تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام کاظم (ع):از شوخی (بی مورد) بپرهیز، زیرا که شوخی نور ایمان تو را می برد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804573040




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توسعه مهد كودك؛ آري يا نه؟


واضح آرشیو وب فارسی:ايران: توسعه مهد كودك؛ آري يا نه؟
مريم جهان‌پناه

آمارهاي ارائه شده از سوي دستگاه‌هاي ذي‌ربط نشان مي‌دهد به‌طور متوسط به ازاي هر هزار كودكي كه به مهدها اضافه مي‌شود براي 79نفر شغل مستقيم و حداقل 26نفر شغل غير مستقيم به وجود مي‌آيد. با اين رويكرد اگر 80درصد كودكان وارد مهد شوند در كل استعداد ايجاد 579هزار شغل در اين حوزه وجود دارد كه اين مهم با تسهيل بيشتر صدور مجوزها و افزايش مهد كودك‌ها محتمل است.
هم‌اكنون از 8ميليون و 110هزار و 88 كودك زير 6سال در ايران، 641هزار و 774 كودك زير 5سال در مهد كودك‌هاي تابعه سازمان بهزيستي و حدود 350هزار كودك بين 5 تا 6 سال در مراكز پيش دبستاني آموزش و پرورش پذيرش مي‌شوند كه جمعاً 12درصد از كل كودكان كشور را تشكيل مي‌دهند. در حالي كه آمارهاي در دسترس نشان مي‌دهد 80درصد از كودكان زير 6سال ژاپن به مهد كودك مي‌روند يا در فرانسه كودكان 5 تا 6ساله صد درصد، 4 تا 5ساله 85درصد و
2 تا 4 ساله 35 درصد مهدكودكي هستند. اين آمارها نشان دهنده شكاف بالاي پذيرش كودكان در مهد‌كودك‌هاي ايران نسبت به كشورهاي توسعه يافته است. آسان‌سازي صدور مجوزهاي مختلف يكي از مهم‌ترين اقداماتي است كه مي‌توان براي بهبود محيط كسب و كار و ايجاد اشتغال در كشور اتخاذ كرد. براساس بررسي‌هاي بين‌المللي، صدور مجوز در ايران نسبت به ساير كشورها بسيار كند و پرهزينه است. رتبه ايران در ميان 187كشور در سال 2012 ميلادي 144 و در سال 2013 با يك پله افت 145 بوده است. صدور مجوز تأسيس مهدكودك يكي از اين موارد است و سازمان بهزيستي كشور عهده‌دار آن است. دكتر همايون هاشمي رئيس سازمان بهزيستي كشور در اين باره به ايران مي‌گويد: از سال گذشته صدور مجوز براي مهدهاي كودك 13درصد رشد داشته و به 18هزار مجوز رسيده است. به گفته وي در حال حاضر با توجه به شرايط توسعه‌اي جامعه، به دنبال توسعه كمي مهدهاي كودك و افزايش تعداد آن‌ها هستيم.
به اعتقاد كارشناسان، الگوي‌هاي فرهنگي هر كشور متفاوت است و شايد در كشور ما ضرورت نداشته باشد كه همه كودكان به مهد بروند اما براي ورود به دبستان ضرورت دارد. همچنين رفتن به مهد كودك مي‌تواند در جذب بيشتر كودكان به مدرسه تأثيرگذار باشد. دكتر هاشمي در اين باره مي‌گويد:
به‌طور كلي رويكرد ما توصيه به سپردن كودك به مهدهاي كودك نيست. چون بهترين جا و مكان براي كودكان زير 4سال يا حتي زير 6سال نزد مادر و در محيط خانواده است.
به گفته رئيس سازمان بهزيستي كشور مهد براي كودكاني خوب است كه والدين آن‌ها نمي‌توانند در ساعاتي از روز مراقب شان باشند. از اين رو محيطي امن با شرايطي شبيه به خانه و خانواده براي فرزندان تعريف شده كه بتوانند تنها بخشي از ساعات روز را در آنجا سپري كنند. هاشمي مي‌گويد: در كشورهاي توسعه يافته و پيشرفته چون اكثر پدران و مادران شاغل هستند، گرايش به سپردن كودكان به مهد بيشتر است اما در كشور ما كه بسترهاي تربيتي و ديني در ميان خانواده‌ها پررنگ است توصيه شده كه فرزندان زير 6 سال به وسيله مادران تربيت شوند. بنابراين مهد كودك به هيچ وجه نمي‌تواند جاي خالي محيط خانواده را بگيرد. با اين همه جايگاه مهدهاي كودك در بالا بردن انعطاف شخصيتي كودكان، يادگيري زندگي جمعي، افزايش خلاقيت و آشكار شدن استعدادهاي نهفته آنان، ارتباط بيشتر با محيط پيرامون و اجتماع بر كسي پوشيده نيست. همچنين آشنا شدن با هنجارها و ارزش‌هاي جامعه، آزاد شدن وقت والدين و افزايش تقاضا براي اشتغال، افزايش بهره وري والدين، بهبود نرخ زاد و ولد، ايجاد اشتغال به صورت مستقيم و غيرمستقيم از مزاياي ديگر افزايش مهد كودك و ضريب نفوذ آن است. همايون هاشمي در اين باره مي‌گويد: چون مهد كودك يك محيط جمعي است با ويژگي‌هاي خاص خود و نيز مطابق با استانداردهاي ديني و نظام آموزشي، كودكان در چنين محيطي مهارت‌هاي زندگي را بهتر مي‌آموزند و ارتباط آن‌ها با همسن و سال‌هاي خود بهتر مي‌شود. همچنين ارتباط آن‌ها با جامعه نيز تقويت خواهد شد. بنابراين مي‌توان گفت مهدهاي كودك علاوه بر معايب، مزايايي نيز دارد.

شنبه 30 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايران]
[مشاهده در: www.iran-newspaper.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 229]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن