واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: دكتر ولايتي: سياست ايران ادامه مذاكره است
رئيس مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: سياست جمهوري اسلامي ايران ادامه مذاكره و پايبندي به آن چيزي است كه در توافق ژنو آمده و شرايط براي رسيدن به توافق نهايي فراهم است.
به گزارش ايرنا، دكترعلي اكبرولايتي ديروز در حاشيه مراسم تقدير از پژوهشگران برتر مركز تحقيقات استراتژيك در هفته پژوهش در جمع خبرنگاران افزود:بدون ترديد اگر طرف هاي مقابل (اعضاي گروه 1+5) از جمله آمريكا خلاف موارد توافق ژنو عمل كنند در حقيقت خود را در انظار بين المللي رسوا كرده اند.
مشاوررهبر معظم انقلاب در امور بين الملل درباره اقدام اخير وزارت خزانه داري آمريكا در افزودن به فهرست تحريم هاي ضد ايران گفت: اين تحريم ها قرار نبود اتفاق بيفتد و حتي برخي اعضاي گروه 1+5 مثل روسيه به اين اقدام آمريكا اعتراض كردند و مطمئنا برخي ديگر از كشورها هم همين نظر را دارند وآمريكايي ها ناچارند به تعهدات خود در توافق ژنو پايبند باشند.
ولايتي در پاسخ به سئوالي مبني بر اين كه آيا شرايط را براي رسيدن به توافق نهايي ميان ايران و گروه 1+5 در روند مذاكرات هسته اي فراهم مي بينيد؟ گفت: شرايط فراهم است.
وي اظهار داشت: آمريكايي ها چاره اي جز پايبندي به تعهدات خود در توافق ژنو ندارند زيرا پس از تجربه شكست خورده آن ها در عراق و افغانستان، لبنان و سوريه حتما نمي خواهند وضع آن ها در اين منطقه با ايران به سمتي پيش برود كه به مصلحت آن ها نيست .
وي گفت: در حقيقت اين آمريكا است كه بيشتر از ايران نياز دارد درباره موضوع هسته اي (ايران) فكري بكند و چاره اي بينديشد.
رئيس مركز تحقيقات استراتژيك تاكيد كرد: ايران بر مواضع خود مبني بر استفاده صلح آميز از فناوري هسته اي در چارچوب قراردادهاي بين المللي از جمله معاهده منع گسترش سلاح هاي اتمي (ان. پي. تي) تاكيد دارد و هيچ چيز مانع ايران در اين مسير نخواهد شد زيرا كارغيرقانوني انجام نمي دهد .
ولايتي گفت: اين مواضع ايران مورد پذيرش اكثريت كشورهاي جهان از جمله اكثريت اعضاي گروه 1+5 است.وي در ادامه با بيان اين كه آمريكايي ها تناقض گويي مي كنند، گفت: در زماني كه مذاكرات هسته اي در حال انجام بود، آن ها ابراز توافق ميكردند ولي بعد از آن، براي اين كه بتوانند صهيونيست ها يا برخي از مرتجعين منطقه را راضي كنند، حرف هاي خلاف اظهارات خود مي زنند و دنيا هم شاهد اين رفتار آمريكايي ها است.
رئيس مركز تحقيقات استراتژيك گفت: ايران براي استفاده صلح آميز از امكانات هسته اي كه به دست پژوهشگران خود فراهم كرده است، از هيچ كس اجازه نخواهد گرفت .
توقع كشور از مركز تحقيقات استراتژيك بسيار بالاست
وي در همايش ويژه هفته پژوهش در مركز تحقيقات استراتژيك كه جمعي از اعضاي مركز، حجتالاسلام يونسي دستيار ويژه رئيس جمهوري در امور اقوام و اقليتها، حجتالاسلام علي عسكري معاون پارلماني دانشگاه آزاد، سيدرضا صالحي اميري معاون فرهنگي ـ اجتماعي مركز تحقيقات استراتژيك، پژوهشگران، محققان و صاحبنظران هم حضور داشتند، از چهار پژوهشگر برتر اين مركز به نامهاي افسانه احدي، شهرود امير انتخابي، بهزاد خوشاندام و ميثم شهبازي با اهداي لوح و هدايايي تقدير كرد.
رئيس مركز تحقيقات استراتژيك با اشاره به اين كه مهمترين بخشي كه از گذشته كشور بدون گسست ادامه پيدا كرده، حوزه فرهنگي بوده است، گفت: توقعي كه كشور از مركز تحقيقات استراتژيك دارد بسيار فراتر از آن چيزي است كه در حال حاضر در اين مركز وجود دارد، لذا نخستين انتظار ما اين است كه ارتباطات فرهنگي مركز را با ساير نهادها تقويت كنيم. ولايتي با تاكيد بر اين نكته كه مركز تحقيقات استراتژيك آغوش خود را به روي همه پژوهشگران ميگشايد و از آنان استقبال ميكند از حسن ظن رهبر معظم انقلاب و آيتالله هاشمي رفسنجاني به خود تشكر كرد و گفت: اين مركز بخشي از مجمع تشخيص مصلحت نظام است و همه ما به نحوي بازوي مشورتي مقام معظم رهبري محسوب ميشويم و توقع ايشان از اين مركز اين است كه يك كار اساسي انجام دهيم.
ولايتي در ادامه به پيشرفتهاي كشور در زمينههاي دفاعي، هستهاي، هوا ـ فضا، سلولههاي بنيادي و ... اشاره كرد و گفت: جمهوري اسلامي ايران در حال حاضر در بسياري از فعاليتهاي پژوهشي در جهان حرف اول را ميزند.
وي رصد كردن اصول كلي كشور مثل اصل 44، اين كه در چه مرحلهاي است و با چه موانعي روبرو است، از كارهاي پژوهشي اين مركز ذكر كرد.
ولايتي همچنين با تاكيد بر اين كه ما بايد تحولات امروز جهان را پيشبيني كنيم و در راستاي آن جلو برويم و ابتكار عمل را خودمان در دست بگيريم، بار ديگر از همه كساني كه مايل هستند در زمينه پژوهش، استعداد و توانايي خود را بروز دهند، دعوت به همكاري كرد.
در اين همايش همچنين غلامرضا فروزش معاون اجرايي و اطلاعرساني مركز تحقيقات استراتژيك در سخنان كوتاهي با اشاره به اين كه خوشبختانه مردم، در جريان نقش پژوهش و تحقيق در كشور هستند، گفت: رهاورد اين برنامهها، دستاوردهاي هستهاي، سلولهاي بنيادي، طراحي و ساخت موشك و ساير رهاوردهاي دفاعي است.وي با تاكيد بر اين كه مشخصه پيشرفت جهان امروز توليد علم و موفقيت و تداوم معني دار يك توسعه، پژوهش است، گفت: جامعهاي موفق است كه پژوهش مدار باشد.
فروزش در ادامه جلوگيري از اسراف و صرفهجويي در هزينهها در اين مركز را مورد تاكيد قرار داد و گفت: بياحتياطي است كه من اين موضوع را در حضور خبرنگاران حاضر در همايش مطرح ميكنم، اين كه مركز تحقيقات استراتژيك سالانه 150 ميليون تومان چاي مصرف ميكند، در حالي كه ميتوان با يك مديريت صحيح، بخش زيادي از اين هزينهها را صرف پژوهش كنيم.
وي همچنين از ميزان بودجه اختصاص يافته سال 93 به اين مركز انتقاد كرد و گفت: سال گذشته بودجه مركز تحقيقات استراتژيك 5/2 ميليارد تومان بود كه با تلاش مجلس اين مبلغ به 5/6 ميليارد تومان افزايش پيدا كرد.
فروزش با بيان اين مطلب كه متوسط افزايش بودجه نهادهاي تحقيقاتي بين 12 تا 18 درصد است، در عين حال گفت: بودجه مركز تحقيقات استراتژيك براي سال آينده 10 درصد افزايش يافته است.
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]