واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: نشريه آمريكايي: مرغ هاي خام آلوده به باكتري هاي خطرناك هستند
تهران / واحد مركزي خبر/ اجتماعي 1392/09/29
تازه ترين مطالعات صورت گرفته در آمريكا كه در نشريه پرخواننده مصرف كنندگان آمريكايي موسوم به «كانسومر ريپورت» منتشر شد، حاكي از آن است كه تقريبا همه مرغ و جوجه هايي كه به صورت خام در فروشگاههاي بزرگ عرضه مي شود، به باكتري هاي خطرناكي از قبيل سامونلا يا اي. كولي آلوده هستند.
اين نشريه مهم آمريكايي كه همتاي نشريه « شصت ميليون مصرف كننده» در فرانسه است، اعلام كرد بررسي سيصد مرغ و جوجه خام خريداري شده در فروشگاههاي بزرگ در سراسر آمريكا، نشان داد كه تقريبا همه آنها و حتي گوشت هايي كه برچسب هاي بيولوژيك روي آنها زده شده است، آلوده به باكتري هايي هستند كه به طور بالقوه خطرناك هستند.
بيش از نيمي از نمونه هاي گوشت سفيد كه در ماه ژوييه خريداري شد و مورد مطالعه قرار گرفت، حاوي فضولات آلوده كننده بودند و تقريبا در نيمي از آنها دست كم يك باكتري مقاوم در برابر سه يا چهار آنتي بيوتيكي كه مصرف آنها در ميان مردم بيشتر رايج است، مشاهده شد.
نشريه مصرف كنندگان آمريكايي نوشت در اين مطالعه گوشت هاي سفيد ارائه شده در ده فروشگاه زنجيره اي و همچنين چندين شركت مورد آزمايش قرار گرفت، اما هيچيك عاري از باكتري نبودند. محصولات سه كارخانه توليد گوشت سفيد در جنوب غربي آمريكا تابستان امسال عامل شيوع باكتري خطرناك سالمونلا بودند اما مسئولان اين كارخانه محصولات خود را از بازار جمع آوري نكردند.
سالمونلا باكتري گرم منفي است كه در معمولا در مرغ، جوجه و تخممرغ وجود دارد. سالمونلا عامل يكي از شايع ترين مسموميت هاي غذايي است. سالمونلا ميتواند تخمدان هاي پرنده را آلوده كند و قبل از تخم گذاري پرنده، وارد تخم مرغ شود يا اينكه هنگام تخم گذاشتن پرنده به پوسته تخم مرغ نفوذ كند. سالمونلا غالبا با پختن غذا از بين ميرود ولي در برخي مواد غذايي از قبيل سس مايونز كه حاوي تخم مرغ خام هستند، مي تواند مشكلساز شود.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از نيويورك، نشريه آمريكايي با ابراز نگراني از اين مسئله هشدار داد سرانه مصرف گوشت سفيد در آمريكا هر ساله به طور متوسط چهل كيلوگرم است و شيوع بيماريهاي ناشي از باكتري بر اثر مصرف گوشت سفيد بسيار نگران كننده است. اين نشريه افزود هر ساله چهل و هشت ميليون نفر به علت مصرف مواد غذايي آلوده به باكتريهاي خطرناك به ويژه سالمونلا ، كامپيلوباكتر يا اي.كولي بيمار مي شوند اما در اين ميان بيشتر موارد مرگ و مير ناشي از بيماري هاي باكتريايي در نتيجه مصرف گوشت مرغ اتفاق مي افتد. نشريه آمريكايي براي تهيه اين آمار و ارقام روي مطالعاتي استناد كرده كه بر روي شيوع بيماريهاي باكتريايي در فاصله سال هاي هزار و نهصد و نود و هشت تا دو هزار و هشت توسط مركز ملي پيشگيري از بيماري ها در آمريكا صورت گرفته است.
نشريه آمريكايي در مقاله خود برخي تدابير احتياطي پيشگيرانه را به مصرف كنندگان توصيه كرده است كه مهمترين آنها عبارتند از: شستن دست ها بلافاصله پس از لمس مرغ و جوجه خام، پختن مرغ با دماي سي و هفت درجه. تا كنون هيچ يك از مسئولان وزارت كشاورزي آمريكا به مقاله اين نشريه واكنش نشان نداده اند.
163/173
جمعه 29 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]