واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: بوميسازي علم گام نخست وحدت حوزه و دانشگاه
عضو هيات علمي گروه علوم سياسي دانشگاه بوعلي سينا گفت: تا زمانيكه علم را بومي نكنيم و به ويژه مباني نظري و فلسفه اجتماعي در نظام آموزشي قرار نگيرد، نميتوانيم به سمت وحدت حوزه و دانشگاه پيش رويم.
"سيدمرتضي هزاوهاي" در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)- منطقه همدان، با بيان اينكه منظور از وحدت بين حوزه و دانشگاه، وحدت فلسفي نيست، اظهار كرد: وحدت حوزه و دانشگاه يكي از آرمانهاي عاليه انقلاب اسلامي است به اين معنا كه نقطه آرماني جامعه اسلامي كه براساس آن تمدن اسلامي شكل خواهد گرفت، همگرايي و وحدت بين علم و دين براي ساختن جامعه آرماني اسلامي است.
وي خاطرنشان كرد: هدف از وحدت حوزه و دانشگاه تعالي علمي در كنار تقيد به ارزشهاي ديني و اسلامي است.
وي ادامه داد: كارهاي زيادي براي نزديكي اين دو نظام آموزشي انجام شده اما همچنان ميبينيم اين مقوله نياز به كار و تلاش دارد به طوريكه براي تقويت همگرايي و وحدت بين حوزه و دانشگاه بايد تلاش كنيم خروجي دانشگاه انسانهاي متعهد و متخصص با تقويت مباني ديني در دانشگاه باشد و در حوزهها به الزامات سياسي توجه لازم شود.
هزاوهاي تصريح كرد: هر دو نظام آموزشي بايد از مقالات علمي، كتابها و روشهاي تدريس و نقاط مثبت هم استفاده كنند و احيانا اگر نقاط منفي وجود دارد به تدريج نسبت به حذف آن اقدام كنند تا به نظام آموزشياي برسيم كه نتيجه و برونداد آن فارغالتحصيلان عالِم، فرهيخته و متعهد به ارزشهاي انقلابي و اسلامي در كشور باشد.
وي با تاكيد بر اينكه بايد در دانشگاهها به سمت بوميسازي علم با توجه به نيازهاي هويتي ملت در ابعاد ارزشي و فرهنگي برويم، افزود: وضعيت علوم انساني در دانشگاههاي كشور از لحاظ متون و نظريهپردازي ترجمهاي و تقليدگونه از غرب است و تا زمانيكه علم را بومي نكنيم و به ويژه مباني نظري و فلسفه اجتماعي در نظام آموزشي قرار نگيرد، نميتوانيم به سمت وحدت پيش رويم.
اين مدرس دانشگاه اظهار كرد: همچنين در پايان نامههاي دانشجويان شاهد موضوعات و محورهايي هستيم كه نسبتي با مباني ارزشي و فرهنگي ندارند به طوريكه بايد به اصلاح علوم انساني و پاياننامههاي دانشجويي توجه كنيم.
وي تصريح كرد: بايد در جذب دانشجو در مقاطع تحصيلات تكميلي به ويژه دكتري كه متخصص نظريهپردازي ميشوند، توجه كرده و شاخصهاي ارزشي و مكتبي را لحاظ كنيم.
هزاوهاي خاطرنشان كرد: مساله ديگر اين است كه اساتيد و دانشجويان دانشگاه و اساتيد و طلاب حوزه بايد به زبان مشترك، درك متقابل و احترام متقابل به يكديگر برسند و حوزويان فكر نكنند فقط در حوزه ديانت وجود دارد و دانشگاهيان نيز به اين برسند كه در حوزه هم علم وجود دارد منتها روشهاي علمي در دو حوزه متفاوت است.
انتهاي پيام
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]