واضح آرشیو وب فارسی:جمهوري اسلامي: چوب حراج بر دسترنج باغداران مازندراني
ميادين ميوه و تره باربايددراختيارتوليدكنندگان باشد نه واسطهها
باغهاي مازندران مملو از انواع پرتقالهاي مانده بر روي درخت است و باغداران كه در شروع فصل برداشت مركبات چشم به بازار داشتند، اكنون نميدانند در بازاري كه رونق چنداني براي فروش اين محصول ندارد چگونه محصول خود را در بازار به فروش برسانند.
خبرنگار ايسنادرهمين رابطه نوشت: فصل سرما با ريزش برف، فرا رسيده و هنوز مقداري از محصولات بر روي درختان مانده كه همين امر نگراني باغداران را از به فروش نرفتن محصول دوچندان كرده است. مركبات از اصليترين توليدات مازندران است اما در اين ميان كشاورزان اين بخش با مشكلاتي دست و پنجه نرم ميكنند و خواستار توجه بيش از پيش مسئولان هستند. كشاورزان از افزايش هزينههاي توليد، گراني قيمت نهادهها و خريد محصولات با قيمت كم از سوي واسطهها و دلالان مينالند.
اسماعيل صادقي، يك باغدار مازندراني در اين مورد، اظهار كرد: امسال توليد مركبات نسبت به سال قبل از عملكرد بهتري برخوردار بوده و مركبات امسال به صورت يك دست، يكنواخت و با عطر و بوي بهتري توليد شده است.
وي تصريح كرد: متاسفانه قيمت خريد محصول در روزهاي نخست برداشت بالا بوده، در حاليكه در زمان رسيدن كامل مركبات و برداشت به موقع اين محصول، قيمت كاهش يافته كه اين امر باغدار را دچار سردرگمي كرده است.
احمد زارع، از باغداران ساروي نيز اظهار كرد: متاسفانه به دليل كاهش تقاضا براي خريد مركبات، اين محصول با قيمت پايينتري خريداري ميشود. به دليل بالا بودن حجم توليد، محصولات در حال خراب شدن است اما بازار فروشي براي اين محصول وجود ندارد.
وي افزود: با توجه به افزايش هزينههاي توليد، گراني قيمت نهادهها و خريد محصولات با قيمت كم از سوي واسطهها و دلالان، خواستار توجه بيشتر مسوولان هستيم.
وي با بيان اين كه حاصل دسترنج كشاورزان را دلالان ميبرند، تاكيد كرد: دولت بايد براي جلوگيري از حضور دلالان در اين بخش، براي خريد انواع محصولات كشاورزي برنامه منسجم داشته باشند.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي مازندران نيز، با بيان اينكه 400 هزار تن از مركبات كشور در مازندران توليد ميشود، خاطرنشان كرد: امسال مازندران 50 درصد توليد مركبات كشور را به خود اختصاص ميدهد.
عظيمي با اشاره به واردات محصولات كشاورزي از جمله مركبات در زمان برداشت اين محصولات، اظهار كرد: سال گذشته از سوي وزارت جهاد كشاورزي، طرحي پيشنهاد شد كه بر اساس آن واردات هرگونه محصولات كشاورزي در زمان برداشت ممنوع است و اين ممنوعيت در حال حاضر نيز وجود دارد.
عظيمي تصريح كرد: نگرانيهاي ما از حاشيه بازار است زيرا سود حاشيه بازار بسيار نامتعارف است. دلالها و واسطهها تنها به دنبال منافع سودجويانه خود هستند. اين افراد در رساندن محصول از باغ تا سرسفره افراد فاصله زماني نامتعارفي دارند.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي مازندران با اشاره به تناسب نداشتن قيمت مركبات از باغها تا بازار، اظهار كرد: با وجود اينكه فاصله كمي از باغها تا بازار وجود دارد متاسفانه قيمت محصولات كشاورزي از روند رو به رشدي برخوردار است كه سبب متضرر شدن باغدار ميشود. حداكثر هزينه و سود واسطهها تا خرده فروشي و عمده فروشي بايد 50 درصد افزوده شود كه متاسفانه اينگونه نيست. حاشيه سود بازار در كشور زياد است و اين مشكل در بخش كشاورزي بيشتر مشاهده ميشود.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي مازندران از باغداران خواست، عجله و نگراني در خصوص فروش محصولات باغي خود نداشته باشند زيرا كه اين امر سبب افزايش عرضه در بازار ميشود.
عظيمي خاطرنشان كرد: با توجه به هماهنگيهاي صورت گرفته با سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران و تشكيل كارگروههاي مشترك در استان، قيمت خريد مركبات از ذخيره سازان در شب عيد 1800 تومان تعيين شده است. همچنين قيمت خريد مركبات از باغدار با توجه به نوع و كيفيت از 700 تا 900 تومان متغير است.
مديرعامل اتحاديه باغداران مازندران نيز، اظهار كرد: محيط بازار براي ورود محصولات توليدكنندگان مهيا نيست كه اين امر شايد به دليل اين باشد كه باغداران تمايل ندارند محصول خود را به طور مستقيم وارد بازار كنند و يا اينكه باغداران بازاريان خوبي نيستند. بايد حلقه واسطي بين توليدكنندگان، توزيع كنندگان و مصرف كنندگان باشد.
شعباني با بيان اينكه نميتوان رابطهها را حذف كرد، ادامه داد: در برخي موارد برخي توليدكنندگان قادر به جمع آوري محصول نيستند كه بايد اين وضعيت سامان دهي شده و سيستمي جهت انجام صحيح نظارتها تعريف شود.
وي تاكيد كرد: بايد برنامهاي مبني بر تجهيز ميادين ميوه و تره بار براي ورود توليدكنندگان به بازار تنظيم شود. متاسفانه اين ميادين به انحراف رفتند و به جاي اينكه در اختيار توليدكنندگان باشد در اختيار واسطهها و دلالان قرار گرفته است.
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جمهوري اسلامي]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]