محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1846327651
مساله اساسی آینده بشریت چیست؟
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:
مساله اساسی آینده بشریت چیست؟ خبرگزاری رسا ـ تمام مدت غیبت امام زمان(عج)، دوره امتحان و آزمایش است و مؤمن باید در این دوره در التزام به احکام دین و تلاش براى اعلای کلمه اسلام و عزت مسلمانان و دفع نفوذ و سلطه فرهنگى و سیاسى بیگانگان ثبات قدم داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، جوامع بشری در آینده مشکلات فراوانی را پیش رو دارند، از گسترش ادیان و مذاهب کاذب گرفته تا از بین رفتن حریم های خصوصی افراد و گسترش روز به روز شبکه های اجتماعی که نتیجه همه آنها افزایش فساد و جرم و جنایت در جوامع است.
برای بررسی بیشتر این مطلب گفتگویی با حجتالاسلام رحیم کارگر عضو هیأت علمی پژوهشگاه و مدیر گروه آینده پژوهی پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی انجام شده است که توجه علاقهمندان را به آن جلب می کنیم.
به عنوان اولین سوال لطفا بفرمائید مهمترین مشکل و چالش بشر در آینده چیست؟
آینده با شتاب فراوان در حال شکل گیری و تحول و دگرگونی است و ما با طیف وسیع و متنوعی از رویدادهای نو و مصنوعات جدید و پدیده های شگفت روبه رو هستیم. این تغییرات و تحولات شامل ابعاد و زوایای مختلفی است که مطالعه آینده پژوهانه هر یک از این ابعاد و سطوح، می تواند همچون مرکبی ما را به آینده مبهم و نامعلوم رهنمون شود و زمینه های آینده نگری و آینده سازی را در جامعه فراهم آورد. اما مهم ترین مساله و پدیده به نظر بنده، تغییرات و تحولات اخلاقی و معنوی و دگرگونی های فزاینده و شتاب آلود در عرصه فرهنگ است.
آینده پژوهی چه نقشی در جلوگیری از انحرافات فرهنگی و اجتماعی دارد؟
مزیت آینده پژوهی اسلامی، بر سایر رهیافت های آینده پژوهی، توجه زیاد به آینده فرهنگ و تحولات منفی یا مثبت در این زمینه است که همراه با هشدارها و انذارها است. در واقع آینده پژوهی اسلامی، مسوولیت ها و وظایف فردی و جمعی را به خوبی تبیین می کند و از دشواری تکالیف و سختی های راه خبر می دهد و در عین حال آینده روشن و زیبای دینی را با عنوان مهدویت، فرا روی ما قرار می دهد.
در واقع مهدویت بیانگر دو نوع تحول و دگرگونی در آینده بشریت است: 1. تحول منفی و ناگوار که قبل از تشکیل جامعه موعود الهی روی می دهد و پس از سیاهی ها و ظلمت های فراوان، منجر به حاکمیت پاکی ها و سپیدی ها بر روی زمین می شود. 2. تحول مثبت که از جامعه منتظر شروع می شود و در سطحی وسیع تر و جهانی تر، به جامعه آرمانی مهدوی می پیوندد؛ یعنی جامعه موعود الهی که به امامت حضرت مهدی، در اوج تکامل و توسعه و پیشرفت و معنویت قرار می گیرد و بشر در آن به آرامش و امنیت و عبودیت می رسد.
آینده پژوهی اسلامی درست از یک کانون محوری ( مهدویت)، سیراب می شود و قدرتمندتر از هر نوع نگاهی آینده را به تصویر می کشد و منطق بصیرت دینی را فراروی جهانیان قرار می دهد. از این رو بایسته است به دقت این رویکرد را در منظومه معرفتی و عملی خود وارد کنیم و نگاه درستی به پدیده ها و تحولات ملی، منطقه ای و جهانی داشته باشیم و بدانیم که تنها راه نجات و رهایی ما قرار گرفتن در مسیر جامعه آرمانی اسلام ( جامعه مهدوی ) است؛ نه ذوب شدن در جریانات معیوب و فاسد جهانی و عادی شدن زندگی پر تلاطم مادی و نفسانی.
وضعیت بشر در آخرالزمان را چگونه ارزیابی می کنید؟
سوگمندانه باید گفت دنیای ما، دنیای سکس و خشونت و شهوترانی است و این لکه ننگی بر زندگی بشری در عصر حاضر و تفرجگاه شیطان و جولانگاه دجال و ملعبه سفیانی ها و یهودی هاست! عفّت و نجابت زنان و مردان آخرالزّمانی در تاخت و تاز اسب وحشی شهوت تاراج میگردد و روح ایشان به لجنزاری بدبو از بیعفّتی و هواپرستی تبدیل میگردد: همّ و غم مردم (در آخرالزّمان) به سیر کردن شکم و رسیدگی به شهوتشان خلاصه میشود، دیگر اهمیت نمیدهند که آنچه میخورند حلال است یا حرام؟ و اینکه آیا راه اطفای غرایزشان مشروع است یا نامشروع؟! (اصول کافی، ج8، ص42).
زنان در آن زمان، بی حجاب و برهنه و خودنما خواهند شد. آنان در فتنهها داخل، به شهوتها علاقهمند و با سرعت به سوی لذّتها روی میآورند.( من لایحضره الفقیه، ج3، ص390، ح4374).
خواهی دید که زنان با زنان ازدواج میکنند. درآمد زنان از راه خودفروشی و بزهکاری تأمین میگردد. آنان حرامهای الهی را حلال میشمارند و بدین سان در جهنّم وارد و در آن جاودان میگردند.(وسائل الشّیعه، ج 16، ص 275، ح 21554)
شراب خوارى و خرید و فروش مسکرات آشکارا انجام مى گیرد؛ ربا خوارى رواج مى یابد؛ زنا و اعمال شنیع دیگر متداول و آشکار مىشود؛ قساوت قلب شیوع پیدا مى کند؛ تقلّب زیاد مى شود؛ نفاق فراوان مىشود؛ رشوه خوارى رواج پیدا مى کند؛ ریا کارى متداول مى شود؛ مردمان بدعت در دین مى گذارند؛ غیبت و سخن چینى رواج مى یابد؛ بى عفتى و بى حیائى شایع مى گردد؛ زنان از حجاب کناره گرفته و با لباس زننده و جذاب در اجتماع آشکار مى گردند؛ امر به معروف و نهى از منکر تعطیل مىشود و صاحبان ایمان توانایى جلوگیرى از گناهان را نخواهند داشت؛ کفر و الحاد رواج پیدا مى کند؛ به اسلام و قرآن عمل نمى شود؛ فرزندان، حرمت پدران و مادران را رعایت نکرده و به آنها بى حرمتى مى کنند؛ کوچک تر احترام بزرگ تر را رعایت نمى کند و بزرگ تر نیز به کوچک تر ترحم نمى کند؛ صله رحم انجام نمى شود؛ خمس و زکات پرداخت نمى شود و یا به مصرف صحیح نمى رسد؛ بیگانگان و اهل باطل بر مسلمانان چیره مى شوند؛ مسلمانان در لباس و گفتار و کردار از کفار و اجانب پیروى مى کنند؛ حدود الهى تعطیل مىشود؛ مکر و حیله شیوع پیدا مى کند؛ مساجد از حیث بنا آباد، و از حیث محتوا خراب خواهند بود؛ مردم دین خود را به دنیا مى فروشند؛ اوقات نماز سبک شمرده مى شود؛ طلاق زیاد مى شود؛ لجاجت و عناد زیاد مىشود؛ در شهوات مردان به مردان اکتفا مى کنند و زنان به زنان؛ با زبان به یکدیگر اظهار علاقه مى کنند و در دل با یکدیگر در نزاع و جنگ هستند و... (ر.ک: منتخب الأثر ص 424؛ روضه کافى، ص 36؛ کفایة الموحدین، ج 2، ص 844).
این علایم و نشانه های منفی حاکی از چیست و می خواهد چه مساله و مشکلی را بیان کند ؟
پاسخ روشن است، در این علائم و نشانه ها چند مطلب نهفته است:
یکم: شیطان و شیطان نمایان می خواهند حاکم بلامنازع عرصه انسان و انسانیت گرایی باشند و در واقع عصر حاضر، دوران انسان گرایی نیست بلکه عصر ابلیس گرایی و شیطان نمایی است !
روایات به صراحت می گوید: در آخرالزمان (پیش از ظهور امام زمان)، شیطان در نسوج بدن انسان ها شرکت جسته، با خونشان آمیخته و همراه خون، در شریان هایشان حرکت می کند. همواره انسانها را به تهمت و افترا تشویق می کند تا فتنه ها افق شهر ها را فرا گیرد... » و «اهل آن زمان گرگ شده و پادشاهان آنها درنده و مردم متوسط آنها خورنده و بینوایان آنها چون مردگان افسرده باشند» (مجلسی، بحارالانوار، ج34، ص239)
دوم: ایجاد نارضایتی عمومی و تحقق شرایط شکل گیری انقلاب جهانی ( پدیداری شرایط منفی)، از نکات بارز عصر آخرالزمان (دوران پیش از ظهور) است.
بی تردید امام زمان(عج) حکومت جهانی تشکیل خواهد داد. برای شکل گیری و پذیرش آن نیاز است که برخی از شرایط فراهم و عوامل شکل گیری آن ایجاد شوند. یکی از شرایط ایجاد حکومت جهانی، آمادگی مردم و احساس نیاز شدید آنان می باشد. آمادگی آن گاه حاصل می شود که مردم ستم های حاکمان را تجربه و ظلم و فساد آنان را خسته کرده باشد. در غیر این صورت مردم نه آمادگی پذیرش حکومت جهانی را دارند و نه قدر و ارزش آن را می دانند. امروزه در جهان حکومت های متعددی وجود دارد، زیرا مردم هنوز آمادگی پذیرش حکومت جهانی را ندارند؛ حتی برخی احساس می کنند حکومت های آنان بهترین حکومت و رهبران آن ها موفق ترین رهبران هستند.
برای پذیرش حکومت جهانی امام زمان(ع) لازم است افکار عمومی آمادگی پذیرش حکومت امام را پیدا کنند. یکی از زمینه های آن گسترش ظلم و فساد است. گسترش ستم ها و ناهنجاری ها موجب می شود که مردم آرزوی حکومت عادلانه را نموده و از دل و جان آن را بپذیرند. در برخی از روایات از جنگ و ظلم ها سخن به میان آمده است که پیش از ظهور به وجود می آیند. در واقع در این دوران بدی ها، بر خوبی ها، ضد ارزش ها بر ارزش ها و ظلم بر عدالت غلبه می کند. حاکمان و روسای کشورها، افرادی ستمگرند وحقوق مردم را پایمال می کنند و اجازه برقراری عدالت و مساوات نمی دهند و یا آن را اجرا نمی کنند. بدین سان در زمان ظهور امام زمان(ع) فرهنگ ستم ستیزی به اوج رسیده و مردم ظلم و فساد را تحمل نمی کنند؛
سوم: شهوت گرایی، فساد گرایی و تباهی اخلاقی نمود بارز عصر آخرالزمان ( دوران قبل از ظهور) است.
گسترش و فراگیری فساد عمومی و تباهی اخلاقی و حاکمیت جریان سکس و شهوت رانی، از نشانههاى قبل از ظهور و از علایم نکبت بار آخرالزمان است. فساد و تباهى شخصی و اجتماعی گسترش می یابد و هر چه از زمان غیبت امام زمان دور مىشویم این فساد و شهوت گرایی ظهور و بروز بیشترى پیدا مىکند. بر اساس روایات این فزونى و فراگیرى فساد تا جائى خواهد رسید که زمین از زشت کرداری و فساد آکنده خواهد شد و این بدترین طغیانی است که از سوی انسان ها در روی زمین روی می دهد و باعث غرق شدن مردم در گرداب مشکلات و ناملایمات می شود!! طبق فرمایش قرآن وقتى مردم بدىها را بر نیکىها بر مىگزینند، فساد در زمین جارى مىشود و این فساد علامت آن است که مردم بفهمند در انتخاب و عملکرد خود اشتباه کردهاند و به صلاح برگردند.
چهارم: فزونی ابتلائات و آزمایش های انسان ها (بخصوص مومنان) و گسترش فتنه ها و محنت ها، از وجوه دیگر عصر آخرالزمان است.
از روایات استفاده مى شود تمام مدت غیبت دوره امتحان و آزمایش است که البته نوع آن آزمایش ها در زمان و مکان هاى مختلف متفاوت است، باید مؤمن در این دوره در التزام به احکام دین وتلاش براى اعلای کلمه اسلام و عزت مسلمین و دفع نفوذ و سلطه فرهنگى و سیاسى بیگانگان ثبات قدم داشته باشد و با تمام اوضاع و احوال منفى و غیر مساعد در حال مبارزه و جهاد باشد و به اخلاق و رفتار غلط آن ها گرایش پیدا نکند.
بر اساس بعضى از روایات در این دوره حفظ دین از نگاه داشتن آتش در کف دست دشوارتر خواهد شد و ظلم و ستم و فساد و فحشاء شیوع پیدا مى کند و ارزش ها، ضد ارزش و ضد ارزش ها، ارزش محسوب مى گردد، گناهان افتخار و هنر شمرده مى شود، دوستان شخص او را به گناه ترغیب و تشویق مى نمایند و از این که با اهل ظلم و گناه و فساد هماهنگى نکرده او را سرزنش مى کنند. پیغمبر اکرم (ص) مى فرماید: « او کسى است که از شیعیان و دوستانش پنهان مى شود چنان پنهان شدنى که بر ایمان به امامت او پایدار نمى ماند مگر آن کسى که خداوند قلب او را به ایمان داشتن امتحان نموده باشد» (اعلام الورى، ص 397.) و امیرالمؤمنین (ع) در نهج البلاغه از این شداید و آزمایش ها خبر داده اند: «چه طولانى است این رنج و محنت و چه دور است این امید و آرزو ». (نهج البلاغه صبحى الصالح، خ 187)
اینها تنها گوشه هایی از تغییرات و تحولات اخلاقی و رفتاری است که هر روز با شتاب و گستردگی زیاد فرا روی جامعه بشری قرار دارد و آینده تاریک و سختی را در برابر ما قرار می دهد باشد که با هوشیاری، بصیرت، تقوا و ایمان والاتری قدم در آینده بگزاریم و آثار و عوارض این تهدیدها و آسیب ها را به حداقل برسانیم و خود و جامعه خود را آماده پیوند و اتصال با جامعه امام زمانی کنیم./9191/د101/ی
۱۳۹۲/۹/۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[مشاهده در: www.rasanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]
صفحات پیشنهادی
نقش وزارت ارتباطات در اصلاح فرآيندهاي فني فيلترينگ چيست؟فيلترينگ از نگاهي ديگر
نقش وزارت ارتباطات در اصلاح فرآيندهاي فني فيلترينگ چيست فيلترينگ از نگاهي ديگر نوشته شهرام شريف منبع روزنامه دنياي اقتصاد نسخه چاپي بخش عمده سايتهاي علمي يا خبري كه امروزه مورد فيلتر قرار گرفتهاند داراي محتواهاي بسيار خوبي هم هستند كه محروم كردن محققان و دانشمندان از آنانمعاون بنياد نخبگان خبر دادتغييرات اساسي در جشنواره اختراعات خليج فارس از سال آينده
معاون بنياد نخبگان خبر دادتغييرات اساسي در جشنواره اختراعات خليج فارس از سال آينده معاون فرهنگي بنياد ملي نخبگان گفت براي سال آينده تغييرات اساسي در جشنواره اختراعات خليج فارس صورت ميگيرد به گزارش خبرگزاري فارس از بوشهر سيد حسن حسيني عصر امروز در آيين اختتاميه جشنواره خليج فانان و كالاهاي اساسي سال آينده گران نميشود
نان و كالاهاي اساسي سال آينده گران نميشود معاون وزير صنعت معدن و تجارت معاون وزير صنعت در گفتوگو با خبرنگار ما از گراننشدن قيمت كالاهاي اساسي و نان با تأمين و تصويب نهايي يارانه ۲هزارو200ميليارد توماني كالاهاي اساسي تنظيم بازار و مجموع يارانه 8هزار و800ميليارد توماني نان درهمه پرسي قانون اساسي جديد مصر در ماه آينده برگزار مي شودخبرگزاري موج -
همه پرسي قانون اساسي جديد مصر در ماه آينده برگزار مي شودخبرگزاري موج - ۲۳ آذر ۱۳۹۲ ۱۵ ۳۴ب ظ همه پرسي قانون اساسي جديد مصر در ماه آينده برگزار مي شود خبرگزاري موج - دولت مصر اعلام كرد كه قانون اساسي جديد مصر در تاريخ 14 و 15 ژانويه به همه پرسي عمومي گذاشته مي شود به گزارش خبرنگچشم انداز رشد اقتصادي جهان در سال آينده ميلادي
چشم انداز رشد اقتصادي جهان در سال آينده ميلادي پايگاه اينترنتي فارن افرز در گزارشي درباره چشم انداز رشد اقتصادي جهان در سال آينده ميلادي نوشت صندوق بين المللي پول پيش بيني كرد رشد اقتصادي جهان در سال 2014 ميلادي افزايش يابد و از دو و نه دهم درصد در سال ميلادي كنوني به سه و شش دتبديل كميسيون اصل نود به ديوان در تضاد با قانون اساسي است
تبديل كميسيون اصل نود به ديوان در تضاد با قانون اساسي است به گفته يك عضو كميسيون اصل نود مجلس شوراي اسلامي تبديل اين كميسيون به ديوان مستلزم سپردن برخي اختيارات قضايي به كميسيون اصل نود است اين در حالي است كه اختيارت كميسيون اصل نود در قانون اساسي مشخص شده و هر گونه تغييرات درپيشرفت اقتصادي نبايد مغايرتي با منافع نسلهاي آينده داشته باشد
پيشرفت اقتصادي نبايد مغايرتي با منافع نسلهاي آينده داشته باشد مهديشهر – خبرگزاري مهر رئيس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري شهرستان مهديشهر ضمن تاكيد بر اينكه پيشرفت اقتصادي نبايد مغايرتي با منافع نسلهاي آينده داشته باشد گفت كوهستانها به عنوان يكي از اكوسيستمهاي پيچيده محل زسه قلم كالاي اساسي در چهار محال و بختياري ذخيره سازي شد
سه قلم كالاي اساسي در چهار محال و بختياري ذخيره سازي شد شهركرد - خبرگزاري مهر مدير عامل غله و خدمات بازرگاني چهار محال و بختياري گفت سه قلم كالاي اساسي در چهار محال و بختياري ذخيره سازي شده است محسن ضيائي در گفتگو با خبرنگار مهراظهار داشت شكر برنج و روغن خام ازكالاهاي اساسيپشت پرده افزايش ناگهاني قيمت خودروهاي وارداتي چيست؟
پشت پرده افزايش ناگهاني قيمت خودروهاي وارداتي چيست شركت هايي كه موضوع ثبت سفارش و تحريم ها را به هر شكل ممكن حل كرده بودند ناگهان در دام افزايش نرخ ارز افتادند از سوي ديگر وقتي بحث ثبت سفارش دوباره مطرح شد اعلام كردند فقط برخي شركت ها كه شرايط خاص دارند مجاز به ثبت سفارش خودرمديركل پيشبيني سازمان هواشناسي در گفتوگو با فارس خبر دادتداوم هواي سرد در تهران طي روزهاي آينده/آذربايجانها
مديركل پيشبيني سازمان هواشناسي در گفتوگو با فارس خبر دادتداوم هواي سرد در تهران طي روزهاي آينده آذربايجانها سردترين مناطق كشور مديركل پيشبيني سازمان هواشناسي با بيان اينكه هواي سرد در تهران طي روزهاي آينده تداوم مييابد گفت هماكنون خراسانها و آذربايجانها سردترين نقاط كشوطي دو روز آيندهتوفان و گرد و خاك سيستان را فرا ميگيرد
طي دو روز آيندهتوفان و گرد و خاك سيستان را فرا ميگيرد كارشناس هواشناسي سيستان و بلوچستان گفت طي دو روز آينده توفان و گرد و خاك سيستان را فرا ميگيرد رضا آزادمنش امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در زاهدان اظهار داشت طي دو روز آينده در منطقه سيستان توفان گردو خاك پيش بيني ميشوهشتم دي ماه امسالهمايش ورزش باستاني «ميثاق امت با ولايت» در رودبار برگزار ميشود
هشتم دي ماه امسالهمايش ورزش باستاني ميثاق امت با ولايت در رودبار برگزار ميشود معاون سياسي اجتماعي فرماندار رودبار از برگزاري همايش ورزش باستاني ميثاق امت با ولايت هشتم دي ماه امسال در اين شهرستان خبر داد به گزارش خبرگزاري فارس از رودبار اسدالله نظري ظهر امروز در جلسه هماهنواكنش وزير بهداشت به قاچاق دارو/ سياست دارويي وزارت بهداشت در آينده
واكنش وزير بهداشت به قاچاق دارو سياست دارويي وزارت بهداشت در آينده وزير بهداشت با عنوان اين مطلب كه قاچاق دارو مربوط به وزارت بهداشت نيست تاكيد كرد البته چندين بار از پليس آگاهي تقاضا كرده ايم گزارش مربوط به قاچاق دارو را به وزارت بهداشت اعلام كند كه تابحال هيچ گزارشي اعلام نش-
گوناگون
پربازدیدترینها