تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هرگاه نيت فاسد شود، بلا و گرفتارى پيش مى آيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804592947




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قصه مهاجراني كه ناكام مانده‌اند


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: قصه مهاجراني كه ناكام مانده‌اند
همراه با روند رو به گسترش مهاجرت از روستا به شهر علاوه بر ايجاد تراكم و تزاحم بسياري كه در بخش‌هاي مسكوني، تجاري و حمل و نقل شهري ايجاد شد، پديده‌اي چالش برانگيز به نام"حاشيه نشيني" در اطراف شهرها به وجود آمد.

به گزارش ايسنا، از آنجا كه مقصد اين مهاجران شهرهاي بزرگ بود مديران شهري را به فكر احداث شهرهايي در اطراف شهرهاي بزرگ انداخت و "شهرك‌هاي اقماري" را براي حفظ حريم كلان شهرها ايجاد كرد. اين شهرك‌ها قرار بود مانع مهاجرت مجدد شهروندان به مراكز استان‌ها شود، اما در عمل انچه مشاهده مي‌شود بر خلاف آن است.

تاخير در سرويس دهي اتوبوس‌ها، نبود يا قطعي مكرر اينترنت، خرابي مسيرهاي تردد و آسفالت معابر از جمله مشكلاتي است كه ساكنان شهرك‌هاي اقماري با آن دست به گريبان هستند.

يك كارشناس مسايل شهري درباره فلسفه ايجاد شهرك‌هاي اقماري به خبرنگار ايسناي منطقه اصفهان گفت: شهرك‌هاي اقماري در حاشيه كلان شهرهايي همچون تهران، مشهد، اصفهان و شيراز به منظور حفظ حريم اين كلان شهرها و جلوگيري از حاشيه نشيني و ممانعت از بروز مشكلات و معضلات زياد ناشي از آن به وجود آمده است.

سيد علي مرتضوي افزود: با رونق شهرك‌هاي اقماري، سرريز جمعيت را مي‌توان به سوي اين مناطق سوق داد و از مشكلات سوء حاشيه نشيني جلوگيري كرد. البته اگر نظارتي بر اين مناطق نباشد و توسعه آنها بدون برنامه ريزي‌هاي بلند مدت و غيركارشناسانه باشد خود به يك معضل جديد تبديل مي‌شود.

شهردار منظريه تصريح كرد: بديهي است افرادي كه در اين شهرك‌ها سكونت دارند از لحاظ مالي امكان سكونت در متن شهرها را ندارند و اغلب متعلق به قشر متوسط و فقير جامعه هستند؛ اكثر آنها بومي آن مناطق نيز نبوده و در آرزوي داشتن شغل و آينده بهتر به اين شهرها مهاجرت مي‌كنند.

مرتضوي اظهاركرد: يكي از مهمترين مشكلات اين شهرك‌ها، نداشتن يك متولي خاص براي رسيدگي به وضعيت آنهاست. چندين سازمان و نهاد به طور موازي تصميم گيري‌هايي مي‌كنند كه در بسياري از زمان‌ها نظرات آنها با هم تداخل داشته و در تعارض آشكار با يكديگر است.

وي با اشاره به راهكارها براي تقويت شهرك‌هاي اقماري، ادامه داد: مجلس شوراي اسلامي بايد به كمك دولت، يك سازمان يا اداره را متولي اين كار كند و سپس يك برنامه جامع و كارشناسي شده براي توسعه اين شهرك‌ها، تصويب و به متوليان مربوطه ابلاغ كند.

اين كارشناس ضمن انتقاد از برنامه‌هاي توسعه‌اي ابلاغي در اين مناطق، گفت: برنامه‌هايي تاكنون براي توسعه و عمران اين مناطق ابلاغ شده، اما به دليل جامعيت نداشتن و نبود يك متولي خاص آن طور كه بايد در اجرا موفق نبوده است.

مرتضوي تصريح كرد: ظرفيت‌هاي متنوع و گسترده‌اي براي توليد سرمايه در اين شهرك‌ها وجود دارد كه با توجه به ظرفيت‌هاي بومي، مي‌توان طرح‌هاي توجيهي متنوع و مختلفي، تعريف و بخش خصوصي را تشويق به اجراي آنها كرد.

وي افزود: از جمله برنامه‌هاي موثر كه قابليت اجرايي مناسبي نيز در اينگونه مناطق دارد مي‌توان به ايجاد خانه‌هاي گل و گياه و پرورش آنها، ايجاد خانه‌هاي بافت فرش‌هاي دستباف، ايجاد مراكز صنعتي پرورش مرغ و شترمرغ، كشتارگاه‌هاي صنعتي و ايجاد شهرك‌هاي صنعتي اشاره كرد.

شهردار منظريه خاطرنشان كرد: اين طرح‌ها با توجه به اقليم و فرهنگ مناطق مي‌تواند متفاوت باشد، همچنين با تشويق سرمايه گذاران بخش خصوصي داخلي و حتي خارجي مي‌توان مشكلات مالي اين مناطق و به تبع آن معضل بيكاري را رفع كرد.

به گزارش ايسنا، اگر معضل مهاجرت از روستا به شهر و تبعات منفي ناشي از آن هر چه سريعتر با ارايه راه حل عملي از سوي مراجع مديريتي رفع نشود، خود عامل بروز مشكلاتي چون اختلال منفي جمعيتي، رشد آمار بيكاري، افزايش آمار آسيب‌هاي اجتماعي و آسيب‌هاي نو پديد و مسائلي از اين دست خواهد شد.

شنبه 30 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن