تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هيچ جلسه قرآنى براى تلاوت و درس در خانه‏اى از خانه‏هاى خدا برقرار نشد، مگر اين...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829280581




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

كودكان حاشيه‌نشين را دريابيم


واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: كودكان حاشيه‌نشين را دريابيم
منطقه حاشيه‌نشين، منطقه فقيرنشين اطراف شهرهاي بزرگ است كه به علت ارزاني زمين، افراد جذب آن مي‌شوند ولي از امكانات لازم و كامل براي يك زندگي متعارف برخوردار نيستند و جذب نظام اقتصادي ـ اجتماعي شهر و امكانات و خدمات شهري نمي‌شوند.


بنا بر اين تعريف، افراد ساكن در حاشيه شهر ها نيازمند امكاناتي هستند كه معمولا موفق به دريافت آنها نمي شوند. بر اساس آمارهاي اعلام شده ميزان وقوع جرم و بزه در حاشيه شهر ها و ​ ميان افراد حاشيه نشين، بيش از شهر ها و افراد شهرنشين است.

براي بررسي عوامل افزايش وقوع بزه و جرم در اين مناطق، ابتدا لازم است به نقش تقليد در يادگيري بويژه در دوران كودكي و نوجواني كه زمان شكل گيري شخصيت رواني افراد است، توجه شود. يادگيري مشاهده اي يا جانشيني يكي از شيوه هاي آموزشي است كه از ديرباز در تعليم و تربيت داراي كاربرد بوده است. از آغاز قرن بيستم پژوهش هاي فزاينده اي درباره تقليد يا نسخه برداري از رفتار ديگران به عنوان يك پديده علمي انجام گرفته و جنبه هاي مختلفي براي آن مشخص شده است. فرد از طريق مشاهده ديگران، ايده چگونگي انجام رفتارهاي تازه را شكل مي دهد. در موقعيت هاي بعدي، اين اطلاعات رمزي به عنوان راهنمايي براي عمل، در خدمت فرد خواهد بود. چهار عامل مهم در فرآيند يادگيري مشاهد ه اي موثر است: 1 ـ ديدن و توجه كردن به عملي كه اتفاق مي افتد، 2 ـ يادداري و در حافظه نگه داشتن عمل مشاهده شده، 3 ـ تقليد كردن از آن عمل و 4 ـ دريافت تقويت و تشويق در قبال انجام آن عمل از طرف ديگران.

يادگيري از يكديگر، هم مي تواند شامل رفتارهاي خوب باشد و هم رفتارهاي نه چندان خوب و حتي بد. مادام كه رفتارهاي خطرزا غالب هستند، امكان آموختن اين رفتار ها در جامعه بيشتر از يادگيري رفتارهاي سلامت گر​است. نبود امكانات فرهنگي، رفاهي و آموزشي كافي در حاشيه شهر ها شانس يادگيري مشاهده اي هنر، تفريحات سالم، امور فرهنگي، ورزشي و اخلاقي را كاهش داده و از طرفي وقوع بالاي جرم و بزه در حاشيه شهر ها، احتمال يادگيري مشاهده اي اين اعمال را در كودك و نوجوان ساكن در منطقه حاشيه اي شهرهاي بزرگ را بالا مي برد و همچنين اين افراد به دليل اين كه از كودكي شاهد جرم و بزه بيشتري بوده اند، تكرار مشاهده اين اعمال تا حدودي از ميزان قبح و ناشايستي اين اعمال در ديد آنان مي كاهد و حتي تصديق و تشويق ديگران از اين جرم ها و بزه ها تحت عنوان توانمندي، باعرضه بودن، زرنگي و... فرد را راغب به تجربه اين اعمال مي كند. از ديگر سو به علت نزديكي اين مناطق به شهرهاي بزرگ و امكان رفت وآمد به شهر بزرگ، حاشيه نشين ها از امكاناتي كه از آن محروم مانده اند بخوبي مطلعند و اين احساس محروميت از امكانات را از كودكي بخوبي حس مي كنند و چه بسا با توجه به آشنايي با اعمال مجرمانه و بزهكارانه، از آنها به عنوان وسيله اي براي دست يافتن به آنچه از آن محروم شده اند يعني امكانات بهتر و بيشتر استفاده كنند. شايد در مناطق حاشيه نشين به دليل فقر و گرفتاري والدين در تامين اساسي ترين نيازهاي اعضاي خانواده، توجه به نيازهاي عاطفي و رواني كودك و نوجوان از اهميت كمتري برخوردار باشد؛ بنابراين فرد سعي مي كند از هر وسيله اي حتي انجام اعمال مجرمانه و بزهكاري جهت ابراز وجود و جلب توجه به هر قيمتي حتي تقبيح و سرزنش اطرافيان استفاده كند و از طرفي معمولا افرادي كه چيزي براي از دست دادن ندارند يا چيزهاي كمتري براي از دست دادن دارند، بيشتر خطر مي كنند و راحت تر تن به اعمال مجرمانه و بزهكارانه مي دهند و آسان تر خطر آن را به جان مي خرند.

به نظر مي رسد براي حل معضلات حاشيه نشيني لازم است چشم انداز زيباتري از جهان براي كودكان و نوجوانان ساكن در اين مناطق در نظر بگيريم تا با استفاده از امكانات برابر و تجربه زيبايي ها و آموزش مهارت هاي زندگي، كودك و نوجوان حاشيه نشين، توان و قدرت ناديده گرفتن و نه گفتن به جرم و بزه را كسب كند.

زهرا ريخته گران خمسه / روان شناس

چهارشنبه 27 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برنا نيوز]
[مشاهده در: www.bornanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن