تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام کاظم (ع):حيا از ايمان و ايمان در بهشت است و بدزبانى از بى مهرى و بدرفتارى است و بدرفتارى در جهن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829554735




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عوارض جانبي دارو، عامل ۸ درصد مراجعات بيمارستاني / ۱۰ درصد بازار دارويي جهان به دليل عوارض جانبي از چرخه خارج مي‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: "عوارض جانبي دارو"، عامل ۸ درصد مراجعات بيمارستاني / ۱۰ درصد بازار دارويي جهان به دليل عوارض جانبي از چرخه خارج مي‌شود
رييس مركز ثبت و بررسي عوارض ناخواسته دارو‌ها با تاكيد بر اينكه هر دارويي، حتي مطمئن‌ترين محصولات معتبر‌ترين شركت‌هاي داروسازي دنيا، عوارضي جانبي در پي دارند، اظهار داشت: براساس بررسي‌هاي چند پايان‌نامه در چند بيمارستان بزرگ تهران هشت تا ۱۰ درصد مراجعات به اين بيمارستان‌ها مربوط به عوارض جانبي داروهاست.


به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، دكتر خيرالله غلامي كه در سمينار يك روزه مطالعات باليني و ايمني دارو در دانشگاه علوم پزشكي تهران سخن مي‌گفت، خاطرنشان كرد: طي ۲۵ سال اخير حدود ۱۰ درصد داروهاي عرضه شده به بازار دارويي جهان به دليل عوارض ناخواسته از دايره مصرف خارج شده‌اند كه بسياري از آن‌ها از توليدات بزرگ‌ترين شركت‌هاي داروسازي دنيا بوده‌اند.

وي با بيان اينكه مصرف هر دارويي، كمابيش عوارضي جانبي به همراه دارد، اظهار داشت: اين مساله‌اي است كه متاسفانه بسياري از پزشكان و داروسازان به مصرف‌كنندگان گوشزد نمي‌كنند. روزانه ميليون‌ها دوز دارو فقط در همين تهران مصرف مي‌شود كه اگر درصد بسيار كمي از مصرف‌كنندگان هم دچار عوارض جانبي شوند، تعداد قابل توجهي با عوارض خطرناك ناخواسته دارو‌ها مواجه خواهند بود.

غلامي كه در جمع پزشكان، متخصصان و داروسازان سخن مي‌گفت در ادامه به بيان نمونه‌هايي از عوارض ناخواسته دارويي گزارش شده در كشور پرداخت و گفت: چند سال پيش ۱۷۶ مورد فلج پا در اثر تزريق ديكلوفناك در كشور گزارش شد كه با بررسي‌هاي بيشتر مشخص شد حداقل ۲۰ مورد از چنين عوارضي قبلا در كشورهاي ديگر بروز كرده بوده ولي شركت توليدكننده از اعلام آن خودداري كرده است اما اينكه چرا آمار بروز عوارض جانبي اين دارو در كشور ما تا اين حد بالا بوده است را بايد در ميزان بسيار بالاي مصرف اين دارو جست‌وجو كرد.

وي خاطرنشان كرد: براساس آمارهاي موجود در سال ۱۳۸۱ حدود ۱۵۴ ميليون عدد ديكلوفناك تزريقي در كشور مصرف شده كه بيش از ۱۵ برابر كل مصرف اين دارو در سه كشور پرجمعيت انگلستان، فرانسه و آلمان بوده و در واقع سرانه مصرف اين دارو در ايران ۴۵ برابر اين كشورهاي اروپايي بوده است كه باعث شده عوارض بسيار نادر اين دارو به وضوح در كشور بروز كند در ‌‌نهايت عرضه ديكلوفناك به بيمارستان‌ها محدود شد.

رييس داروخانه‌هاي ۱۳ آبان با بيان نمونه‌هاي ديگري از بروز عوارض ناخواسته دارويي در كشور در اثر ناآشنايي با روش صحيح مصرف دارو، اشتباه شركت‌هاي توزيع دارو در روند نگهداري و پخش و موارد ديگر اظهار داشت: در صورت بروز چنين مشكلاتي نبايد صرفا توليدكننده، شركت پخش، پزشكان و پرستاران يا داروخانه‌ها را متهم كرد بلكه همه بخش‌ها مسوولند و بايد نظام مراقبتي و كنترلي‌اي در زمينه دارو وجود داشته باشد كه در مراحل مختلف بر مصرف دارو به دقت نظارت شود.

رييس مركز ثبت عوارض ناخواسته دارو‌ها خاطرنشان كرد: ايران از سال ۱۹۹۸ به نظام جهاني پايش عوارض ناخواسته دارو (فارماكوويژيلنس) پيوسته كه مقر آن در اپسلاي سوئد است و تقريبا تمام كشورهاي دنيا در آن عضويت دارند. البته اين سيستم به دهه ۱۹۶۰ برمي‌گردد و ايران نودوهفتمين يا نودوهشتمين كشوري بوده كه به آن ملحق شده است.

وي تصريح كرد: كارت زرد، پل ارتباطي بخش درمان با سيستم ثبت و بررسي عوارض ناخواسته دارويي است. از اين طريق تاكنون بالغ بر ۳۰ هزار گزارش از مناطق مختلف كشور دريافت كرده‌ايم كه رقم بسيار قابل توجهي است. علاوه بر اين ۱۱۲ نامه جهت اطلاع‌رساني درخصوص احتياط‌ها و عوارض جانبي دارو‌ها از طرف مركز منتشر شده كه همگي از طريق تارنماي مركز قابل دسترسي هستند.

غلامي خاطرنشان كرد: مركز ثبت عوارض ناخواسته دارو‌ها تاكنون بالغ بر دو هزار نفر از فعالان بخش درمان را آموزش داده و ۷۰۰ نفر را به عنوان رابط مركز (افسر ايمني) در بيمارستان‌هاي سراسر كشور فعال كرده است. در حال حاضر تمام شركت‌هاي دارويي موظف به معرفي فردي مسوول و آموزش ديده به مركز ثبت و بررسي عوارض ناخواسته دارو‌ها هستند.

انتهاي پيام/

شنبه 30 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن