واضح آرشیو وب فارسی:مهر: وزير امور خارجه پيشنهادهاي ايران به گروه "دي 8" را ارائه كرد
وزير امور خارجه كشورمان در اجلاس گروه "دي 8" پيشنهادهاي جمهوري اسلامي ايران را براي برقراري تسهيلات بيشتر در زمينه توسعه و ارتقاء همكاريهاي اعضا بويژه در حوزه هاي اقتصادي و تجاري بيان كرد.
به گزارش خبرگزاري مهر ،محمد جواد ظريف ، وزير امور خارجه كشورمان صبح امروز براي شركت در شانزدهمين اجلاس وزيران دي 8 به پاكستان سفر كرد.
وي طي سخناني در شانزدهمين نشست وزيران سازمان دي هشت در اسلامآباد پاكستان با تأكيد بر لزوم همكاري كشورهاي اسلامي به ويژه در عرصه اقتصادي اظهار داشت: گروه دي 8 به جهان اثبات كرده است كه كشورهاي اسلامي قادر به افزايش همكاريهاي اقتصادي به طور موثر هستند و تصميم اتخاذ شده در مورد حفظ گروه دي 8 به صورت اعضاي محدود، به منظور تسهيل و تسريع در فرآيند تصميم گيري در بين كشورهاي عضو است.
وزير امور خارجه افزود:ماهيت تحولات در روابط بينالملل، باعث گرايش بسياري از كشورها به سمت شراكت با ديگران شده و كشورها براي اطمينان از منافع خود چارهاي جز همكاري و مشاركت با ساير كشورها ندارند.
ظريف تصريح كرد: پيشرفتهاي اخير اقتصادي در جهان و بحران مالي با اثرات گسترده آنها در جوامع، در نقاط مختلف جهان موجب شده است كشورها از روشهاي جمعي و همكاريهاي چند جانبه در بخشهاي مختلف، به عنوان وسيلهاي براي مقابله و مواجهه با چالشهاي خود بهره برداري كنند.
وزير امور خارجه كشورمان تأكيد كرد: علاوه بر كسب منافع مشترك به منزله گامي مهم در نظم جهاني در حال ظهور، استراتژي همكاريهاي منطقهاي، نه تنها به افزايش قدرت كشورهاي عضو براي مقابله موثرتر با نوسانات و بحرانهاي مالي جهان كمك خواهد كرد، بلكه آنها را قادر ميسازد تا منافع اقتصادي خود را در جهت كمك به تأمين امنيت و ثبات منطقهاي و بينالمللي و توسعه پايدار به كار گيرند. از اين رو، همكاريهاي منطقهاي با هدف كسب منافع و اهداف مشترك، بايد در تعاملات بينالمللي مد نظر قرار گيرد.
وي افزود: ما ملزم به تدوين و فرموله كردن سياستها و پيشنهاد طرحها به منظور افزايش همكاريهاي اقتصادي بين اعضا هستيم و بايد با مشاركت بخش خصوصي در اجراي اين برنامهها از طريق انجام پروژههاي واقعي سودمند، به مردم خود اطمينان حاصل كنيم.
وزير امور خارجه كشورمان با اشاره به ظرفيتهاي موجود در كشورهاي گروه دي 8 از جمله جمعيت ميلياردي، نيروي انساني جوان و پويا، جغرافياي سياسي وسيع، ذخاير عظيم نفت و گاز و ساير منابع طبيعي و همچنين مزاياي قابل توجه، ظرفيتهاي گروه دي 8 را فرصتي مناسب براي تبديل شدن به يك مدل موفق از همكاري بين منطقهاي دانست.
ظريف در ادامه ضمن اشاره به اقدامات ارزشمند اعضاي گروه دي 8 طي سالهاي اخير، از جمله انعقاد موافقتنامه تجارت ترجيحي، ايجاد تسهيلات روند صدور رواديد براي تجار و بازرگانان كشورهاي عضو، اقدامات گمركي و همكاري هواپيمايي كشوري موسوم به M.O.U ، توافق بر سر منشور سازمان كه در نشست گذشته در اسلام آباد صورت گرفت را اقدامي مهم در به تصوير كشيدن گروه دي 8 به عنوان يك بدنه مترقي و رو به جلو قلمداد كرد.
وزير امور خارجه با تأكيد بر اينكه جمهوري اسلامي ايران اهميت خاصي براي همكاري در بخشهاي مختلف بين كشورهاي عضو گروه دي 8 قائل است، خاطرنشان كرد: ما معتقديم اين كشورها بايد از ظرفيتهاي قابل توجه موجود لذت برده و در جهت توسعه همكاريها در زمينههاي مختلف و اجراي طرحهاي مشترك تلاش كنند.
ظريف به برخي از مهمترين اقدامات فني انجام شده در سال 2013 توسط جمهوري اسلامي ايران همچون همكاري در زمينه پتروشيمي، توليد كود شيميايي، اقدامات اوليه به منظور تأسيس دانشگاه دي 8 و ميزباني نخستين اجلاس روساي دانشگاه در سال 2014، فناوري ارسال و مبادله شبكه ( TTEN ) و ايجاد صندوق سرمايه گذاري مشترك در بين اعضاء اشاره كرد.
وزير امور خارجه كشورمان در پايان ضمن ارائه پيشنهادهاي لازم در راستاي كمك به بهبود وضعيت گروه دي 8 در تعاملات بينالمللي، تصريح كرد: ما در حال كمك به افزايش بيشتر سهم ايران در كار گروه دي 8 با هدف اجراي برنامههاي مورد نظر شامل برگزاري يك انجمن تجارت آزاد و مناطق ويژه اقتصادي، نشست مقامات كنسولي كشورهاي عضو براي مقابله با مشكلات صدور ويزا، اجلاس معاونان وزيران در حوزه همكاريهاي صنعتي و همايش شهرداران در سال 2014 هستيم.
گفتني است گروه دي 8 به عنوان يك اتحاديه اقتصادي فرا منطقهاي، متشكل از هشت كشور مسلمان در حال توسعه شامل جمهوري اسلامي ايران، تركيه، پاكستان، بنگلادش، اندونزي، مالزي، مصر، و نيجريه با هدف تقويت همكاريهاي اقتصادي بين كشورهاي مزبور در سال 1376 در استانبول تركيه آغاز به فعاليت كرد.
شوراي وزيران، ركن سياسي و تصميم گير دي 8 است كه با حضور وزيران امور خارجه هشت كشور، سالي يكبار تشكيل جلسه مي دهد. پاكستان رياست سازمان دي 8 را تا سال 2014 برعهده دارد.
ظريف همچنين در اين نشست برخي پيشنهادهاي جمهوري اسلامي ايران را براي برقراري تسهيلات بيشتر در زمينه توسعه و ارتقاء همكاريهاي اعضاء بويژه در حوزه هاي اقتصادي و تجاري بيان كرد.
وزير امور خارجه كشورمان بر تمركز فعاليتهاي راهبردي در مسير طرحهاي مشترك بنيادي و گسترش و تعميق آن بر اساس اهداف و نقشه راه دي8 و بر لزوم رفع موانع قانوني در تجارت بين اعضاء و برقراري ساز و كار گسترش همكاريهاي اقتصادي تاكيد كرد.
ظريف همچنين ضمن تاكيد بر ضرورت فعال سازي بخش خصوصي در حوزه هاي مختلف همكاري به منظور پيشبرد برنامه هاي دي 8 ، برگزاري فدراسيون اتاقهاي بازرگاني و صنايع عضو دي 8 در تهران را در همين راستا ارزيابي نمود.
كد خبر: 2198874
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۸ - ۱۱:۳۸
پنجشنبه 28 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]