واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:
مدیر استانی حوزه علمیه خواهران چهارمحال و بختیاری:
سیره علمی و عملی حاکم بر فضای حوزههای علمیه ارزشمند است خبرگزاری رسا ـ مدیر حوزه های علمیه خواهران چهارمحال و بختیاری، سیره علمی و عملی حاکم بر فضای حوزه علمیه را از نکات برجسته این مرکز علمی مطرح کرد و گفت: این مهم به عنوان یک فرهنگ غنی در حوزه گسترش یافته و علاقهمندان به تحصیل در این مرکز فرهنگی خود را در برابر همه مسائل مسؤول می دانند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، حجت الاسلام یدالله رحمانی، مدیر استانی حوزه های علمیه خواهران چهارمحال و بختیاری، پیش از ظهر امروز در جمع اساتید و پژوهشگران برترحوزه های علمیه خواهران این استان، در رابطه با تعریف پژوهش، گفت: در این رابطه باید فعالیتهای حوزه علمیه در سالهای پیش و پس از انقلاب شکوهمند انقلاب اسلامی مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد.
وی به بیان آثار فاخر بزرگان دینی حوزه علمیه از لحاظ کمی و کیفی پرداخت و به کسب افتخارات مسلمانان در زمینههای مختلف علمی نیز اشاره کرد و گفت: در تمام قرون، کتبی که توسط بزگان دینی به نگارش در آمده از تمامی لحاظ برجسته و کارآمد بوده است و از این کتابها در زمان کنونی نیز به عنوان آثار نخبه یاد میشود که سینه به سینه و از معصومین(ع) به ما یادگار رسیده است و کمتر کسی است که ارزش کلام کنونی را که برگرفته شده از علم کلام پیشینیان است، نداند و این از افتخارات ما است.
حجتالاسلام رحمانی با اشاره به این که بزرگان ما با مجاهده و جهادکردن و توکل برخدای متعال به موفقیتهای بسیاری در علوم فقهی، اصول اخلاقی و کلام به دست آورده و آن را به سلامت به ما رساندند، تصریح کرد: وجود عالمان بزرگ در زمان کنونی به عالمپرور بودن نظام کمک قابل توجهی کرده است و به واسطه همین عامل، کشور به قطب علمی و نخبهپرور در جهان معرفی میشود.
امام جمعه بلداجی در ادامه سیره علمی و عملی حاکم بر فضای حوزه علمیه را از دیگر نکات برجسته این مرکز علمی مطرح کرد و افزود: این مهم به عنوان یک فرهنگ غنی در حوزه بسط و گسترش یافته و علاقهمندان به تحصیل در این مرکز فرهنگی خود را در قبال همه مسائل مسؤول دانسته و از مسئولیتهای محوله غفلت نکرده و به مباحث انسانساز که نیاز امروز بشریت است با قدرت وارد شده است.
حجتالاسلام رحمانی با اشاره به مسأله تهذیب و تعلیم خاطرنشان کرد: باید زمانی به مرحله تبلیغ دست یافت که مرحله پژوهش با موفقیت پشت سرگذاشته و اطلاعات لازم در این زمینه به خوبی حاصل شده و از ظرفیتهای موجود نهایت استفاده و بهرهروی شده باشد.
وی افزود: وجود محققان و فضلا، یکی از مهمترین ظرفیتهایی است که در کشور وجود دارد اما در مقایسه با نیاز جامعه ناچیزبوده؛ چرا که تعداد افراد ورودی به حوزه کم است و داشتن رقابت علمی در حوزه بسیار مهم تلقی میشود و به یمن فضلای قابل توجه در این حیطه، این مهم محقق شده و نخبگان حوزه علمیه با موفقیت در زمینههای علوم دینی و انسانی وارد شده و به موفقیتهایی نیز رسیدهاند.
این مقام مسؤول در بخشی از سخنان خویش به تشریح نهادینهکردن و تقویت سیره علمی در حوزهها پرداخت و خاطرنشان کرد: طلاب خواهر حوزه علمیه باید با دنبالکردن سیره علمی در این عرصه پیشتاز باشند و فراگیری علوم تجربی در کنار علوم دینی میتواند آنان را هرچه بیشتر در خدمت علم قرار داده که وجود مراکز پژوهشی نیز در این عرصه بسیار راه گشا است.
حجتالاسلام رحمانی به نیازهای علمی جامعه و تأثیرگذاری پژوهش در روند روبه رشد جوامع نیز اشاره کرد و افزود: به سبب گستردگی نیازهای جامعه باید اسلام به صورت کامل در جامعه لحاظ شود و به تمامی ارکان آن عمل شود.
وی توجه به نیازهای جوامع اسلامی را از دیگر نیازها برای پیشرفت و توسعه نظام اسلامی برشمرد و اضافه کرد: امروز جمهوری اسلامی به عنوان الگوی بلامنازع برای آبادانی دیگر جوامع اسلامی مطرح شده و موج نهضت بیداری اسلامی در منطقه و حتی در کشورهای غربی و آمریکایی گواهی مستدل بر این ادعا است؛ بنابراین باید یک نظامسازی وسیع علمی در سطح جوامع اسلامی برای پاسخگویی به سؤالات به وجود آورد.
امام جمعه بلداجی گسترش اسلام در جوامع غربی را جدی تلقی کرد و با بیان این که این مهم حول محور اسلامخواهی دنبال میشود، افزود: باتوجه به بالارفتن سطح متوسط علم در جامعه لازم است که جوانان در مقولههای علوم دینی و تجربی از دیگر جوامع عقبنمانده و با ارائه پژوهشهای دینی و تجربی و یا تلفیق این دو علم در زمینهها علم را با دین تلفیق و ترکیب کرده و موفقیت حاصله را تضمین کنند.
وی ادامه داد: شکلگیری نهضت نرمافزاری از دیگر فعالیت جدی در این عرصه است و ضمن رشد علمی در این زمینه با شتاب زیادی حرکت کردهایم تا بدان جا که در زمینه تمامی علوم در مقابل کشورهای ابرقدرت علمی عرض اندام کرده و حرفی برای گفتن داریم و بسیاری از کرسیهای علمی در المپیادها را به خود اختصاص دادیم.
مدرس حوزه و دانشگاه ادامه داد: امروز رشد دانشگاهی و علمی در کشور ما 15 برابر کشورهای ابرقدرت علمی در جهان است که این مهم به فضیلت اسلام و قرآن و تأسی به امام معصوم و رهبران ایران اسلامی و حاکمیت مطلق اسلام بر نظام حاصل شده است و این ادعا به واسطه ارزیابی کشورهای غربی و آمریکایی به دست آمده است.
حجت الاسلام احمدی تولید دانش در زمینه علوم انسانی و اسلامی را از دیگر عوامل پیشرفت برشمرد و اظهار داشت: علوم انسانی و اسلامی از سه دانش اصلی متن آیات و روایات منشعب شده که شامل علم کلام و معارف، اخلاق و تربیت و فقه است؛ بنابراین ما میتوانیم با تکیه براین اصول به موفقیتهای قابل توجهی دست یابیم.
حجتالاسلام احمدی در پایان، برنامه ریزی کلان در عرصه جهاد علمی و سیاست گذاری در عرصه علمی و پژوهشی را از راهکارهای مهم برای دستیابی به موفقیت عنوان کرد./9457/پ203/س
۱۳۹۲/۹/۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]