واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدير عامل فرابورس خبر دادصندوقهاي پروژه در مسير فرابورس ايران
مديرعامل فرابورس ايران با بيان اينكه بازار ابزارهاي نوين مالي در حال گسترش است، از راهاندازي صندوقهاي پروژه در آيندهاي نزديك خبر داد.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از شركت فرابورس ايران، امير هاموني كه در همايش فرصتهاي سرمايهگذاري در بورس اوراق بهادار پس از گشايش تحريمهاي خارجي مبتني بر استراتژي مديران صنايع و شركتهاي پيشرو سخن ميگفت، با تاكيد بر اهميت تامين مالي نسبت به تخصيص بهينه منابع يادآور شد: از ابتداي تأسيس فرابورس تا كنون 14 هزار و 300 ميليارد تومان تأمين مالي صورت گرفته كه با احتساب تأمين مالي خريد تسهيلات مسكن، اين مبلغ به رقمي بيش از 20 هزار ميليارد تومان بالغ شده است.
وي با اشاره به افزايش 136 درصدي ارزش معاملات فرابورس از ابتداي سال تاكنون نسبت به مدت مشابه سال قبل، از نگاه ويژه به بازار ابزارهاي نوين مالي خبر داد و خاطر نشان كرد كه اين بازار در حال گسترش است.
به گفته هاموني تأمين مالي براي پروژهها به دليل محدوديت قانون تجارت با موانع و مشكلاتي همراه است و از آنجايي كه تصميم هيأتمديره شركتها براي افزايش سرمايه تا رسيدن به گواهي ثبت به طور معمول 200 تا 300 روز معاملاتي طول ميكشيد، معمولا شركتها و هلدينگها را از افزايش سرمايه دور ميكرد.
هاموني با اين مقدمه در بخش اصلي سخنان خود به بيان راهكارهاي جديد تأمين مالي از طريق فرابورس پرداخت و ضمن معرفي صندوقهاي پروژه، از رفع اين محدوديتها با استفاده از ظرفيت قانون توسعه ابزارهاي مالي خبر داد و افزود: با راهاندازي صندوقهاي پروژه (ETPF) در فرابورس بهمنظور تسهيل و تسريع تأمين مالي، شركتها به راحتي و در يك بازه 20 تا 30 روزه امكان افزايش سرمايه دارند.
مديرعامل فرابورس با بيان اينكه ETPFها صندوقهاي قابل معاملهاي هستند كه امكان تأمين مالي پروژههاي مختلف را فراهم ميكنند، افزود: شركتهايي از قبيل شركتهاي فعال در حوزه نفت، گاز، پتروشيمي، معدن و راه و ساختمان و همچنين شركتهاي مربوط به حوزه فرهنگ و سلامت ميتوانند براي پروژههايي كه در ساختار ETPFها تعريف ميكنند به راحتي از طريق بازار سرمايه اقدام به تأمين مالي كنند.
به گفته هاموني صندوقهاي پروژه براي بخشهاي مختلف اقتصادي كه نياز به سرمايه دارند همانند باند فرودگاهي است كه ميتوانند در آن فرود بيايند و از سرمايه موجود در آن استفاده كنند.
مديرعامل فرابورس ايران در پايان سخنان خود تأمين مالي سريع پروژهها، عدم تقسيم سود، معافيت مالياتي نقل و انتقال واحدهاي صندوق، دارا بودن واحدهاي ممتاز و عادي، قابليت تبديل واحدها به سهام با اتمام پروژه و آغاز بهرهبرداري و همچنين تبعيت از اساسنامه خود به جاي اساسنامه قانون تجارت را از جمله ويژگيها و امتيازات ETPFها خواند و يادآور شد: شركتهاي سهامي خاص سرمايهپذير صندوق تا زمان بهرهبرداري در بازار سرمايه پذيرش نميشوند اما امكان جذب سرمايهگذار مشترك دارند ضمن آنكه نقدشوندگي بالا و الزام شركتهاي سرمايهپذير به ارائه گزارشهاي دورهاي پيشرفت پروژه از ديگر ويژگيهاي اين صندوقهاي جديد محسوب ميشود.
انتهاي پيام/ب
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]