واضح آرشیو وب فارسی:فردا نیوز: چهكسي اجازه ديدارپرحاشيه درسفارت را داد؟
هيات پارلماني اروپا از ايران رفته است؛ اما هنوز فضاي داخلي كشور متاثر از ديدار غيررسمي اين هيات با دو تن از محكومان امنيتي ايران است.
مهر: سفارت يونان هفته گذشته محل يك ملاقات پرسروصدا بود. ملاقاتي كه پاي مجلس، وزارت خارجه، ستاد حقوق بشر قوه قضائيه و حتي ديوان عدالت اداري را به ميان كشيد و در مقابل هم، همه اين نهادها توپ را از زمين خود راندند و به زمين ديگري شوت كردند. وزارت امور خارجه و هم مجلس خود را از دست داشتن در ديدار هيات پارلماني اروپا با نسرين ستوده و جعفر پناهي دو تن از محكومان امنيتي ايران، تبرئه مي كنند. هيات پارلماني اروپا با اين دو تن ديدار كردند تا به گفته خودشان جايزه آزادي انديشه ساخاروف را به آن ها بدهند ديداري كه با واكنش تند محمد جعفر منتظري، رئيس ديوان عدالت اداري همراه شد تا در واكنش به آن بگويد: «ديدار هيات پارلماني اروپا با دو نفر از محكومين فتنه نشان داد كه ريشه و آبشخور فتنه ٨٨ در كجا بوده است.»
رئيس ديوان عدالت اداري از اولين كساني بود كه به ديدار هيات پارلماني با دو تن از محكومان امنيتي ايران اعتراض كرد
منتظري ابراز اميدواري كرد كه «مسئولان امنيتي اين جريان را دنبال كنند تا اين موضوع براي مردم روشن شود.»
سوال اين بود: مرجع اين ديدار چه كسي بود و چه كسي يا كساني اجازه اين ديدار را در صادر كرده بودند؟ ظن و گمان ها ابتدا به سمت مجلس رفت اما حسين شيخ الاسلام مشاور امور بين الملل رييس مجلس شوراي اسلامي گفت: ديدار هيات پارلماني اروپا با پناهي و ستوده با هماهنگي مجلس نبوده است.
رئيس مركز پژوهش هاي مجلس گفته بود كه درباره آن ديدار در سفارت يونان به مجلس درخواستي داده نشده بود
كاظم جلالي رييس مركز پژوهش هاي مجلس نيز گفت: ديدار هيات پارلمان اروپا با برخي افراد در جريان سفر به ايران در سفارتخانه هاي برخي كشورهاي اروپايي خارج از عرف ديپلماتيك بود. او گفت اين كار بدي بود و اگر پارلمان اروپا ديداري مي خواست برگزار كند، بايد درخواستي رسمي ارايه مي داد، اما سفارتخانه اي كه اين ديدار را تدارك ديد نيز، كار بسيار بدي انجام داد و آنهايي هم كه آنجا رفتند كار نامناسبي كردند.
جلالي گفته بود كه قبل از سفر اين هيات به ايران، درخواستي به ما داده نشده بود، اما در مقطعي نامه اي به دست ما رسيد مبني بر اينكه در زمان ديدار سوسياليست هاي پارلمان اروپا از ايران، قول ديدار با برخي افراد به آنها داده شده است.
"
وزارت خارجه هم خود را از دست داشتن در تنظيم برنامه ملاقات پرحاشيه سفارت يونان تبرئه كرد
چه كسي اين قول را داده بود؟ باز پاي محمد جواد ظريف وزير امور خارجه ايران به ميان آمد. اما مرضيه افخم سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشورمان در يك نشست خبري وزارت خارجه را از برنامه ريزي اين ديدارها تبرئه كرد و گفت كه سفر هيئتهاي پارلماني خارجي به كشورمان و همچنين كليه برنامههاي آنها در چارچوب ديپلماسي پارلماني في ما بين مجلس شوراي اسلامي و پارلمانهاي كشورها و مناطق و با نظر مجلس شوراي اسلامي تنظيم ميشود.
يكي از اعضاي هيات پارلماني اروپا گفته است دبير ستاد حقوق بشر تاكيد داشت ديدار با خانم ستوده منع قانوني ندارد
اما گفت وگوي روزنامه شرق با ژوزف ويدنهولز اتريشي از اعضاي هيات پارلماني اروپا تا حدودي سرنخ را به دست داد. اين عضو هيات پارلماني اروپا مي گويد كه به نظرم برنامهريزي درباره قبل و بعد از سفر خيلي مهم نيست. نكته مهم اين است كه در ديدار هانس اسبودا، عضو هيات پارلمان اروپا به ايران با محمدجواد لاريجاني، دبير ستاد حقوق بشر، ايشان تاكيد داشتند كه خانم ستوده شهروند آزادي هستند و ديدار با ايشان منع قانوني ندارد، به اين ترتيب هر كسي بخواهد ميتواند با ايشان ديدار كند. ديدار ما با اين دو نفر هم غيررسمي و در قالب دعوت آنها به يك ميهماني انجام شده و پيش از سفر نيز در برنامه رسمي هيات نبوده است. ما ميتوانستيم آنها را ملاقات كنيم و اين كار را انجام داديم.
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فردا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]