واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: دانشگاه با نمازجماعت اسلامي نمي شود
آيت الله عبدالله جوادي آملي از مراجع تقليد گفت: دانشگاه با برگزاري دعا و نمازجماعت ، اسلامي نمي شود.
به گزارش باشگاه خبرنگاران قم، وي در ديدار معاون پژوهش حوزه هاي علميه افزود: كتاب هاي اسلامي نيز با ˈ بسم الله ˈ اسلامي نخواهد شد، بلكه آن چيزي كه اين علوم را اسلامي مي كند، فلسفه است.
وي اضافه كرد: فلسفه علمي است كه نقشه جامع علمي جهان را ترسيم ميكند و هر كدام از علوم را در جاي خود قرار ميدهد؛ بايد بدانيم كه اگر نقشه جهاني نداشته باشيم، موفق نخواهيم شد و هر تصميمي بگيريم آن تصميم فرسوده خواهد شد.
وي با تاكيد بر اين كه اگر فلسفه به بيراهه برود، علم محصول فلسفه نيز الحادي خواهد شد، افزود: اگر فلسفه الهي شد، علوم ماحصل نيز الهي مي شود؛ هر علمي محصول اوصاف، افعال، گفتار، آثار و احكام خداست و وقتي علم حاصل اقوال و اعمال باشد، ديني است.
آيت الله جوادي آملي در ادامه با اشاره به خروجي هاي حوزه در سال هاي بعد از انقلاب، گفت: بايد علم اصول در مسير درست خود حركت و بالندگي داشته باشد و مديريت حوزه نيز بايد با پرورش استعدادهاي نخبه و با ايجاد محيط علمي مناسب، حوزه را در بالندگي و پويايي نگاه دارد.
وي همچنين اظهار داشت: اين كه صرفا بگوييم هنر نزد ايرانيان است و بس، درست نيست، بلكه بايد يك فرد ايراني در علوم الهي در بهترين جايگاه قرار گيرد؛ مثلاً علامه طباطبايي آذري بودند، ولي كمتركسي توانست عربي را در تفسير به اين سيالي و رواني مطرح كند.
وي با بيان اين كه در هر شاخه علمي بايد مواد علمي را از مباني بگيريم و مباني را نيز از منابع استخراج كنيم، ابراز داشت: منابع در اسلام كتاب و سنت است؛ رساله هاي علميه، همگي فروعي است كه فقيه آنها را از يك سري مباني منطبق بر منابع اصيل، استخراج مي كند.
وي خاطرنشان كرد: اين منابع شامل كتاب، سنت و عقل است و البته در اينجاست كه يكي از نقاط ضعف اصول را مي توانيم در بيابيم كه همان مساله عقل و كاربرد و جايگاه آن است.
آيت الله جوادي آملي با زير سوال بردن مفهوم شناسي غربي از مباحث مختلف چون حقوق بشر، گفت: حقوق بشر30 مادهاي از مباني چون عدالت، زندگي مسالمتآميز، همزيستي و... گرفته شده كه همه آنها به مفهوم و مبناي عدالت بر مي گردد، ولي غربي ها نمي دانند منبعي كه قرار است اين مباني از آن گرفته شود را از كجا بايد بگيرند.
وي افزود: به همين دليل، چنين حقوق بشري را به دنيا ارايه كردند؛ وقتي مي گوييم عدالت، يعني اين كه هرچيزي در سرجاي خود قرار گيرد؛ بنابراين، خدايي كه انسان را خلق كرده، جايگاهش را هم مي داند كه مي گويد زن و مرد با هم متفاوت هستند؛ البته در شأن انسانيت يكي هستند، ولي در حقوق مساوي نيستند؛ به همين دليل است كه غربي ها چنين حقوق بشري براي ما مي نويسند.
وي اضافه كرد: به همين دليل است كه نمي دانند چه گروهي را تروريست بنامند و تروريست ها را از ليست سياه خود خارج ميكنند؛ آنها اين گونه فكر ميكنند و به همين نتايج هم مي رسند، چون حق و باطل حقيقي را نمي شناسند./س
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]