پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1849863042
نزاع و درگيري از ديدگاه دين اسلام
واضح آرشیو وب فارسی:جمهوري اسلامي: نزاع و درگيري از ديدگاه دين اسلام
دين اسلام آخرين دين، جامعترين دين و كاملترين دين خداست، قرآن مجيد آخرين كتاب آسماني كه بر آخرين رسول خدا خاتم الانبياء (ص) نازل شد، با انسان اتمام حجت كرد و همه دستورات لازم زندگي را به روشني بيان كرده است...
به گزارش پايگاه خبري پليس، يكي از مهمترين آسيبهاي اجتماعي در جوامع بشري، درگيري و نزاع است كه امروزه بعنوان معضلي حل نشدني مطرح است، در استانهاي قبيلهاي و طوايفي كشور پديده نزاع فردي و دسته جمعي بعنوان آسيب اجتماعي و معضل اجتماعي، مشكلاتي از نظر اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و سياسي به وجود آورده كه باعث محروميت و عدم توسعه يافتگي اين استانها شده است.
در جوامع ايماني و آرماني كه افراد معتقد به حدود الهي هستند و احكام و حدود الهي در آنجا اجرا ميشود داراي كمترين ميزان ناامني، جرم و بزه فردي و اجتماعي هستند، تنها حدود الهي است كه ضامن زندگي سعادتمند فردي و اجتماعي جامعه است، با عمل به حدود الهي است كه انسانها به حدود يكديگر تجاوز نميكنند و با پرورش ملكه شجاعت در نفس وجودي خود، از تجاوز و تعدي ديگران به حدود خود جلوگيري ميكنند.
اگر در جامعهاي حدود و قوانين الهي رعايت شود، امنيت فردي و اجتماعي آن جامعه تأمين ميگردد و سرمايههاي مادي و معنوي به جاي اينكه صرف مبارزه با ناامني و آثار و تبعات آن شود، صرف سازندگي و كمال بشري ميشود و زندگي سرشار از آرامش رفاه و طمأنينه ميگردد.
نزاع و درگيري از ديدگاه قرآن مجيد:
قرآن مجيد، براي همه موضوعات دستور دارد، قرآن مجيد امنيت را، حق اهل ايمان و جامعه ايماني ميداند و ميفرمايد: " الذين آمنوا و لم يلبسو ايمانهم بظلم اولئك لهم الامن و هم مهتدون" كسانيكه ايمان آورده و ايمانشان را به ظلم ملبس نميكنند و ظلم (تعدي از حدود الهي) را تن پوش ايمانشان قرار نميدهند، براي ايشان است امنيت در دنيا و آخرت و اينان هدايت يافتگانند. (سوره انعام آيه 82).
قرآن مجيد جهت رفع نزاع، اختلافات و ايجاد وحدت در بين جامعه، دستور دارد و براي آن راه حل بيان نموده كه بعنوان نمونه به دو آيه ذيل اشاره ميشود:
آيه 46 سوره انفال: " و لا تنازعوا فتفشلوا و تذهب ريحكم " نزاع نكنيد كه در اثر نزاع و اختلافات سست شويد و قدرت شما از ميان برود.
آيه 59 سوره نساء: " اطيعواالله و اطيعوا الرسول و اولي الامرمتكم فان تنازعتم في شي فردوه اليالله و الرسول ان كنتم تومؤمنون بالله و اليوم الاخرة "اي كساني كه ايمان آورديد ! اطاعت كنيد خدا را و اطاعت كنيد پيامبر خدا و صاحبان امر را و هرگاه در چيزي نزاع كرديد آن را به خدا و پيامبر ارجاع دهيد اگر ايمان به خدا و روز قيامت داريد.
نزاع و درگيري از ديدگاه معصومين(ع):
رسول گرامي اسلام (ص) فرمودند: اختلاف امتي رحمه: اختلاف امت من، مايه رحمت است.
حضرت علي(ع) فرمودند: الناس بخيرها تفاوتوا: مردم مقرون به خيرند مادامي كه ميان ايشان تفاوت باشد، بنابراين، اختلافات و تفاوتها را ميتوان به دو دسته تقسيم كرد: اختلافاتي كه ناشي از قضاء حكيمانه پروردگار عالم است و پسنديده و پذيرفته است و نزاعها، كشمكشها و برخوردهاي تخريبي و ناسالم كه موجب تضييع تواناييها و دوري از آرمانها ميگردد.
اختلافات پسنديده:
در بحث اختلافات و نزاعها، موضوع مهم و با اهميت كه واقعيتي اجتناب ناپذير به نظر ميرسد تفاوت انسانها با يكديگر است. خداوند متعال طوري انسانها را خلق كرده كه هيچيك از دو انسان را، نميتوان يافت كه از هر جهت فكري، روحي، اخلاقي و جسمي با هم مشابه باشند و از هيچ جهتي اختلاف نداشته باشند.
تفاوت انسانها در شخصيت و رفتار از مسلمات علمي است،حتي دو قلوهاي برابر (تك سلولي) كه شبيهترين انسانها به يكديگر هستند به لحاظ تأثير عامل محيط تفاوتهايي در آنها به چشم ميخورد.
دو عامل وراثت و محيط با همه تنوع و پيچيدگيهايي كه دارند موجبات گوناگوني انسانها را از جهت عقل و هوش، عواطف و احساسات، خصوصيات جسمي، كنشها و واكنشها فراهم ميآورند، نقطه حائز اهميت در اينجا، اين است كه اين تفاوتها نه از بين ميرود و نه مفيد است كه از بين بروند، زيرا به قضاء خداوند به وجود آمدهاند و منشأ رشد و كمال هستند، از اين روست كه در پارهاي از روايات، چنين اختلافاتي مايه رحمت به حساب آمده است.
اختلافات ناپسند و ناروا:
حضرت علي(ع)فرمودند:المأمور المنتظم يفسدها الخلاف:مخالفت واختلاف امورنظام يافته را مختل و فاسدمي گرداند.
آنچه كه ناپسند و ناروا است نزاعها و كشمكشها و برخوردهاي تخريبي و ناسالم است كه موجب تضييع تواناييها و دوري از ارزشها و آرمانهاي جامعه ميگردد،كه بيشترين هدف ما،اختلافات و نزاعهاي ناپسند و نارواست كه امروزه در جامعه آسيب شناخته ميشود.
علل و عوامل به وجود آمدن نزاعها و اختلافات در جامعه:
- بخش عظيمي از اختلافات ناروا و نزاعها ناشي از خودخواهي و خودمحوري است،آنهايي كه گرفتار تنگ نظري و ضيق صدر هستند از حصار (خود)نمي توانند خارج شوند ميپندارند كه به مصلحت عمل ميكنند اما در واقع ميخواهند خود را مطرح كنند.
- يك بخش از اختلافات، ناشي از جهات نفساني انسان است، حضرت امام خميني (ره) در اين خصوص ميفرمايند: اختلاف نداشته باشيد، امور اختلاف هميشه ناشي از جهات نفساني است، اگر همه انبياء الهي الان در اينجا جمع شوند هيچ گونه اختلافي ندارند زيرا جهات نفساني ندارند.
اما عمدهترين اختلافات و نزاعها، ناشي از عدم توجه به احكام و حدود الهي است، پيامبر اكرم (ص) اولياي اسلام حكما و خردمندان مشهور تاريخ بشر، جامعه ايده آل و مطلوب را جامعهاي ميدانند كه بر اساس يك نظام اخلاقي تحقق يابد.
انسان از ديدگاه اسلام و قرآن، داراي مقام و منزلت بسيار والايي است كه خداوند متعال در آيات متعدد به موضوع چگونگي خلقت انسان و اسرار خلقت او اشاره نموده است.
پيامبر اكرم (ص) هدف از بعثت خود را، پرورش و تحقق اخلاق و فضائل اخلاقي در افراد و جوامع معرفي و فرموده اند: اگر در جامعهاي به حدود الهي عمل شود، انسانها به يكديگر تعدي و تجاوز نميكنند.
راههاي حل اختلافات و ايجاد وحدت:
در عصر حاضر، ميتوان سيره عملي حضرت امام خميني (ره) كه بحق نمونه و الگوي رهبري پيروزمندانه قرن هستند و رمز موفقيت ايشان در تحقق وحدت و زدودن سايههاي اختلاف در نزاع را كه حساسيت، جديت و اهتمام ويژهاي به آن داشتند را مطرح نمود، بدون ترديد ميتوان ادعا كرد كه مسئله وحدت وحفظ آن،پيشگيري و رفع نزاعها و كشمكشها، حتي از ميان كارگزاران و نيروهاي خودي كه از مهمترين، جديترين و هيجان انگيزترين مشغله ذهني و روحي امام امت (ره) بود، رمز پيروزي انقلاب اسلامي بود.
حضرت امام در بحث اختلاف و نزاع:
اختلاف نداشته باشيد در همه امور اختلاف، هميشه ناشي از جهات نفساني است، اگر همه انبياء الهي الان در اينجا جمع شوند هيچگونه اختلافي ندارند، زيرا آن جهات نفساني را ندارند، آن وقت كه يك طرف جهت نفساني دارد و يا هر دو طرف، آن وقت اختلاف پيدا ميشود.
يكي از موضوعاتي كه جهت رفع نزاع عا،اختلافات و ايجاد وحدت ضروري است وجود شرح صدر و ازخودگذشتگي و در نظر گرفتن مصلحت نظام و جامعه است كه ميتواند مايه تفاهم و همدلي باشد.
گاهي نزاعها و اختلافات آن چنان شدت ميگيرند كه كساني ميپندارند هيچ راه اصلاح و حل مشكل موجود نيست،البته در فضاي آلوده به هواي نفساني كه طرفين اختلاف يا يكي از طرفين اختلاف،گرفتار تنگ نظري شوند يأس و نااميدي از رفع اختلاف و حل مشكل، امري قهري و حتمي است.
دين مبين اسلام براي مسلمانان متقين و كسانيكه پايبند به اصول و ارزشهاي اسلامي و الهي هستند،جهت حل اين مشكل و رفع اختلافات، گامهاي بلندي برداشته و با توجه به آيه 59 سوره نساء كه مطلب را به نحو احسنت بيان نموده، راهكارهايي ارائه نموده كه به طور اختصار شرح داده ميشود.
1- رجوع به اسلام:
پيام، رهنمود و حكم اسلام را بايد از منابع و مراجع زير كسب نمود:
قرآن كريم، سنت و سيره رسول گرامي اسلام و ائمه معصومين علهم السلام، ولي فقيه و رهبر معظم انقلاب اسلامي.
اگر در رجوع به منابع و مراجع ذكر شده در خصوص اختلافات، دستوري يا نكتهاي و تأكيدي يافتيم علي القاعده به اقتضاي تقوي، ايمان و انقلابي بودن،همه بايد آن را با گوش جانم بشنويم و اطاعت نماييم و اگر نسبت به موضوع نظر خاصي، انذار، تحريم و پرهيز را يافتيم بايد از انديشه،رأي، اظهار و عمل به آن منصرف باشيم،افرادي كه چنين واكنشي ندارند،به جهات نفساني مبتلا هستند و اين گروه مدعيان دروغين ايمان، تقوي و انقلاب هستند.
در اين خصوص خداوند در آيه 59 سوره نساء ميفرمايد:اي كسانيكه ايمان آورده ايد، اطاعت كنيد خدا را و اطاعت كنيد پيامبر خدا و صاحبان امر را و هرگاه در چيزي نزاع كرديد آن را به خدا و پيامبر ارجاع دهيد اگر ايمان به خدا و روز قيامت داريد.
2- رجوع به قانون:
اگر منابع و مراجع شرعي نسبت به موضوع اختلاف سخن روشني نداشتند به قانون و مقررات نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران كه مبتني بر دين مبين اسلام است مراجعه ميكنيم و راه حل مشكل خود را جستجو ميكنيم.
مهمترين منابع و مراجع قانوني عبارتند از: 1- اصول قانون اساسي 2- مصوبات مجلس شوراي اسلامي3- مقررات بخشنامهها ودستورالعملهاي سازمانهاي مرتبط.
قوانين در نظام مقدس جمهوري اسلامي لازم الاتباع و واجب الاطاعه هستند، اگر در مورد موضوع اختلاف نظري داشته باشند، همه ما كه به نظام اسلام معتقديم بايد به آن تكيه كنيم وبدين ترتيب مشكل اختلافمان برطرف خواهد شد.
قانون حدود و وظايف هر كسي را دقيقأ مشخص نموده، حضرت امام (ره) در مقام تدبير و اداره يك مملكت فرمودند: بايد همه شماها وهمه كساني كه دست اندر كار هستند و همه ملت بپذيرند، آنچه را كه قوانين پذيرفته است، بپذيريد قانون را همه تان روي قانون عمل كنيد و اگر همه روي مرز قانون عمل كنند اختلاف ديگر پيش نميآيد، دعواها،دعوايي نيست كه براي خدا باشد.
3- مذاكره و اخذ رأي اكثريت:
اگر در اين دو مورد هم نتيجه نگرفتيم، گام سوم را به صورت مذاكره و اخذ رأي اكثريت بر ميداريم،ابتدا طي جلسهاي با حضور طرفداران هر نظريه با نمايندگان تام الاختيار هر گروه،پيرامون موضوع بحث و گفتگو ميكنيم هر گروه مزايا و محاسن نظر خود را اعلام ميكندو مفاسد و مقررات نظرات را بررسي ميكنيم.
اگر با روشنگريهاي عقلي و استدلال به وحدت نظر رسيدند كه موضوع اختلاف رفع شده، اما اگر تفرق و تشتت آرا و نظرات همچنان قابل توجه بود،پس از بحث و تبادل نظر و مذاكرات رأي گيري بعمل خواهد آمد،وهر نظري كه داراي رأي اكثريت بود، مورد حمايت گروهها و اطراف اختلاف قرار ميگيرد.
در مورد حمايت و پشتيباني مريدان وافراديكه از آنها حرف شنوي دارند قرار ميگيرد، اما در صورتيكه مذاكرات و استدلالات نيز نتوانند گره كور اختلافات را بگشايند و هيچ نظري نتواند آراء اكثريت را احراز كند، راه ديگري باقي ميماند كه حلال مشكلات است و آن قرعه است.
قرعه، بعنوان يك قواعد فقهي مورد بحث و توجه فقهاي اسلامي است، از جمله موارديكه بكار ميآيد،حل مشكلات، كشمكشها واختلافات است،فقها براي اثبات مشروعيت قرعه، به كتاب،سنت،اجماع و عقل استناد نمودهاند.
آيه 44 سوره آل عمران، يكي از آياتي است كه مورد استناد قرار گرفته واين آيه مسئله قرعه را در رابطه با انتخاب سرپرست براي حضرت مريم مطرح مينمايد، اين از خبرهاي غيبي است كه به تو وحي ميكنيم وتو در آن هنگام كه، قلمهاي خود را براي قرعه كشي به آب ميافكندند تا كدامشان كفالت مريم نمايد و هنگامي كه با هم كشمكش داشتند،حضور نداشتي.
* يكي از مهمترين آسيبهاي اجتماعي در جوامع بشري، درگيري و نزاع است كه امروزه به عنوان معضل حل نشدني مطرح است، در استانهاي قبيلهاي و طوايفي كشور پديده نزاع فردي و دستهجمعي به عنوان آسيب اجتماعي و معضل اجتماعي، مشكلاتي از نظر اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و سياسي به وجود آورده كه باعث محروميت و عدم توسعه يافتگي اين استانها شده است
* اگر در جامعهاي حدود و قوانين الهي رعايت شود، امنيت فردي واجتماعي آن جامعه تامين ميگرددو سرمايههاي مادي و معنوي به جاي اينكه صرف مبارزه با ناامني و آثار و تبعات آن شود، صرف سازندگي و كمال بشري ميشود و زندگي سرشار از آرامش، رفاه و طمانينه ميگردد
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
از هنگامي كه عمر اسلام آورد، عزت ما دائمي شد. چرا مسلمانان با هم اختلاف دارند مگر آنان از دين واحد تبعيّت نمي
از هنگامي كه عمر اسلام آورد عزت ما دائمي شد چرا مسلمانان با هم اختلاف دارند مگر آنان از دين واحد تبعيّت نميكنند خداوند عزت را مخصوص خود و رسول و مؤمنين ميداند و لله العزّة و لرسوله و للمؤمنين آیا العياذ بالله اسلام مسلمانان قبل از عمر ذليلانه بوده است و آنها در ذلت محض2 كشته و چندين زخمي در درگيري پليس با تظاهركنندگان مصري
2 كشته و چندين زخمي در درگيري پليس با تظاهركنندگان مصري منابع پزشكي از كشته شدن دو تظاهركننده مصري و زخمي شدن چند تن ديگر در درگيري با نيروهاي پليس اين كشور در نواحي مختلف مصر خبر دادند به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران ايسنا به نقل از پايگاه اينترنتي شبكه خبري الجزيره در داستفاده از باورهاي ديني و جهان بيني اسلامي ويژگي ادبيات انقلاب اسلامي است
استفاده از باورهاي ديني و جهان بيني اسلامي ويژگي ادبيات انقلاب اسلامي است سمنان-خبرگزاري مهر رييس حوزه هنري كشور با بيان اينكه رشد روز افزون ادبيات كشور از لحاظ كمي و كيفي با هيچ دوره اي قابل قياس نيست گفت استفاده از باورهاي ديني و جهان بيني اسلامي ويژگي هاي ادبيات انقلاب اسلارئيس اداره تبليغات اسلامي دشتستان خبر دادانجام 2 هزار ساعت مشاوره ديني در دشتستان
رئيس اداره تبليغات اسلامي دشتستان خبر دادانجام 2 هزار ساعت مشاوره ديني در دشتستان رئيس اداره تبليغات اسلامي دشتستان از انجام 2 هزار ساعت مشاوره ديني در اين شهرستان خبر داد حجتالاسلام سيد عليپناه محمودينيا امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در دشتستان اظهار داشت گسترش فرهنگ اصيرئيس اداره فرهنگي اداره كل تبليغات اسلامي قزوين:اساتيد گفتمان ديني حسگرهاي جريانهاي فرهنگي هستند
رئيس اداره فرهنگي اداره كل تبليغات اسلامي قزوين اساتيد گفتمان ديني حسگرهاي جريانهاي فرهنگي هستند رئيس اداره فرهنگي و تبليغ اداره كل تبليغات اسلامي استان قزوين اساتيد گفتمان ديني اعم از مبلغان و مبلغات را حسگرهاي مستقيم جريانهاي فرهنگي عنوان كرد به گزارش خبرگزاري فارس از آبيكمعاون اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي قزوين تأكيد كردحمايت جدي از پژوهشهاي فرهنگ، هنر و دين در قزوين
معاون اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي قزوين تأكيد كردحمايت جدي از پژوهشهاي فرهنگ هنر و دين در قزوين معاون اداري و مالي اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان قزوين گفت حمايت جدي از پژوهشهاي فرهنگ هنر و دين از مهمترين برنامههاي امسال شوراي پژوهش در قزوين است علي هوشمند در حاشيهرئيس اداره تبليغات اسلامي باشت عنوان كردكمبود حضور مبلغان ديني در شهرستان باشت
رئيس اداره تبليغات اسلامي باشت عنوان كردكمبود حضور مبلغان ديني در شهرستان باشت رئيس اداره تبليغات اسلامي باشت با بيان اينكه در 114 روستاي باشت فقط دو روحاني وجود دارد گفت كمبود حضور مبلغان ديني در شهرستان باشت به يك مسئله بسيار مهم تبديل شده است كه لازم است هرچه سريعتر چارهاملايي عضو شوراي اسلامي شهر قم:باور خدمت به زائران در مديريت شهري قم نهادينه شده است
ملايي عضو شوراي اسلامي شهر قم باور خدمت به زائران در مديريت شهري قم نهادينه شده است عضو شوراي اسلامي شهر قم گفت باور خدمت حداكثري به زائران در ميان همه كاركنان مديريت شهري قم وجود داشته و نهادينه شده است به گزارش خبرگزاري فارس از قم به نقل از روابط عمومي شهرداري قم مصطفي ملاييحجتالاسلام محمديان در همايش مردمسالاري ديني:مردمسالاري ديني پاسخگوي بنبستهاي دنيوي است
حجتالاسلام محمديان در همايش مردمسالاري ديني مردمسالاري ديني پاسخگوي بنبستهاي دنيوي است رئيس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه گفت مردمسالاري ديني يك ايده نو و جديد است كه پاسخگوي بسياري از بنبستهاي دنيوي خواهد بود به شرطي كه ابعاد و حريمهاي آن مشخص شود به گزارشمعاون استاندار مازندران:مهمترين انديشه انقلاب اسلامي تلفيق دين و سياست بود
معاون استاندار مازندران مهمترين انديشه انقلاب اسلامي تلفيق دين و سياست بود معاون سياسي امنيتي استاندار مازندران گفت مهمترين انديشه انقلاب اسلامي تلفيق دين و سياست بود به گزارش خبرگزاري فارس از شهرستان مياندرود عليرضا يونسي رستمي امشب در مراسم توديع و معارفه فرماندار مياندرودديدار هيئت پارلمان اروپا با نمايندگان اقليت هاي ديني در مجلس شوراي اسلامي
ديدار هيئت پارلمان اروپا با نمايندگان اقليت هاي ديني در مجلس شوراي اسلامي تهران واحد مركزي خبر سياسي 1392 09 23 رييس كميته روابط با جمهوري اسلامي ايران در پارلمان اروپا و هيئت همراه بعد از ظهر امروز با نمايندگان اقليت هاي ديني در مجلس شوراي اسلامي ديدار و گفتگو كردند به گزاربررسي ديدگاههاي امام حسين(ع) درباره كسب و كار اسلامي
بررسي ديدگاههاي امام حسين ع درباره كسب و كار اسلامي گروه اقتصاد برنامه روزي پاك فردا به بررسي ديدگاههاي امام حسين ع درباره كسب و كار اسلامي و نقش صداقت و راستگويي در كسب و كار ميپردازد به گزارش خبرگزاري بينالمللي قرآن ايكنا برنامه روزي پاك كاري از راديو اقتصاد فردا دوانتقاد حجت الاسلام قرائتي ازكتابهاي ديني مدارس و دانشگاهها
انتقاد حجت الاسلام قرائتي ازكتابهاي ديني مدارس و دانشگاهها حجت الاسلام قرائتي با انتقاد از عقلي بودن تعليمات ديني در كتابهاي درسي مدارس و دانشگاهها گفت دين موضوعي فطري است و كتابهاي درسي لازم است در كنارتوجه به مسائل عقلاني به مسائل فطري هم توجه داشته باشند به گزارش خبرگزا-