تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):فريب نماز و روزه مردم را نخوريد، زيرا آدمى گاه چنان به نماز و روزه خو مى كند كه اگر آن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804746477




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بهترین تصاویر فضایی هفته نشنال‌جئوگرافیک


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
بهترین تصاویر فضایی هفته نشنال‌جئوگرافیک




بهترین عکس‌های فضایی هفته را با ما مرور کنید: از از قطب شمال فریبنده زحل و دریاچه‌های تیتان گرفته، تا تا فصل‌های مریخی و سیارک‌های عبوری از کنار ستاره‌ای در حال مرگ. فصل‌های مریخی





خبرآنلاین: بهترین عکس‌های فضایی هفته را با ما مرور کنید: از از قطب شمال فریبنده زحل و دریاچه‌های تیتان گرفته، تا تا فصل‌های مریخی و سیارک‌های عبوری از کنار ستاره‌ای در حال مرگ.

فصل‌های مریخی






این عکس که از شیب دهانه‌ای برخوردی روی سیاره سرخ گرفته شده است، نشانه‌های بر جای مانده از تابستان و زمستان مریخ را به وضوح به تصویر می‌کشد. این خطوط که به «خطوط شیب بازگشتی» شهرت دارند، روی دهانه‌ای در نزدیکی دره Valles Marineris یافت می‌شوند. علت نامگذاری این خطوط آن است که در فصول گرم بلندتر هستند و با سرد شدن هوا طی گردش فصل‌های مریخ به سمت عقب باز می‌گردند. دانشمندان گمان می‌کنند آب شور یا دی‌اکسید کربن مایع زیر سطح مریخ باعث گرم شدن و رنگ‌آمیزی این خطوط در فصول گرم مریخ می‌شود.

گاز گرفتن خرچنگ






سحابی مشهور خرچنگ که نخستین بار توسط اخترشناسان چینی و در سال 1504 / 883 مشاهده شد، باقیمانده انفجاری ابرنواختری است که در گذشته‌هایی بسیار دور رخ داده است. هفته گذشته اخترشناسان خبر از کشف رد شیمیایی گاز آرگون دادند که از این سحابی به بیرون ساطع می‌شود؛ کشفی که نخستین نشانه از وجود گازی نجیب در فضا (البته غیر از هلیوم) محسوب می‌شود. اگرچه کشف مذکور باعث شگفتی اخترشناسان نشده، چرا که از دهه 1930 / 1310 آنها می‌دانستند که بخش اعظم عناصر موجود در کیهان از انفجارهای ستاره‌ای حاصل شده‌اند، با این وجود تاییدیه دلپذیری برای این موضوع است. چگالی گاز مشاهده شده در سحابی همچنین می‌تواند به شناخت ستاره منشاء ابرنواختر آن کمک کند.

دریاچه‌های تایتان






قمر زحل، تایتان، دنیایی سرشار از دریاچه است؛ موضوعی که در این عکس کاشی‌کاری رنگی از دنیای یخ‌زده مذکور به خوبی مشاهده می‌شود. در این تصویر که با استفاده از عکس‌های مدارگرد کاسینی ناسا گرفته شده است، بزرگ‌ترین دریاچه تایتان به نام Kraken Mare به شکل توده‌ای سیاه و آبی درست زیر قطب شمال قمر (مرکز عکس) دیده می‌شود. اغلب این دریاچه‌ها از جنس متان و اتان مایع هستند که در دمای سطحی منفی 179 درجه سانتی‌گراد این قمر مشغول حمام آفتاب گرفتن هستند. تایتان به عنوان دومین قمر بزرگ منظومه شمسی تنها قمری است که دارای جو ضخیم است. دانشمندان سیاره‌شناس هنوز مشغول رمزگشایی نحوه عملکرد آب و هوایی تایتان هستند، و به دنبال توضیحی برای اجتماع دریاچه‌ها در نیمکره شمالی این قمر می‌گردند.

سیارک‌های عبوری از کنار ستاره‌ای در حال مرگ






در این عکس که توسط کاوشگر نقشه‌برداری فرسرخ میدان گسترده ناسا (WISE) از سحابی مارپیچی گرفته شده، عبور سیارک‌ها از کنار ستاره در حال مرگ منشاء این سحابی ردی نورانی در سیاهی بیکران فضا بر جای گذاشته است. کوتوله‌ای سفید قلب این سحابی دوردست را شکل می‌دهد که به گاز و غبار اطراف خود گرما می‌بخشد. گرم شدن این گازها و غبارها است که باعث ساطع شدن نور و درخشش زیبای سحابی مارپیچی می‌شود. در تصاویر ثبت شده توسط تلسکوپ‌های فضایی که به عکس‌برداری از چنین اجرامی می‌پردازند، عبور سیارک‌های نزدیک‌تر به زمین (و گاهی نیز ماهواره‌ها) به شکل ردی نورانی در آسمان ثبت می‌شود.

قطب شمال فریبنده زحل






مدارگرد کاسینی با پرواز بر فراز قطب شمال سیاره زحل و نوردهی 10 ساعته توانست توانست تصاویر جدید از ابر شش‌ضلعی مرموز قطب شمال این سیاره تهیه کند. با اندازه‌ای بزرگ‌تر از سیاره زمین، این پدیده نخستین بار توسط کاوشگر وویجر و حین عبور این فضاپیما از کنار زحل در اوایل دهه 1980 / 1360 مشاهده شد. این سیستم آب و هوایی شش وجهی مرموز بیش از 25 کیلومتر پهنا دارد، و طوفان‌هایی با اندازه‌های مختلف را در خود جای داده است. مشهورترین این طوفان‌ها، گردابی مشخص است که درست بالای قطب شمال زحل واقع شده است. لکه سفیدرنگ پایین سمت راست نیز بزرگ‌ترین این طوفان‌ها است که 3500 کیلومتر قطر دارد.






تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سرگرمی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن