واضح آرشیو وب فارسی:مهر: اقدام تاريخ ساز ماندلا نفي انتقام و مبارزه براي ايجاد جامعه جديد بود
گرگان – خبرگزاري مهر: استاد دانشگاه تهران اعلام كرد: ماندلا بعد از پيروزي جنبش ضد آپارتايد خود اعلام كرد كه ما مجازات و تنبيه نمي كنيم، زيرا ما براي انتقام مبارزه نكرديم بلكه تلاش ما ايجاد جامعه جديد بود.
به گزارش خبرنگار مهر، صادق زيبا كلام شامگاه پنجشنبه در همايش "ماندلا و نفي آپارتايد" در گرگان با بيان اين كه شرح ماندلا و انقلاب وي كه منجر به آزادي و نفي آپارتايد شد كمي سخت است، به آثار يك نويسنده با نام "چس سبتون" اشاره كرد و افزود: وي در آثار خود معتقد است كه هيچ انقلابي ختم به خير نمي شود و دليل آن اين است كه در اكثر انقلاب ها افرادي كه تحت شكنجه بوده اند به پيروزي مي رسند.
وي گفت: در اين كتاب اشاره شده چون اين افراد شكنجه شده، زجر ديده اند و فقط با خشونت آشنا هستند ناخواسته بعد از پيروزي زبان سياسي آن ها تغيير پيدا مي كند و به سمت خشونت مي رود.
زيباكلام ادامه داد: آنها به صورت غيرعمدي خشونت را وارد سياست و انقلاب خود مي كنند و به همين دليل هيچ انقلابي نتيجه مثبت ندارد.
اين استاد دانشگاه بيان كرد: نويسنده كتاب اگر زنده بود و ماندلا را مي ديد از تئوري خود پشيمان مي شد زيرا ماندلا بعد از پيروزي خود گفت كه ما مجازات و تنبيه نمي كنيم، ما براي انتقام مبارزه نكرديم، هدف ما ايجاد جامعه جديد بود.
زيبا كلام با اشاره به اين كه سفيد پوستان آن زمان معتقد به آپارتايد بودند افزود: آنها آفريقا را استعمار نكردند بلكه در آنجا يك حكومت مستقل تشكيل دادند.
وي تصريح كرد: آپارتايد يعني توسعه مستقل سفيدپوست و سياه پوست و همين نظام باعث اعتراض هاي فراوان سياه پوستان شد.
صادق زيباكلام خاطرنشان كرد: سفيد پوستان مجبور بوند براي دفاع دست به بازداشت و اعدام بزنند.
وي بيان كرد: تمام گفته هاي چس سبتون در ماندلا بود و همه تصور مي كردند در ادامه روش مانلا هم بر اساس نظريه اين نويسنده باشد و ماندلا دادگاه هاي انقلابي را برپا كند.
استاد دانشگاه تهران عنوان كرد: اما برخلاف تصورات ماندلا نه تنها كسي را محاكمه نكرد بلكه كميته هايي را به اسم حقيقت و توافق برپا كرد و در آن ها افراد مراجعه مي كردند و به بيان شكنجه هايي كه شده اند مي پرداختند در ديگر كميته ها هم از سفيد پوستان به صورت توافق اعتراف مي گرفتند و آنها را رها مي كردند.
وي با بيان اين كه رفتار ماندلا باوركردني نبود ادامه داد: نسلون ماندلا حتي زماني كه سفيدپوستان اقدام به مهاجرت از آفاريقا كردند از آنها درخواست كرد در آفريقا بمانند و آنجا را كشور خود بدانند و براي پيشرفت آن تلاش كنند.
زيباكلام خاطر نشان كرد: ماندلا علي رغم محبوبيت و دوباره حضور در سمت رياست جمهوري كار تحسين بر انگيزي كرد و بدون توجه به فشارها براي ادامه حضورش حاضر به كانديداتوري مجدد در اين سمت نشد.
كد خبر: 2199370
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۹ - ۱۲:۳۶
جمعه 29 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]