واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: ترافيك فيلمها در مسير جشنواره فيلم فجر
اين روزها آمد و شد پرتعداد فيلمها در دفتر جشنواره فيلم فجر حكايت از گرمي حضور سينماگران در سيودومين جشنواره فيلم فجر دارد.
آخرين خبرها حاكي از آن است كه نسخهاي از فيلم سينمايي «آذر، شهدخت، پرويز و ديگران» ساخته بهروز افخمي تا اواخر اين هفته به دفتر جشنواره فيلم فجر ارائه ميشود.
اين فيلم توليد مشترك بشرا فيلم و بهروز افخمي است. فيلمنامه «آذر، شهدخت، پرويز و ديگران» را مرجان شير محمدي نوشته كه پيش از اين نگارش رماني به همين نام را بر عهده داشته و همزمان با نمايشگاه كتاب امسال منتشر شده است. اين فيلم قصه اي اجتماعي بر اساس روابط آدم ها دارد و جديدترين فعاليت بهروز افخمي بعد از «سن پطرزبورگ» است.
در فيلم سينمايي «آذر، شهدخت، پرويز و ديگران» بازيگراني چون مهدي فخيم زاده، رامبد جوان، مرجان شيرمحمدي، گوهر خيرانديش، شهين تسليمي، اميرعلي دانايي، آزاده اسماعيلخاني و امين ميكائيليان حضور دارند.
نسخهاي از فيلم سينمايي «كلاشينكف» ّساخته سعيد سهيلي هم به زودي به دبيرخانه جشنواره فجر ارائه ميشود. اين فيلم هم اكنون مراحل پاياني تدوين را توسط سپيده عبدالوهاب ميگذراند و به زودي توسط محمود موسوينژاد صداگذاري ميشود.
فيلمنامه اين فيلم را مهدي محمدنژاديان و سعيدسهيلي نوشتهاند كه مضموني اجتماعي دارد. سهيلي خود تهيهكنندگي فيلم جديدش را بر عهده دارد. سهيلي اين فيلم را اثري مردانه دانسته كه بيشتر بازيگران آن نيز مرد هستند.
رضا عطاران، ساعد سهيلي، فرهاد اصلاني، انديشه فولادوند، شقايق فرهاني، سارا سهيلي، شهرام حقيقت دوست، جواد عزتي و جمشيد هاشمپور از جمله بازيگران اين فيلم هستند.
اما برخي گزارشات حاكي از آن است كه فيلمهاي «قصهها» ساخته رخشان بني اعتماد و «چ» به كارگرداني ابراهيم حاتميكيا طي چند روز گذشته توسط هيات انتخاب سي و دومين جشنواره فيلم فجر ديده شدند ولي هنوز وضعيت فيلم «خانه پدري» كيانوش عياري نامشخص است.
در حالي كه به روزهاي پاياني مهلت ارائه نسخه اوليه آثار به دبيرخانه سي و دومين جشنواره بينالمللي فيلم فجر نزديك ميشويم، كار هيات انتخاب نيز طي اين چند روز بيشتر شده است.
از آنجا كه نسخه نهايي خيلي از فيلمها هنوز آماده نشده است در اين روزها اعضاي هيات جشنواره فجر بيشتر به تماشاي آثاري نشستند كه نسخه اوليه آنها به دستشان رسيده و يا آثاري كه از سالهاي گذشته مشكل نمايش و يا مجوز داشتند.
در حالي كه خبرهاي مهر حاكي از آن بود كه «قصهها» ساخته رخشان بني اعتماد يكي از اين آثار است، ارسال خبر رسمي سازمان سينمايي مبني بر صدور پروانه نمايش براي اين فيلم كه در سالهاي قبل مجوز پخش و يا حضور در جشنواره نداشت، شنيدههاي مهر را تا اندازهاي تاييد كرد.
همچنين «چ» به كارگرداني ابراهيم حاتميكيا از ديگر آثاري بوده كه براي هيات انتخاب به نمايش در آمده و شنيده ها حاكي است كه اين فيلم به لحاظ كارگرداني و مسائل تكنيكي در رتبه بالايي قرار دارد.
طي چند روز گذشته فيلم هاي «ماهي و گربه» شهرام مكري و «ملبورن» اولين ساخته بلند سينمايي نيما جاويدي نيز در جمع هيات انتخاب ديده شده است. البته فيلم «ماهي و گربه» تا كنون در جشنواره هاي زيادي به نمايش در آمده و جوايز بين المللي نيز دريافت كرده است. فيلم «ملبورن» هم كه به تهيه كنندگي جواد نوروزبيگي ساخته شده، اثر متفاوتي در ميان فيلم هاي اول است.
از ديگر آثار ديده شده ميتوان به «زندگي مشترك آقاي محمودي و بانو» روح الله حجازي و «رد كارپت» رضا عطاران اشاره كرد.
با توجه به اينكه «پريناز» بهرام بهراميان روز دوشنبه گذشته و پس از ۲ سال توانست پروانه نمايش بگيرد و مشكل توقيف آن حل شد، پيش بيني ميشود كه اين فيلم هم به زودي توسط هيات انتخاب ديده شود.
اتفاقهاي اخيري كه در حوزه صدور پروانه نمايش فيلمهايي كه در چند سال گذشته به دلايلي مجوز نمايش نداشتند، افتاده است اين نويد را ميدهد كه «خانه پدري» كيانوش عياري هم مجوز نمايش بگيرد. اين فيلم با مشاركت پليس ساخته شده و اين ارگان براي ارائه فيلم مشكل دارد و بارها سردار منتظرالمهدي در گفتگوهايي عنوان كرده كه اگر صحنه هايي از فيلم حذف شود، امكان نمايش آن فراهم خواهد شد.
همچنين شنيده ميشود مشكل نمايش و يا مجوز سه فيلم «مهموني كامي» ساخته علي احمدزاده، «اين يك رويا است» ساخته محمود غفاري و «گس» كيارش اسديزاده هم در حال رفع شدن است و ممكن است اين آثار هم توسط هيات انتخاب جشنواره فجر ديده شوند. اين سه فيلم جز فيلماوليهاي فجر سال گذشته بودند كه براي نمايش با مشكلاتي روبرو شدند.
اما فيلمهاي «زندگي مشترك آقاي محمودي و بانو» و «ماهي و گربه» وضعيت نامشخصي براي حضور در بخش اصلي جشنواره فيلم فجر دارند.
طبق دو بند از آييننامه جشنواره فجر كه در يكي از آنها تصريح شده است، «شرط حضور متقاضيان بخش سينماي ايران، اين است كه سال توليدشان بين ۲ سال اخير باشد» و بند مهم ديگر كه در آن آييننامه ذكر شده است، بر اين موضوع تاكيد دارد كه فيلم قبل از جشنواره نبايد به نمايش عمومي درآمده باشد.
اما از اين دو بند هميشه تفسيرهاي مختلفي شده است. نمونه آن حضور فيلم «خون بازي» رخشان بنياعتماد در جشنواره فيلم شهر است كه باعث شد اجازه حضور اين فيلم در بخش اصلي جشنواره فيلم فجر داده نشود كه در نهايت اين فيلم با ساير آثار به رقابت پرداخت و تنها بنا به درخواست بنياعتماد «خون بازي» در بخشهايي مورد ارزيابي قرار نگرفت.
سال گذشته هم «پرويز» مجيد بزرگر با چنين مشكلي مواجه شد و به دليل حضور جشنوارهاي كه داشت در بخش جشنواره جشنوارههاي فجر به نمايش درآمد.
حتي در سالهايي فيلمهاي حاضر در جشنواره فيلمهاي كودكان و نوجوانان هم با چنين محدوديتي مواجه بودهاند.
از ميان فيلمهاي متقاضي در اين دوره جشنواره فيلم هاي «زندگي مشترك آقاي محمودي و بانو» ساخته روحالله حجازي و «ماهي و گربه» ساخته شهرام مكري آثاري هستند كه پيش از اين در جشنوارههاي مختلف به نمايش درآمدند و جوايزي را نيز كسب كردهاند.
ابراهيم داروغهزاده قائم مقام دبير جشنواره ۳۲ فيلم فجر در اين خصوص به ايسنا گفت: آييننامه جشنواره در اين مورد ابهام دارد و به نظر دبير جشنواره بستگي دارد.
روح الله حجازي كارگردان فيلم هم گفت: گويا مقرراتي در جشنواره وجود دارد كه مانع حضور «زندگي مشترك آقاي محمودي و بانو» در بخش رقابتي ميشود. از مديريت جشنواره و شوراي سياستگذاري درخواست دارم با توجه به اينكه اين فيلم و من در دوره گذشته با بيمهريهاي زيادي روبرو شديم كه بچههاي رسانه از آن خبر دارند، ترتيبي اتخاذ شود تا در اين دوره هم دچار بيمهري نشويم.
حميد فرخ نژاد، ترانه عليدوستي، هنگامه قاضياني، پيمان قاسمخاني، ترلان پروانه بازيگران اين فيلم هستند كه در خلاصه داستان آن آمده است: «حضور ميهمانان آقاي محمودي و بانو، زندگي مشترك آنها را تحت تاثير قرار ميدهد.»
شهرام مكري كارگردان «ماهي و گربه» هم گفته است: در جشنواره فيلم فجر به قانون مشخصي برخورد نكردم. در سالهاي قبل مواردي را داشتيم كه نمايش اولشان در جشنوارههاي ديگر بوده و در بخش رقابتي جشنواره فجر هم حضور پيدا ميكردند اما سال گذشته فيلم «پرويز» را داشتيم كه به دليل حضورش در جشنوارههاي خارجي به بخش رقابتي راه پيدا نكرد. قانون بيشتر خاص جشنوارههاي A دنيا است كه فيلم بايد اولين نمايشش را داشته باشد و اميدوارم اين قانون در جشنواره فيلم فجر اجرا نشود.
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]