واضح آرشیو وب فارسی:مهر: وجود 60 ميليارد تن ذخاير معدني در كشور/ براي اكتشاف و استخراج معادن ايران كم كاري كرده ايم
اصفهان – خبرگزاري مهر: عضو كميسيون صنايع و معادن مجلس با اشاره به اينكه وجود 60 ميليارد تن ذخاير معدني در كشور گمانه زني شده است گفت: در زمينه اكتشاف و استخراج معادن ايران كم كاري كرده ايم به گونه اي كه درصد ناچيزي از 40 ميليارد تن معدن قطعي در ايران اكتشاف و استخراج شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، حميدرضا فولادگر ظهر امروز در نخستين همايش ملي صنعت قراضه كه در اتاق بازگاني اصفهان برگزار شد، اظهار كرد: در مبحث بهره وري واحدهاي صنعت توجه به كاهش ضايعات و بازيافت قراضه ها بسيار مهم است كه اين دو مسئله از هم جداست به اين معنا كه روش توليد را بايد به شكلي بهينه كنيم كه دور ريزها به حداقل برسد و ضايعات نيز قابل بازيافت باشد.
وي با اشاره به اينكه صنعت فولاد يكي از محورهاي اساسي توسعه هر كشوري است، تاكيد كرد: در كشور ما معادن بسياري وجود دارد كه اين موضوع در دنيا به عنوان يكي از مزيت هاي مهم براي دستيابي به صنعت فولاد مطرح است.
عضو كميسيون صنايع و معادن مجلس با بيان اينكه وجود معادن سنگ آهن، معادن با مواد مورد نيازبراي تكميل روند توليد فولاد يكي از مزاياي توسعه صنعتي است، گفت: دسترسي به انرژي، نيروي انساني با تجربه و متخصص و ارزان نسبت به ديگر كشورها از جمله مزايايي است كه توسعه صنعت فولاد را در اولويت قرار داده است.
وي با اشاره به مغفول ماندن اكتشاف و استخراج معادن در كشورمان تاكيد كرد: ذخاير گمانه زني شده ايران 60 ميليارد تن است كه از اين ميزان 30 ميليارد تن قطعي شده اما درصد ناچيزي از آن اكتشاف و استخراح شده است و سالانه 14.5 ميليون تن فولاد، 200 هرزار تن آلومينيم و 400 هزار تن مس توليد مي كنيم كه در برابر اين معادن عظيم بسيار ناچيز است.
فولادگر با اشاره به اينكه با اين شيوه ملايم و كند اكتشاف و استخراج به جايي نخواهيم رسيد، تصريح كرد: ما توليد فولاد را با كشور با كشور كره آغاز كرديم اما اكنون اين كشور 70 ميليون تن توليد فولاد در سال دارد و ما 14 ميليون تن توليد شمش داريم.
وي اضافه كرد: به عبارت ديگر ما يك سوم شمش فولاد مورد نياز و يك چهارم محصول فولاد موردنيازمان را توليد مي كنيم و اگر طرح هاي توسعه نيز در آينده اجرايي شود واقعا در تامين فولاد مورد نياز كمبود خواهيم داشت.
نماينده اصفهان اشاره به اينكه كشور كره با وجود فقدان معادن و صادرات امروز بزرگترين مصرف كننده فولاد در دنيا است، بيان داشت: با وضعيت كنوني صنعت فولاد استفاده از قراضه ها مي تواند صرفه جويي بسياري در مصرف سنگ آهن و انرزي ايجاد كند.
وي با اشاره به اينكه بازيابي ضايعاتي همچون آهن قراضه گام مهمي براي حفظ محيط زيست است، تاكيد كرد: ما نسبت به صنعت فولاد بيشتر نگاه فني داشته ايم اما اگر از ديدگاه اجتماعي به اين صنعت و نيازهاي آن بنگريم متوجه اين نكته مي شويم كه بازيابي ضايعاتي همچون آهن قراضه گام مهمي براي حفظ محيط زيست همگام با توسعه صنايعي همچون فولاد است.
كد خبر: 2197794
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۶ - ۱۷:۱۰
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]