واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: جمعيت تهران با روند فعلي تراكم به 16 ميليون نفر افزايش مي يابد
سرانه سكونت هر شهروند در تهران 55 مترمربع در نظر گرفته شده بود كه در سالهاي گذشته به 30 متر و در حال حاضر به 26 متر تقليل يافته است.
به گزارش ايسنا،پيروز حناچي معاون وزير راه و شهرسازي در همايش ايمني در كارگاههاي ساختماني كه با رويكرد ايمني در گودبرداري برگزار شد، از صدور 100 ميليون مترمربع پروانه ساختماني درچهار سال اخير در شهر تهران خبر داد و گفت: اگر اين ميزان به سطوح مسكوني تقسيم شود، به هر خانواده چهار نفري 90 تا 100 متر مسكوني اختصاص مييابد و بيانگر بارگذاري 800 هزار نفر در سال است. البته افزايش اين ظرفيت به معني افزوده شدن 800 هزار نفر در سال نيست، بلكه شهرداري ظرفيت سكونت اين تعداد را در شهر ايجاد كرده است.
وي تاكيد كرد: اگر در شهر تهران مجوز ايجاد واحد 100 متري داده شود، بايد 100متر ديگر براي خدمات محلي در نظر گرفته شود. اما در حال حاضر با افزايش تراكم، اينگونه نيست.
به گفته معاون وزير راه و شهرسازي، ارزش واقعي تراكم در شهر تهران معادل ارزش واقعي زمين در همان منطقه شده كه در كشورهاي ديگر اينگونه نيست.
وي با اشاره به آمار تلفات گودبرداري درسالهاي اخير تصريح كرد: افزايش آمار گودبرداري ها نشان از حجم بالاي ساختوساز و صدور مجوز براي ساخت خانه است كه خطراتي از جمله ريزش گودبرداري ايجاد كرده است. در طرح تقسيمي شهر تهران براي بلندمرتبهسازي تصميماتي گرفته شده اما هنوز براي واحدهاي بين 50 تا 70 متر پروانه صادر ميشود و افزايش گودبرداريها رخ ميدهد.
نامبرده با اشاره به كميسيون ماده پنج شوراي عالي معماري و شهرسازي گفت: براساس اين كميسيون بايد در سطح اشغال ساختمان و واحد مسكوني دقت شود. اما در چهار سال اخير اين موضوع رعايت نشده و منجر به مشكلاتي از جمله ريزش گودبرداري در مناطق مختلف شده است.
وي با اشاره به اينكه دولت در امر شهرسازي كار سختي در پيش دارد، گفت: تراكم تهران با وضع فعلي به زودي به 16 ميليون نفر ميرسد كه امكان تامين خدمات عمومي با اين حجم جمعيت ميسر نيست.
حناچي با بيان اينكه آيا ميخواهيم شهر را به همين روال رها كنيم؟ گفت: نگاه شهرسازي در كشور و تهران وجود ندارد. چرا كه ديده ميشود با اصلاحيه بودجه امسال 14 هزار ميليارد و 500 ميليون تومان به شهر تهران تعلق گرفته است.
وي با اشاره به بودجه اصلاح شده شهر تهران گفت: تحقق بودجه شهرداري تهران 128 درصد بوده و اين به معني فروش شهر تهران است.
معاون وزير راه و شهرسازي با گلايه از اينكه چنين مكانيزمي در شهر وجود دارد، ضرورت تجديدنظر و بازنگري در شهرسازي را مورد تاكيد قرار داد، گفت: حقوق مردم در اين ميان مورد توجه قرار نگرفته و در هيچ دورهاي در مقايسه با مدت اخير از منابع تهران استفاده نشده است و حال بايد با فشار بر افكار عمومي اين راه متوقف شود و شهر مديريت شود.
به گفته وي،در دهه اخير بسياري از طرحهاي شهرداري با مخارج زيادي همراه بودند؛ به گونهاي كه برخي ميادين با تغيير پنج بار پروژه همراه بودند كه همه اين موارد مستلزم بودجه جاري است.
جناچي افزود: 14 درصد صدور پروانههاي ساختماني در كشور مربوط به شهر تهران است كه بايد در كميسيون ماده پنج نسبت به شهر تهران تجديدنظر شود.
رئيس مركز تحقيقات راه، مسكن و شهرسازي هم از وجود 100 مورد گودبرداري منجر به فوت از سال 87 تا هشت ماهه سال 91 خبر داد و گفت: اين تعداد تلفات گودبرداري در شأن كشوري با وجود تعدادي زياد متخصص و مهندس نيست.
به گزارش ايسنا، محمد شكرچيزاده اظهار كرد: گودبرداري در كلانشهرها درسالهاي اخير افزايش يافته اما از نيمههاي سال گذشته روبه كاهش بوده است.
وي با اشاره به مصوبه اخير شوراي عالي معماري و شهرسازي تهران درباره بلندمرتبه سازي گفت: اين مصوبه راه بزرگي براي بلندمرتبه سازي و پيشگيري از مشكلات آن است.البته بايد در اين باره تجديدنظر شود تا حقوق شهروندي با توسعه پايدار شهري پايمال نشود.
شكرچيزاده با بيان اينكه امروز در كلانشهرها بلندمرتبه سازي به وضوح ديده ميشود و در مقابل، گودبرداريهاي غيراصولي منجر به تلفات ميشود، گفت: در كشوري كه تعداد زيادي مهندس و متخصص ساختمان دارد نبايد اين اتفاقات رخ دهد چرا كه هر اتفاقي به مسئوليت مهندس سازه برميگردد.
وي با اشاره به اينكه بايد در طراحي، اجرا و شناسايي زمين موضوع ژئوتكنيك مورد توجه قرار گيرد، افزود: اين مركز به عنوان نهاد حاكميتي در جهت ارتقاي ساختوساز به اين موضوع اهميت ميدهد.در همين خصوص به تازگي پايگاه ژئوتكنيك به عنوان بانك اطلاعاتي در اين زمينه تاسيس شده است كه از مهندسين مشاور براي پروژهها كمك گرفته ميشود.
رئيس مركز تحقيقات راه، مسكن و شهرسازي با اشاره به انجام آزمايشات مكانيك و خاك در امر گودبرداري افزود: بايد سيستم تعيين صلاحيت سازنده براي تهيه و اجراي دستورالعمل گودبرداري مورد توجه قرار گيرد.
وي افزود: تهيه و اجراي دستورالعمل گودبرداري در حال بازبيني است.همچنين تدوين مقررات ملي ساختمان كه به عهده اين مركز گذاشته شده در حال پيگيري است و مبحث هفتم اين مقررات ملي هم در حال بازبيني قرار گرفته است.
انتشار درخواست از نيكزاد براي جلوگيري از افزايش تراكم
وزير راه و شهرسازي نامهاي را منتشر كرد كه در آن اعضاي كميته فني شوراي عالي شهرسازي و معماري ايران از نيكزاد وزير سابق راه و شهرسازي درخواست كرده اند، جلوي افزايش تراكم در تهران گرفته شود.
به گزارش فارس، عباس آخوندي كه در مصاحبه اخير خود به اين نامه اشاره كرده بود، در خصوص جزئيات آن گفت: اين درخواست روز سوم ارديبهشت 91 از سوي كميته فني شوراي عالي شهرسازي و معماري ايران به نيكزاد رئيس شوراي عالي شهرسازي و وزير سابق راه و شهرسازي ارائه شد.
اما نكته جالب آن اين است كه فرداي همين درخواست مصوبه اي صادر شده كه به طور تقريبي 17 درصد به تراكم تهران اضافه كرده است.
وزير راه و شهرسازي با بيان اينكه با انتشار اين نامه فقط مي خواهم مردم بدانند چه اتفاقي در تهران و فضاي سبز آن رخ داده است، تاكيد كرد: با اين مصوبه در منطقه يك تهران به تنهايي بالغ بر 300 هزار متر مربع اضافه تراكم داده شده است.
به گفته وي ،در نامه شورايعالي شهرسازي و معماري آمده است: احتراماً اعضاي كميته فني شورايعالي شهرسازي و معماري ضمن جلبنظر حضرتعالي به گوشهاي از اهم پيامدهاي افزايش تراكم در سطح شهر تهران، بدينوسيله تقاضا ميكند با توجه به اهميت موضوع و جبرانناپذيري بخشي از تبعات ناشي از هر گونه تصميمگيري عجولانه، موضوع براي بررسي كارشناسي بيشتر به اين كميته ارجاع شود:
1- زيرساختهاي برنامهريزي شده براي شهر تهران بر اساس جمعيت ثابت 9،2 ميليون نفر بوده كه هر گونه بارگذاري جمعيتي افزون بر رقم فوق و بدون تجديدنظر در زيرساختهاي شهر، غيركارشناسي بوده و مشكلات و چالشهاي موجود در زمينه تأمين خدمات، ترافيك، آلودگي هوا، تأمين آب و ... را تشديد خواهد كرد.
2- شهر تهران در حال حاضر با چالش تأمين آب شرب با كيفيت مواجه بوده و پيشنهاد افزايش تراكم بدون توجه به چالشهاي موجود در اين بخش، شهردار را با مشكلات حادي درگير خواهد كرد.
3- تمامي سياستهاي كلان مجلس و دولت در زمينه لزوم تمركززدايي از شهر تهران با تصويب پيشنهاد مطروحه مخدوش و به چالش كشيده خواهد شد.
4- پيشنهاد مطروحه عملاً با برنامهها و سياستهاي تشويقي براي مشاركت شهروندان در بهسازي و نوسازي بافتهاي فرسوده متناقض بوده و فرصت مذكور را براي هميشه از شهر تهران خواهد گرفت.
5- ملاحظات و ضوابط مديريت بحران و پدافند غيرعامل به شدت مخدوش ميشود.
6- فضاهاي سبز موجود تهران به عنوان ريه تنفسي كلانشهر آلوده شديداً در معرض تخريب و ساخت و ساز قرار خواهد گرفت.
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]