واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: راه رهايي از وابستگي به نفت، توجه به اقتصاد مبتني بر دانايي است
معاون اول رئيسجمهور با تاكيد بر اينكه آنچه به معناي واقعي مي تواند اقتصاد كشور را از درآمدهاي نفت بينياز كند توجه به اقتصاد مبتني بر دانايي يا اقتصاد دانشبنيان است، گفت: دانايي ميتواند جايگزين نفت شود و بيترديد براي رسيدن به توسعه پايدار كشور بايد از مسير اقتصاد دانايي محور عبور كرد.
به گزارش حوزه دولت باشگاه خبرنگاران به نقل از پايگاه اطلاعرساني رياست جمهوري، اسحاق جهانگيري صبح امروز(شنبه) در مراسم افتتاحيه چهاردهمين نمايشگاه بزرگ دستاوردهاي پژوهش و فناوري كشور كه با شعار "پژوهش و فناوري كليد توسعه پايدار" در محل دائمي نمايشگاههاي بينالمللي تهران برگزار شد، با تبريك هفته ملي پژوهش به دانشمندان و محققين كشور اظهار اميدواري كرد دستاوردهاي اين نمايشگاه بتواند به توفيقات بيشتر دانشمندان و پژوهشگران كشور بيافزايد.
معاون اول رئيسجمهور با اشاره به برنامه ريزي همه كشورهاي در حال توسعه جهت دستيابي به پيشرفت در چند دهه اخير، خاطر نشان كرد: مسأله مهم اين است كه چگونه بايد از يك اقتصاد وابسته به درآمدهاي نفتي به سمت اقتصادي صنعتي كه منجر به رفاه مردم و توسعه كشور باشد، پيش رويم.
دكتر جهانگيري ادامه داد: با اجراي برنامه هاي توسعه كشور در سالهاي گذشته در بخشهاي زير بنايي گامهاي بلندي برداشته شده و توفيقات خوبي نيز در اين راستا بدست آمده است.
وي افزود: اما براي اينكه كشور را به سمت توسعه پايدار هدايت كنيم، گام هاي ديگري لازم است تا بتوانيم به سمت توسعه واقعي حركت كنيم .
معاون اول رئيسجمهور رمز اصلي براي رسيدن به توسعه پايدار را اتخاذ سياستهاي صحيح و عالمانه دانست و گفت: براي رسيدن به توسعه پايدار بايد اين سياستهاي عالمانه از ثبات كافي برخوردار باشند تا بتوان به نتايج دلخواه دست يافت.
جهانگيري با تاكيد بر اينكه در جهان امروز پيشرفت بر مبناي علم استوار است و پژوهش و فناوري از مهمترين عناصر توسعه پايدار به شمار مي آيند، تصريح كرد: بايد به پژوهش و توليد علم و فناوري بعنوان اصلي ترين موضوع در توسعه پايدار نگاه كنيم و آن را مورد توجه قرار دهيم.
معاون اول رئيسجمهور در ادامه با بيان اينكه ايران از برنامه سوم توسعه اين جهت گيري را داشته كه اتكاء اقتصاد كشور به درآمدهاي نفتي را كاهش دهد، افزود: همواره اين سوال مطرح بوده كه چه چيزي را قرار است در اقتصاد جايگزين نفت كنيم و امروز به اين نتيجه رسيده ايم كه دانايي و توليد محصولات دانش بنيان مي تواند بجاي نفت چرخ اقتصاد را به حركت درآورد.
وي با بيان اينكه پژوهش ، توليد علم و فناوري مهمترين مولفه اقتصاد دانش بنيان است گفت: سرمايه گذاري در آموزش نيروي انساني و توسعه پژوهش بايد اصلي ترين سياست كشور در اقتصاد دانش محور باشد.
جهانگيري از دانشگاهها بعنوان اصلي ترين پايگاه پژوهش و دانش ياد كرد و افزود: دولت اگر بخواهد اقتصاد دانش بنيان را مورد توجه قرار دهد بايد به شناسايي و حمايت از نخبگان و دانشمندان كشور رو آورد و اين امر را در اولويت كارها قرار دهد.
وي با اشاره به آمار وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري در خصوص مقالات علمي كشور خاطر نشان كرد: ايران در بخش توليد مقالات علمي از جايگاه مطلوبي در سطح منطقه برخوردار است اما در بخش پژوهش و تجاري سازي محصولات علمي بايد گامهاي بلندتري برداريم چرا كه در اين زمينه هنوز فاصله هاي زيادي با ديگر كشورها داريم.
جهانگيري افزود: اگر پژوهش تبديل به اولويت واقعي شود و به قدر كافي مورد توجه قرار گيرد مي تواند اقتصاد كشور را متحول كند.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه بخش پژوهش در كشور ما با چند چالش جدي روبروست اظهار داشت: يكي از اين چالش ها كه وزارت علوم و مراكز تحقيقاتي بايد براي آن راهكار پيدا كنند، نحوه تامين مالي پژوهش هاست كه تا كنون متكي به منابع دولتي بوده است و دولت نيز با شرايط فعلي داراي محدوديت هايي در بودجه مي باشد.
جهانگيري ادامه داد: كشورهايي كه توانسته اند در بخش پژوهش به پيشرفت و موفقيت دست يابند به دولت اتكا نداشته اند و بخش خصوصي آنها جاي خود را در موضوع پژوهش و تحقيقات باز كرده است.
معاون اول رئيسجمهور در خصوص علت اينكه بخش خصوصي ايران نسبت به پژوهش و تحقيقات احساس بي نيازي مي كند گفت: چون بازار مصرفي ايران غيررقابتي بوده و توليدكنندگان تصورشان اين است كه محصولات با هركيفيتي مشتري خواهد داشت، از اين رو آنطور كه بايد به تحقيق و پژوهش اهميت نمي دهند.
جهانگيري اضافه كرد: البته امروز بخش خصوصي ايران نيز اين پيام را دريافت كرده است كه براي دستيابي به بازارهاي رقابتي دنيا، راهي جز افزايش كيفيت و رعايت استاندارد در توليد محصولات نيست و اين امر نيازمند سرمايه گذاري در بخش پژوهش و تحقيقات است.
وي تجاري سازي دستاوردهاي تحقيقاتي را بعنوان چالش ديگر پژوهش دانست و گفت: لازم است به سازوكار تجاري سازي و زنجيره توليد بعنوان امري بسيار مهم توجه شود تا بتوانيم از ايده به توليد ثروت و محصول دست يابيم و با اين شيوه است كه اقتصاد كشور مي تواند مبتني بر دانايي حركت كند.
معاون اول رييس جمهور با بيان اينكه دولت تدبير و اميد در نخستين ماههاي فعاليت خود چند سند مالي تصويب كرد كه يكي اصلاح بودجه سال ۹۲ و ديگري بودجه سال ۹۳ بود خاطرنشان كرد: پيام همه اين اسناد اين بودكه كشور در شرايط دشوار ركود تورمي قرار دارد و دولت در صدد است تا از اين شرايط عبور كند.
معاون اول رئيسجمهور افزود: بايد از تزريق منابع مالي غيرضروري به بازار جلوگيري كرد زيرا طرحهاي عمراني كشور كه هم اكنون نيمه كاره هستند به بيش از ۴۰۰ هزار ميليارد تومان اعتبار نياز دارد و اين درحالي است كه تا پايان سال ۹۲ حداكثر مي توانيم ۱۰ هزار ميليارد تومان به اين طرح ها اختصاص دهيم .
جهانگيري با بيان اينكه سال آينده نيز بودجه عمراني كشور حداكثر مي تواند ۳۷ هزار ميليارد تومان باشد تصريح كرد: با وجود اين منابع محدود ، دولت مصمم است كه به حمايت خود از شركتهاي دانش بنيان و روند توسعه علم و فناوري ادامه دهد .
وي اظهار اميدواري كرد در مراكزتحقيقاتي حركت بزرگ علمي كشور آغاز شود و با حمايتي كه دولت از اين حركت خواهد داشت بتوانيم به رشد اقتصادي كشور كمك كنيم .
گفتني است معاون اول رئيسجمهور در اين مراسم با اداي احترام به يادمان شهيدان سنگر دانش، چهاردهمين نمايشگاه بزرگ دستاوردهاي پژوهش و فناوري كشور را افتتاح كرد و ضمن بازديد از غرفه هاي مختلف در جريان آخرين تحولات و دستاوردهاي علمي وفناوري متخصصين و دانشمندان كشورمان قرار گرفت.
انتهاي پيام/
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]