پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1849637191
زنگ خطر پيري در استان مركزي به صدا درآمد/ عدم رغبت خانواده ها براي فرزندآوري
واضح آرشیو وب فارسی:مهر: زنگ خطر پيري در استان مركزي به صدا درآمد/ عدم رغبت خانواده ها براي فرزندآوري
اراك - خبرگزاري مهر: "بابا مامان دو بچه كافيست" شعار دو دهه اخير كشور بود كه دهه شصتيها اين شعار را به خوبي به ياد دارند. شعاري كه آويزه گوششان كردند و حالا كه جمعيت كشور مي رود تا به مرز پيري برود، اين شعار، بي قوت شده است. شعاري كه غلط از آب درآمد و با بالا رفتن سن ازدواج و سياستهاي تنظيم خانواده به عدم رغبت خانواده ها براي فرزند آوري بيشتر دامن زده است.
به گزارش خبرنگار مهر، جواني سرمايه اي ست كه بايد قدر آن را دانست، در سال هاي اول انقلاب كشور ايران با رشد بالاي جمعيت روبرو بود اما سياست هاي كنترل جمعيت و تشويق خانواده ها به تك فرزندي و دو فرزندي موجب تغيير وضعيت و كاهش جمعيت كشور در سال هاي اخير شده است، پيش بيني ها نشان مي دهد كه جمعيت جوان و قبراق كشور تا چند دهه آينده تبديل به جمعيت پير مي شود كه جايگزيني براي آن نيست.
بالا رفتن سن جوامع چالش هاي جدي و ريشه اي غير قابل پيش بيني را به وجود مي آورند، زيرا افرادي كه در جامعه از سن بيشتري برخوردارند، علاوه بر عدم برخورداري از پتانسيل افراد جوان جامعه براي كار و تلاش، نيازهاي متفاوتي نيز دارند. افزايش سن جمعيت در جوامع انساني تبعاتي همچون افزايش هزينه هاي درماني و كاهش تعداد نيروي كار مولد را در پي دارد اين تبعات، هشدار هايي جدي براي بخش هاي اقتصادي و صنعتي كشورها به شمار مي روند.
هم اكنون جهان در حال حركت به سوي پير شدن است و ايران نيز در كورسِ سرعت پير شدن گوي سبقت را از كشورهاي ديگر ربوده است. طبق آخرين آمار، سازمان ملل پيش بيني كرد جمعيت بالاي ۶۰ سال ايران طي سال هاي 2011 تا 2050 با رشد ۲۶ درصدي به ۳۳ درصد كل جمعيت مي رسد. در اين ميان استان مركزي هم يكي از استان هاي پير كشور است.
مديركل ثبت احوال استان مركزي با اشاره به تحولات باروري در ايران گفت: طبق آمار به دست آمده از سال 45 تا 90 نرخ باروري از شش و پنج دهم درصد به 2 و يك دهم درصد رسيده است.
نرخ كنوني ولادت در استان مركزي نيز بسيار پايين است
مهدي چقايي رشد كنوني جمعيت در كشور را هشداردهنده دانست و افزود: اگر وضعيت رشد جمعيت همين مسير را طي كند در 30 سال آينده به نقطه سر به سر رسيده، يعني رقم تعداد ولادت و فوت يكي خواهد شد و در 60 سال آينده جمعيت كشور به نصف جمعيت فعلي مي رسد كه تهديدي جدي است.
وي با بيان اينكه نرخ كنوني ولادت در استان مركزي نيز بسيار پايين است، گفت: هم اكنون بُعد خانوار در استان مركزي پايين آمده و از 5 و يك دهم به 3 رسيده است به طوريكه ميانگين رشد جمعيت در استان كمتر از ميانگين كشوري است.
چقايي با بيان اينكه در شرايط كنوني خانوادهها تمايل كمتري به فرزند بيشتر دارند، افزود: تعداد خانواده هاي سه فرزندي در استان بسيار پايين است و بيشتر خانواده هاي جوان استان مركزي تعداد فرزندانشان كمتر از 3 تا است.
تعداد خانواده هاي سه فرزندي در استان بسيار پايين است
وي با بيان اينكه استان مركزي نسبت به ساير استان هاي كشور سرعت بيشتري در حركت به سمت ميانسالي دارد، ادامه مي دهد: طبق پيش بيني هاي به عمل آمده در سال 1405 ميانسالي در كشور زياد مي شود كه با توجه به آمار جمعيتي، استان مركزي در رده هاي اول اين حركت قرار دارد.
چقايي استان مركزي را يكي از استان هاي جوان كشور عنوان كرد و توضيح داد: هم اكنون 35 درصدجمعيت استان زير 18 سال هستند.
وي يكي ديگر از دلايل كاهش جمعيت را كاهش نرخ ازدواج در استان و بالا رفتن سن ازدواج دانست و گفت: امسال نسبت به سال گذشته در ازدواج رشد منفي داشتيم، در هشت ماهه نخست پارسال 11 هزار و 500 مورد ازدواج در استان ثبت شده كه امسال اين رقم 10 هزار و 467 مورد بوده است.
مديركل ثبت احوال استان بالا رفتن سن ازدواج را از ديگر دلايل پير شدن جامعه خواند و گفت: در سال 55، سن ازدواج در دختران 19.7 سال و سن پسران 24.1 سال بود و امروز اين رقم تغيير يافته است.
چقايي اضافه كرد: هم اكنون سن ازدواج در دختران به 22.3 سال و در پسران به 26 سال رسيده است و اين ميانگين، رشد صعودي داشته در دهههاي اخير، اختلاف سني در ازدواج نيز با تغيير روبرو بوده است.
بالا رفتن سن ازدواج از ديگر دلايل پير شدن جامعه
وي ادامه داد: در مقطعي ما شاهد توقف ازدواج در دختران بوديم و امروز ممكن است با شرايط موجود، اين توقف ازدواج را در بين پسران نيز داشته باشيم؛ براين اساس نياز است كه مسئولان در سياستگذاريهاي فرهنگي، اجتماعي، بهداشتي و اقتصادي به اين امر توجه داشته باشند.
چقايي تاكيد كرد: بالا رفتن سن ازدواج و كاهش تعداد فرزندان باعث كم شدن جمعيت مي شود و در سال هاي آينده، جمعيت جوان كنوني پير مي شود در حالي كه جمعيت جواني براي جايگزيني ندارد.
امام جمعه اراك نيز با ابراز نگراني از الگوي نزولي رشد جمعيت استان مركزي بيان كرد: مردم استان مركزي بايد به بيانات مقام معظم رهبري لبيك گويند و به سمت ازدواج بروند تا با افزايش جمعيت اقتدار و عظمت نظام جمهوري اسلامي ايران را در همه زمينه ها فراهم كنند.
آيت الله قربانعلي دري نجف آبادي با بيان اينكه مقام معظم رهبري تكثير خانواده و دستيابي به جمعيت 150 ميليون نفري براي كشور را مورد تاكيد قرار داده است ادامه داد: حركت به سمت پيري، نبود نيروي مولد و رسيدن جمعيت به نقطه سربه سر از دغدغه هاي جدي امروز جامعه هستند.
بالا رفتن سن ازدواج و كوتاه شدن سن باروري
وي با بيان اينكه يكي از مشكلات مهم اجتماعي استان مركزي بالا رفتن سن ازدواج و كوتاه شدن سن باروري است، ادامه داد: خانواده ها با كاهش تجملات، قناعت، صرفه جويي و ساده زيستي زمينه را براي ازدواج جوانان فراهم كنند و موجب كاهش سن ازدواج در آنان شوند.
آيت الله دري با اشاره به ضرورت رشد جمعيت افزود: به فرموده مقام معظم رهبري بايد زاد و ولد بيشتر شود و به جمعيت 100 تا 150 ميليوني برسيم اما زاد و ولد در استان صفر است و رشد جمعيت نداريم و جمعيت كشور در حال پير شدن است و جمعيت جواني كه بايد جايگزين شود نداريم و تبعات كم شدن زاد و ولد و پيري جمعيت بالارفتن سن ازدواج است كه مشكلات بسياري را به وجود آورده است.
وي تصريح كرد: بالارفتن سن ازدواج سبب انجام كارهاي خلاف شرع و بي اخلاقي ها در جامعه است.
مشكلات اقتصادي و اجتماعي، هزينه هاي بالا، جا افتادن فرهنگ هاي اشتباه باعث بالا رفت سن ازدواج و به تبع آن كاهش زاد و ولد مي شود كه شهروندان اراكي نيز به آن اذعان دارند.
آقاي رودباراني كه شش سال است ازدواج كرده است، مي گويد: من و همسرم دوست داريم كه تعداد فرزندانمان زياد باشد ولي پس از تولد فرزند اولمان تصميم گرفتيم كه ديگر بچه دار نشويم چون هزينه هاي زندگي به حدي بالاست كه ممطمئن نيستيم كه بتوانيم از پس تامين امكانات زندگيشان برآييم.
آوردن فرزند ديگر توان اقتصادي مي خواهد
اين پدر 29 ساله مي افزايد: من مي دانم كه دختر سه ساله ام نياز به خواهر و برادر دارد و تنهايي مشكلاتي را برايش ايجاد خواهد كرد اما آوردن فرزند ديگر، توان اقتصادي مي خواهد كه هم اكنون براي من به عنوان پدر غيرممكن است.
آقاي رستمي 33 ساله كه مجرد است، مي گويد: من احساس مي كنم در حال حاضر آمادگي ازدواج را ندارم با توجه به اينكه من شغل مناسبي ندارم و حقوق و مزاياي بالايي ندارم، نمي توانم شرايط ازدواج را فراهم كنم.
وي ادامه مي دهد: من به صورت قراردادي در يكي از شهرك هاي صنعتي مشغول بكار هستم و با اينكه ليسانس فيزيك هستم نتوانستم شغلي مناسب تر از اين پيدا كنم، سرمايه اي هم ندارم كه خودم كاسبي اي راه بيندازم.
رستمي مي افزايد: وقتي كرايه خانه ها و نرخ طلا اينقدر بالاست، قدم جلو گذاشتن براي ازدواج خيلي جرات مي خواهد، از طرفي توقع هاي بالا برخي دختر خانم ها نيز بي تاثير نيست كه من فكر مي كنم به دليل چشم و هم چشمي هم هست.
بالا رفتن سن ازدواج دلايل مختلفي دارد
وي تاكيد مي كند: البته بسياري از جوانان شرايط ازدواج دارند ولي فرهنگ جامعه به سمتي مي رود كه خيلي از آن طفره مي روند.
خانم گلابي نيز مي گويد: من در سن 23 سالگي ازدواج كردم ولي بسياري از دوستانم هستند كه هنوز ازدواج نكرده اند. بالا رفتن سن ازدواج دلايل مختلفي دارد، افزايش بيكاري، بالا رفتن هزينه ها، ايجاد روابط مجازي از جمله دلايل كاهش ازدواج است.
گلابي با بيان اينكه رسانه ها در ايجاد اين فرهنگ نيز بسيار تاثير دارد، ادامه مي دهد: اينترنت و ماهواره برنامه هايي را تبليغ مي كنند كه با فرهنگ ما مغايرت دارد و اين فرهنگ در كشور ما نيز در حال رواج است.
وي معتقد است: خانواده در فرهنگ ايراني جايگاه ويژه اي دارد و نمي توان از نقش مهم آن در سلامتي جامعه چشم پوشيد.
افزايش تك فرزندي، اشتغال والدين، ازدواج ديرهنگام و مسائل اقتصادي همه و همه مواردي است كه زنگ خطري است براي كاهش جمعيت و شيوع پيري در جامعه كه اثرات منفي به همراه دارد.
از طرفي توسعه اقتصادي هر كشور به ميزان زيادي به كميت و كيفيت نيروي كار آن كشور وابسته است. زماني كه افراد پنجمين دهه از زندگي خود را پشت سر مي گذارند، احتمال مشاركت آنها در كار و فعاليت اجتماعي كاهش مي يابد.
همچنين با توجه به اينكه افراد سالخورده به ميزان زيادي از پس اندازها و اندوخته هاي خود براي گذران بقيه سال هاي زندگي شان استفاده مي كنند، اين مسئله مي تواند موجب كاهش ذخيره دارايي ها در بين افراد يك جامعه شود. دو عامل كاهش نيروي كار و كم شدن ميزان تمايل افراد به پس انداز، منجر به بروز نگراني هايي مي شود كه كشورهاي داراي جمعيت سالخورده اكنون با آن مواجه اند.
...............................
گزارش: سميه انصاري فر
كد خبر: 2201925
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۴ - ۰۸:۴۷
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مازندران:زنگ خطر ابتلاء به ايدز در مناطق توريستي مازندران به صدا درآمده است
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مازندران زنگ خطر ابتلاء به ايدز در مناطق توريستي مازندران به صدا درآمده است معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مازندران گفت زنگ خطر ابتلاء به ايدز در مناطق توريستي مازندران به صدا درآمد و براي جلوگيري از اشاعه اين بيماري نياز به برنامهريزي مناسب دزنگ خطر براي 76 سد به صدا درآمد/ تنها 7 سد شرايط عالي دارد
زنگ خطر براي 76 سد به صدا درآمد تنها 7 سد شرايط عالي دارد ذخيره آب در پشت 76 سد كشور از جمله لار سفيررود اكباتان سيوند زاينده رود و مهاباد به كمتر از 30 درصد حجم مخزن اين سدها رسيد به گزارش خبرنگار مهر وزارت نيرو اعلام كرد طبق آخرين بررسي هاي صورت گرفته 7 سد از جمله ماشكيدزنگ خطر براي 76 سد به صدا درآمد
زنگ خطر براي 76 سد به صدا درآمد ذخيره آب در پشت 76 سد كشور از جمله لار سفيررود اكباتان سيوند زاينده رود و مهاباد به كمتر از 30 درصد حجم مخزن اين سدها رسيد وزارت نيرو اعلام كرد طبق آخرين بررسي هاي صورت گرفته هفت سد از جمله ماشكيد عليا پيشين سقزچي سنبل رود بافت و دولت آبادسرپرست اداره كل امور خانواده استاندار آذربايجانشرقي هشدار دادرشد مدرنيزه با طعم تغيير سبك زندگي و عدم تمايل ب
سرپرست اداره كل امور خانواده استاندار آذربايجانشرقي هشدار دادرشد مدرنيزه با طعم تغيير سبك زندگي و عدم تمايل به فرزندآوري سرپرست اداره كل امور خانواده و بانوان استاندار آذربايجانشرقي گفت رشد جريان مدرنيزه در جامعه به تغيير سبك زندگي و در نتيجه منجر به عدم تمايل زنان به فرزندآورزنگ خطر طلاق بايد به صدا درآيد / اجراي كارت ملي هوشمند در كل استان
زنگ خطر طلاق بايد به صدا درآيد اجراي كارت ملي هوشمند در كل استان گرگان - خبرگزاي مهر مديركل ثبت و احوال استان گلستان با اشاره با تاكيد برتوجه به مقوله طلاق در جامعه گفت در استان گلستان از هر 4 7 دهم درصد ازدواجي كه در استان به ثبت مي رسد يك طلاق نيز اتفاق مي افتد به گزارش خبزنگ خطر ابتلاء به ايدز در مناطق توريستي مازندران به صدا درآمده است
زنگ خطر ابتلاء به ايدز در مناطق توريستي مازندران به صدا درآمده است معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مازندران گفت زنگ خطر ابتلاء به ايدز در مناطق توريستي مازندران به صدا درآمد و براي جلوگيري از اشاعه اين بيماري نياز به برنامهريزي مناسب داريم به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران سابا هدف تجليل از خانوادههاي شاهد و ايثارگر صورت گرفتبرگزاري همايش يادگاران دانشگاه جامع علمي كاربردي استان مرك
با هدف تجليل از خانوادههاي شاهد و ايثارگر صورت گرفتبرگزاري همايش يادگاران دانشگاه جامع علمي كاربردي استان مركزي همايش يادگاران تجليل از خانوادههاي شاهد و ايثارگر دانشگاه جامع علمي كاربردي استان مركزي اراك برگزار شد رئيس دانشگاه جامع علمي و كاربردي استان مركزي بعد از ظهر امروآژيرهاي خطر در اسرائيل ۲ بار در عسقلان به صدا درآمد
آژيرهاي خطر در اسرائيل ۲ بار در عسقلان به صدا درآمد رسانههاي صهيونيستي از به صدا درآمدن آژيرهاي خطر در عسقلان در جنوب سرزمين اشغالي ظرف ۲۴ ساعت گذشته خبر دادند به گزارش خبرگزاري فارس آژيرهاي خطر در 24 ساعت گذشته براي دومين بار در شهر عسقلان اسرائيل به صدا درآمدهاند منابع اسرالمنار: آژير خطر در عسقلان به صدا درآمده است
المنار آژير خطر در عسقلان به صدا درآمده است تهران واحد مركزي خبر سياسي 1392 10 05 شبكه تلويزيوني المنار لحظاتي پيش در خبري فوري به نقل از روزنامه صهيونيستي يديعوت آحارنوت اعلام كرد پس از صداي انفجار در شهر عسقلان آژير خطر در اين منطقه به صدا در آمده است پنجشنبه 5 دي 1392نيويورك تايمز: توافق با طالبان زنگ خطر را در افغانستان به صدا درآورده است.
نيويورك تايمز توافق با طالبان زنگ خطر را در افغانستان به صدا درآورده است تهران واحد مركزي خبر سياسي 1392 09 28 روزنامه نيويورك تايمز نوشت گفته مي شود در برخي از مناطق افغانستان توافقاتي غير رسمي با طالبان صورت گرفته است اين روزنامه آمريكايي امروز در پايگاه اينترنتي خود دردر صورت عدم تامين سوخت گازمحيط زيست استان مركزي از نيروگاه شازند شكايت ميكند
در صورت عدم تامين سوخت گازمحيط زيست استان مركزي از نيروگاه شازند شكايت ميكند نماينده مردم اراك كميجان و خنداب در مجلس شوراي اسلامي از تسليم شكايت محيط زيست استان عليه نيروگاه شازند به مراجع قضايي در صورت عدم تامين سوخت گاز اين نيروگاه تا 24 ساعت آينده خبر داد به گزارش خبرگزارئيس سازمان حفاظت از محيط زيست:زنگ خطر محيط زيست كشور به صدا در آمده است
رئيس سازمان حفاظت از محيط زيست زنگ خطر محيط زيست كشور به صدا در آمده است رئيس سازمان حفاظت از محيط زيست كشور با بيان اينكه مردم بايد به وظايف خود در راستاي حفاظت از محيط زيست عمل كنند گفت زنگ خطر محيط زيست كشور به صدا در آمده است به گزارش خبرگزاري فارس از شيراز معصومه ابتكارعدم استقبال صنايع از نمايشگاه دستاوردهاي پژوهشي و فناوري استان مركزي
عدم استقبال صنايع از نمايشگاه دستاوردهاي پژوهشي و فناوري استان مركزي اراك - خبرگزاري مهر مدير اجرايي ستاد برگزاري هفته پژوهش و فن آوري استان مركزي از عدم استقبال صنايع از نمايشگاه دستاوردهاي پژوهشي و فناوري خبر داد و گفت اين نمايشگاه قرار بود در دو بخش دانشگاهي و صنعت برگزار شو-