واضح آرشیو وب فارسی:مهر: واكنش وزير بهداشت به قاچاق دارو/ سياست دارويي وزارت بهداشت در آينده
وزير بهداشت با عنوان اين مطلب كه قاچاق دارو مربوط به وزارت بهداشت نيست، تاكيد كرد: البته چندين بار از پليس آگاهي تقاضا كرده ايم گزارش مربوط به قاچاق دارو را به وزارت بهداشت اعلام كند كه تابحال هيچ گزارشي اعلام نشده است.
به گزارش خبرنگار مهر، دكتر سيد حسن هاشمي در حاشيه مراسم توديع و معارفه رئيس دانشگاه علوم پزشكي ايران در جمع خبرنگاران درباره اخباري مبني بر تاريخ گذشته بودن مواد اوليه برخي از داروها، گفت: در جلسه تحقيق و تفحص مجلس و گزارش آن هيچ اشارهاي به تاريخ مصرف گذشته بودن مواد اوليه نشده است. بنده هم در زمينه وجود برخي از مشكلات، پيگيري كردهام، اما اسناد كافي مبني در اين ارتباط وجود ندارد.
وي با اشاره به اينكه منبع خبر تاريخ مصرف گذشته بودن مواد اوليه، مصاحبه يكي از نمايندگان مجلس است، خاطر نشان كرد: با اين حال در گزارش تحقيق و تفحص مجلس، اشارهاي به اين امر نشده است و متاسفانه اينگونه فرصتها كه اطلاعرساني ميشود، ميتواند باعث نگراني مردم باشد.
وزير بهداشت با بيان اينكه گزارش تحقيق و تفحص مجلس برخي از ملزومات دارويي را مانند چسب مورد اشكال ديده است، گفت: ملزومات دارويي با مواد اوليه تفاوت زيادي دارد. مسئوليت مواد اوليه با سازمان غذا و دارو است و اين مواد حتما با دقت از استانداردهاي وزارت بهداشت ميگذرد و در موارد زيادي مرجوع به مردم ميشود.
هاشمي افزود: مسئله مشكلات مواد اوليه، مسئله مهمي است زيرا هزينههايي كه بيمار در فرآيند درمان ميكند، در نهايت منجر به تجويز دارو ميشود و اگر اين داروها موثر نباشند، ظلم بزرگي در حق بيماران است.
وي همچنين درباره سهم واردات دارو در هزينه پرداختي دارو، گفت: داروهاي وارداتي گران قيمت هستند و عمدتا براي بيماريهاي خاص و يا صعبالعلاج وارد ميشوند كه هزينه يك جراحي ساده اين بيماريها گاه 30 تا 40 ميليون براي دولت تمام ميشود.
وزير بهداشت با اشاره به اينكه مبلغ ارزي داروهاي وارداتي در مقايسه با روند توليد دارو در داخل كه 90 درصد حجم دارويي را فرا ميگيرد، تصريح كرد: براي چهار ساله پيشرو هدفگذاري شده كه با كمك سازمان انتقال خون و بخش خصوصي با جمعآوري پلاسما به سرعت توليدات كشوري را افزايش دهيم.
قاضيزاده هاشمي درباره سياست دولت مبني بر واردات دارويي، خاطرنشان كرد: از ابتداي اين وزارت نميتوان گفت واردات دارو كم شده است، بلكه متاسفانه واردات دارو رو به افزايش است. زيرا در شش ماهه اول، هدف دولت كاهش اين واردات دارويي نيست.
وي با اشاره به اينكه در ابتداي شروع وزارت، كشور با بازاري مواجه بوده است كه اگرچه نميتوان گفت هيچ كاري در آن موجود نبود، اما مردم با كمبود زياد دارويي مواجه بودهاند، گفت: سياست دولت برعكس، تشويق واردكنندگان با شركتها به واردات بيشتر دارو بود، زيرا نبود دارو به مراتب آزار بيشتري براي بيمار دارد.
وزير بهداشت افزود: سياست وزارت بهداشت در آينده آن است كه هم به كيفيت، قيمت و مهمتر از همه به مصرف دارو توجه كرده و در اين زمينه برنامهريزي كند.
هاشمي همچنين درباره مسئله قاچاق دارويي، با اشاره به اينكه قاچاق دارو مربوط به وزارت بهداشت نيست، خاطرنشان كرد: با اين حال وزارت بهداشت روي جزئيات اين امر حساس است و چندين بار از پليس آگاهي تقاضا كرده كه گزارش مربوط به قاچاق دارو را به وزارت بهداشت اعلام كند كه تا بحال هيچ گزارشي مبني بر اين امر اعلام نشده است.
وزير بهداشت در ادامه درباره پوشش بيمهاي داروهاي ناباروري، گفت: پيش از آنكه اين اتفاق در بيمه بيفتد، مصاحبهاي راجع به اين قضيه شد كه هدف آن كمك به مردم بود. اما بايد در اين زمينه بيمه اعلام آمادگي كند و در واقع تنها توافقي بين بيمه و وزارت بهداشت بود.
هاشمي همچنين درباره مشكلات دستگاه ام آر آي و تجهيزات آن، خاطرنشان كرد: مشكلي كه در اين زمينه وجود دارد، آن است كه هزينه توليد، لوازم يدكي و نيازهاي مربوط به اين دستگاهها در تعرفه به شكل واقعي نيست. براي مثال تيوپ اين دستگاهها بايد به صورت سالانه عوض شود و براي جبران اين كمبود در تعرفه در اين زمينه به دانشگاههاي علوم پزشكي اختيار داده شده است.
وي با اشاره به اينكه مراكز استاني در زمينه دستگاههاي ام آر آي و تجهيزات آن مشكل خاصي ندارند، گفت: در اين زمينه به سختي كار ميشود و تعداد قابل توجهي از اين دستگاهها در معرض فرسودگي است.
وزير بهداشت با اشاره به اينكه تحريمها در اين زمينه تاثير چنداني نداشته است، افزود: در حوزه پزشكي هزينه نگهداري تمامي تجهيزات در واقع مقرون به صرفه نيست.
كد خبر: 2196763
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۵ - ۱۴:۱۱
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]