واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: دبير جشنواره فيلم فجر: درباره فيلمهاي خاص پساز راي هيات انتخاب تصميم ميگيريم
عليرضا رضاداد دبير سيودومين جشنواره فيلم فجر تصميمگيري درباره برخي فيلمهاي خاص را كه متقاضي حضور در اين دوره هستند به بعد از پايان كار هيات انتخاب موكول كرد.
به گزارش مهر، عليرضا رضا داد دبير سي و دومين جشنواره بينالمللي فيلم فجر در حاشيه اختتاميه جشنواره سينماحقيقت درباره حضور دو فيلم «زندگي مشترك آقاي محمودي و بانو» ساخته روحالله حجازي و «ماهي و گربه» ساخته شهرام كرميدر جشنواره گفت: تكليف كاملا روشن است و هيات انتخاب در حال بازبيني فيلمها است اما هنوز بازبيني همه فيلمها به پايان نرسيده و ما هم گفتهايم هنوز هيچ جمعبندي براي هيچ فيلمينداريم و پس از پايان كار هيات انتخاب جمعبندي نهايي را انجام خواهيم داد.
توضيحاتي درباره فيلمهاي حذف شده از دورههاي قبل فجر
دبير سيودومين جشنواره فيلم فجر درباره تعيين تكليف فيلمهاي كنار گذاشته از دوره قبلي فجر كه به لحاظ محتوايي اجازه حضور در جشنواره را پيدا نكرده بودند نيز خاطرنشان كرد: هر فيلميكه به دبيرخانه جشنواره ارسال ميشود در ابتدا مورد بررسي قرار ميگيرد كه آيا پروانه ساخت يا نمايش دارد يا خير. از سويي ديگر هيچكدام از ما اين مجوز را نداريم كه بر اساس پيش داوري يا داوري خود و ديگري آثاري را كه به هيات انتخاب سال قبل ارائه شده است، به داشتن اشكالات مضموني منتسب كنيم.
اين مسئول سينمايي افزود: مرجع رسميما در اين حوزه اداره كل نظارت و ارزشيابي وزارت ارشاد است بنابراين نميگوييم دليل انتخاب نشدن اين آثار در سالهاي گذشته حتما مسايل مضموني بوده است. ممكن است فيلميدر مقايسه با ساير فيلمها در اولويت انتخاب قرار نگرفته باشد يا ممكن است در آن مقطع اشكال مضموني هم داشته باشد و بعد آن اشكال رفع و پروانه نمايش گرفته باشد و يا حتي آقايان بعدا متوجه شده باشند كه آن اصلا اشكال نبوده و به فيلم پروانه داده باشند. حتي ممكن است فيلم كامل نشده به هيات انتخاب فجر رسيده باشد اما بعدها تكميل شده باشد. چنانكه امسال هم ممكن است فيلمهايي ارايه شوند و تا آخرين مهلت حضور در جشنواره نتوانند كامل شوند در نتيجه شانس حضور در فجر امسال را از دست بدهند و سال ديگر نسخه كامل يا متفاوت اثر ارايه شود.
وي افزود: مقرراتي كه براي جشنواره امسال تدوين شده بر اين پايه استوار است كه سيودومين جشنواره بينالمللي فيلم فجر اولين ميزبان نمايش فيلمهاي محصول سال 1392 باشد البته فيلميكه سال گذشته نتوانسته مراحل تكميلي خود را به پايان برساند و در سال 92 موفق به انجام اين كار شده باشد از نظر ما محصول سال 92 خواهد بود و صاحب اثر ميتواند براي حضور در جشنواره فرم پر كند. البته موارد استثنايي هم مانند فيلم «به رنگ ارغوان» در گذشته وجود داشته كه دبير با استفاده از اختيارات خودش كه در مقررات پيش بيني شده براي آنها تعيين تكليف ميكند و كار پيچيده اي نيست و مسبوق به سابقه هم هست.
دبير سيودومين جشنواره بينالمللي فيلم فجر توضيح داد: طبق روال پيشبيني شده وقتي هيات انتخاب فيلمهاي شركتكننده را بازبيني ميكنند جلسه اي براي مشخص شدن وضعيت آثار ميگذارند. بنابراين فيلميممكن است در يك موقعيتهايي نمايش داده شود و با بخشي از رويه معمول جشنواره هماهنگ نباشد. به همين جهت براي آن فيلم با توجه به وضعيت ساير فيلمها ممكن است يك تصميم گرفته شود اين هم مسبوق به سابقه است و مساله جديدي نيست. نتيجه اينكه براي هر فيلم به تناسب سبد سينما در هر سال تصميم گرفته ميشود.
رضاداد خاطرنشان كرد: هيات انتخاب بايد كار خود را به اتمام برساند و بعد بر اساس جمعبندي كه دارد در همه موارد تصميمگيري كند. البته مواردي هم هست كه يا ابهام برانگيز است و يا نيازمند اخذ تصميم است كه اختيار آن بر عهده دبير جشنواره است بنابراين آن جا بر اساس وضعيتي كه هر فيلم دارد بهترين تصميم را ميگيريم.
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 162]