تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بار خدايا براى تو روزه گرفتيم و با روزى تو افطار مى كنيم پس آن را از ما بپذير، تشنگى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842175385




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نيم نگاهي به سازمان دي هشت


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نيم نگاهي به سازمان دي هشت
شانزدهمين نشست شوراي وزيران سازمان دي هشت فردا (پنجشنبه) در اسلام آباد برگزار مي‌شود و محمدجواد ظريف وزير امور خارجه كشورمان بدين منظور بامداد فردا راهي پاكستان مي‌شود.


به گزارش خبرگزاري فارس، فردا (پنجشنبه) شانزدهمين نشست وزراي سازمان دي هشت در اسلام‌آباد پايتخت پاكستان برگزار مي‌شود و قرار است محمدجواد ظريف وزير امور خارجه ايران در اين نشست حضور يابد و ضمن ديدار با مقامات عالي‌رتبه پاكستان با ديگر همتايان و مقامات شركت كننده در اين نشست به رايزني و تبادل نظر بپردازد.

ايده تشكيل سازمان دي هشت به عنوان يك اتحاديه اقتصادي فرامنطقه‌اي، متشكل از هشت كشور مسلمان درحال توسعه شامل كشورهاي جمهوري اسلامي ايران، تركيه، پاكستان، بنگلادش، اندونزي، مالـزي، مصر و نيجريه براي اولين بار از سوي نجم الدين اربكان، رهبر حزب اسلام گراي رفاه و نخست وزير وقت تركيه، با هدف تقويت همكاري‌هاي اقتصادي بين كشورهاي مزبور در جريان كنفرانسي تحت عنوان «همكاري براي توسعه» (اكتبر 1996 – تركيه) با حضور وزراي امور خارجه كشورهاي فوق مطرح شد كه با استقبال آنان مواجه شد. اين سازمان رسماً در تاريخ 25 خردادماه 1376 با برگزاري اولين اجلاس سران در استانبول آغاز به كار كرد.

تقويت و ارتقاء جايگاه كشورهاي درحال توسعه در اقتصاد جهاني؛ ايجاد فرصت‌هاي جديد در روابط تجاري و اقتصادي در سطح منطقه‌اي و بين‌المللي؛ افزايش مشاركت در تصميم گيري در سطح بين‌المللي؛ ارتقاء سطح زندگي و رفاه عمومي مردم كشورهاي عضو از مهمترين اهداف سازمان است.

زمينه‌هاي همكاري بين كشورهاي اين سازمان شامل بخش‌هاي مختلف اقتصادي نظير تجارت، صنعت، بانكداري و بيمه( بيمه اسلامي، تكافل)، خصوصي سازي، ارتباطات و اطلاع رساني، علوم و تكنولوژي، توسعه روستايي و مناطق محروم، انرژي، كشاورزي، گردشگري، بهداشت و سلامت، فرهنگي و ورزشي، درياها، شيلات و آبزيان، همكاري در زمينه صنعت غذاي حلال، حمل و نقل و شركت‌هاي هواپيمايي است.

ارگان‌هاي اصلي دي هشت و نحوه تصميم گيري:

ارگان‌هاي اصلي دي هشت عبارتند از: نشست سران، شوراي وزيران و كميسيونرها.

1) اجلاس سران: به عنوان «ارگان عالي» متشكل از رؤساي جمهور و نخست وزيران هشت كشور عضو، هر دو سال يك بار تشكيل جلسه مي‌دهد. تا كنون هشت دوره نشست سران برگزار شده كه به ترتيب ذيل مي‌باشد:

- اولين اجلاس سران سازمان در تاريخ 15 ژوئن 97 (26 خرداد 76 ) در استانبول

- دومين اجلاس در سال 1377 (مارس 1999) در داكا

- سومين اجلاس در اسفندماه 1379 (فوريه 2001) در قاهره

- چهارمين اجلاس در بهمن 1382( فوريه 2004) در تهران

مقرر بود تا چهارمين اجلاس سران در سال 2003 در جاكارتا برگزار شود ولي به واسطه بروز مشكلات اقتصادي اندونزي از جمهوري اسلامي ايران درخواست برگزاري اجلاس سران را كرد.

- پنجمين نشست سران در تاريخ 23 ارديبهشت ماه 85 در جزيره بالي اندونزي

لازم به ذكر است كه در نشست پنجم دو موافقتنامه تجارت ترجيحي و همكاري هاي گمركي به امضاء رسيدند. همچنين وضعيت دبيرخانه از دفتر اجرايي به دبيرخانه ارتقاء يافت و فردي از سوي جمهوري اسلامي ايران به عنوان مدير در دبيرخانه مشغول به كار شد.

- اجلاس ششم در كوآلالامپور در سال 1387( 2008 )

- اجلاس هفتم در ابوجا 17 تير ماه 1389( 8 جولاي 2010)

- اجلاس هشتم در اسلام آباد 1 آذر 1391 (22 نوامبر 2012)

يادآوري مي شود، جمهوري اسلامي ايران در اولين، پنجمين، ششمين و هشتمين اجلاس در سطح رئيس جمهور، در دومين اجلاس در سطح معاون اول رئيس جمهور و در سومين اجلاس در سطح وزير شركت كرده است.

2) شوراي وزيران: به عنوان «ركن سياسي و تصميم گيري» با حضور وزراي امور خارجه هشت كشور، سالي يك بار تشكيل جلسه مي‌دهد. تا كنون پانزده دوره نشست شوراي وزيران در كشورهاي عضو برگزار شده است.

3) اجلاس كميسيونرها: به عنوان «ركن اجرايي و نظارتي» با حضور معاونان وزراي خارجه يا ساير مقامات ارشد هشت كشور، سالي دو بار برگزار مي‌شود. كميسيون نيز تعداد سي اجلاس رسمي و دو اجلاس غيررسمي و يك اجلاس ويژه داشته است.

كليه تصميمات در ارگان‌هاي دي هشت براساس اجماع اتخاذ مي شود و به منظور انجام هماهنگي و حفظ تماس منظم بين كشورهاي عضو، ميزبان اجلاس، رياست اجلاس را به عهده خواهد داشت.

دبيرخانه دي هشت: طبق تصميم اتخاذ شده سران دولت ها طي پنجمين اجلاسي كه در مي 2006 در بالي اندونزي برگزار شد، دبيرخانه سازمان از دبيركل، مدير و اقتصاددان تشكيل شده است. در اين راستا دبيركل ضمن انجام مكاتبات و ايجاد ارتباط كارآمد بين كشورهاي عضو و تبادل اطلاعات، بر حسن اجراي امور نظارت خواهد كرد.

دبيرخانه سازمان در استانبول تركيه مستقر مي‌باشد كه توسط كارمندان محلي اداره مي‌شود. در حال حاضر دبيركلي سازمان بر عهده جمهوري اسلامي ايران است و سيد علي محمد موسوي دبيركل سازمان مي‌باشد.

● نقش جمهوري اسلامي ايران در سازمان دي هشت

جمهوري اسلامي ايران به عنوان يكي از اعضاي موسس و محوري سازمان، در كليه نشست‌ها اعم از كميسيونرها، وزراي امور خارجه و سران به طور فعال شركت كرده و نسبت به شناسايي و ارائه اطلاعات مربوط به توانمندي‌هاي كشورمان به ديگر اعضاء و همچنين استفاده از تجربيات آنها تلاش كرده است. اهداف بلندمدت اوليه‌اي كه جمهوري اسلامي ايران از بدو عضويت تعقيب مي‌كند، عبارتند از :

1) تقويت هر چه بيشتر نقش اسلام و پيوندهاي اسلامي در بين اعضاء سازمان.

2) همكاري اقتصادي با كشورهاي عضو و افزايش حجم تجارت درون سازماني در جهت تحقق اهداف اقتصادي نظام با انعقاد موافقتنامه‌هاي تجارت ترجيحي، تسهيلات گمركي و تسهيلات صدور رواديد تجار و بازرگانان كشورهاي عضو سازمان.

3) تقويت وارتقاء جايگاه كشورهاي عضو سازمان در اقتصاد جهاني با هدف مشاركت كشورهاي در حال توسعه به منظور كاهش نابرابري در روند جهاني شدن و اصلاح ساختار بين‌المللي در امور مالي.

4) ايجاد فرصت‌هاي جديد در روابط تجاري و اقتصادي در سطح منطقه‌اي و بين‌المللي از طريق سرمايه گذاري مستقيم خارجي.

5) همكاري با كشورهاي عضو در عرصه‌هاي گوناگون صنعتي، فناوري، علمي، فرهنگي، كشاورزي، انرژي و انرژي‌هاي تجديد پذير، حمل و نقل (زميني، دريايي و هوايي)، خدمات فني و مهندسي، پزشكي و دارويي و ساير حوزه‌ها به منظور دسترسي به بازارهاي كشورهاي عضو و افزايش مشاركت در تصميم گيري در سطح منطقه‌اي و بين‌المللي.

6) استفاده از تجربيات كشورهاي عضو در جهت رفع تنگناهاي اقتصادي و بهره گيري از سازمان به منظور مواجهه و اتخاذ سياست واحد در برابر چالش‌ها و تهديدات بين‌المللي.

7) فعال كردن بخش خصوصي در راستاي اهداف اقتصادي بن ايران و كشورهاي عضو از طريق برگزاري مجمع بازرگانان كشورهاي عضو كه تا كنون چهار جلسه برگزار شده است.

8) برگزاري جلسات روساي بانك مركزي و وزراي دارايي كشورهاي عضو سازمان در جهت ارتقاء سطح روابط بانكي، پولي و تجاري و سرمايه گذاري در بين كشورهاي عضو.

● فعاليت ايران در سازمان دي هشت:

جمهوري اسلامي ايران به عنوان يكي از اعضاي محوري سازمان دي هشت از همان ابتدا در كليه برنامه‌ها و نشست‌هاي سازمان حضوري فعال داشته و پيشنهادات و برنامه‌هاي مهمي را جهت تقويت همكاري‌ها ارايه كرده است. از جمله اين فعاليت‌ها مي‌توان به موارد ذيل اشاره كرد:

1) برگزاري چهارمين اجلاس سران و برگزاري هفتمين نشست وزراي امور خارجه.

2) پيشنهاد تاسيس صندوق مشترك سرمايه گذاري Joint Investment Fund و برگزاري اولين نشست كارشناسي تاسيس صندوق مذكور در ژانويه 2013 در تهران

3) راه اندازي پايگاه اطلاعاتي به منظور ساماندهي و تبادل اطلاعات صنعتي، تجاري، بازرگاني، علمي ميان كشورهاي عضو.

4) تهيه پيش نويس تجارت الكترونيك با همكاري اتحاديه بين‌المللي مخابرات كه اكنون از سوي مراجع ذيربط كشورمان در حال بررسي است.

5) تهيه و تصويب موافقتنامه تسهيل تشريفات اعطاي رواديد به تجار و بازرگانان

6) تهيه پيش نويس موافقتنامه تجارت ترجيحي

7) تهيه پيش نويس موافقتنامه چندجانبه تسهيل در امور اداري مسائل گمركي.

8) برگزاري اولين نشست وزراي صنايع

9) برگزاري اولين نشست وزراي گردشگري

10) برگزاري اولين نشست سرمايه گذاري در صنعت گردشگري

11) برگزاري اجلاس وزراي صنايع و پنجمين نشست مقامات ارشد همكاري‌هاي صنعتي و تنظيم نقشه راه براي استراتژي همكاري‌هاي صنعتي و تكنولوژيكي و تعيين كارسازمان همكاري هاي صنعتي در زمينه‌هاي يازده گانه صنايع اتومبيل، سيمان، سراميك، استيل، انرژي، صنايع غذايي، تكنولوژي ارتباطات بين‌المللي ، پتروشيمي، صنايع كوچك و متوسط ، استاندارد سازي و همكاري‌هاي تكنولوژيك.

12) برگزاري اجلاس وزراي كشاورزي در قالب كارگروه‌هاي پنج گانه توسعه بانك بذر، خوراك دام، امور دريانوردي و شيلات، استاندارد و تجارت و كود

13) برگزاري نشست‌هاي متعددي در سطح معاونان وزراي خارجه و همچنين در زمينه هاي فناوري اطلاعات و ارتباطات، محيط زيست، كشاورزي، امنيت غذايي، اتاق هاي بازرگاني، همكاري‌هاي گمركي و گردشگري.

14) برگزاري اولين نشست تشكيل كنسرسيوم كود

15) برگزاري سومين نشست گروه كاري پتروشيمي

16) برگزاري اولين نشست شوراي عالي شبكه انتقال فناوري و تكنولوژي

17) برگزاري كارگاه‌هاي متعدد در زمينه همكاري‌هاي هوانوردي مدني

18) برگزاري اولين نشست كميته تخصصي تشكيل اساسنامه فدراسيون اتاق هاي بازرگاني و صنايع همراه با برگزاري و ميزباني ادواري روساي اتاق هاي بازرگاني سازمان دي هشت

19) ميزباني برگزاري اولين نشست روساي مناطق آزاد سازمان دي هشت در اسفند 1392

20)ميزباني اولين مجمع اقتصادي با حضور 20 كشور منجمله كشورهاي عضو سازمان دي-هشت در بهمن 1392

21) ميزباني اولين نشست مسئولان و مقامات كنسولي كشورهاي عضو سازمان در جهت اجرايي كردن موافقت نامه صدور رواديد جهت بازرگانان بهمن 1392

● ويژگي‌هاي سازمان دي هشت

شرايط و مقتضيات جامعه بين المللي در عصر حاضر و اهميت ويژه ايجاد بسترهاي جديد همكاري‌هاي اقتصادي و لزوم گسترش همگرايي و مشاركت منطقه‌اي بين كشورهاي در حال توسعه،كشورها را بر آن داشته تا از طريق عضويت در سازمان‌ها و سازمان‌هاي منطقه‌اي و بين‌المللي به دنبال تحصيل و تأمين حداكثري منافع ملي خود باشند.

در اين ميان، سازمان دي هشت كه از كشورهاي مهم و تاثيرگذار اسلامي از مناطق مختلف جغرافيايي (شرق دور، خاورميانه و آفريقا) با جمعيتي حدود يك ميليارد نفر را گرد هم جمع كرده است، درصدد بالفعل كردن پتانسيل‌هاي فراوان موجود به منظور پيشبرد اهداف كلان در عرصه‌هاي منطقه‌اي و جهاني است.

از لحاظ موقعيت جغرافياي سياسي تقريبا تمام كشور هاي عضو از موقعيت ممتازي برخوردارند به طوري كه 5 منطقه استراتژيك دنيا شامل تنگه‌هاي «بسفر» و «داردانل» در تركيه، كانال «سوئز» در مصر، تنگه «هرمز» در ايران و تنگه «مالاكا» در اندونزي در كنترل اعضاي سازمان دي هشت قرار دارد.

از لحاظ وضعيت اقتصادي، طبق تقسيم بندي بانك جهاني در گزارش توسعه جهاني، مي‌توان اين كشورها را بر اساس شاخص‌هاي عمده اقتصادي در سه سازمان جاي داد:

1) كشورهاي صادر كننده نفت شامل سه كشور ايران، اندونزي و نيجريه

2) كشورهايي با درآمد متوسط، شامل چهار كشور پاكستان، ‌تركيه، مالزي و مصر

3) كشورهاي كمتر توسعه يافته كه در ميان اين هشت كشور تنها بنگلادش در اين سازمان قرار مي‌گيرد.

در صورت تحقق برنامه نقشه راه، اين مجموعه از ظرفيت‌هاي بالا جهت تقويت عرصه همكاري‌هاي جمعي- سازماني و گسترش و تعميم آن به ديگر مجموعه كشورهاي اسلامي برخوردار خواهد بود. اين سازمان مي تواند هسته اوليه و مركزي يك بازار مشترك اسلامي را كه مورد خواست بسياري از كشورهاي مسلمان و سازمان كنفرانس اسلامي است، تشكيل دهد.

اعضاي سازمان علاوه بر برخورداري از نيروي كار 400 ميليون نفري، از منابع طبيعي قابل توجهي نيز برخوردارند كه برخي از آنها در حال حاضر در دست بهره برداري مي‌باشد ولي بسياري بصورت بالقوه و دست نخورده باقي مانده اند. اعضاي دي هشت در مجموع 12 درصد كل ذخائر جهان و 21 درصد ذخاير ثبت شده گاز طبيعي را دارا مي‌باشند. از اين رو، ظرفيت همكاري بين اعضاء در زمينه هاي مختلف، بسيار بالاست.

همچنين نظر به ظرفيت‌هاي گسترده اي تجاري ميان اعضاء سازمان، موافقتنامه تجارت ترجيحي (PTA) منعقد شده، از سال 1390 بين كشورهاي عضو لازم الاجراء شده و مراحل عملياتي كردن آن در دست اقدام است. هدف رساندن سهم تجارت درون گروهي كشورهاي عضو به 15 تا 20 درصد تجارت جهاني تا سال 2018 مي ‌اشد.

انتهاي پيام/

چهارشنبه 27 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن