تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):به خداوند امیدوار باش، امیدی که تو را بر انجام معصیتش جرات نبخشد و از خداو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842665970




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ارزيابي ديپلماسي روحاني و احمدي‌نژاد


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ارزيابي ديپلماسي روحاني و احمدي‌نژاد
دولت قبل فكر مي كرد بايد اين كار را از مسيرهاي ديگري دنبال كند و اگر وارد بحث هاي سياست خارجه شوند،هر كس يك گوشه اي را بگيرد و كمك كنند اثرگذاريش بيشتر است .

اين را رامين مهمانپرست سخنگوي وزارت امور خارجه دولت محمود احمدي نژاد در گفت و گو با «پيام نو» مي گويد. وي كه معتقد است، مسئولان ارشد اجرايي كشور همه‌شان در چهارچوب سياست هاي كلي نظام حركت مي كنند، مي گويد: «همه دنبال تامين منافع ملي هستند، منتها براي رسيدن به منافع ملي هر كس ممكن است روش جداگانه اي را براي خودش طرح ريزي كند».

* چرا دولت نهم و دهم در مسائل مربوط به ديپلماسي توانايي و محبوبيت دولت يازدهم را نداشت؟

- ديدگاه مسئولان ارشد كشور ممكن است متفاوت باشد و نوع نگاهشان به مسائل نيز با يكديگر متفاوت باشد. ممكن است در يك دولت توجه به مسائل اقتصادي بيشتر باشد و در دولت ديگري توجه به مسائل فرهنگي، لذا بسته به شرايط و موقعيتي كه در كشور پيش مياد اين نقاط توجه جابجا مي شود. يك زماني ممكن است وضعيت نظامي و امنيتي شرايط حساس‌تري داشته باشد و تمركز بيشتر روي اين بخش برود. من فكر مي كنم شرايطي كه الان ما در آن هستيم دو ويژگي بسيار مهم را مي طلبيد؛ نكته اول توجه ويژه به سياست خارجي و نقشي است كه بايد ايفا كند، نكته دوم مسائل اقتصادي است كه اتفاقا اين مسائل مي توانست تحت الشعاع فعاليت و عملكرد دستگاه سياست خارجه قرار بگيرد. در اين شرايط با تشخيصي كه دولت داشت اولويت بندي موضوعاتي كه بايد دنبال كند سياست خارجه و اقتصادي بود كه اتفاقا كاملا هماهنگ با شعاري بود كه براي سال ۱۳۹۲ توسط مقام معظم رهبري تنظيم شده بود؛ سال «حماسه سياسي و حماسه اقتصادي».

* به طور كلي دولت احمدي نژاد به جايگاه دستگاه ديپلماسي اعتقاد داشت؟

- شايد دولت قبل فكر مي كرد بايد اين كار را از مسيرهاي ديگري دنبال كند و اگر وارد بحث هاي سياست خارجه شوند، هر كس يك گوشه اي را بگيرد و كمك كنند اثرگذاريش بيشتر است. بالاخره ممكن است ديد و نظريه­ اي كه مسئول ارشد اجرايي دارد با ديگران تفاوت هايي داشته باشد و سليقه ها متفاوت باشد ولي در اين شرايط خاصي كه بعد از انتخابات رياست جمهوري دوره يازدهم ما داشتيم مشخصا اولويت اصلي ما سياست خارجي و اقتصاد بود. به همين دليل ما آينده را آينده روشني مي بينيم و در مسير درستي حركت مي كنيم و معتقديم شرايط بهتر با تقويت جايگاه وزارت خارجه سريعتر فراهم مي شود.

* در صحبت ها خود بحث ديدگاه و نظريه­ هاي مديران ارشد اجرايي را مطرح كرديد. چه تفاوتي ميان ديدگاه محمود احمدي نژاد و حسن روحاني در سياست خارجي مي بينيد؟

- مسئولان ارشد اجرايي كشور همه‌شان در چهارچوب سياست هاي كلي نظام حركت مي كنند. همه دنبال تامين منافع ملي هستند، منتها براي رسيدن به منافع ملي هر كس ممكن است روش جداگانه اي را براي خودش طرح ريزي كند. ممكن است يك نفر ديدگاهش اين باشد كه بنيه اقتصادي مردم تقويت شود، ضربه پذيريش كم شود و يكي ممكن است به همكاري بيشتر با كشورهاي منطقه توجه كند، ديگري ممكن است به لحاظ فرهنگي احساس كند فضاي جديدي ايجاد شده و سريعتر مي­ توانيم به منافع ملي برسيم. در دولت هاي گذشته هر دولتي يك ويژگي خاصي داشته و تمركز بيشتري روي موضوع خاصي را پيدا كرده است. شايد متناسب با شرايطي بوده كه در آن زندگي مي كرديم و موقعيتي كه در سطح بين الملل ايجاد شده ولي در شرايط فعلي ما فكر مي كنيم اولويت ها به ويژه در حوزه سياست خارجي و اقتصاد كاملا بهم مرتبط است و مي تواند لازم و ملزوم همديگر باشد. اما چطور؟ اگر بخواهيم وزارت خارجه موفقي داشته باشيم همانطور كه مقام معظم رهبري فرمودند بايد تكيه‌گاهمان روي توانايي هاي داخلي باشد لذا بايد سعي كنيم گام هاي بلندي را برداريم كه به لحاظ اقتصادي و پيشرفت و توسعه در توانايي هاي داخلي خود بتوانيم تكيه كنيم. هر چقدر در داخل قوي‌تر باشيم، محكم‌تر با بيرون حرف مي زنيم. جنبه متقابلش اين است كه هر چقدر سياست خارجه فعال تر باشد و بتواند مسير را هموارتر كند، شرايط براي رشد اقتصادي بيشتر فراهم مي شود. بنابراين اين دو خيلي به يكديگر مرتبط هستند. در اين شرايط ما فكر مي كنيم بايد كاملا تمركز ايجاد شود در حوزه سياست خارجه بايد دست وزارت خارجه باز باشد و اجازه داده شود با امكانات مناسب حرفه­ اي و تخصصي وزارت خارجه كار خودش را دنبال كند و وقتي تصميم گيري ها متمركز مي شود راحت تر مي شود تصميم گرفت.

*گفتيد هر دولتي كه مي آيد تمركزش بر روي يك موضوع خاص است و سياست هاي خود را با محوريت هاي مشخص آغاز مي كند و ادامه مي دهد. تمركز دولت نهم و دهم بر روي چه مسئله اي بود؟

- به هر صورت همانطور كه گفتم بستگي به شرايط مسائل داخلي و بين المللي آن زمان دارد.

* روند حل و فصل پرونده هسته اي در دوران آقاي احمدي­ نژاد به كندي پيش مي رفت ولي با روي كار آمدن آقاي روحاني و تيمشان اين پرونده در حال به سرانجام رسيدن است. علت در چه بود؟

- به اعتقاد بنده ما هميشه آماده مذاكره بوديم و هميشه براي دفاع از حقوق مان و منافع ملي مان اين آمادگي را داشتيم تا در صحنه هاي مختلف فعال حركت كنيم، ولي چيزي كه قابل تامل است اينكه در چه شرايطي مذاكره مي تواند مفيد باشد و در چه شرايطي نفعي براي ما ندارد؟ به نظر من، اگر ما از موضع قدرت وارد مذاكره شويم حتما مي توانيم از حقوق مان دفاع كنيم ولي ورود به مذاكرات از موضع ضعف نتيجه اش از دست دادن يكسري حقوق و منافع است. چيزي كه الان دارد كمك مي كند تا ما از موضع قدرت وارد مذاكره شويم دو عامل است؛ داشتن اقتدار ملي و داشتن اقتدار داخلي؛ اما سوال ديگر اين است كه چگونه ما به يك اقتدار داخلي دسترسي پيدا مي كنيم؟ موقعي كه در داخل كشور وحدت و انسجام ملي باشد موقعي كه يكسري اصول و ارزش ها حاكم باشند و همه پايبند به آن باشند و از همه مهمتر موقعي كه وحدت فرماندهي حاكم باشد اگر ما اين سه عامل را كنار هم بگذاريم و جمع ببنديم به نظر من همان نكته­ اي مي شود كه مقام معظم رهبري به عنوان حماسه سياسي از آن ياد كردند. در انتخابات سال ۹۲ اين سه عامل با هم جمع شد و شاهد بوديم كه شرايط كشور را نيز عوض كرد.

شما فرض كنيد در اين انتخابات اگر ميزان مشاركت مردم كم بود اگر مردم با هم اختلاف داشتند و مثلا شرايطي شبيه سال ۸۸ بوجود مي آمد اگر وحدت فرماندهي تضعيف مي شد هر كدامش به تنهايي چهره ما را در بيرون كشور مي توانست بسيار تضعيف كند و حتما در چنين شرايطي در هر مذاكره­ اي ما وارد مي شديم كسي به حقوق ما توجهي نمي­ كرد. كشوري كه از داخل دچاراختلاف باشد . مردمش حاضر نباشند در صحنه سياسي و اجتماعي وارد شوند، حتما منافعش در خارج از كشور محترم به چشم نمي آيد.

انتخابات امسال شرايط اقتدار داخلي را رقم زد و ما دست برتري را داشتيم. در مذاكره كسي نمي­ تواند بگويد در ايران مردم از نظام حمايت نمي كنند و كسي نمي تواند نمايندگان دولت ما را در مذاكره تضعيف كند. مذاكره كنندگان نمايندگان دولتي هستند كه با اكثريت قاطع ملت انتخاب شده اند. براي اينكه شما از موضع اقتدار بتوانيد وارد مذاكرات شويد حتما غير از اقتدار ملي بايد از اقتدار منطقه­ اي و بين المللي هم برخوردار شويد. اقتدار منطقه­ اي و بين المللي معنيش اين است كه شما توانايي مديريت تحولات منطقه و موضوعات بين المللي را بايد داشته باشيد. چه موقعي شما مي توانيد به مديريت تحولات دست پيدا كنيد؟ موقعي كه طراحي هاي فراواني كه در منطقه صورت مي گيرد تا به شكلي به منافع ملي ما ضربه بزند جلويش را بگيريم يا توانايي پيدا كنيد بر اساس منافع ملي طراحي هاي خودتان را به نتيجه برسانيد. به نظر من اوج فتنه هايي كه در منطقه طراحي مي شود مساله سوريه بود و كساني كه بي ثباتي و درگيري هاي داخلي و اقدامات تروريستي را در سوريه دامن بزنند مي خواستند شرايط منطقه را برهم بزنند و ثبات امنيت منطقه را بهم بريزند. هر چقدر جمهوري اسلامي ايران قدرتمندتر بتواند جلوي اين فتنه هايي كه مسلمان ها را به جان هم مي اندازد يا فرقه ها و گروهك هاي تروريست را فعال مي كند، بگيرد و به ايجاد ثبات و امنيت در منطقه منجر شود معنيش اين است كه اقتدار منطقه ايش را به رخ مي كشد. در چند ماهي كه گذشت در اقتدار داخلي و ملي مان قدرت نمايي كرديم توانستيم جلوي فتنه ها، جنگ، درگيري ها و دخالت هاي نظامي را بگيريم؛ شرايطي كه الان وارد مذاكره شديم از جمهوري اسلامي ايران كشوري ساخته كه در داخل محكم و قوي است و در منطقه قدرتمند مي تواند تحولات را مديريت كند؛ پس نوع نگاه كشورهاي ديگر به ما بايد نگاه بسيار محترمانه­ اي باشد. آنها مجبورند حقوق ما را محترم بشمارند چرا كه با يك كشور قدرتمند طرفند در اين شرايط مي توانيم منافع را طوري تعريف كنيم هم ما به اهدافمان دسترسي پيدا كنيم هم طرف مقابل احساس كند بعضي از نگراني هايش برطرف مي شود؛ اين را دليل موفقيت چشمگيري مي دانم كه الان در صحنه هاي سياسي و سياست خارجه پيدا مي شود.

* تا حالا شده در طي سال هايي كه سخنگوي وزارت امورخارجه بوده ايد، به فكر استعفا افتاده باشيد؟

- به معناي اينكه اين كار را نخواهم انجام بدم، نه؛ ولي به معناي اينكه بخواهم مسئوليت ديگري را بگيرم بله.

* زماني كه سخنگو بوديد مسئوليتي را به شما پيشنهاد داده بودند؟

- زماني كه وزير تغيير مي كرد دو بار اين اتفاق افتاد؛ زمان آقاي متكي ايشان به عنوان سخنگو من را معرفي كرد بعد از اينكه آقاي صالحي قرار شد سرپرستي وزارت خارجه را به عهده بگيرند من خدمت ايشان اعلام كردم ما چند نفر هستيم در شوراي معاونين نه اصراري به ماندن داريم نه اصراري به رفتن؛ ايشان به من گفتند معني كارهايي كه مي كنيد يعني چي؟ گفتم يعني شما سرپرستي وزارتخانه را به عهده داريد دستتان بايد كاملا باز باشد و تيم مديرهايتان را خودتان انتخاب كنيد و هيچ مشكلي هم ايجاد نشود زيرا در وزارت امور خارجه سيستم كار وزارتخانه در بخش هاي مديريتيش گردشي است. دو يا سه سال ايران هستيم دو يا سه سال به ماموريت مي رويم. وقتي از ماموريت برمي گرديم جاي جديدي ممكن است برويم و اين كاملا طبيعي است. مديران دائم در حال تغيير هستند. در مسئوليت هاي جديد ما وظيفه داشتيم دست وزير باز باشد به ايشان پيشنهاد مي كرديم. آقاي دكتر صالحي هم مثل جناب متكي خيلي به ما محبت داشتند. آقاي صالحي به شوخي به من مي گفتند تا من هستم شما سخنگو هستيد. ما هم سعي مي كرديم نظرات ايشان تامين شود. يكي دو بار در طول مدتي كه من سخنگو بودم پيشنهاد جدي داشتم كه به ماموريت بروم فرد ديگري سخنگويي را ادامه دهد طبق روال هميشگي پيشنهاد ما مورد موافقت قرار نگرفت.

* چرا آقاي صالحي اصرار داشتند شما سخنگو بمانيد؟

- دكتر صالحي خيلي محبت داشتند، نظر ايشان اين بود كه بالاخره تيمي كه با هم كار مي كنيم هماهنگي كه ايجاد شده همكاري را ادامه بدهيم. زماني كه آقاي دكتر ظريف به عنوان وزير معرفي شدند باز همين پيشنهاد را همه معاونين به ايشان دادند كه شما دستتان باز باشد. كاملا طبيعي است وزير جديد بايد در انتخاب همكاران خودش راحت باشد و هيچ مانعي براي اين كار وجود ندارد. بعدش جداگانه آقاي ظريف با هر كدام از معاونين جلسه داشتند. ايشان از من سوال كردند شما نظرتان چيست؟ گفتم به هر صورت هر نظري كه شما تاكيد داشته باشيد ما تابع آن هستيم ولي اگر به انتخاب خود من باشد ترجيح مي دهم بروم ماموريت چون دوره چهار ساله بسيار فشرده اي را سپري كرده ام و تقريبا تمام زندگي ام را تحت شعاع قرار داده بود.

* ماموريت به كجا؟

- صحبت هايي مطرح شده است. ولي به هر صورت لازم است روند اعزام به ماموريت وزارت خارجه طي شود. مراحل مختلفي دارد؛ اين كار شروع شده ولي اينكه تا انتها چه جايي قطعي شود، در حال حاضر مشخص نيست اما به هرحال ما عازم ماموريت خواهيم شد.

* شما دو سال و نيم در سمت سخنگويي وزارت امور خارجه بوديد، در اين مدت قشرهاي مختلف مطبوعات از طيف هاي متفاوت در جلسات شركت مي كردند. آيا تا به حال برايتان پيش آمده است كه نتوانيد به سوال كسي پاسخ دهيد؟

- به نظر من، كار رسانه­­ ها كار بسيار ارزشمندي است، به دليل اينكه اگر مردم را در جريان مسائل بگذاريم و افكار عمومي را نسبت به موضوعات مختلف روشن كنيم، آنها با همه توانايي هايشان از نظام و آرمان هاي نظام حمايت مي كنند، به همين دليل كار با رسانه براي من كار فوق­ العاده ارزشمندي تلقي مي شود و به همين دليل در مدتي كه سخنگوي دستگاه ديپلماسي بودم توجه ويژه اي به قشر روزنامه نگار داشتم. فكر مي كنم در شرايط حساس و سختي، سخنگويي يك وزارتخانه آن هم وزارتخانه اي كه در تيررس خيلي از رسانه هاي خارجي بود تحويل گرفتم. با توجه به وقايعي كه بعد از انتخابات رياست جمهوري سال ۸۸ اتفاق افتاده بود و اختلافات شديدي كه بوجود آمده بود كه همين اختلاف ها و تنش ها نيز به جامعه رسانه ها نيز كشيده شد، ممكن بود هر كسي از دريچه خاصي به مسائل سياسي نگاه و آن را دنبال كند و ما نيز وظيفه داشتيم براي دفاع از منافع ملي همه رسانه ها را در كنار هم متحد و يكپارچه داشته باشيم چون مسائل سياست خارجي به منافع ملي مربوط مي شود و اختلافات و ديدگاه هاي مختلف سياسي و داخلي نبايد اثرگذار مي شد؛ بنابراين با يك شيوه مشخص فعاليت را آغاز كردم. به هرحال در مدتي كه سخنگو بودم و بيشتر با جامعه خبرنگاران سروكار داشتم خاطرات بسيار خوبي در ذهنم ثبت كردم. ما در وزارت امور خارجه دوره هاي كوتاه مدت و بلند مدت با موضوعات مختلف سياست خارجي برگزار كرديم تا كمكي به رسانه ها كرده باشيم، ما در رسانه بايد كارشناسان زبده داشته باشيم؛ خبرنگاران ما بايد مجهز به آخرين تخصص هاي كار حرفه­ اي خودشان باشند كه همين امر بهترين همكار و همراه مسئولين سياست خارجه خواهد شد و با يك تعامل دو طرفه مي توانيم منابع ملي را بهتر با هم دنبال كنيم، لذا در موضوعات مختلفي كه در آن ايام پيش مي آمد سعي مي كرديم موضوعات را بصورت غيرخبري با مديران بخش هاي سياسي رسانه­ ها در ميان بگذاريم چرا كه مطالب طبقه­ بندي شده و محرمانه را كه نمي توانستيم خبري كنيم و به اطلاع برسانيم. خوشحالم از اينكه كمترين مشكل را در بحث هاي سياست خارجه در اين دوران داشتيم. از ارزيابي مطالبي كه رسانه ها درباره مسائل سياست خارجه عنوان مي كردند ميشد فهميد يك نوع تفاهم و نزديك شدن ديدگاه ها و توجه به اولويت ها بوجود آمده است.

* اتفاق افتاده بود كه خبرنگاري سوالي از شما بپرسد و شما نتوانيد به آن پاسخ بدهيد؟

- بعضي وقت ها مي شد.

* در اين حالت چه واكنشي نشان مي داديد؟

- دو حالت دارد؛ يك وقتي موضوعي مطرح مي شود كه مساله سياسي دارد شما اگر فكرتان سازماندهي شده باشد راجع به چهارچوب هاي اصولي نظام مي­ توانيد هر مساله­ اي كه اتفاق مي افتد را در آن چهارچوب تحليل كنيد و نظر تحليلي تان را مطرح كنيد. براي مثال ما مواضع جبهه مقاومت نظام جمهوري اسلامي ايران را در مقابل سياست هاي رژيم صهيونيستي مي دانيم؛ نوع حمايت كشورهاي غربي را نيز از رژيم صهيونيستي مي دانيم. ممكن است يك اتفاقي افتاده باشد مثل صدور قطعنامه­ اي، موضع گيري سياسي، مساله­ اي كه در همين چهارچوب هم صورت گرفته باشد شما از قبل اطلاع نداشتيد ما كه سياست هايمان تغيير نكرده در قالب آن سياست ها مي توانيم مواضع اصولي خودمان را بگوييم. ولي يك وقت هايي يك مساله كه شما اصلا اطلاعي نداريد در آن چهارچوب هم نيست مثلا نقل قول مي كنند كه آقايي مسئولي در خارج از كشور يا ايران حرفي زده شما نظرتان چيست؟ اگر آدم در جريان نباشد يا شنيده باشد ولي صحت و سقمش مشخص نباشد بهترين شكلش اين است كه شما بر اساس منافع ملي پاسخ دهيد براي مثال فرض كنيد مي آمدند مي گفتند وزير خارجه فلان كشور در منطقه چنين اظهاراتي كرده، نظر شما چيست؟ در اخباري كه من داشتم تا آخرين لحظات قبل از ورود به كنفرانس يا مصاحبه چنين مطلبي را نديده بودم اما اعلام ميكردم بايد بررسي كنيم بينيم اين مطلب صحت دارد يا ندارد، اگر صحت داشته باشد بايد ببينيم در ترجمه و برگردان مطالب با دقت اين كار انجام شده يا كسي كه اين كار را كرده برداشت خودش را گفته است. بنده همه اينها را به عنوان شرط پاسخگويي قيد مي كردم بعد اعلام مي كردم سياست اصولي ما مثلا وحدت و يكپارچگي با همسايگانمان است اگر كسي خلاف اين بخواهد صحبت كند يا موضعي بگيرد اين منافع دشمنان ما را تامين مي كند. غير مستقيم اگر فرد حرفي را زده بود پاسخش را در قالب تحليل كلي مي داديم.

* در پايان بفرماييد، بالاخره بحث تحويل موشك هاي اس ۳۰۰ به ايران از روسيه به كجا كشيد؟

- ما براي پيشرفت كشورمان در موضوعات مختلف در حال تلاش هستيم. مبناي استقلال كشور هم اين است كه بتواند خود را از وابستگي رها كند. دنياي امروز طوريست كه اگر شما وابسته به قدرت ها شويد نمي توانيد به خوبي از منافع ملي دفاع كنيد. موشك هاي اس ۳۰۰ يك نوع پيشرفته سيستم هاي دفاعي بود كه طبق قراردادي كه ما با روسيه داشتيم قرار بود اين سيستم در اختيار ما گذاشته شود اما با فشارها و تحريم ها و قطعنامه هاي شوراي امنيت و اقداماتي كه به صورت يكجانبه از سوي آمريكا و اتحاديه اروپا راهبردي مي شد، اين مسئله كنسل شد و آمريكا مانع از آن شد كه اين سيستم در اختيار كشور ما قرار بگيرد. بحث هاي كارشناسي مختلفي هم بين مسئولان دو طرف در ميان بود كه جنبه دفاعي به خود گرفته بود. بهرحال ما ميان ايران و روسيه قرارداد منعقد شده بود و در اين قرارداد مشخص شده كه اگر طرفين به تعهد خود متعهد نباشند طرف مقابل مي تواند چه اقداماتي را براي احقاق حقوق خود انجام دهد.

پنجشنبه 28 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن