واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در كنگره علوم اعصاب مطرح شدخشونت والدين موجب اختلال در يادگيري زبان و رفتار كودكان ميشود
يك روانشناس باليني گفت: رفتار همراه با خشونت والدين و همچنين خشونتهاي اجتماعي موجب اختلال در يادگيري زبان مادري در كودكان ميشود.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي دومين كنگره علوم اعصاب پايه و باليني، رضا نيلي پور گفت: هنگامي كه كودك در حال رشد داراي مشكلات يادگيري زبان مادري باشد به اختلالات رفتاري نيز دچار مي شود.
نيلي پور به علل ديگر اختلال يادگيري زبان در كودكان اشاره كرد و گفت: علل مادرزادي، ژنتيكي و حتي آموزشي در محيط مدرسه نيز ممكن است كودك را در يادگيري زبان مادري و متعاقب آن در نحوه رفتار و شناخت دچار اختلال كند.
وي با بيان اينكه زبان، منشا شناخت فردي و اجتماعي و ارتباط مناسب با محيط است به والدين تأكيد كرد كه با كودكان خود با مهرباني رفتار كنند و در صورت مشكل ارتباطي و زباني براي توانبخشي و درمان مناسبت كودكان اقدام كنند.
اين متخصص عصب شناسي زبان همچنين گفت: كودكان اوتيسم، عقب مانده ذهني، نارسا خوان (در خواندن و نوشتن دچار مشكل است) و فلج مغزي هم از جمله كودكان داراي اختلال زبان و رفتار هستند كه منشا اين اختلال در آنها مغزي است.
استاد گروه گفتار درماني دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي همچنين به گروهي از بزرگسالان نيز اشاره كرد كه آنها نيز تحت شرايطي دچار مشكل زباني – ارتباطي با منشاء مغزي ميشوند.
نيلي پور افزود: مبتلايان به سكته مغزي، پاركينسون، آلزايمر، اسكيزوفرني، بيماران تومور مغزي و كساني كه ضربه مغزي مبتلا مي شوند هم دچار مشكل شناخت، برقراري ارتباط و همچنين مشكل زباني هستند كه به توانبخشي و ارزيابي هاي زباني نياز دارند.
هوشنگ صابري، جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات نيز در اين كنگره آسيبهاي نخاعي ناشي از شكستگي ستون فقرات را از علل مهم ناتواني افراد 30 تا 50 ساله كشور عنوان كرد.
وي افزود: اين آسيبها ناشي از عواملي همچون سقوط از بلندي يا تصادف با وسيله نقليه است.
صابري افزود: گاهي افرادي ميخواهند كه به آسيب ديدگان تصادفات يا حوادثي ديگر كمك كنند اما متأسفانه به علت ناآگاهي از چگونگي كمك به فرد آسيب ديده وي را دچار آسيب نخاعي مي كنند.
وي افزود: به عنوان نمونه اگر به فردي كه دچار سانحه تصادف شده و در خودرو محبوس شده است بخواهيم كمك كنيم بايد خودمان از كمك هاي اوليه آگاهي داشته باشيم چون ممكن است اگر آگاهي كافي نداشته باشيم به هنگام بيرون بردن فرد از خودرو وي را دچار آسيب نخاعي و در نهايت فلج كنيم.
صابري با بيان اينكه آسيبهاي سلسله اعصاب مركزي و محيطي از معضلات بزرگ بشري به شمار مي آيد گفت: صدمات فيزيكي، صدمات عروقي و تومورهاي مغزي و نخاعي از جمله اين علل محسوب ميشود كه معلوليتها و ناتوانيهايي را نيز براي بشر به همراه مي آورد.
صابري افزود: هر چند اقدامات درماني براي بيماراني كه دچار آسيبهاي سلسله اعصاب مركزي شده اند انجام مي شود اما گاهي همين درمان ها نيز عوارضي را نشان مي دهند كه ممكن است بيمار را به سمت ناتواني سوق دهد كه در اين راستا فلج شدن، اختلالات بينايي و شنوايي ازجمله اين عوارض است.
وي افزود: به عنوان مثال كسي كه دچار سكته مغزي شده باشد به رغم تمام درمان هايي كه انجام مي دهد ممكن است دچار نوعي ناتواني شود و به كمك ديگران براي گذران زندگي اش نياز داشته باشد.
وي گفت: پژوهشگران دنياي پزشكي از جمله پژوهشگران كشورمان به دنبال حل اين معضل هستند و تلاش مي كنند كه با ترميم بافت هاي عصبي، ميزان استقلال اين قبيل بيماران افزايش يابد و وابستگي به كمك ديگران در آنها كمتر شود.
وي افزود: هر چند ممكن است ترميم بافتهاي عصبي، بيمار را به حالت اوليه زمان قبل ازبيماري يا آسيب برنگرداند اما حداقل كاري كه اين گونه ترميم ها انجام مي دهد اين است كه ميزان استقلال بيمار از ديگران را افزايش مي دهد.
وي گفت: به عنوان مثال اگر بيمار سكته مغزي به چند نفر براي گذران امور عادي زندگي اش نياز دارد با ترميم بافت هاي عصبي او مي توان اين اميد را داشت كه ميزان وابستگي اش به ديگران كمتر شود.
مطالعه پژوهشگران ايراني روي مكانيزم مغز مبتلا به اعتياد
عباس حق پرست، دانشيار فيزيولوژي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي نيز اين كنگره گفت: پژوهشگران اين دانشگاه در حال مطالعه بر روي مكانيزم عملكرد مغز مبتلا به اعتياد مصرف مواد مخدر و محرك صنعتي هستند.
وي با بيان اينكه آنچه كه درد ندارد ممكن است اعتياد آور باشد، گفت: آنچه كه درد ندارد اما انجام آن پاداش و لذتي براي فرد به همراه مي آورد ممكن است بر اثر تكرار به اعتياد تبديل شود.
وي با بيان اينكه در علم فيزيولوژي هر آنچه كه پاداش به همراه دارد را نمي توان غير مفيد دانست تأكيد كرد: برخي پاداش ها و لذت ها براي فرد اتفاقاً ضروري است كه در اين ارتباط غذا خوردن و آشاميدن از جمله مواردي است كه در فرد هم ايجاد لذت مي كند و هم اينكه بايد آن را تكرار كند چون حيات انسان به اين لذتها وابسته است .
دبير اجرايي كنگره علوم اعصاب پايه و باليني افزود: اعتياد به سوء مصرف مواد هم همچون خوردن و خوابيدن احساس لذتي در فرد ايجاد ميكند كه برروي سيستم مغز تأثير مي گذارد و باعث مي شود كه فرد به يك ماده اعتياد پيدا كند.
اين فيزيولوژيست افزود: هر چند اعتياد سوء مصرف مواد، پاداش و لذتي را در فرد ايجاد مي كند اما نه تنها براي سيستم مغز مفيد نيست بلكه اثرات تخريبي براي مغز دارد.
حق پرست با بيان اينكه اعتياد به سوء مصرف مواد يك پاداش غير طبيعي است كه به مغز مي رسد اظهار داشت: دانشمندان از جمله پژوهشگران دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي به دنبال حل اين موضوع هستند كه روشي را بيابند تا مغز، پاداش هاي غير طبيعي كه به مغز مي رسد را نپذيرد و پاداش هاي طبيعي از جمله خوردن و آشاميدان را قبول كند.
وي افزود: در صورتي كه اين مسئله حل شود مي توان به فرد معتاد داروي متناسب با عملكرد مغزش تجويز كرد و او را از رنج اعتياد به مواد مخدر يا محرك صنعتي نجات داد.
دومين كنگره علوم اعصاب پايه و باليني از 27 تا 29 آذر در مركز بين المللي همايش هاي رازي دانشگاه علوم پزشكي ايران برگزار شد.
انتهاي پيام/
جمعه 29 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]