واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: نيويورك تايمز: توافق با طالبان زنگ خطر را در افغانستان به صدا درآورده است.
تهران / واحد مركزي خبر / سياسي 1392/09/28
روزنامه نيويورك تايمز نوشت گفته مي شود در برخي از مناطق افغانستان، توافقاتي غير رسمي با طالبان صورت گرفته است.
اين روزنامه آمريكايي امروز در پايگاه اينترنتي خود در مقاله اي به قلم اعظم احمد و تيمور شاه نوشت به گفته مقامات دولت و پليس افغانستان، در نمونه اي از معاملاتي كه برخي معتقدند به محض خروج نيروهاي بين المللي از اين كشور در سال آينده افزايش مي يابد، يك فرمانده ارشد افغان در مرگبار ترين بخش ولايت هلمند واسطه آتش بس و توافقي در مورد واگذاري كنترل بخشي از آن منطقه به شورشيان طالبان شد.
جزئيات اين توافق كه در منطقه سنگين حاصل شده است هنوز مشخص نيست اما اين مسئله به اندازه كافي نگران كننده است كه ارتش تلاش مي كند هيئتي را براي تحقيق در اين زمينه به اين منطقه اعزام كند. ساكنان محلي مي گويند فرماندهان اميدوارند اين توافق به سرعت متوقف شود و هرگز بار ديگر روي ندهد.
سنگين يكي از معدود مناطق در افغانستان است كه طالبان هرگز از آنجا خارج نشده اند و يكي از مرگبارترين مناطق جنگي براي نيروهاي دريايي آمريكا و نيروهاي انگليسي در افغانستان است.
اوايل امسال، كنترل اين منطقه به نيروهاي امنيتي افغانستان سپرده شد و هر نشانه اي از تمايل افغان ها به بازگرداندن آن به طالبان دستكم موجب مشكلات سياسي خواهد شد.
بر پايه اظهارات برخي از افراد مطلع از جزئيات اين توافق از جمله معاون فرماندار و فرمانده پليس منطقه سنگين، در اين توافق دستكم دو ايست بازرسي به طالبان واگذار مي شود.
به گفته مقامات و شاهدان عيني، اين فرمانده حتي شورشيان طالبان را به بازار محلي برده و آنها را به مردم معرفي كرده است.
از سوي ديگر، ارتش افغانستان و طالبان چنين توافقي را به شدت تكذيب كرده اند. يكي از مقامات نيز گفته است فرماندهان ارتش در اين منطقه از حصول چنين توافقي اظهار بي اطلاعي كرده و متعهد شده اند در صورت صدق اين ادعا با آن مبارزه كنند.
با اين حال، زمزمه هايي از حصول چنين توافقاتي در بخش هاي ديگر اين كشور نيز به گوش مي رسد. گفته مي شود در مناطقي مانند دره پچ در شرق افغانستان كه مدت ها محل درگيري نيروهاي آمريكايي و طالبان بوده است، توافقي غير رسمي حاصل شده است. به گفته مقامات اگر فقط شورشان جاده اصلي خارج و داخل اين منطقه را ترك كنند، ارتش نيز قول داده است به دره كورنگال حمله نكند.
با وجود حساسيت سياسي چنين توافقاتي، برخي از فرماندهان و مقامات افغاني مي گويند ممكن است پس از خروج نيروهاي غربي از اين كشور گام هايي در جهت صلح به خصوص در مناطق به شدت مورد مناقشه مانند سنگين بردارند. آنها اين معاملات را موفقيت مردم محلي در تلاش براي خلع سلاح طالبان و مصالحه سياسي با آنها توصيف مي كنند.
اما جامعه بين المللي نظر ديگري دارد. بسياري از مقامات بين المللي معتقدند اين توافقات ممكن است به سرعت نقض شوند.
آنها گفتند اين اولين مرتبه اي نيست كه چنين توافقي در منطقه حاصل شده است. در سال 2011 نيز توافقاتي در اين زمينه ايجاد شد اما به درگيري هاي بيشتري انجاميد به طوري كه اين منطقه تبديل به يكي از پنج منطقه مرگبار در اين كشور شده است.
پنجشنبه 28 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]