واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مرور آثار پرويز كلانتري در «ايده»
آثار و فعاليت هنري 6 دههاي پرويز كلانتري نقاش، طراح و تصويرگر روز جمعه 29 آذرماه در مدرسه ايده بررسي ميشود.
به گزارش بخش هنرهاي تجسمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، پرويز كلانتري از هنرمندان نسل اول جريان هنر مدرن ايران، روز جمعه 29 آذرماه در گالري ايده به همراه توكا ملكي و حافظ روحاني مروري بر 6 دهه فعاليت هنرياش خواهد داشت.
اين هنرمند نقاش و تصويرگر در اين نشست درباره روندكاري خود در حوزه تصويرسازي و نقاشي، استفاده از متريالهاي مختلفي كه براي خلق آثارش استفاده كرده است و نگاه مفهومي كه به سنت دارد، سخن خواهد گفت. در اين نشست توكا ملكي از پژوهشگران هنري به همراه حافظ روحاني منتقد و خبرنگار حوزه هنر، طي نشستي روندكاري پرويز كلانتري را بررسي ميكنند.
پرويز كلانتري هنرمند نقاش، طراح، تصويرگر، نويسنده و روزنامه نگار معاصر ايراني متولد فروردين ماه 1310 است. وي از كودكي علاقهٔ خود را به رنگها نشان داد و به گفتهٔ خودش از كودكي با خط خطي كردن ديوار همسايهها كشيدن نقاشي انتزاعي را تمرين ميكرد. او در دانشكدهٔ هنرهاي زيباي تهران درس خواند و در سال ۱۳۳۸ در رشتهٔ هنرهاي تجسمي دانش آموخته شد.
او در دانشكده با همايون صنعتيزاده رييس دانشكدهٔ هنرهاي زيبا آشنا شد و اين آشنايي موجب راهيابي او به موسسهٔ انتشاراتي فرانكلين ناشر كتابهاي درسي و نشريهٔ پيك گشت. به اين ترتيب به تصويرگري كتابهاي درسي روي آورد.
كلانتري در مراكز هنري از جمله دانشكدهٔ هنرهاي زيباي تهران و كالج هنري كودكان در كاليفرنيا كار كرده و مدتي مدير كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان در تهران بوده است. تاكنون در نمايشگاههاي گروهي و انفرادي بسياري در داخل و خارج از ايران، شركت كردهاست و يك اثر از آثار اين نقاش برجسته، درفهرست تمبرهاي ويژه سازمان ملل به چاپ رسيدهاست. هم چنين تابلوي مشهور شهر ايراني از نگاه نقاش ايراني او در مقر سازمان ملل قرار دارد.
از سال ۱۳۵۳ با شروع نقاشيهاي كاهگلي، دورهٔ تازهاي را در زندگي هنري خود آغاز كرد كه تا امروز آن را ادامه دادهاست. تابلوهاي او جلوهاي ملموس از زندگي مردمان كوير و ساحل را در خود دارد. او بيشتر با تابلوهاي كاهگلياش شناخته ميشودو حتي بسياري او را پايه گذار سبك كاهگلي ميدانند اما به گفتهٔ خودش پيش از او ماركو گريگوريان اولين كسي بود كه اين كار را كرد، هرچند شيوهٔ كلانتري برخلاف گريگوريان كه كاملا انتزاعي و مدرن بود، ملايمتر و طبيعيتر است.
او نويسنده و روزنامه نگار نيز هست و تا كنون چند مجموعه داستان منتشر كرده و كتابهاي "ولي افتاد مشكلها"، "چهار روايت" و "نيچه نه، فقط بگو مشداسماعيل" ازجمله آثار اوست. هم چنين مقالات هنري متعددي از اين هنرمند درخصوص ارتباط هنر و هنرمند ايراني، درنشريات ايراني منتشرشدهاست.
نشست مروري بر آثار پرويز كلانتري ساعت 16 روز جمعه 29 آذرماه در مدرسه - گالري «ايده» واقع در كريمخان، خيابان خردمند شمالي، كوچه هيجدهم، شماره 26 برگزار ميشود.
انتهاي پيام
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]