تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هيچ جلسه قرآنى براى تلاوت و درس در خانه‏اى از خانه‏هاى خدا برقرار نشد، مگر اين ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805668130




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جايي براي زندگي


واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: جايي براي زندگي
كساني كه قرباني نوعي از انواع خشونت شده‌اند، به نيكي اهميت خشونت‌زدايي از جهان را درك مي‌كنند. فرقي نمي‌كند، زني كه قرباني خشونت همسرش در تانزانياست يا كودكي كه قرباني خشونت نامادري‌اش در تايلند است و همين‌طور، اطفالي كه هنوز، از پس خشونت كور و بي‌رحمانه هيروشيما، معلول و مريض متولد مي‌شوند و معلول و مريض مي‌ميرند. خشونت شقوق مختلف دارد. از خشونت فيزيكي تا كلامي و رواني و انگار، عصر بشر مدرن و مترقي، به گونه حيرت‌آوري با خشونت جاهلانه و عقب‌مانده همراه شده است. سراسر عالم را كه نگاه كنيد نشانه‌ها و مصاديق آن را، به وفور مي‌بينيد.

از ميانمار كه خشونت قومي و مذهبي، انسان‌هاي بيگناه را به كشتن مي‌دهد تا افغانستان و پاكستان و عراق و بحرين و سومالي و سودان و سوريه و لبنان و فلسطين و آفريقا.

خشونت ابعاد مختلف دارد. از خشونت خانگي در دورترين نقاط جهان تا نسل‌كشي وسط آفريقاي مركزي. گفته مي‌شود بيش از نيمي از زنان كره‌جنوبي قرباني شكلي از خشونت خانگي‌اند. در همين‌حال، در بخشي از خاورميانه، چنان ابعادي از خشونت قومي و ديني و نژادي برپاست كه خبر قبلي را به كلي بي‌اهميت نشان مي‌دهد. آوارگان جنگ وحشيانه سوريه، حتي در تركيه هم جانشان امن نيست.

افراط‌گرايي برادر تني خشونت است. مافياهاي قدرت‌طلبي در مراكز قدرت برخي كشورها، افراط را چون هواي مسمومي به ريه‌هاي پيروان متعصب و متصلب خود وارد مي‌كنند تا خشاب خشونت را در وجودشان پر كنند. آنها، با رواج افراط‌گرايي بي‌ريشه و خطرناك، از جهل و جزم انديشي مريدان كورشان نهايت سوء استفاده را مي‌برند تا به اهداف پليد خود برسند. عراق، صحنه و پهنه بازي كثيف مراكز قدرت سلفي بيرون از اين كشور است. تروريست‌هاي انتحاري، مجنونانه خود را به در و ديوار مي‌كوبند تا زنان و مردان و كودكان شيعه را تكه‌تكه كنند.

گفته مي‌شود يك تروريست انتحاري را در شهر حلّه عراق قبل از اينكه موفق به انفجار خود شود، دستگير كرده بودند، گفته بود زود مرا اعدام كنيد تا به نماز عصر پيامبر در بهشت برسم!

چنين موجودات مخوفي، محصول فكر و دست گروههاي صاحب ثروت و قدرت بيرون از مرزهاي عراق هستند كه نه شيعه‌اند و نه سني و اساساً به هيچ چيز جز گسترش گستره مافيايي ثروت و قدرت خود اعتقاد ندارند و با چشمان باز، متعصبين چشم بسته را براي رسيدن به اميال خود، اغوا و اغفال مي‌كنند.

اخبار عراق را ببينيد. به رغم بسيج همه نهادهاي امنيتي و انتظامي در ايام اربعين، باز چه موجي از قتل و جنايت در اين روزها در عراق جاريست.

با اين حال، گويا جاي اميدواري هم هست. شيخ عبدالعزيز آل الشيخ، مفتي اعظم عربستان، براي نخستين‌بار فتوا داده است كه «تروريست‌هاي انتحاري از راه خدا منحرف شده‌اند. افكارشان تغيير كرده و عقولشان با شر و فساد عجين شده به طوري كه فرق ميان حق و باطل را تشخيص نمي‌دهند. كشتن ديگران گناه كبيره است و كساني كه خود را به شيوه انتحاري مي‌كشند جنايتكاراني هستند كه براي رفتن به جهنم عجله مي‌كنند.»

به هرحال، خشونت وقتي رواج يابد و قبحش از ميان رود، ديگر زمان و مكان نمي‌شناسد. خشونت مي‌تواند مرزهاي ملي و جغرافيايي را درنوردد و آنگاه، هيچ كس در هيچ نقطه از جهان، از آن در امان نيست. براي همين است كه سران و بويژه عقلا و انديشمندان و جامعه‌شناسان و روانشناسان كشورهاي آرام جهان نيز، از رواج خشونت، حتي در نواحي دور دست نگرانند. برخلاف آنان، كساني كه در نواحي نزديك‌تر به كانون خشونت، آن را رواج مي‌دهند و از آن حمايت مي‌كنند و خاستگاه گروههاي تروريستي خشن مانند القاعده هستند، از درك سرايت و حركت بالقوه خشونت رواج يافته به سوي خودشان، عاجزند.

در اين اثنا، ابتكار رئيس جمهوري ايران در ارائه طرح جهان عاري از خشونت و افراط به مجمع عمومي سازمان ملل و تصويب آن در قالب قطعنامه مجمع عمومي، حركت هوشمندانه و بجايي بود. تصور كنيم جهاني را كه بواقع عاري از خشونت و افراط باشد. از خشونت‌هاي كلان در قالب نسل‌كشي و جنايت و تجاوز به كشورها و بمب‌گذاري‌ها و انفجارهاي انتحاري تا خشونت‌هاي خرد از سرقت‌هاي مسلحانه درون شهري و خشونت‌هاي خانگي عليه زنان و كودكان.

چنانچه چنين جهاني به دست آيد، انگار دنيا دوباره آفريده شده و بي‌گمان، آنگاه است كه جهان جاي خوبي براي زندگي است.



شنبه 30 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن