تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نيّت خوب، برخاسته از سلامت درون است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830782061




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توسعه مهد كودك؛ آري يا نه؟


واضح آرشیو وب فارسی:ايران: توسعه مهد كودك؛ آري يا نه؟
مريم جهان‌پناه

آمارهاي ارائه شده از سوي دستگاه‌هاي ذي‌ربط نشان مي‌دهد به‌طور متوسط به ازاي هر هزار كودكي كه به مهدها اضافه مي‌شود براي 79نفر شغل مستقيم و حداقل 26نفر شغل غير مستقيم به وجود مي‌آيد. با اين رويكرد اگر 80درصد كودكان وارد مهد شوند در كل استعداد ايجاد 579هزار شغل در اين حوزه وجود دارد كه اين مهم با تسهيل بيشتر صدور مجوزها و افزايش مهد كودك‌ها محتمل است.
هم‌اكنون از 8ميليون و 110هزار و 88 كودك زير 6سال در ايران، 641هزار و 774 كودك زير 5سال در مهد كودك‌هاي تابعه سازمان بهزيستي و حدود 350هزار كودك بين 5 تا 6 سال در مراكز پيش دبستاني آموزش و پرورش پذيرش مي‌شوند كه جمعاً 12درصد از كل كودكان كشور را تشكيل مي‌دهند. در حالي كه آمارهاي در دسترس نشان مي‌دهد 80درصد از كودكان زير 6سال ژاپن به مهد كودك مي‌روند يا در فرانسه كودكان 5 تا 6ساله صد درصد، 4 تا 5ساله 85درصد و
2 تا 4 ساله 35 درصد مهدكودكي هستند. اين آمارها نشان دهنده شكاف بالاي پذيرش كودكان در مهد‌كودك‌هاي ايران نسبت به كشورهاي توسعه يافته است. آسان‌سازي صدور مجوزهاي مختلف يكي از مهم‌ترين اقداماتي است كه مي‌توان براي بهبود محيط كسب و كار و ايجاد اشتغال در كشور اتخاذ كرد. براساس بررسي‌هاي بين‌المللي، صدور مجوز در ايران نسبت به ساير كشورها بسيار كند و پرهزينه است. رتبه ايران در ميان 187كشور در سال 2012 ميلادي 144 و در سال 2013 با يك پله افت 145 بوده است. صدور مجوز تأسيس مهدكودك يكي از اين موارد است و سازمان بهزيستي كشور عهده‌دار آن است. دكتر همايون هاشمي رئيس سازمان بهزيستي كشور در اين باره به ايران مي‌گويد: از سال گذشته صدور مجوز براي مهدهاي كودك 13درصد رشد داشته و به 18هزار مجوز رسيده است. به گفته وي در حال حاضر با توجه به شرايط توسعه‌اي جامعه، به دنبال توسعه كمي مهدهاي كودك و افزايش تعداد آن‌ها هستيم.
به اعتقاد كارشناسان، الگوي‌هاي فرهنگي هر كشور متفاوت است و شايد در كشور ما ضرورت نداشته باشد كه همه كودكان به مهد بروند اما براي ورود به دبستان ضرورت دارد. همچنين رفتن به مهد كودك مي‌تواند در جذب بيشتر كودكان به مدرسه تأثيرگذار باشد. دكتر هاشمي در اين باره مي‌گويد:
به‌طور كلي رويكرد ما توصيه به سپردن كودك به مهدهاي كودك نيست. چون بهترين جا و مكان براي كودكان زير 4سال يا حتي زير 6سال نزد مادر و در محيط خانواده است.
به گفته رئيس سازمان بهزيستي كشور مهد براي كودكاني خوب است كه والدين آن‌ها نمي‌توانند در ساعاتي از روز مراقب شان باشند. از اين رو محيطي امن با شرايطي شبيه به خانه و خانواده براي فرزندان تعريف شده كه بتوانند تنها بخشي از ساعات روز را در آنجا سپري كنند. هاشمي مي‌گويد: در كشورهاي توسعه يافته و پيشرفته چون اكثر پدران و مادران شاغل هستند، گرايش به سپردن كودكان به مهد بيشتر است اما در كشور ما كه بسترهاي تربيتي و ديني در ميان خانواده‌ها پررنگ است توصيه شده كه فرزندان زير 6 سال به وسيله مادران تربيت شوند. بنابراين مهد كودك به هيچ وجه نمي‌تواند جاي خالي محيط خانواده را بگيرد. با اين همه جايگاه مهدهاي كودك در بالا بردن انعطاف شخصيتي كودكان، يادگيري زندگي جمعي، افزايش خلاقيت و آشكار شدن استعدادهاي نهفته آنان، ارتباط بيشتر با محيط پيرامون و اجتماع بر كسي پوشيده نيست. همچنين آشنا شدن با هنجارها و ارزش‌هاي جامعه، آزاد شدن وقت والدين و افزايش تقاضا براي اشتغال، افزايش بهره وري والدين، بهبود نرخ زاد و ولد، ايجاد اشتغال به صورت مستقيم و غيرمستقيم از مزاياي ديگر افزايش مهد كودك و ضريب نفوذ آن است. همايون هاشمي در اين باره مي‌گويد: چون مهد كودك يك محيط جمعي است با ويژگي‌هاي خاص خود و نيز مطابق با استانداردهاي ديني و نظام آموزشي، كودكان در چنين محيطي مهارت‌هاي زندگي را بهتر مي‌آموزند و ارتباط آن‌ها با همسن و سال‌هاي خود بهتر مي‌شود. همچنين ارتباط آن‌ها با جامعه نيز تقويت خواهد شد. بنابراين مي‌توان گفت مهدهاي كودك علاوه بر معايب، مزايايي نيز دارد.

شنبه 30 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايران]
[مشاهده در: www.iran-newspaper.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 233]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن