تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس رابطه اش را با خدا اصلاح كند، خداوند رابطه او را با مردم اصلاح خواهد نمود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830536379




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خروجي يك پژوهش بايد كيفي و پاسخگوي نيازهاي جامعه باشد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي: خروجي يك پژوهش بايد كيفي و پاسخگوي نيازهاي جامعه باشد
رييس مركز تحقيقات اسلامي مجلس، با بيان اينكه خروجي هاي يك پژوهش بايد كيفي و توان پاسخگويي به مسائل و نيازهاي جامعه را داشته باشد، گفت: پژوهشي كه تنها دنبال تثبيت ايده‌هاي موجود باشد تنها نامي از پژوهش را با خود يدك مي‌كشد.


به گزارش خبرگزاري خانه ملت، حجت الاسلام والمسلمين احمد مبلغي درمراسم هفته پژوهش و آيين رونمايي از دو اثر مركز تحقيقات اسلامي مجلس شوراي اسلامي خاطرنشان كرد: مطالعات مركز به دليل تمركز بر موضوعات حساس قانونگذاري و ايجاد همجواري، همزيستي ميان مطالعات چند رشته اي تجربه نويني را شكل داده است كه در پي توسعه دادن به اين تجربه هستيم.

رييس مركز تحقيقات اسلامي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينكه حيات و پيشرفت هر كشور به پويايي و نشاط علم در آن كشور وابسته است، گفت: علم بدون پژوهش، مانند كالبدي بي تحرك، ايستا، متوقف، غيركارآمد و منفعل در برابر پيشامدها وحوادث خواهد بود.

حجت الاسلام والمسلمين احمد مبلغي خاطرنشان كرد: حيات پژوهش نيازمند "تمركز بر نيازهاي واقعي جامعه"، " نوآوري " و " كيفيت يابي" است و پژوهشي كه تنها دنبال تثبيت ايده‌هاي موجود باشد تنها نامي از پژوهش را با خود يدك مي كشد.

ضروت كيفي بودن خروجي پژوهش

وي گفت: خروجي هاي يك پژوهش بايد كيفي و توان پاسخگويي به مسائل و نيازهاي جامعه را داشته باشد و عينيت يابي اين رويكردهاي پژوهشي نيز وابسته به "فعال بودن روش علمي و پژوهشي"، "مديريت پژوهش" و "امكانات پژوهشي" خواهد بود.

رييس مركز تحقيقات اسلامي مجلس خاطرنشان كرد: تا زماني كه پژوهش از روش علمي دقيق بي بهره باشد توانايي حل مسائل جديد، نفوذ و ورود به تاريك هاي جهل را نخواهد داشت و به درجا زدن دچار خواهد شد.

در شرايط فقدان مديريت پژوهش، جغرافياي واحد علمي شكل نمي‌گيرد

حجت الاسلام والمسلمين مبلغي، فقدان مديريت پژوهشي را به معناي سردرگمي و درجا زدن در پژوهش و متمركز شدن همه امكانات در يك نقطه ذكر كرد و گفت: در صورت فقدان مديريت در پژوهش، بين بخش هاي پژوهشي انفكاك و گاه اصطكاك ايجاد خواهد شد .

وي ادامه داد: در صورت فقدان مديريت پژوهش، چشم انداز لازم براي رسيدن به افق ها وجود نخواهد داشت بلكه حتي نيروها در مسير تداخل و گاه تزاحم مطالعات و خروجي هاي همديگر قرار مي گيرند و در نتيجه يك جغرافياي واحد و منسجم از لحاظ علمي و پژوهشي شكل نخواهد گرفت.

استاد حوزه علميه قم با اشاره به اهميت امكانات پژوهشي نيز گفت: اگر امكانات زيرساختي براي پژوهش ميسر نباشد نمي‌توانند در مسير تعالي بخشي به علم و پژوهش گام بردارند.

ابزارهاي مهم پژوهش

حجت الاسلام مبلغي با اشاره به اينكه امكانات، مديريت و روش پژوهشي از ابرهاي باران خيز فرهنگ پژوهش سيراب مي شوند، ادامه داد : اگر فرهنگ پژوهش، ارزش‌هاي سوق دهنده جامعه به سمت پژوهش، مصروف كردن بخشي از امكانات به سمت پژوهش يا به سمت گوش دادن به حرف و خروجي هاي پژوهش نباشد نه مديريتي و روشي شكل مي گيرد و نه كسي جرات نوآوري پيدا مي‌كند.

قدر و منزلت پژوهش و پژوهشگر بايد مكشوف گردد

وي با اشاره به اينكه بايد فرهنگ پژوهش در كشور ايجاد شود، گفت: فرهنگ بايد بسترساز پژوهش باشد و منظور از فرهنگ سر و صداي رعد گونه به نفع پژوهش نيست بلكه استقرار بخشيدن به منظومه ارزش‌هاي ناظر به پژوهش مي باشد تا در اثراين ارزش ها، قدر و منزلت پژوهش، پژوهشگر و مديريت پژوهش مكشوف گردد.

وي شاخصه‌هاي درست يك جامعه متعالي را چنين ذكر كرد: در چنين جامعه اي پژوهشگر هميشه در برترين جايگاه و آسيب ناپذيرترين مكانت، محبوب ترين فضا و امكانات قرار گيرد و فقدان چنين امري يعني اينكه ما هنوز به آن حد لازم و كافي براي اينكه بتوانيم با پژوهش علم را و با علم جامعه را به حركت درآوريم نرسيده ايم.

با وضع مطلوب مديريت پژوهش فاصله داريم

حجت الاسلام والمسلمين مبلغي گفت: انقلاب اسلامي يكي از ويژگي‌هاي آن اين بوده كه فضا را به نفع علم باز كرده و پيشرفت‌هاي علمي كشور نيز مرهون اين امر است ولي در كنار اين پيشرفت، بايد توجه كنيم كه با ما با فرهنگ پژوهش همچنان فاصله داريم و بايد بزرگان نظام، حوزه و دانشگاه همه دست به دست هم داده و فرهنگ پژوهش را به عنوان يك امر اجتماعي فراگير عينيت بخشند.

وي با اشاره به فعاليت هاي مركز تحقيقات اسلامي مجلس نيز گفت: مطالعات و روش پژوهش اين مركز، تجربه‌اي نو در عرصه پژوهش حوزه و پژوهش ديني است ودر واقع، تجربه جديدي را در عرصه پژوهش هاي ديني شكل داده است به اين معنا كه به صورت مستقيم سراغ حساس ترين موضوعات پژوهشي رفته و مي‌رود به گونه‌اي كه فاصله ميان مطالعات اين مركز با واقعيات هاي جامعه، بسيار كم است.

وي گفت: شيوه مطالعه در مركز تحقيقات اسلامي مجلس، آشتي بخشيدن ميان مطالعه فقهي و حقوقي، در هم آميختن اين دو در مسير قانونگذاري مي باشد و قانونگذاري نيز متوقف بر ايحاد رابطه تعاملي و تبادلي ميان فقه و حقوق است.

حجت الاسلام مبلغي افزود: مطالعات مركز به دليل تمركز بر موضوعات حساس قانونگذاري و ايجاد همجواري، همزيستي ميان مطالعات چند رشته اي تجربه نويني را شكل داده است. كه در پي توسعه دادن به اين تجربه هستيم.

پرهيز از تك انديشي در فكر و انديشه

رييس مركز تحقيقات اسلامي مجلس شوراي اسلامي گفت: ويژگي ديگر شيوه مطالعاتي مركز تحقيقات اسلامي مجلس، اجتناب از تك انديشي و رفتن به فضاي فكر و انديشه به صورت منفرد مي باشد و اين امر را در قالب حلقات و جسات علمي مديريت شده دنبال مي كند.

وي با اشاره به اينكه انجام مطالعه جمعي يكي از آرزوي هاي انقلاب و حوزه بود، گفت: عمدتا مطالعات جمعي به دليل منقح نبودن روش مطالعه جمعي و فقدان مديريت پژوهش دچار عقم و نازايي بوده است، تجربه اين مركز گشودن مسيري كارآمد به سمت مطالعات جمعي بوده است.

همچنين در اين مراسم آيين رونمايي از دو كتاب " كتابشناخت حقوق اسلامي" و " "دين، مسجد و قانونگذاري" عصر سه شنبه با حضور حجت الاسلام والمسلمين محمد حسن ابوترابي فرد نايب رييس مجلس شوراي اسلامي برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي مركز تحقيقات اسلامي مجلس، رشد روز افزون توجه به دين در عرصه تقنين، موجب نگارش آثار بسياري چه به‌صورت مجموعه‌هاي مطالعاتي و چه به‌صورت منفرد، در زبان‌هاي مختلف، شده است. «كتاب‌شناخت حققو اسلامي» دربردارنده خلاصه‌اي از آثار لاتيني مي‌باشد كه در سال‌هاي اخير به چاپ رسيده‌اند و موضوع عمده آنها نيز «بررسي نقش دين در حقوق و قانون» مي‌باشد.

مطالب اين كتاب در دو بخش كليات و زيرشاخه‌هاي حقوقي، دسته‌بندي شده است. توجه به آثار چاپ شده توسط نويسندگان حقوقي و يا مراكز انتشاراتي معتبر و مشهور، ارائه شناسنامه كامل كتاب، ارائه طرح روي جلد آن‌ها، ارائه كليد واژگان و خلاصه‌اي از موضوعات مطرح شده در كتاب، از ويژگي‌هاي اين كتاب به حساب مي‌آيد.

بر اساس اين گزارش، كتاب "دين، مسجد و قانونگذاري" نيز حاوي سه فصل مجزا مي‌باشد، به بهانه تقديم طرح «حمايت از احداث، تجهيز و نوسازي و مديريت مساجد كشور و پيگيري امور نمازخانه‌ها» از سوي نمايندگان محترم مجلس شوراي اسلامي، به تفصيل و با نگاهي تقنيني، مسأله «مسجد در حكومت اسلامي» را مورد توجه قرار داده است.

بر اساس اين گزارش، فصل نخست اثر، حاوي 9 مصاحبه تفصيلي با فعالان علمي و اجرايي مساجد كشور مي‌باشد. فصل دوم كتاب به جمع‌بندي اجمالي و جامع مصاحبه‌هاي صورت گرفته البته با نگاهي تقنيني مي‌پردازد و در آن تمامي دغدغه‌هاي موجود را مورد توجه قرار داده است. اصل طرح پيشنهادي ارائه‌شده توسط نمايندگان مجلس شوراي اسلامي و نظر تخصصي مركز تحقيقات اسلامي مجلس بر طرح، كه خود حاصل ساعت‌ها تلاش علمي اساتيد حوزوي و دانشگاهي است، فصل سوم كتاب «دين، مسجد و قانون‌گذاري» را تشكيل مي‌دهد./

پايان پيام

چهارشنبه 27 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي]
[مشاهده در: www.icana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن