واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييس شبكه هپاتيت كشور: هپاتيت "سي" هنوز واكسن ندارد
رييس شبكه هپاتيت كشور به تبيين نكاتي پيرامون بايد و نبايدهاي تزريق واكسن هپاتيت پرداخت و گفت: بهترين راه مقابله با ابتلا به بيماري هپاتيت «بي» تزريق واكسن آن است، اما متاسفانه هنوز براي هپاتيت «سي» واكسني ارائه نشده است.
دكتر سيد مويد علويان در گفتوگو با خبرنگار «سلامت» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه واكسيناسيون هپاتيت "بي" در كليه نوزادان و افراد در معرض خطر انجام ميشود، اظهار كرد: واكسيناسيون هپاتيت بي معمولا در سه نوبت و به فواصل يك ماه و شش ماه پس از اولين تزريق صورت ميپذيرد.
وي افزود: تزريق واكسن بايد عضلاني و حتما در عضله و بازو صورت گيرد. تزريق واكسن هپاتيت بي در عضله باسن سبب كاهش تاثير آن ميشود.
رييس مركز تحقيقات گوارش و كبد دانشگاه علوم پزشكي بقيه اله (عج)، ضمن توصيه به اينكه لازم است آنتيبادي ضد هپاتيت بي (HBsAg) يك تا سه ماه پس از كامل شدن نوبتهاي تزريق واكسن اندازهگيري شود، عنوان كرد: اگر پاسخ آنتيبادي بيش از 100 واحد بينالمللي باشد، بهترين پاسخ تلقي و تا سالها باقي ميماند. مقادير بيش از 10 و كمتر از 100 نيز مورد قبول است.
علويان در ادامه به معرفي گروههاي پرخطر براي تزريق واكسن هپاتيت بي پرداخت و گفت: همه نوزادان متولد شده و همچنين كودكان كوچكتر از 9 سال بايد واكسن بزنند. همچنين كاركنان بهداشتي – درماني كه ممكن است با خون و فرآوردههاي آن و يا با سوزن و ساير وسايل آلوده به ويروس در تماس باشند نيز بايد در برابر اين بيماري واكسينه شوند. اين گروه شامل پزشكان، جراحان، پرستاران، دندانپزشكان، كمك دندانپزشكان، دندانسازان و دانشجويان گروههاي مختلف پزشكي، كاركنان بخشهاي دياليز، كاركنان آزمايشگاهها، بانك خون و سازمان انتقال خون و كساني كه در خانه از افراد عقب افتاده مراقبت ميكنند را در بر ميگيرد.
وي يادآوري كرد: تزريق سه نوبت واكسن هپاتيت بي و بررسي آنتيبادي ضد ويروس هپاتيت بي يك تا سه ماه پس از آن ضروري است.
به گفته اين فوق تخصص بيماريهاي گوارش و كبد بهتر است همسر، فرزندان، والدين و كليه كساني كه با فرد ناقل هپاتيت بي زندگي ميكنند و بيماراني كه در معرض تزريق خون مكرر هستند نظير بيماران مبتلا به هموفيلي، همودياليز و يا معتادان تزريقي هر پنج سال يك بار مجددا از نظر آزمايشات بررسي شوند.
علويان درباره عوارض تزريق اين واكسن اظهار كرد: عوارض اين واكسيناسيون بسيار جزئي است و عمدتا باعث سوزش و قرمزي در ناحيه تزريق در برخي از بيماران ميشود.
به گزارش ايسنا، كبد عضوي است كه در بسياري از فعاليتهاي حياتي بدن مانند مقابله با عفونتها، متوقف كردن خونريزي، پاك كردن خون از سموم و داروها و ذخيره انرژي در بدن نقش دارد. هپاتيت به معناي التهاب كبد است كه فعاليتهاي آن را مختل ميسازد. اين بيماري به علل مختلف ايجاد ميشود. يكي از اين علتها آلودگي به ويروس هپاتيت «بي» است.
رعايت مسائل بهداشتي براي پيشگيري از بروز اين بيماري ضروري است. سابقه تزريق خون آلوده به ويروس (خوشبختانه خونهاي موجود در كشور از نظر ابتلا به هپاتيت «بي» مشكلي ندارند)، استفاده از سرنگ مشترك جهت تزريق، خالكوبي و تاتو كردن يا سوراخ كردن گوش با وسايل آلوده، استفاده از مسواك يا تيغ ريش تراشي كه ميتواند آلوده به خون باشد و فرو رفتن اتفاقي سوزن آلوده به ويروس در بدن، بيبندوباري جنسي و انجام اقدامات دندانپزشكي در مراكزي كه از وسايل غيربهداشتي استفاده ميكنند از جمله راههاي انتقال اين بيماري هستند.
انتهاي پيام
جمعه 29 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]