واضح آرشیو وب فارسی:فارس: به خاطر اختلاف تعرفهها با بخش خصوصي شاهد هستيمدرماندگي تأمين اجتماعي در تأمين نيرو
اختلاف بسيار تعرفهها با بخش خصوصي مانع از همكاري پزشكان با مديريت درمان سازمان تأمين اجتماعي شده است كه براي رفع اين مشكل بايد چارهاي انديشيده شود.
به گزارش خبرگزاري فارس از همدان، همواره ارتقاي زندگي و سلامت از مهمترين مسائل مورد توجه بوده است.
در اين راستا توجه به اينكه حوزه درمان از اهميت خاصي برخوردار است بنابراين سازمان تأمين اجتماعي با زير پوشش قرار دادن افراد از طريق بيمههاي مختلف سعي كرده در اين راستا پيشگام باشد.
كاهش سهم بيمار از هزينههاي درمان از مهمترين موارد در اين زمينه محسوب ميشود كه همواره در دستور كار اين سازمان بوده اما تا چه حدي در اين راستا موفق شده است؟
از طرفي، كيفيت خدمات درماني افراد زير پوشش نيز حرف اول را ميزند و بايد در اين راستا برنامهريزي دقيقي براي رضايتمندي افراد زير پوشش صورت گيرد.
مديريت درمان سازمان تأمين اجتماعي همدان نيز از طريق مراكز ملكي سازمان تأمين اجتماعي شامل درمانگاهها و بيمارستانهاي اين سازمان، سعي در خدماترساني مطلوب به بيمهشدگان را دارد اما در كنار راهاندازي درمانگاهها و ديگر مراكز براي خدماترساني به بيمهشدگان تأمين اجتماعي از عمدهترين چالشهاي اين سازمان را ميتوان كمبود نيرو دانست.
با توجه به اختلاف تعرفه پرداختي اين سازمان با ديگر مراكز خصوصي، پزشكان مايل به همكاري با اين مديريت نيستند.
با توجه به جمعيت زير پوشش اين سازمان چرا نبايد سهميهاي از پزشكان طرحي براي آن در نظر گرفته شود؟
در راستاي اقدامات صورت گرفته و مشكلات و چالشهاي فراروي مديريت درمان سازمان تأمين اجتماعي همدان با مسئول آن در سطح استان به گفتوگو نشستيم.
*رضايتمندي از اين مجموعه در سطح استان 79 درصد است
عليرضا صفري در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان با اشاره به پرداختيهاي اين سازمان اظهار كرد: در بحث پرداختي به داروخانهها 60 درصد تا شهريورماه به صورت عليالحساب پرداخت شده است.
وي افزود: پرداختي پزشكان تا مردادماه و بخش پاراكلينيك، درمانگاهها و بيمارستان غير دولتي نيز تا آخر تيرماه انجام شده است.
مدير درمان سازمان تأمين اجتماعي استان همدان بيان داشت: پرداختي دانشگاه نيز تا آخر تيرماه به صورت عليالحساب پرداخت شده كه تكميل خواهد شد.
وي با اشاره به مباحث منابع مالي و بودجه، تجهيزات پزشكي و بخش عمراني گفت: در بخش عمراني و نوسازي طي چهار سال گذشته 16 برابر نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن اعتبار جذب كردهايم.
صفري با اشاره به جذب اعتبارات در زمينه دارو و تجهيزات و تلاش اين سازمان در حل مسائل و مشكلات سازماني افزود: در حال حاضر رضايتمندي از اين مجموعه در سطح استان 79 درصد است.
*700 هزار نفر بيمهشده تأمين اجتماعي در همدان
وي با بيان اينكه رضايتمندي مراجعان در بخش بستري بيشتر است، بيان كرد: با توجه به تعداد مراجعهكنندگان بيشترين مشكلات و مسائل در بخش سرپايي است زيرا تعداد مراجعهكنندگان بيشتر از توان ما است.
مدير درمان سازمان تأمين اجتماعي استان همدان با اشاره به 700 هزار نفر بيمهشده تأمين اجتماعي در سطح استان تصريح كرد: در بحث سطحبندي خدمات تعداد بيمهشدگان استان مشخص است.
به گفته وي در اين سطحبندي تعداد پزشك، بيمار، تخت، درمانگاه و... بر اساس تعداد بيمهشدگان تعريف شده بنابراين جوابگوي تعداد مراجعهكنندگان نيست.
صفري ابراز داشت: در حال حاضر سيستم نوبتدهي تلفني در هر دو بيمارستان راهاندازي شده و از ساعت 15 تا 24 شماره تلفن 9-4286063 بيمارستان آتيه همدان و 8-3354081-0851 بيمارستان غرضي ملاير آماده نوبتدهي به متقاضيان است.
*كمبود نيروي پزشكي متخصص مشكل اصلي مديريت درمان همدان
وي با اشاره به كمبود نيرو يادآور شد: از سوي ديگر نيز با توجه به اينكه سازمان در آموزش و توزيع نيروي انساني متخصص نقشي نداشته و سهميهاي نيز در جذب نيروهاي طرحي ندارد همواره دچار مشكل هستيم.
مدير درمان سازمان تأمين اجتماعي استان همدان اضافه كرد: كمبود پزشك متخصص عمدهترين مشكل مديريت درمان سازمان تأمين اجتماعي است.
وي با بيان اينكه كمبود راديولوژيست يك موضوع استاني است، گفت: كمبود نيروي پزشكي متخصص مشكل اصلي و اساسي اين سازمان به شمار ميرود.
صفري بيان داشت: با توجه به اينكه سهميهاي از طريق وزارت بهداشت و دانشكده پزشكي نداريم آنچنان كه شايسته است نميتوانيم خدمات ارائه كنيم.
وي با بيان اينكه اين سازمان در حال حاضر در زمينه پزشك عمومي نيز دچار مشكل است، ادامه داد: در شهر ملاير، تويسركان، نهاوند و اسدآباد با كمبود شديد پزشك عمومي مواجه هستيم و نميتوانيم جذب كنيم.
*عدم همكاري پزشكان با توجه به اختلاف بسيار تعرفهها با بخش خصوصي
مدير درمان سازمان تأمين اجتماعي استان همدان كمبود داروساز، داندانپزشك و عدم همكاري پزشكان با اين سازمان را از ديگر مشكلات عنوان كرد و افزود: اين عدم همكاري با توجه به اختلاف بسيار تعرفهها با بخش خصوصي است.
وي ادامه داد: در حال حاضر در هر يك از شهرهاي همدان، ملاير و نهاوند دو دندانپزشك و در تويسركان يك دندانپزشك به مراجعهكنندگان خدمات ارائه ميكنند و در اسدآباد دندانپزشك نداريم.
صفري با بيان اينكه مديريت درمان سازمان تأمين اجتماعي آمادگي جذب نيرو در هر زمينهاي چون دندانپزشك، داروساز، پزشك عمومي و پزشك متخصص را دارد، گفت: در بخش سرپايي نيز بيشترين شكايتها به بحث ازدحام و نرسيدن نوبت مربوط ميشود.
وي اضافه كرد: در حال حاضر يك بازنگري در سازمان در زمينه پرداختي پزشكان و كاركنان در حال انجام است تا بتوانيم در مناطق محروم خدمات بهتري ارائه دهيم.
*امسال دو پزشك طرحي جذب شده است
مدير درمان سازمان تأمين اجتماعي همدان با اشاره به تلاش و پيگيريهاي لازم و تعامل اين سازمان با دانشگاه در راستاي جذب نيرو اظهار كرد: طي سال گذشته دو پزشك طرحي و امسال نيز دو پزشك طرحي جذب كردهايم.
وي با بيان اينكه اين سازمان بايد از تعداد بيشتري از نيرويهاي طرحي بهره ببرد، افزود: با وجود قابليت، امكانات و تجهيزات به روز نيروي لازم براي بهرهگيري از اين امكانات در راستاي خدماترساني به مردم وجود ندارد.
صفري با اشاره به اقدامات انجام شده ابراز داشت: طي سال جاري بخش زايشگاه و نوزادان و درمانگاه پشت انبار نفت به طور كامل بازسازي شده است.
وي خاطرنشان كرد: در راستاي ارائه انتقادات و پيشنهادات نيز افراد ميتوانند از طريق پيامك 10007900 و سايت www.darmanhamedan.sso.ir با مديريت درمان سازمان تأمين اجتماعي همدان در تماس باشند كه طي 72 ساعت نيز پاسخ داده ميشود.
===========
مريم صابري يگانه
===========
انتهاي پيام/89006/ي40
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]