واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: رونمايي از دستاوردها و تجليل از پژوهشگران برتر كشاورزي با حضور رئيس مجلس
تهران / واحد مركزي خبر/ اقتصادي 1392/09/26
در چهارمين روز از هفته پژوهش و فناوري با حضور رئيس مجلس شوراي اسلامي و وزير جهاد كشاورزي ، پنج دستاورد تحقيقاتي كشاورزي رونمايي و از پژوهشگران برتر بخش كشاورزي تجليل و قدرداني شد.
به گزارش خبرنگار واحد مركزي خبر ، در اين مراسم كه تعدادي از معاونان و مديران وزارت جهاد كشاورزي، مديران پژوهشي، آموزشي و ترويجي و اعضاي هيات علمي سازمان تحقيقات، آموزش وترويج كشاورزي نيز حضور داشتند، علي لاريجاني رئيس مجلس در سخناني حضور در جمع محققان و پژوهشگران بخش كشاورزي را ارزشمند دانست و ابراز اميدواري كرد انگيزه هاي تحقيقاتي و ظرفيت هاي پژوهشي تقويت شود.
وي اين امر را موجب رونق بخش كشاورزي دانست و از دست اندر كاران سازمان تحقيقات، آموزش وترويج كشاورزي به واسطه تلاش فراوان سپاسگزاري كرد.
لاريجاني افزود : بايد از فعاليت هاي سازمان تحقيقات ، آموزش و ترويج كشاورزي حمايت هاي لازم صورت پذيرد.
وي افزود: بدون ترديد بخش كشاورزي بخشي راهبردي
براي كشور محسوب مي شود كه متاسفانه مظلوم واقع شده است.
رئيس مجلس گفت : با همه حمايت هاي زباني كه مسئولان عاليرتبه از آن دارند ، آن طور كه بايد و شايسته است مورد حمايت قرار نمي گيرد.
رئيس مجلس اظهار داشت : اين بخش از كشاورزان و بهره برداران زحمتكش تشكيل شده است كه نجيبانه فعاليت دارند و بدون هياهو خدمت مي كنند و سختي هاي زيادي متحمل مي شوند تا به امر توليد كمك كنند.
لاريجاني تاكيد كرد : امروز زماني است كه گام هاي بلندتري براي اين هموطنان برداشته شود و آقاي حجتي با توجه به تجربه زيادي كه در جهاد كشاورزي دارد، حقيقتا به اين مقوله آشنا بوده است و اين تلاش ها باعث مي شود نگاه مثبتي به وزارتخانه جهاد كشاورزي معطوف شود.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: در تمامي كشورها بخش كشاورزي از اهميت ويژه اي برخوردار است چرا كه با امنيت ملي كشور ارتباط تنگاتنگي دارد كه جايگاه استراتژيك اين بخش را يادآور مي شود.
وي گفت : اين امر تنها مربوط به كشور ايران نيست و در كشورهاي صنعتي به موضوع كشاورزي توجه خاصي دارند و از آن حراست مي كنند اما اين امر مهم، در شرايط كنوني كشور ما كه گاهي با رفتارهاي كشورهاي ماجراجو از وضعيت عادي خارج مي شود، شكل با اهميت تري پيدا مي كند و بايد بيشتر به جايگاه كشاورزي توجه كنيم.
لاريجاني تصريح كرد : بنا بر اين هم در سندهاي بالادستي وزارتخانه جهاد كشاورزي مانند سند چشم انداز ، سياستهاي كلي ، قانون برنامه بايد توجه شود و در تدابير دولت نيز در كارهاي تنظيم امور كشور مورد توجه قرارگيرد.
لاريجاني با تاكيد به اينكه بايد اين جايگاه را حفظ و با نگاه ملي از بخش كشاورزي حمايت كنيم، تصريح كرد: بخش كشاورزي بدون حمايت ودرك ملي از موضوع به نتيجه نمي رسد و در ميدان رقابت بخش هاي ديگر مثل بازرگاني و صنعت نمي تواند تاب آورد پس بايد مورد حمايت قرارگيرد.
لاريجاني افزود: چرخه اقتصادي بخش كشاورزي بايد براي توليد كنندگان مطلوب باشد ، صرفه و صلاح آنان درنظر گرفته شود ، حمايت هاي مورد نياز سنجيده و بموقع رخ دهد.
وي افزود : گاهي حمايت هاي دولتي ، رانت ها را گسترش مي دهد و افراد بدرستي برخوردار نمي شوند؛ بنابراين بايد كشاورز و توليد كننده احساس كند از حاصل دسترنج و توانمندي خود بهره مند مي شود.
لاريجاني افزود: بالا بردن حجم محصولات به تحقيقات و ترويج همزمان نيازمند است.
رئيس مجلس گفت: موضوع ديگر استفاده بهينه از آب است ما در كشور نيمه خشك و خشك به سر مي بريم كه كل ميزان بارندگي 250 ميلي متر است و براي آباداني مستمر به صرفه جوئي در مصرف آب نياز است.
وي افزود : آمادگي داريم در زمينه آب كمك هاي لازم را انجام دهيم و اگر به اختصاص يارانه ها نياز باشد آن را به سمت نياز آبي كشور سوق دهيم.
لاريجاني اظهار داشت : در گام دوم هدفمندي يارانه كه دولت در ماه هاي آينده به آن رسيدگي مي كند خوب است مورد توجه قرار گيرد و ما در مجلس شوراي اسلامي از آن حمايت مي كنيم.
لاريجاني در بخش ديگري از سخنان خود گفت: نكته ديگر اين است كه تعداد زيادي از افرادي كه فارغ التحصيل رشته كشاورزي هستند در بخش كشاورزي اشتغال ندارند ، در نتيجه كشاورزان ما با معلومات سنتي فعاليت دارند و افراد تحصيلكرده كه مي توانند كارآفرين باشند، جايگاه مناسبي در بخش كشاورزي ندارند و لازم است براي اين موضوع چاره اي انديشيد.
براي نمونه مي توان در بودجه كشور كمك هاي دولتي براي فعاليت جوانان فارغ التحصيل شده در بخش كشاورزي اختصاص داد و صرف تسهيلات بانكي چاره ساز نيست.
لاريجاني گفت : از مسائل مهم ديگر بايد به استفاده بهنيه از كود و سم اشاره كرد كه استفاده بي رويه ناهنجاري مضر به سلامت مردم بوجود مي آورد ، استفاده نابجا مي تواند هزينه ارزي و ريالي زيادي ايجاد و مشكلات زيادي را براي سلامت جامعه فراهم كند.
رئيس مجلس گفت : اگر لازم باشد سرمايه گذاري خاصي صورت گيرد يا قوانيني تدوين شود ، آمادگي داريم كمك
كنيم.
وي افزود : مجلس شوراي اسلامي رويكرد مثبتي به بخش كشاورزي كه يكي از اركان مهم استقلال كشور است دارد و مي تواند با اختصاص بودجه و تصويب قوانين مورد نياز از حركت شما عزيزان در وزارت جهاد كشاورزي حمايت لازم را بكند.
صدا و تصوير دارد
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]