واضح آرشیو وب فارسی:مهر: ممنوعيت توزيع شير طمع دار در مدارس/ 140 ميليارد تومان اعتبار توزيع شير
رئيس اداره برنامه ريزي و نظارت شير مدارس با اعلام اينكه شير توزيعي در مدارس كشور از سالم ترين شيرهاي كشور و مطابق با استانداردهاي ملي است، گفت: روند توزيع شير در مدارس سراسر كشور در حال انجام است و تنها در برخي از مناطق صعب العبور روستايي هنوز شير توزيع نشده است كه با پايان يافتن مناقصه خريد، در اين هفته شير در مدارس اين مناطق نيز توزيع مي شود.
داريوش احمدي در گفتگو با خبرنگار مهر با بيان اين مطلب گفت: روند توزيع شير در مدارس ابتدايي و متوسطه دوره اول، در بسياري از استانها از 9 آذر ماه به صورت نمادين آغاز شده و بتدريج با اعلام آمادگي شركتهاي لبني، توزيع شير سالم مدارس انجام شده و در آخرين گزارش هاي دريافتي شير در تمامي استان ها و مناطق حتي مناطق محروم نيز توزيع مي شود.
وي نحوه توزيع شير در مناطق محروم كشور گفت: شير در اين مناطق نيز توزيع مي شود. تنها در برخي از مناطق صعب العبور گرمسير كه بايد شير استريل شده توزيع شود، روند اندكي طولاني شده كه اين موضوع نيز به دليل برگزاري مناقصه براي خريداري كردن شير استريل شده است.
احمدي در توضيح تفاوت شير پاستوريزه و استريل شده، گفت: در برخي نقاط گرمسيري و صعب العبور ناگزير بايد از شير استريل استفاده شود كه اين نوع شير با توجه به بسته بندي خاص و فرايند توليد تقريبا صدتومان گرانتر از شير پاستوريزه است و گرنه تفاوتي در كيفيت شير وجود ندارد.
وي ادامه داد: تا پايان سال بايد در مدارس ابتدايي و متوسطه اول 25 تا 26 نوبت شير توزيع شود كه روند توزيع بستگي به نوع خريد استان ها از شركت هاي لبني دارد.
اعتبار 140 ميليارد توماني براي توزيع شير تا پايان سال تحصيلي
رئيس اداره برنامه ريزي و نظارت شير مدارس درباره اعتبار اختصاص داده شده براي توزيع شير گفت: تاكنون 107 ميليارد تومان براي خريد و توزيع شير اختصاص داده شده است. اما براي توزيع شير تا پايان سال تحصيلي نيازمند اعتبار بيشتري هستيم كه رئيس جمهور قول اختصاص 140 ميليارد تومان اعتبار ديگر را داده است و اميدواريم اين اعتبار اختصاص داده شود.
احمدي درباره كيفيت توزيع شير در مدارس كشور توضيح داد: شير توزيعي در مدارس را از سالم ترين شيرهاي موجود برابر شاخصهاي استاندارد توصيف كرد كه فاقد هرگونه موادافزودني است. دستگاههاي نظارتي از جمله وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي بر كيفيت سلامت شير از مبدا تا مقصد كنترل مي كنند.
وي ادامه داد: شير مدارس براي دانش آموزان تنها شيري است كه سه بار نمونه برداري مي شود. به اين معنا كه ناظران كيفي هم از شير كارخانه، شير توزيع شده در سطح مدرسه و شير در مسير حمل و نقل نمونه برداري مي كنند تا هيچ شائبه اي در بحث كيفيت وجود نداشته باشد.
مدارس اجازه توزيع شير طعم دار ندارند
به گفته احمدي، براساس دستورالعملهاي صادره، استانها مجاز به توزيع شير طعم دار يا دارنده موارد افزودني در مدارس نيستند و در صورت مشاهده تخلف محسوب شده و قابل پيگيري است.
وي با اشاره به نقش شير در استحكام استخوانها و تامين سلامت كودكان و نوجوانان و ارتقاي فرهنگ مصرف شير، افزود: تلاش مي كنيم تا در صورت تامين اعتبار لازم تمامي دانش آموزان كشور تحت پوشش اين طرح قرار گيرند.
كد خبر: 2199875
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۳۰ - ۱۲:۱۲
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]