واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: الجزيره انگليسي/تاجيكستان مي كوشد دين و ايمان مردم را كنترل كند
تهران / واحد مركزي خبر/ سياسي 1392/09/30
00:55:04.07
تاجيكستان مقررات سختگيرانه اي را در خصوص چگونگي و محل برپايي نماز وضع كرده است.
به گزارش شبكه خبري الجزيره انگليسي ، دولت تاجيكستان مي گويد مبارزه با چيزي كه مقامات اين كشور «افراط گرايي» مي نامند ، ضروري است. اما بسياري معتقدند اين قوانين و مقررات فقط براي سركوب مخالفان سياسي دولت است.
خبرنگار الجزيره انگليسي در گزارشي در اين باره گفت تاجيكستان كشوري سكولار است اما مذهب نقش بزرگي در سياست هاي دولت اين كشور دارد. يكي از اين سياست ها بازگرداندن دانشجويان از موسسات ناشناخته در خارج به داخل كشور است.
داولاتوف سليمون ، رئيس موسسه اسلامي تاجيكستان گفت :«برخي از كساني كه به صورت غيررسمي براي تحصيل در موسسات مذهبي خارجي به خارج از تاجيكستان رفته اند حالا از گوانتانامو سر در آورده اند. آنها شهروندان تاجيكستان هستند اما حالا ساكن گوانتانامو شده اند. بنابراين ، دولت تاجيكستان تصميم گرفته است اين جريان را كنترل كند.»
يكي از دانشجوياني كه حالا به تاجيكستان بازگشته است امبوجا 25 ساله است كه در يكي از مدارس علوم ديني ايران تحصيل مي كرد. او حالا در كلاس هاي موسسه اسلامي تاجيكستان تحصيل مي كند.
همه برنامه هاي درسي در اين موسسه به تاييد وزارت آموزش تاجيكستان رسيده است كه مي گويد ضروري است از كشمكش و نزاع ميان پيروان ايدئولوژي هاي مختلف جلوگيري شود.
احمدوف رحمت الله از كميته دولتي امور مذهبي گفت :«اگر والدين تاجيك از اين مقررات پيروي نكنند و فرزندانشان را به كشور باز نگردانند ، جريمه مي شوند. اگر آنها باز هم مقررات را نايده بگيرند سازمان هاي مجري قانون به مسئله رسيدگي خواهند كرد.»
قوانين مربوط به مذهب شامل همه اعضاي جامعه تاجيكستان مي شود. زنان اجازه نماز خواندن در مساجد را ندارند. قانون مسئوليت والدين نيز بيان مي كند كه والدين نبايد به فرزندانشان تا قبل از هجده سالگي اجازه شركت در فعاليت هاي مذهبي را بدهند.
در سرتاسر تاجيكستان دهها مسجد و نمازخانه تعطيل شده است و اما دولت سرگرم احداث مسجد بزرگي است كه گفته مي شود قلب كشور خواهد بود. اين مسجد سومين مسجد بزرگ جهان خواهد بود. وقتي اين مسجد تكميل شود ظرفيت 150 هزار نفر را خواهد داشت. دولت تاجيكستان اميدوار است بتواند مردم را از عبادتگاههاي تندروها دور كند اما منتقدان دولت مي گويند اين كار فقط براي اين است كه دولت بهتر بتواند نحوه پرداختن مردم به شعائر مذهبي خود را تحت كنترل بگيرد.
مدافعان حقوق بشر مي گويند تدابيري كه دولت تاجيكستان به اجرا گذاشته شده است براي سركوب مخالفان سياسي است. بزرگترين مخالف سياسي دولت تاجيكستان حزب ميانه رو رنسانس اسلامي تاجيكستان است. اين حزب تنها حزب اسلامي در آسياي ميانه است كه به رسميت شناخته شده است. اين حزب مي گويد قادر نبوده است در انتخابات اخير تاجيكستان شركت كند زيرا طرفداران اين حزب را تهديد و مرعوب كرده اند.
محمدعلي هايت ، از حزب رنسانس اسلامي تاجيكستان گفت :«واقعيت اين است كه اين قوانين تاثير معكوس دارد. اين قوانين مردم را سركوب مي كند و بسياري از جوانان كشور را فراري مي دهد. آنها به روسيه مهاجرت مي كنند و كساني كه مي مانند نيز به سازمان هاي غيرقانوني ملحق مي شوند تا راهي براي ابراز ناراحتي و سرخوردگي خود پيدا كنند. »
تاجيكستان فقيرترين كشور در ميان جمهوري هاي سابق شوروي است. دولت تاجيكستان به فساد متهم است و فقر پديده اي گسترده در كشور است. بسياري از تاجيك ها احساس مي كنند دولت به جاي اينكه دين و ايمان آنها را زير نظر بگيرد بايد تمركز خود را بر تلاش براي بهبود زندگي آنها معطوف كند.
00:58:07.24
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]