واضح آرشیو وب فارسی:فارس: روند رو به تكامل انقلاب بحرين
رژيم آل خليفه با آزمودن همه راه هاي مقابله با قيام هاي مردم بحرين از سال 1923، اكنون تنها به سركوب و شكنجه شديد انقلابيون روي آورده و اين وضعيت رژيم را در مسير بي بازگشت فروپاشي قرار داده است.
طي روزهاي اخير راهپيمايي ها و تجمعات اعتراضي مردم بحرين عليه رژيم آل خليفه، بار ديگر آغاز شد و روز دوشنبه اين هفته جمعي از مردم بحرين تظاهرات اعتراضآميز گستردهاي را عليه رژيم آل خليفه در مناطق مختلف اين كشوربرگزار كردند. در اين تظاهرات كه با شعار "مرگ بر حمد" برگزار شد، شركتكنندگان با سر دادن شعار"اسقاط نظام"، بركناري رژيم آل خليفه را از قدرت خواستار شدند. اين اعتراضات گسترده كه همزمان با "روز ملي" بحرين و "روز شهدا" از اولين ساعات صبح روز دوشنبه آغاز شده بود، بار ديگر توسط نيروهاي رژيم آل خليفه سركوب شد. جمعيت الوفاق بحرين، بزرگترين گروه مخالف دولت اين كشور اعلام كرد: به دنبال ادامه اعتراضات مردمي نيروهاي امنيتي در تمام مناطق مسكوني مستقر شده و به شديدترين حالت ممكن تظاهرات را سركوب كردند.
تظاهرات مردم بحرين در اين روزها در حالي است كه رژيم آل خليفه طي سه سال انقلاب بحرين، بسياري از فعالان سياسي و رهبران انقلابي را زنداني كرده و با سياست تفرقه اندازي بين شيعه و سني در اين كشور در جهت كاستن از انگيزه انقلابي مردم و دلسردكردن آن ها از ادامه راه، تلاش كرده است. با اين وجود راهپيمايي هاي اين روزها نشان مي دهد كه مردم بحرين همچنان خواستار سرنگوني رژيم آل خليفه هستند و روند انقلاب بحرين هر روز تكامل بيشتري مي يابد و در يك سير منطقي و عقلاني، فروپاشي رژيم آل خليفه را نويد مي دهد. در تأييد اين موضوع استدلال هاي ذيل ارائه مي شود:
1- از زاويه تاريخي رژيم آل خليفه هيچ گاه مورد پذيرش و تأييد اكثريت مردم بحرين نبوده است، چرا كه اساسا آل خليفه قومي غيربحريني هستند و به گفته شيخ عبدالله الصالح، معاون دبير كل جريان "العمل الاسلامي" از گروههاي معارض آل خليفه، مردم بحرين آن ها را دزدان دريايي مي دانند كه در سال 1783 از كويت به بحرين آمدند و مردم هيچ گاه حضور آنان را در كشورشان نپذيرفتند، به همين دليل كشور بحرين در هر دهه شاهد حداقل يك تلاش براي انقلاب عليه آل خليفه بوده است. نكته مشترك ميان كليه اين انقلابها نپذيرفتن تسلط آلخليفه بر كشور و سرنوشت مردم از سوي ملت و اميد به اينكه آنان خود سرنوشت خود را تعيين كنند، بوده است. بايد گفت مردم بحرين كه تا چند دهه قبل جزئي از ملت ايران بودند، به دليل يكساني هويت آنان با مردم ايران و رفت و آمد گسترده ايرانيان به بحرين، از سطح فرهنگي و آگاهي بسيار بيشتري نسبت به مردم ديگر كشورهاي حوزه خليج فارس برخوردارند. به گفته يكي از محققان، جمعيت ايراني در بحرين همواره جزو تركيب اصلي جمعيتي بوده است. زبان، فرهنگ، آداب و تقاليد فارسي زبانان بحرين حتي با گذشت زمان كاملا ايراني مانده است. از سوي ديگر كشور بحرين يكي از كانونهاي ديرينه تشيع است و قدمت تشيع در بحرين به اندازه قدمت تاريخ اسلام است. علماي شيعه بحرين بعد از رسمي شدن مذهب تشيع در ايران، نقطه وصل ارتباط ايران با جهان عرب بودند كه به ايران ميآمدند و تشيع را تبليغ ميكردند.
در مقابل مردم فرهيخته بحرين، آل خليفه به عنوان حاكمان غير بحريني بحرين، در طول حيات خود تنها با اتكا به قدرت هاي خارجي همچون انگليس و امريكا دوام آورده و همواره ايده هاي عربستان را بر تقاضاهاي مردم خويش اولويت داده است.
2- قيام عليه آل خليفه در بحرين تاريخ طولاني دارد و به عبارتي از دهه هاي اوليه قرن بيستم تا اكنون كه دهه دوم قرن 21 را مي گذرانيم، ملت بحرين قيام هاي متعددي عليه آل خليفه داشته اند. در سال 1923 گروههاي مختلف مردم در اعتراضات خود، خواستار تشكيل يك مجلس مردمي قدرتمند و قدرت دادن به مردم شدند آنان خواستار كم شدن خفقان موجود و خروج حكومت از حالت حكمراني قبيلهاي و فردي بودند. مردم بحرين از سال 1923 تا قيام معروف به "الهيئه" - كه طي آن شيعيان و سنيان در كنار يكديگر عليه آل خليفه بسيج شدند- در سال 1953، خواستار اصلاحات و نقشآفريني مردم در تعيين سرنوشت و اداره كشور شدند. بحرين در دهه در دهه 60 ميلادي نيز شاهد چندين قيام و انقلاب با مشاركت كارگران بود، اما پس از آن كه مردم از اصلاح حكومت آل خليفه نااميد شدند در سال 1970 ميلادي براي اولين بار دم از سرنگوني اين رژيم زدند. در سالهاي 1994 الي 1999 در دوران پادشاهي عيسي بن سلمان نيز انقلابهاي متعددي رخ داد و در حدود 5 هزار نفر در اين بازه زماني زنداني شدند. اين قيام ها و اعتراضات، در 14 فوريه 2011 با احياي نهضت بيداري اسلامي در منطقه، دوباره آغاز شد و اين بار در يك روندي رو به تكامل به شكلي بنيادين پايه هاي حكومت آل خليفه را به لرزه انداخته است.
3- آل خليفه در طول قيام ها و انقلاب هاي قرن بيستم، چندين بار از سياست تطميع و فريب استفاده كرده و توانسته است با آزادكردن برخي از زندانيان سياسي و مذاكره با رهبران معارض با وعده عملي ساختن خواسته هاي آنان، انرژي انقلاب مردم را از بين ببرد. به گفته معاون دبير كل جريان العمل الاسلامي بحرين، مردم بحرين تجربه داد و ستدهاي ناموفق فراواني با آل خليفه را دارند و اكنون به اين نتيجه رسيدند كه ديگر امكان هيچ گونه همكاري با اين خاندان وجود ندارد، آخرين توافق ميان آنان و آل خليفه در سال 1999 به ثبت رسيد كه در نتيجه آن سند ميثاق ملي در سال 2000 به ثبت رسيد، اما پادشاهي بحرين در 14 فوريه 2002 قانون اساسي جديدي را تدوين كرد كه اين قانون حكومت بحرين را رسما تبديل به پادشاهي مستبد كرد. بنابراين قيام 14 فوريه 2011 در حالي تحت تأثير جريان بيداري اسلامي منطقه آغاز شد كه انقلابيون بحرين تجربيات زيادي از قيام عليه استبداد آل خليفه و عهدشكني اين رژيم دارند.
4- مردم بحرين با آغاز انقلاب 14 فوريه، با شديدترين و بي سابقه ترين سركوب ها از سوي رژيم مواجه شدند و حتي در اقدامي خلاف قوانين بين المللي، عربستان سعودي و امارات نظاميان خود را براي سركوب مردم بحرين به اين جزيره اعزام كردند. آل خليفه طي اين سه سال از انقلاب بحرين جنايات زيادي در مقابل خواسته هاي مشروع مردم اين كشور مرتكب شده است. يورش شبانه به منازل انقلابيون، زنداني كردن اغلب رهبران انقلاب، دستگيري و شكنجه زنان و كودكان، ضرب و شتم غيرانساني زندانيان سياسي، صدور احكام سنگين عليه زندانيان، تهاجم به مقدسات ديني، كشتار مردم در راهپيمائي ها، استفاده وسيع از گاز اشك آور عليه انقلابيون و مصادره اموال و دارائي هاي شهروندان از جمله اقداماتي است كه آل خليفه طي اين سه سال در حق انقلابيون روا داشته است. با اين وجود مردم بحرين در هزارمين روز انقلاب خود همچنان با انرژي و اميد به راهپيمائي هاي اعتراضي خود ادامه مي دهند و خواسته خود را سرنگوني آل خليفه قرار داده اند. در واقع ترفندهاي بيش از يك قرن آل خليفه بر جنايت هاي اين رژيم افزوده شده و راه هرگونه مسالمت با رژيم را بسته است. اگر در سال هاي قبل بخشي از جريان هاي سياسي بحرين اميدوار بودند تا از راه اصلاحات خواسته هاي خود را به پيش ببرند، اكنون تمامي جريان هاي سياسي بحرين بر سقوط آل خليفه اتفاق نظر دارند و در نقطه مقابل رژيم هرگونه ابزاري را براي خنثي كردن انقلاب ازموده و نتيجه اي نگرفته است. رژيم آل خليفه در سراشيبي بي بازگشت سقوط قرار گرفته و بايد حاكمن غيربومي بحرين اين جزيره را ترك كنند.
حمزه عالمي
منبع : بصيرت
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]