واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس مركز بهداشت استان زنجان:43 درصد از مردم زنجان عارضه چاقي دارند
رئيس مركز بهداشت استان زنجان به ارائه آماري از نتايج مطالعات انجام شده در خصوص بهداشت مردم استان اشاره كرد و گفت: ابتلاي 43 درصد از مردم استان به عارضه چاقي از نتايج اين بررسيها است.
به گزارش خبرگزاري فارس از زنجان، محمد رضا صائيني بعد از ظهر امروز در جمع خبرنگاران استان شعار هفته بسيج آموزش تغذيه را در سال جاري «پيش به سوي سلامتي با كاهش مصرف نمك و روغن» اعلام كرد و اظهار داشت: روغن و نمك عامل اصلي بيماريهاي متعدد از جمله فشار خون و بيماريهاي قلبي محسوب ميشوند.
وي با بيان اينكه زندگي شهري به دليل وجود تكنولوژي و تجهيزات پيشرفته دچار كمتحركي شده است، اضافه كرد: مصرف بيرويه نمك و روغن بيماريهايي متعددي را سبب شده است.
رئيس مركز بهداشت استان زنجان فشار خون و ديابت را از عوارض استفاده از مصرف روغن و نمك اضافه اعلام و تصريح كرد: خانوادهها به ويژه مادران نقش مهمي در رژيم غذايي سالم خانواده ايفا ميكنند.
اين مسئول به رواج مصرف فستفودها در سطح كشور اشاره و ابراز داشت: شيوع مصرف فستفودها به ويژه در كودكان و نوجوانان زنگ خطري براي سلامت خانوادهها محسوب ميشود.
صائيني از چند برابر بودن مصرف نمك در ايران نسبت به آمار جهاني خبر داد و گفت: استاندارد جهاني مصرف نمك روزانه پنج گرم است ولي در ايران اين ميزان 15 گرم است.
وي به مطالعات انجام شده در مورد شيوع بيماريهاي زمينهاي از جمله فشار خون اشاره كرد و متذكر شد: درصد شيوع اين بيماري در زنجان 15.5 و كشوري 16.5 درصد است.
رئيس مركز بهداشت استان زنجان به تشريح روند استفاده از چربيها با اسيد چرب بالا و پايين و نحوه نگهداري و استفاده از روغنهاي گياهي و حيواني پرداخت و خاطرنشان كرد: مصرف روغنهاي مايع از توصيههاي هميشگي به خانوادهها محسوب ميشود.
اين مسئول تاكيد كرد: روغنها هميشه بايد در ظروف مات دربسته و دور از نور آفتاب نگهداري شوند.
صائيني درصد مجاز اسيدهاي چرب ترانس در روغنهاي سرخكردني دو درصد و در روغنهاي غير سرخكردني پنج درصد اعلام كرد.
وي به ارائه آماري از نتايج مطالعات انجام شده در خصوص بهداشت مردم استان زنجان در سال 90 اشاره كرد و گفت: ابتلاي 43 درصد از مردم استان به عارضه چاقي از نتايج اين بررسيها محسوب ميشود.
رئيس مركز بهداشت استان زنجان با توصيه مردم براي مصرف ماهي به صورت ماهانه ادامه داد: درصد مصرف اين ماده غذايي پايين است.
اين مسئول خاطرنشان كرد: 88.15 درصد از مردم استان زنجان كمتر از ميزان 5 واحد ميوه را در طول روز مصرف ميكنند.
وي در پايان به برنامههاي اين هفته اشاره كرد و گفت: در همين راستا توزيع كارتهاي تغذيه بين والدين، تهيه انيميشنهاي اضافهوزن و چاقي، پخش تيزر براي اوليا و كودكان، اختصاص حداقل يك روز براي ترويج ميان وعده سالم در مهدهاي كودك، آموزش طبخ ماهي در استان با حداقل نمك، اصلاح شيوه الگوهاي مصرف مواد غذايي و برگزاري دورههاي آموزشي براي مربيان مهدهاي كودك و برگزاري جلسات همانديشي در شهرستانها از جمله برنامههاي هفته بسيج براي آموزش تغذيه است.
انتهاي پيام/73004/غ40
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]