واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس پارك علم و فناوري گيلان:تبديل علم به ثروت با هماهنگي در نظام علم و فناوري محقق ميشود
رئيس پارك علم و فناوري گيلان با بيان اينكه تمام اجزاي دولت، صنعت و دانشگاه بايد در هم تنيده شوند، گفت: نبود هماهنگي در نظام علم و فناوري كشور مهمترين مانع تبديل علم به ثروت است.
مجيد متقيطلب امروز در حاشيه افتتاحيه نمايشگاه هفته پژوهش و فناوري گيلان در گفتوگو با خبرنگار فارس در رشت با تبريك فرا رسيدن هفته پژوهش دستاوردهاي علمي را موجب خدمت به بشريت دانست و اظهار كرد: به قول اديسون بايد 10 هزار بار راهها را رفت و اين امر را شكست تلقي نكرد تا راه اصلي پيدا شود.
وي با بيان اينكه داراييهاي انسان شامل دو نوع محسوس و نامحسوس هستند، افزود: سرمايههاي نامحسوس شامل منابع بلند مدت با قابليت ارزشآفريني اما بدون ظهور فيزيكي و قابل لمس است.
اين مسئول به برنامهريزي قانون برنامه پنجم توسعه اشاره كرد و گفت: فصل دوم اين قانون درباره توجه به اهميت علم و فناوري در كشور است.
وي ادامه داد: طبق اين قانون دولت موظف است به گونهاي برنامهريزي كند تا پايان برنامه، كشور حداقل به جايگاه دوم در منطقه برسد.
دبير كميته هفته پژوهش و فناوري گيلان قدرت رقابت ايران با كشورهاي ديگر را بسيار تنگاتنگ خواند و ادامه داد: قدرت رقابت به عنوان مجموعهاي از قابليتهاي نهادي سياستگذاريها و عوامل متنوعي تعريف ميشود كه تعيين كننده سطح بهرهوري يك كشور است.
وي نهادها، زيرساختها، محيط اقتصاد كلان، بهداشت و آموزش مقدماتي، آموزش عالي و ... را از جمله محورهاي قدرت و رقابت ذكر كرد.
*نبود هماهنگي در نظام علم و فناوري كشور مهمترين مانع تبديل علم به ثروت است
متقيطلب با اشاره به برگزاري همزمان سومين فن بازار جمهوري اسلامي ايران در تهران خاطرنشان كرد: نظام نوآوري بايد در كشور شكل گيرد.
وي نبود هماهنگي در نظام علم و فناوري كشور را مهمترين مانع تبديل علم به ثروت دانست و يادآور شد: نتايج بررسي و مطالعات «يونيدو» مبني بر اينكه چرا در كشور ما علم به ثروت تبديل نميشود، نبود ساختار مديريتي است.
رئيس پارك علم و فناوري گيلان با اشاره به اينكه طبق نتايج به دست آمده «يونيدو» ساختار اقتصادي نيز بر اين قضيه نقش دارد، خاطرنشان كرد: كاربرد فناوري به عنوان شاخصي براي تعيين قدرت رقابتپذيري به هماهنگي در نظام علم و فناوري وابسته است.
وي درباره جايگاه ايران بين 16 كشور ديگر از نظر تكنولوژي «اپليكيشن»، تصريح كرد: به جز پيشرفتهاي سالهاي اخير، ايران هنوز براي رسيدن به جايگاه مطلوب در اين حوزه فاصله زيادي دارد.
متقيطلب با تأكيد بر اينكه كارآفريني بايد به فنآفريني در كشور تبديل شود، افزود: در تجاريسازي، ايدههاي اوليه به طرف يك كاربرد تجاري هدايت ميشود كه در اين جريان ايده و نوآوري امكان تبديل به ثروت را پيدا ميكند.
وي تبديل علم به ثروت را يكي از شاخصههاي رشد و توسعه پايدار خواند.
* تمام اجزاي صنعت و دانشگاه بايد درهم تنيده شود
اين مسئول با اشاره به اكسير همافزايي در فرآيند نوآوري، اظهار كرد: فرآيند موثر نوآوري زماني محقق ميشود كه تمام اجزاي آن به صورت سيستمي به هم كمك كنند.
وي با تأكيد براينكه تمام اجزاي صنعت و دانشگاه و دولت بايد درهم تنيده شود، متذكر شد: راه توسعه كشور گذر از فناوري و دانش است.
به گزارش فارس، در چهاردهمين نمايشگاه هفته پژوهش و فناوري گيلان، 22 دستگاه اجرايي با 100 طرح و دستاورد علمي پژوهشي شركت كردهاند.
انتهاي پيام/84002/ر
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]