واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: ولايتي: مذاكرات هستهيي بايد ادامه يابد/ از مذاكرهكنندگان پشتيباني ميكنيم
ولايتي با اشاره به توافق ژنو گفت: گامهاي اوليه براي توافق برداشته شده است و مذاكرهكنندگان از اين روند مراقبت دارند چرا كه حريف ما ممكن است خلاف توافق ژنو كه مورد تفاهم قرار گرفته است عمل كند.
به گزارش خبرنگار انرژي هستهيي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، علياكبر ولايتي، مشاور مقام معظم رهبري در امور بينالملل در جمع خبرنگاران در حاشيه بازديد رييس سازمان انرژي اتمي از مركز پزشكي هستهيي بيمارستان مسيح دانشوري، گفت: همكاران و دوستان ما در مذاكرات ژنو تلاشهاي زيادي كردند و گامهاي اوليه برداشته شده است.
او گفت: البته بايد مراقبت كنند چرا كه حريف ما با برخي از اقداماتش ممكن است به توافق ژنو عمل نكند. با توجه به سابقهاي كه ما از دوستان مذاكرهكنندگانمان داريم اميدواريم در گامهاي بعدي هم موفق باشند و از حقوق مسلم هستهيي ايران در چارچوب مقررات بينالمللي دفاع كنند.
مشاور مقام معظم رهبري در امور بينالملل گفت: ايجاد تفاهم با دنيا جزو كارهايي است كه آقايان دنبال ميكنند ضمن آن كه ذرهاي از حقوق هستهيي كه داريم عقبنشيني نخواهند كرد.
به گزارش ايسنا، مشاور مقام معظم رهبري در امور بينالملل همچنين با اشاره به بازديد رييس سازمان انرژي اتمي از مركز پزشكي هستهيي بيمارستان مسيح دانشوري، گفت: انرژي هستهيي بخش مهمي از زندگي امروز بشر است و نيازمنديهاي روزافزون ما به آن انكارناپذير است.
وي ادامه داد: ما در حوزه تشخيص دقيق بيماريهاي سرطاني، قلبي و مغزي نياز به دستگاهي به نام پِت سيتي داريم كه امكان تشخيص اين بيماريها را فراهم ميكند. بيمارستان مسيح دانشوري اقدام به تهيه يك دستگاه تصويربرداري پِت سيتي كرده است. در گذشته كه ما اين دستگاه را نداشتيم بيماران براي تشخيص بيماري به دوبي، ابوظبي يا تركيه ميرفتند كه هزينههاي بسيار زياد در بر داشت و از سويي تشخيصهاي درست هم بعضا داده نميشد.
ولايتي گفت: ضرورت دارد تا در كشور از اين نوع دستگاهها به تعداد قابل توجه تهيه شود تا بيماران براي تشخيص بيماريها به ويژه سرطانها مجبور به سفر به كشورهاي ديگر نباشند، اين دستگاهها ذرات كوچك متاستاز را تشخيص ميدهند و با توجه به تعداد قابل توجه بيماران سرطاني در كشور ما به اين دستگاه نياز داريم.
مشاور مقام معظم رهبري در امور بينالملل ادامه داد: داشتن اين امكانات كه حق مردم ماست و اتصال اين بخش از پزشكي هستهيي با تكنولوژي و فنآوري هستهيي غيرقابل انكار است. از اين رو سازمان انرژي اتمي ميتواند كمك قابل توجهي را به اين بخش داشته باشد تا در اين زمينه هم محتاج بيگانه نباشيم. همانطور كه در قسمتهاي ديگر هستهيي با گذشت زمان توانستيم به خودكفايي برسيم.
رييس دانشگاه مسيح دانشوري با اشاره به بازديد علياكبر صالحي از مركز پزشكي هستهيي، گفت: قرار است با يكديگر بنشينيم و بررسي كنيم كه چه بخشهايي از دستگاه پِت سيتي و تجهيزات جانبياش را ميتوانيم با توانمندي داخلي بسازيم.
او گفت: انرژي هستهيي و سازمان انرژي اتمي ميتواند با بهكار گرفتن امكاناتش حدود 500 رشته را درگير كند به عنوان مثال در زمينه تامين آب آشاميدني بسياري از شهرهاي ما با كمبود آب مواجهند كه سازمان انرژي اتمي ميتواند با استفاده از دستگاههاي آبشيرينكن كه با تكنولوژي هستهيي كار ميكنند آب آشاميدني بخشهاي مختلفي از كشور را تامين كنند.
ولايتي ادامه داد: برخيها براي اين كه اجازه ندهند ما در زمينه هستهيي كار كنيم اتهاماتي را به ما وارد كردهاند و با وجود تمام گزارشهايي كه آژانس بينالمللي انرژي اتمي درباره فعاليتهاي هستهيي ايران داده است كه نشان ميدهد هيچ يك از فعاليتهاي هستهيي ايران از مسير صلحآميز خارج نشده است اما باز هم بهانهگيري ميكنند.
مشاور مقام معظم رهبري در امور بينالملل ادامه داد: با فتواي مقام معظم رهبري و دقت همكاران ما و اين كه تمام فعاليتهاي هستهيي ما تحت نظارت آژانس است اتهامات بياساس درباره ايران بهانهگيري است.
ولايتي ادامه داد: مردم كشور مطمئن باشند ما توان و تكنولوژي صلحآميز هستهيي را كه به دست آوردهايم از دست نخواهيم داد ولو اين كه آمريكاييها و ديگران فشار بياورند. ضمن اين كه طالب مذاكره هستيم و حتما مذاكرات بايد ادامه پيدا كند اما در چارچوب حقوق مسلم هستهيي ايران با رعايت قواعد بينالمللي؛ و اميدواريم مذاكرهكنندگانمان با اين پشتيباني كه دارند بتوانند در قدمهاي بعدي در مذاكرات ژنو يا هر جاي ديگر كه صورت ميگيرد با موفقيت اين مشكل را حل كنند.
انتهاي پيام
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]