور مقرر شد و اگر درهمان زمان ادغام اين دو وزارتخانه صورت گرفته بود پيش از ايجاد شهرهاي جديد بايد مترو و راه براي آنها ايجاد ميشد. وي تصريح كرد: اين در حالي است كه همه دنيا وسايل دسترسي سريع به شهرهاي جديد را دارند و اين امر در حال حاضر منجر به آلودگي هوا و مشكل دسترسي به شهرهاي اقماري ميشود.
وي افزود: در زماني كه اين دو وزارتخانه تفكيك نبودند براي ايجاد شهرهاي جديد، هر يك از وزارتخانهها كار خود را انجام ميدادند اما اگر از ديد توزيع جمعيت و توزيع فعاليت در سرزمين نگاه شود اين ادغام مفيد است.
آخوندي با اشاره به اينكه در حوزه صنعت حدود ۵۸ ميليون تن ظرفيت كارخانههاي در حال احداث است، گفت: اگر توزيع شهري و شبكههاي ريلي به خوبي هماهنگ شوند اين سرمايه اتلاف نميشود. به گفته وي اگر اين ميزان ظرفيت وارد جادهها شوند تمام جادهها از بين ميروند چراكه هر يك تن بار در جاده هفت برابر سوخت در مسير ريل مصرف ميكند و ما مجبوريم حمل ونقل ريلي را همزمان با توسعه ريلي برقرار كنيم. وي با اشاره به توسعه شهركهاي مسكوني و توزيع جمعيت با برنامه حمل و نقل گفت: بايد اين دو با يكديگر يكپارچه و هماهنگ شوند.
آخوندي افزود: عدهاي معتقدند اين تفكيك حجم كار زيادي است و بايد به سهم بخش خصوصي توجه شود. اگر قرار باشد دولت هم خود بسازد و هم اجرا كند حجم كار افزايش مييابد چرا كه نياز به تغيير مدل داريم.
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]