واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: نماينده مردم اصفهان در مجلس شوراي اسلامي: قانون اجازه اكتشاف معادن را به سرمايهگذاران بخش خصوصي داده است
اگر با نگاه فني به فرايند توليد فولاد نگاه كنيم با استفاده از قرازه هاي آهن مشكلات زيست محيطي را كه شاهد آن هستيم به نحو چشمگيري مي توان كاهش داد و از لحاظ بعد اقتصادي نيز با بازيابي مستمل قرازه، بحث هاي عقب ماندن از توليد و نياز به سنگ آهن را برطرف مي كنيم. نماينده مردم اصفهان در مجلس شوراي اسلامي: قانون اجازه اكتشاف معادن را به سرمايهگذاران بخش خصوصي داده است
ايلنا: نماينده مردم اصفهان در مجلس و عضو كميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي در همايش سراسري صنعت قراضه آهن در اتاق بازرگاني اصفهان با تاكيد به اينكه با توجه به ذخاير موجود معادن در كشور، توليد فلزات ما بسيار پايين است تصريح كرد: به حداقل رساندن ضايعات و بازيافت مجدد مواد براي افزايش بهره وري در اقتصاد بايد مورد توجه قرار گيرد.
به گزارش خبرنگار ايلنا از اصفهان، حميدرضا فولادگر با بيان اينكه اقتصاد مقاومتي به معني كاهش وابستگيهاي تهديدزاست و موضوع بازيافت ميتواند در چارچوب اين اقتصاد ظرفيتهاي زيادي داشته باشد گفت: ايران با داشتن سوخت نسبتا ارزان گاز، نيروي انساني و معادن زياد ظرفيت افزايش توليد فلزات را بخوبي دارد.
وي ادامه داد: گفت: با توجه به اصل ۴۴ قانون اساسي، اين قانون اجازه اكتشاف معادن را نيز به سرمايه گذاران بخش خصوصي داده و اين امر تنها در اختيار دولت نيست.
وي با اشاره به اينكه با اين شيوه ملايم و كند اكتشاف و استخراج به جايي نخواهيم رسيد، تصريح كرد: ما توليد فولاد را با كشور با كشور كره آغاز كرديم اما اكنون اين كشور ۷۰ ميليون تن توليد فولاد در سال دارد و ما ۱۴ ميليون تن توليد شمش داريم.
نماينده مردم اصفهان در مجلس با اشاره به اينكه وجود۶۰ ميليارد تن ذخاير معدني در كشور گمانه زني شده است گفت: در زمينه اكتشاف و استخراج معادن ايران كم كاري كردهايم به گونهاي كه درصد ناچيزي از ۴۰ ميليارد تن معدن قطعي در ايران اكتشاف و استخراج شده است.
فولادگر بيان داشت: در حال حاضر معادن سنگان كه يكي از بزرگتريم معادن ايران به شمار ميرود و يكر سر ان نيز به افغانستان منتهي ميشود؛ ساهد ان هستيم كه عمليات استخراج از سوي افغانها با همكاري اشغالگران به چه سرعتي صورت ميگيرد اما در ايران ما منتظر نشستهايم كه اكتشافات و استخراجات معدني ما اين كار را انجام دهد و ما هم اكنون از اين معادن بهره برداري اندكي را شاهد هستيم.
وي اضافه كرد: در حال حاضر در معادن گل گوهر بيشتر سرمايه گذاري صورت گرفته اما در معادن سنگان اين اتفاق نيفتاده كه بايد بخش اكتشاف صرفا از جنبه دولتي بودن خارج شود و بخش خصوصي نيز در اين اكتشافات حضور پيدا كند.
وي تاكيد كرد: ذخاير گمانه زني شده ايران ۶۰ ميليارد تن است كه از اين ميزان ۳۰ ميليارد تن قطعي شده اما درصد ناچيزي از آن اكتشاف و استخراح شده است و سالانه ۱۴. ۵ ميليون تن فولاد، ۲۰۰ هرزار تن آلومينيم و ۴۰۰ هزار تن مس توليد ميكنيم كه در برابر اين معادن عظيم بسيار ناچيز است.
عضو كميسيون صنايع و معادن مجلس با بيان اينكه وجود معادن سنگ آهن، معادن با مواد مورد نيازبراي تكميل روند توليد فولاد يكي از مزاياي توسعه صنعتي است، گفت: دسترسي به انرژي، نيروي انساني با تجربه و متخصص و ارزان نسبت به ديگر كشورها از جمله مزايايي است كه توسعه صنعت فولاد را در اولويت قرار داده است.
وي با اشاره به اينكه صنعت فولاد يكي از محورهاي اساسي توسعه هر كشوري است، تاكيد كرد: در كشور ما معادن بسياري وجود دارد كه اين موضوع در دنيا به عنوان يكي از مزيتهاي مهم براي دستيابي به صنعت فولاد مطرح است. به عبارت ديگر ما يك سوم شمش فولاد مورد نياز و يك چهارم محصول فولاد موردنيازمان را توليد ميكنيم و اگر طرحهاي توسعه نيز در آينده اجرايي شود واقعا در تامين فولاد مورد نياز كمبود خواهيم داشت.
نماينده اصفهان اشاره به اينكه كشور كره با وجود فقدان معادن و صادرات امروز بزرگترين مصرف كننده فولاد در دنيا است، بيان داشت: با وضعيت كنوني صنعت فولاد استفاده از قراضهها ميتواند صرفه جويي بسياري در مصرف سنگ آهن و انرزي ايجاد كند.
وي ادامه داد: درمبحث بهره وري واحدهاي صنعت توجه به كاهش ضايعات و بازيافت قراضهها بسيار مهم است كه اين دو مسئله ازهم جداست به اين معنا كه روش توليد را بايد به شكلي بهينه كنيم كه دور ريزها به حداقل برسد و ضايعات نيز قابل بازيافت باشد.
فولادگر، با اشاره به اينكه بازيابي ضايعاتي همچون آهن قراضه گام مهمي براي حفظ محيط زيست است، تاكيد كرد: ما نسبت به صنعت فولاد بيشتر نگاه فني داشتهايم اما اگر از ديدگاه اجتماعي به اين صنعت و نيازهاي آن بنگريم متوجه اين نكته ميشويم كه بازيابي ضايعاتي همچون آهن قراضه گام مهمي براي حفظ محيط زيست همگام با توسعه صنايعي همچون فولاد است.
وي تاكيد كرد: استفاده از ضايعات در صنعت فولاد علاوه بر صرفه جويي در انرژي و استفاده از سنگ آهن، صرفه جويي در كاهش ضايعات وارداتي را نيز به دنبال دارد. كه اگر با نگاه فني به فرايند توليد فولاد نگاه كنيم با استفاده از قرازههاي آهن مشكلات زيست محيطي را كه شاهد آن هستيم به نحو چشمگيري ميتوان كاهش داد و از لحاظ بعد اقتصادي نيز با بازيابي مستمل قرازه، بحثهاي عقب ماندن از توليد و نياز به سنگ آهن را برطرف ميكنيم.
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 165]