واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: هشدار مشاور ارشد سازمان ملل؛ زلزله تهران قطعي است
مسكن مهر مكانيابي درستي نشده است، براي مثال در قبچاق ۲۰ هزار واحد بدون توجه به بافت منطقه ساخته شده است در امانيه نيز روي تپههاي زباله ساختمانهاي ۶، ۷ طبقهاي ساختهاند. هشدار مشاور ارشد سازمان ملل؛ زلزله تهران قطعي است
ايلنا: مشاور ارشد سازمان ملل و بانك جهاني اعلام كرد: پيش بيني زلزله تهران از روي دادههاي تاريخي است و شدت و عمق آن مشخص نيست و بستگي به اينكه كدام گسل فعال ميشود اما زلزله تهران قطعا رخ خواهد داد. با آموزش ايمن سازي و هماهنگي بين دستگاهها ميتوان خسرات آنرا كاهش داد.
به گزارش خبرنگار ايلنا، امروز شنبه ۳۰ آذرماه، در نشست خبري كنفرانس ملي مديريت بحران و hse، عباس جزائري رئيس پژوهشكده سوانح طبيعي در مورد بلاياي طبيعيي كه كشور ما را تهديد ميكند گفت: ما در كشور هر ۳ تا ۵سال شاهد يك زلزله بزرگ هستيم و حتي درگاهي موارد ديده شده است كه اين دوره زماني به كمتر از اين بازه نيز رسيده است.
وي افزود: علاوه بر زلزله مشكل خشكسالي نيز گريبانگير كشور ما است و ما در هر دو سال يك سال خشكسالي داشتهايم و همانطوري كه ميدانيد سيل و خشكسالي دو روي يك سكه هستند، خشكسالي با از بين بردن پوشش گياهي سبب بروز سيل و همينطور سبب آتش سوزي نيز ميشود.
رئيس پژوهشكده سوانح طبيعي گفت بعد از وقوع زلزله گيلان در سال ۶۹ با مطالعه ۱۸ كشور مانند ژاپن، تركيه، و... آيين نامههايي نوشته شد كه منجر به تأسيس ستاد حوادث و سوانح غيرمترقبه كشور با عضويت ۱۲ وزير و ۴ نهاد كشور در برنامه سوم توسعه شد.
پرويز پيران، مشاور ارشد سازمان ملل متحد و بانك جهاني، كه دبير علمي اين كنفرانس نيز است در ادامه گفت: من در زمان رخ دادن زلزله آذربايجان سوالي را با اين عنوان مطرح كردكه «آيا ما دچار بيسوادي هماگني و بيهوشي اجتماعي هستيم؟»
وي ادامه داد: در تمامي زلزلههاي بزرگي كه در كشور خ داده است الگويي تكرار شده كه مردم براي كمك به خيابانها و راهها ميريزند و راه را مسدود ميكنند و سبب متضرر شدن مجروحين و آسيب ديدگان ميشوند. بايد براي آموزش و اطلاع رساني مردم به صورت نهادي برنامه ريزي كرد.
پيران افزود: بايد آموزشهايي را براي مشاركت هدفمند مردم در بحرانهاي طبيعي پايه ريزي كنيم تا هر كس نقش خود را در اين زمينه انجام دهد.
عضو هيأت علمي دانشگاه توسعه سوئد در جمع خبرنگاران افزود: ما در تهران گسل دماوند تا هشتگرد را داريم كه اگر فعال شود،۷۵۰ هزار نفر درجا ميميرند و گسل شهرري هم اگر فعال شود ۸۳۰ هزار نفر كشته به جاي خواهد گذاشت با همهٔ اين تحقيقاتي كه شده است شاهد هستيم كه بزرگترين بارگذاري اسكان تهران در اين چند سال اخير روي گسل شمال تهران بوده است. درحالي كه اين منطقه بايد از خانهها مسكوني پاك شود اما فساد اداري از اين كار جلوگيري ميكند.
وي افزود: همينطور خيابان فرشته ٰبهشتي ٰكريمخان و... رو گسل قرار دارند. با وقوع زلزله ۶۵ درصد از خانههاي نوساز و ۸۰ درصد از بيمارستانها فرو خواهند ريخت و موشها و سوسكهاي شهر تهران كه شايد تا الان به حدود ۶۰ ميليون رسيده باشند به سطح شهر خواهند آمد.
وي افزود: پيش بيني زلزله تهران از روي دادههاي تاريخي است و شدت و عمق آن مشخص نيست و بستگي به اينكه كدام گسل فعال ميشود اما زلزله تهران قطعا رخ خواهد داد.
اين عضو هيأت علمي دانشگاه شهيد بهشتي افزود: آموزش صحيح و ايمنسازي خانهها و هماهنگي ادارات در اين زمينه ميتواند از بروز برخي فجايع در زلزله تهران جلوگيري كند. اگر در هر خانه به ميزان ۸ تا ۱۰ درصد از هزينههاي كل خانه براي ايمن سازي آن صرف شود حداقل افراد در خانهشان نميميرند.
اين استاد بازنشسته دانشگاه علامه در پايان در مورد ميزان امن بودن مسكن مهر در برابر بلاياي طبيعي افزود: مسكن مهر مكانيابي درستي نشده است، براي مثال در قبچاق ۲۰ هزار واحد بدون توجه به بافت منطقه ساخته شده است در امانيه نيز روي تپههاي زباله ساختمانهاي ۶، ۷ طبقهاي ساختهاند.
وي ادامه داد: وزارت مسكن نيز از اين طرح به عنوان يكي از غيرفنيترين طرحها نام برده است. اين خانهها براي كارگران ساخته شده اما باتهران كه محل كار افراد است ۵۰ كيلومتر فاصله دارد وسبب بروز مشكلات زيادي ميشود.
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]